Orijinalini görmek için tıklayınız : Soğuk Hava - Renault un müthiş yol tutuşu-Bitik Lastikler..
BurakCengizhanoğlu
15-01-2011, 18:43
Verilmiş sadakam varmış.Bir kez daha lastiğin önemini ve renault un yol tutuşunun 0 olduğunu anladım. 90 100 ile viraja girdim.Önce arka attı toplayabilirdim.. Önümde minibüs vardı ona vurmamak için terse kırınca araba bariyerlere girdi.Emniyet kemerim takılıydı ancak airbagler açılmadı.Burnum bile kanamadı Allaha şükür.
Kazanın resmi
http://i54.tinypic.com/2ni45yp.jpg
Allah hepimizi beterinden korusun..
Shadow_Dancer
15-01-2011, 18:44
Fotografda bir sıkıntı var sanırım bende görünmüyor.
Allah beterinden saklasın, geçmiş olsun.
BurakCengizhanoğlu
15-01-2011, 18:45
Bi türlü yükleyemedim fotorafı uğraşıyorum
_driver_
15-01-2011, 18:46
gecmıs olsun...
Bi türlü yükleyemedim fotorafı uğraşıyorum
öncelikle çok geçmiş olsun ...
resim için :
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/69402-forum-kurallarina-uygun-standartlarda-fotograf-nasil-yuklenir.html
Geçmiş olsun cana birşey olmamış gerisi boş...
Geçmiş olsun.Fotoları bende göremiyorum. Cana geleceğine mala gelsin.Nacizane görüşüm Renault araçları arka kısım yol tutmakta zayıf.Megane olsun clio olsun aynı bence.
Renault diyince simdi merak ettim hangi modeli baya bi genis model yelpazesi var ve bunların yol tutusları genelde farklı.
Torostaki bitik lastikle megane'daki ayni tepki olmayabilir.
Ayırca hem bitik lastikle geziyorsun sonrada otomobile sovuyorsun, bence yanlis.
Gecmis olsun.
BurakCengizhanoğlu
15-01-2011, 18:49
Arabanın resmen yanladı ama toplayamadım..
Allah korumuş.Airbag açmaması tuhaf.
focus musty35
15-01-2011, 18:53
renosu olan darılmasında en son guvendıgım araclardan bırıdır cok gecmıs olsun aynı olay bızımde basımıza geldı 2008 model megan nerdeyse pertte cıktı aırbaglar acılmadı
BurakCengizhanoğlu
15-01-2011, 18:53
Renault diyince simdi merak ettim hangi modeli baya bi genis model yelpazesi var ve bunların yol tutusları genelde farklı.
Ayırca hem bitik lastikle geziyorsun sonrada otomobile sovuyorsun, bence yanlis.
Gecmis olsun.
Herkez bilir renaultun yol tutuşunu genel olarak sövüyorum renaulta evet. Bitik lastiksiz olduğu zamanlarıda biliyorum.
Zorlamı bindiriyolar bilmiyorumda satın gitsin o zaman madem bu kadar şikayetçisiniz :)
Lisedeyken renaultum vardı bilirim nası yol tuttugunu, şöförede bagli :)
Gecmis olsun.
Benim tecrübe ettiklerim Megane 2(özellikle sedan) clio 3(esp kurtarıyor hep) ve Megane 1(2 kadar vasat değil)
Clio 2 ve clio 1 ler oldukça iyi.Clio 2yi baya zorlama clio 1'e sahip oldum.İyiler.Toros SW kalıbına göre güzeldir.Diğer modeller hakkında fikrim yada tecrübem yok
redbaron
15-01-2011, 19:04
geçmiş olsun,sizin aracınız megane 2 sedanın yol tutuşu sınıfına göre çok iyidir,genelleme yapmak yanlış.sizin kaza sebebiniz bitik lastik olmuş muhtemelen,birde yerlerde bu aralar kırağı var herkes patlıyor.Ayrıca 90 100le viraja girdim diyorsunuz,virajın sertliğini bilmiyorum ama hızınızda fazlaymış...
otomania
15-01-2011, 19:06
geçmiş olsun.
ggecmıs olsun Beterınden korusun Lastık cok onemlı hayatımız ona baglı hattya
Geçmiş olsun benim bildiğim megane lar kafadan kayar ama herhalde ben yanlış biliyormuşum :)
vtecmaniaa
15-01-2011, 19:10
Geçmiş olşun Allah beterinden koruşun
maxpower
15-01-2011, 19:12
geçmiş olsun
...sizin kaza sebebiniz bitik lastik olmuş muhtemelen,birde yerlerde bu aralar kırağı var herkes patlıyor.Ayrıca 90 100le viraja girdim diyorsunuz,virajın sertliğini bilmiyorum ama hızınızda fazlaymış...
bu ara o kadar çok kaza oluyor ki, aman dikkat
Day Walker
15-01-2011, 19:12
Gecmis Olsun
cok gecmis olsun zorla bindirmiyor kimse memnun degilsen degisiceksn..
büyük geçmiş olsun ucuz atlatmıssınız yine
Boost Up
15-01-2011, 19:50
Gecmıs olsun Burak...
