Orijinalini görmek için tıklayınız : benzin regulatoru, 3 bar? 4 bar?
mehmetRS
15-01-2011, 11:38
merhaba arkadaşlar,
clio rs için çok derinlemesine olmasada kendi imkanlarımla yaptığım manifold portlarının polisajlanması genişletilmesi v.s. - teknik olarak hangi isim anılıyorsa artık- işleminden sonra regülatör ne olmalıdır acaba? bunun bir etkisi varmıdır? elimde 3 barlık ve 4 barlık regulator var, performans açısından 3 bar denilsede 4 bar olması daha mantıklı geliyor kulağa ama işin fiziğinde durumlar farklıysa ve bununla ilgili bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, teşekkürler şimdiden.
** araçta wimmer ve 60 lık düz bulunuyor
mehmetRS
15-01-2011, 17:09
arkadaşlar? güncel
Port & polish işleminden sonra bence direk regülatörle ilgilenmek yerine bi wideband takıp araba zengin fakir karışımda bi oransızlık varmı onu incelemek lazim ki orjinal regülatör yetişir bence arabada öyle bi hardcore işlem yok nede olsa daha sonra wideband değerlerine göre arabanın ne istediği belirlenir. Ha birde orjinal regülatörünün yetiştirmediği ne nasıl vardın ? Benim şahsi fikrim sen manifoldunu takmadan önce bi dyno yap daha sonra bi dyno yap araba ilerimi gitti yoksa gerimi düştü onu önce bi öğren manifoldun getirisi oldu ise arabanın sağı solu ile durduk yere oynamanın gereği yok.
kickboxer
15-01-2011, 18:19
regulatöru takıp 4 bara neden cıkarıyosun enjktorlerınmı yetmıyo?Benim bildiğim benzın basınıcını artırınca butun fuel mapın genelı zengınlesıyo buda wideband baglamadan görmeden etmeden bence çok doğru değil
yavuz364
15-01-2011, 18:54
Aynen öyle, benzin basıncını değişirsen bütün MAP değişmesi gerekir..
Aracına özel yazılım yapılması lazım..
regulatöru takıp 4 bara neden cıkarıyosun enjktorlerınmı yetmıyo?Benim bildiğim benzın basınıcını artırınca butun fuel mapın genelı zengınlesıyo buda wideband baglamadan görmeden etmeden bence çok doğru değil
Aracında 3.5 bar regülatör var orijinalde,
Yaptığın işlemler sonucunda da arabanda bi sorun yoksa AFR'n gayet iyidir, ekstra benzine ihtiyaç yok..
Birşeylerin eksik olduğundan şüpheleniyorsan önce lambda sensörünü değiş, bozulan lambda bilgisayarda geberene kadar arıza vermez, vericek diye beklersen çok beklersin :)
mehmetRS
15-01-2011, 21:33
arkadaşlar hepinize fikirlerinizden dolayı teşekkür ederim, işin açığı ben bu arabayı aldığımda üzerinde 4 barlık enjektör vardı, ben sonra diğerini taktım, fakat 3.5 bar yazmıyor, 3 bar yazıyor üzerinde.. araçtaki yazılımın her halükarda ellenmesi gerekecek sanırım, yani önceden üzerinde 3 barlık enjektör vardı diyelim.. bu şekilde bu araca wimmer yazılım yüklendi ve daha sonra 4 bar takıldı devam edildi, şimdi tekrar 3 barı taktığımızda da tekrardan yazılımın her halükarda ellenmesi gerekiyor mu?
yavuz364
15-01-2011, 21:42
ilk olarak enjektörün 3 barlığı 4 barlığı yoktur...
Sanırım benzin regülatöründen bahsediyorsunuz, eğer öyle ise regülatör dğeiştiği anda eğer yazılım değiştirilmediyse arabaya çok büyük sorunlar çıkartabilir ve gidişi çok kötü olur...
çok net farkedilir bu fark..
arkadaşlar hepinize fikirlerinizden dolayı teşekkür ederim, işin açığı ben bu arabayı aldığımda üzerinde 4 barlık enjektör vardı, ben sonra diğerini taktım, fakat 3.5 bar yazmıyor, 3 bar yazıyor üzerinde.. araçtaki yazılımın her halükarda ellenmesi gerekecek sanırım, yani önceden üzerinde 3 barlık enjektör vardı diyelim.. bu şekilde bu araca wimmer yazılım yüklendi ve daha sonra 4 bar takıldı devam edildi, şimdi tekrar 3 barı taktığımızda da tekrardan yazılımın her halükarda ellenmesi gerekiyor mu?
mehmetRS
15-01-2011, 21:43
evet bende bu farktan bahsediyorum, yani az önce yanlış yazmışım evet regülatörden bahsediyorum.. önerebileceğiniz bir yerler varmıdır bunu düzetlmem için
yavuz364
15-01-2011, 21:53
bence p.tesi orjinal regülatörü alıp, orjinal wimmer v.b. bi hazır yazılımı yükletin..
en mantıklısı bu olur gibi ..
evet bende bu farktan bahsediyorum, yani az önce yanlış yazmışım evet regülatörden bahsediyorum.. önerebileceğiniz bir yerler varmıdır bunu düzetlmem için
3.5 barlık regülatör tak, sonra ecunu resetle (bi süre akü kutupbaşı sökülü kalsın)
sonra hiç yazılım falan ellemeden hayatına devam et bişey olmaz :)
mehmetRS
16-01-2011, 12:36
3.5 barlık regülatör tak, sonra ecunu resetle (bi süre akü kutupbaşı sökülü kalsın)
sonra hiç yazılım falan ellemeden hayatına devam et bişey olmaz :)
peki bu reset olayı wimmer'ın da parametrelerini sıfırlayacakmı?