Boost Up
15-01-2011, 19:57
dün gece bende o buzlanmada güzel patlıyodum:D
dün gece yerler gerçekten berbattı .. temde 5.vites sabit gidiyorum 2.5-3000 devir arası yarım gaz oturunca bile sarıyodu .. çektim 6 ya 80-90 en sağ şerit esnaf spec devam .. bu havalarda ekstra dikkat etmek lazım hele bitik lastikle allah muhafaza
Low-Rider
15-01-2011, 20:27
Yere çiğ düştüğü için çok sakat yerler.Megane2'nin orjinal lastikleri ıslakta çok kötü zaten.Geçen gün bende tehlike atlattım kurtardım.
Ama bitik lastikle bu havalarda gezinmek davetiye çıkarmış kazaya.Kötü lastikle bu havada hiçbir araba yol tutmaz
Geçmiş olsun ,sana bişey olmaması sevindirici
Geçmiş olsun.
Lastik çok önemliymiş bende 2 haftada 2 kere lastik yüzünden kaza yapınca anladım
TolgaEsentepe
15-01-2011, 20:30
geçmiş olsun.. kemer takılı bu kazada airbag açmaması garip
geçmiş olsun,sizin aracınız megane 2 sedanın yol tutuşu sınıfına göre çok iyidir,genelleme yapmak yanlış.sizin kaza sebebiniz bitik lastik olmuş muhtemelen,birde yerlerde bu aralar kırağı var herkes patlıyor.Ayrıca 90 100le viraja girdim diyorsunuz,virajın sertliğini bilmiyorum ama hızınızda fazlaymış...
kesinlikle katiliyorum
Gecmis oilsun kardesim allah beterinden saklasin
Geçmiş olsun , Renault'un yol tutuşunun bozuk gelmesi araçların tr'de üretilmesiylede doğru orantılı...
Kendim ithal versiyon kullanıyorum test'lerdede kanutlanmış şekilde golf6'dan daha yüksek viraj limitlerine sahip aracım megane3hb (ithal) bu sadece bir örnek ...
Öncelikle çok geçmiş olsun. Lastikler tehlikeye davet çıkarmış.
Özellikle Megane2 ve megane 3 lerde ki bunlar yerli üretim (ithal 3 lerden bahsetmiyorum) arabayı Türkiyenin bozuk yollarına dayansın diye ekstradan yükseltiyorlar. İnanılmaz saçma bir olay bu kesinlikle arabanın yol tutuşunu baya etkiliyor. Elinizi açıp davlumbaza sokabiliyorsunuz varmı böle saçmalık. Arkadaşım Meg 3 yerli ye 3.5cm yay aldık ithal araçların yüksekliğine düştü nerdeyse o kadar yüksek araçlar.
Ayrıca bu Megane 3 ler inanılmaz yol tutuyor H&R yay+ eSP virajlarda çok başarılı. Ha alırmıyım almam bu saatten sonra:)
Geçmiş olsun
Sizinki biraz, uludağa kışın ortasında 20" yazlık jant-lastiklerle çıkıp, sonra kaza yapınca arabaya saydıran suv kullanıcılarının durumuna benzemiş.
Neyseki size bir şey olmamış, gerisi mühim değil.
megane'ın yol tutuşu sınıf ortalamasının çok üstündedir, hatta focus ve golf'ten sonra gelir diyebiliriz, burada kabahalti arabaya değil bitik lastikte yani sizde aramalı diye düşünüyorum :)
geçmişolsun.....
Öncelikle çok geçmiş olsun. Lastikler tehlikeye davet çıkarmış.
Özellikle Megane2 ve megane 3 lerde ki bunlar yerli üretim (ithal 3 lerden bahsetmiyorum) arabayı Türkiyenin bozuk yollarına dayansın diye ekstradan yükseltiyorlar. İnanılmaz saçma bir olay bu kesinlikle arabanın yol tutuşunu baya etkiliyor. Elinizi açıp davlumbaza sokabiliyorsunuz varmı böle saçmalık. Arkadaşım Meg 3 yerli ye 3.5cm yay aldık ithal araçların yüksekliğine düştü nerdeyse o kadar yüksek araçlar.
Ayrıca bu Megane 3 ler inanılmaz yol tutuyor H&R yay+ eSP virajlarda çok başarılı. Ha alırmıyım almam bu saatten sonra:)
Megane 3 ithal + eibach prokit kullanıyorum , soranlara geçin direksyona diyorum sadece:)
Çok geçmiş olsun.... İyiki de kemer takmışsın. Allah beterinden korusun...
geçmiş olsun allah beterinden saklasın.
BurakCengizhanoğlu
15-01-2011, 21:46
Saolun arkadaşlar Allah korudu.Arabaya laf atmamın sebebi bir sedan araç neden bu kadar yüksek olur onu anlamıyorum aynı hızla girdik viraja arkadaşımla onda megane 1 coupe var yay da var ona birşey olmadı.Tamam lastiklerin etkiside çok ama , Ben bu araba ilk alındığından beri sürüyorum ve sürekli bu arabanın arkası virajda oynuyo .Bütün suç arabanın demiyorum zaten başlıktada yazdım
tequila818
15-01-2011, 21:46
ilk megane ların yol tutuşları 2001 modeldi sanırım çok kötüydü ama yenilerin iyi olduğunu duydum. Lastiğe verilen paraya acımamak gerek. sonuçta bir kere lazım olacak. kışlık ve yazlık ayrı lastik kullanılmasının taraftarıyım ben. İçiniz rahat oluyor en azından.
BurakCengizhanoğlu
15-01-2011, 21:48
Gecmıs olsun Burak...
Saol arda dikkat et sende ;)
ulasoztas1
15-01-2011, 21:51
Çok geçmiş olsun size bir şey olmamış önemli olan o..
BurakCengizhanoğlu
15-01-2011, 21:54
Lastik çok önemli arkadaşlarım dikkat edin :(
gecmıs olsun ya Allah beterınden saklasın
Gecmis olsun, kötü olmus.
Lastik candır ya dikkatli olmak lazım ne kadar yüklü olursa olsun ne kadar bos olursa olsun en önemlisi lastik arkadaslar...
Geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmıss..
initial-D
15-01-2011, 22:00
geçmiş olsun
megane 2 lerin yol tutuşu iyiydir.sınıfında referans olmasada öle saçma tepkiler vermez en azından.
aracın ön kirişinde birşey yok gibi duruyor,burnunuzda bile kanamamış.airbag açmaya gerek bir kaza değilmiş demekki.bende megane 2 ile kaza yapmıştım ilk aklımdan geçen airbagların açılmamış olmasına sevindiğimdi:)gereksiz olacaktı boşuna uğraş+masraf olacaktı
BurakCengizhanoğlu
15-01-2011, 22:03
Ya çarptığımda sanırım 40 ila 60 km arası bişeye düşmüştüm çünkü spin atıcağımı anlayınca frene bastım.Airbaglerin açılmaması garip.
Low-Rider
15-01-2011, 22:12
Çarpma hızın yavaşmış demek ki , bellir bir hızın altında açılmıyor çünkü
Ya çarptığımda sanırım 40 ila 60 km arası bişeye düşmüştüm çünkü spin atıcağımı anlayınca frene bastım.Airbaglerin açılmaması garip.
Geçmiş olsun..
Bu dingili hala da bağımsız yapmıyorlar..Ne faydası var bu şekilde devam etmenin hiç anlayamıyorum..
Valla geçmiş olsun bi logo kalmış renaultu andıran
fatih(fb)
15-01-2011, 22:40
Geçmiş olsun..
BurakCengizhanoğlu
15-01-2011, 22:43
Çarpma hızın yavaşmış demek ki , bellir bir hızın altında açılmıyor çünkü
en son frene asıldığımı hatırlıyorum kitledi belkide ondan olabilirmi?
büyük geçmiş olsun..
aynen ben ilk kullandığımda ciddi derecede şaşırmıştım yol tutuşuna ki risk almama rağmen sıkıntı yaşatmadı bana otantik 105dci olanı 195 taban 65 yanaklarla ;) olay kullananda bitiyo bencede.. renoya .ok atmaya gerek yok.
ha bizde clio 3 le çok gereksiz bi şekilde spin atıp orta refüje patlamıştık 2008 de ama :D
BurakCengizhanoğlu
15-01-2011, 22:59
Benimde hatam olabilir.Ama tutupta burda megane 2 nin yol tutuşu iyi demeyin bana lütfen arkadaşlar.
initial-D
15-01-2011, 23:12
Benimde hatam olabilir.Ama tutupta burda megane 2 nin yol tutuşu iyi demeyin bana lütfen arkadaşlar.
kusura bakma ama sınıfına göre öyle:)
fsunnetci
15-01-2011, 23:13
Airbagler açmamış çünkü tampon demirin bile yamulmamış..Darbe sensörleri şaselerin içinde oluyor ondan dolayı devreye girmemiş ama aracın renault laguna olsaydı emin ol şimdiye patlamıştı airbagler çünkü onlarda darbe sensörlerinin konumu farklı..:rolleyes:
Araçta büyük bir kaza yok fazla süratli değilmissin Allah korumuş ama şunuda bilmeni isterim renault megane yol tutuşu çokta kötü bir araç değil...Lastiklerin azizliğine uğramıssın sen birazda:(
Oncelikle gcms olsun bnce suc lastkte
Bzde meg1 vardi ilk cok dandk lastk vardi araba ne duruyodu ne bisi snra yeni lastk alnca bnce o paraya ii yol tutuyordu
Bide airbag acmamasi cok tuhaf gnelde meg 2 ler hemen aciyorda
Bülent76
15-01-2011, 23:31
Geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin herşeyden önce.
306 Gti sahibiydim bir buçuk sene öncesine kadar, bitik lastikle kullandığım bir dönemde ıslak - kuru hava farketmeksizin her türlü virajda araç kayıyordu. 306 Gti'ın ne kadar iyi yol tuttuğunu söylememe gerek yok, ama bitik lastikler kullanılınca isterse dünyanın en iyi yol tutuşuna sahip arabası olsun yine de kazaya davet çıkarır.
by_BuRoCk
15-01-2011, 23:42
geçmiş olsun .
kaliteli lastikle dandik lastik aralarındaki farkı belkide hayatınızda 1 kere gösterir, ama sonucuda hiç hoş olmaz. Sanmıyorum kimsenin hayatı 300-500 TL den kıymetsiz olsun.
GokhanRS
16-01-2011, 00:28
geçmiş olsun allah beterinden saklasın. umarım kaskon vardır.
aklıma ilk gelenler şunlar. muhtemelen sana hiç bişey olmayacak bir kaza olduğundan açılmamıştır. sana zarar gelebilicek bi şiddet olsaydı emin ol açılırdı airbagler. dediğin gibi malesef sedan araç biraz daha ustalık istiyor. asr esp varmı aracında bilmiyorum ama olsaydı belki işe yarardı.
iyiki meggy RS kullanıyorum yol tutuş harika. çoğu insanın kaza yaptığı virajlarda daha yüksek hızlarda bile tutunuyor.
ama sedan meggy lerde mevsime göre lastik kullanmanızı tavsiye ederim. hayat kurtarır.
BurakCengizhanoğlu
16-01-2011, 00:35
Saolun.Kaskomuz var çok şükür. Araçta esp yok olsa çok şey farkederdi eminim :)
gecmıs olsun allah beterinden saklasın dostum. da bitiklastiklerle 90 100 arası soguk hava viraj yapmıssın bu bile bile lades gibi bisey. ha renoyu korudugumdan degıl ama sanırım sende biraz ihmalkar davranmıssın gibi. neyse allah beterinden saklasın..
sedanlarda asr esp yok, sadece abs var diye biliyorum.
geçmiş olsun, altınızdaki mekanik bir alet olduğundan ekipmanlarından birisi arıza yapsa hayatınız tehlikeye değil. araca değil hızınıza güvenin herzaman.
Bn meg 3 aldgm gun arkalara 245 koydum renaultun malesef arkayi dengesiz birakma gibi bir sorunu var eski lagunamda yasamistim,gecmis olsun lastik hiz kombinesi onemli...
geçmiş olsun.ben sana katılıyorum arkadaşım megane 2 yol tutuyorsa ne diyim.megane 2 limitte giderken ben arkasından fiestayla selektör atıyodum çok denedik.leylek gibi meganın arkası.
iki araçtada sıfır lastikler var.meganda conti premium contact 2 195-65-15 olması lazım 15 jant.
fiestada 185-60-14 turanza er300 var.megane iyi tutuyorsa heralde fiesta baya baya tutuyordu.gerçi ondan aldığım tadı a3 ten alamıyorum ama orası da var :)
Çok gecmiş olsun cana gelmemiş neyseki..
BurakCengizhanoğlu
16-01-2011, 02:12
Megane 2 yol tutuyo diyolar ona şaşırıyorum.tamam benim lastiğim bitiktirde olmaz ki bu kadar :)
Cok gecmis olsun.Arabanda da oyle buyuk birsey yok.Radyatoru bile ezilmemis dogru duzgun.Bozma moralini.Ama lastik cok ama cok onemli.
Geçmiş olsun. Bugün e5te bostancıyla yenisahra arasında da bir tane kırmızı civic kaza yapmış. Benzer şekilde ama o arka taraftan girmiş. Dikkatli olmak lazım. Geçmiş olsun tekrardan.
kickbuttowski
16-01-2011, 02:33
gecmis olsun. arkanin yuksek olmasi virajda yol tutusunu sahidende cok etkiliyor..
renaultun guvenligi hakkinda garip seyler duyuyorum insanlar kaza yapmayi sadece arabanin aldigi hasara gore degerlendiriyor.. renault bugun bir cok arabanin iyi notla gecemedigi ncaptan 5 yildiz alabilen araclar uretiyor yanilmiyorsam megane2 de bunlardan biri.
kazada karton kutu gibi dagilmasi enerji emiliminin cok iyi saglanmasindan kaynakli evet arabaniz pert olabilir ama ayni kazayi ayni hizla dagilmayacak bir arabayla yapsaniz ic kanamadan olmeniz cok muhtemel..
Bn meg 3 aldgm gun arkalara 245 koydum renaultun malesef arkayi dengesiz birakma gibi bir sorunu var eski lagunamda yasamistim,gecmis olsun lastik hiz kombinesi onemli...
guzel tutuyo 205 lerle de bizim araclar yapma allasen m3 le kıyaslama tabiki :D
geçmiş olsun.ben sana katılıyorum arkadaşım megane 2 yol tutuyorsa ne diyim.megane 2 limitte giderken ben arkasından fiestayla selektör atıyodum çok denedik.leylek gibi meganın arkası.
iki araçtada sıfır lastikler var.meganda conti premium contact 2 195-65-15 olması lazım 15 jant.
fiestada 185-60-14 turanza er300 var.megane iyi tutuyorsa heralde fiesta baya baya tutuyordu.gerçi ondan aldığım tadı a3 ten alamıyorum ama orası da var :)
fordlar iyi yol tutar ;)
meg cidden güzel tutuyo beğenmiyosunuz falanda, yada ben sedan kullanmayı biliyorum :) meg3 coupe ile de virajlarda arka koparıp esp sokuyodum canım sıkıldıkça bol bol :D ciddi güzel tutuyo ama benim gibi abuk subuk kontrollü koparmadıkça Dounun dediği gibi :)
sedanlarda asr esp yok, sadece abs var diye biliyorum.
geçmiş olsun, altınızdaki mekanik bir alet olduğundan ekipmanlarından birisi arıza yapsa hayatınız tehlikeye değil. araca değil hızınıza güvenin herzaman.
var ama çoğu donanımda yok 2008 üstü üst donanımlarda olması lazım
çok geçmiş olsun size birşey olmamış ya gerisi hikaye megane 2 ler yol tutuyor tabii lastiğin rolüde cidden çok önemli zeminde çok önemli ama her arabada olduğu gibi dikkat şart ;)
tekrardan çok geçmiş olsun
Tayfun-E30
16-01-2011, 03:52
Geçmiş olsun..
Bu dingili hala da bağımsız yapmıyorlar..Ne faydası var bu şekilde devam etmenin hiç anlayamıyorum..
Bagimsiz suspansiyon performansli degil konforlu bir sistemdir...
Arkadasim oncelikle buyuk gecmis olsun megane yeterli derecede yol tutan bir arac, hadi diyelim tutmuyo, surdugun arabanin limitini bilmiyormusun? hepimiz kaza yapabiliriz bende yaptim ben arka salincagi yamuk arabayla yaptim ama suclu sorumlu yine benim arabanin bir gunahi yok...
Öncelikle geçmiş olsun sana birşey olmamış.
Arabaya kızma bence kendine kızmalısız yani biz ne badireler atlattık megane 2 ile alla şükür aracın yoltutuşu ve frenleri bizi kurtardı.
180km/h ile makasada giriyorduk sert direksiyon tepkileri ile ama araba kopmuyordu.
ve 220km/h ile giderken en sol şeritten birden orta şeritteki harfiyat kamyonu önünüze atlarsa ne oluru yaşadık.
Megane 2 dip fren ile araba kendini yere vakumladı adeta alçaldı ve durabildik çok şükür :)
Siz bu son günlerin kırağı ve çiğ madurlarındansınız araç ile ilgili sıkıntı olduğunu düşünmüyoprum.
gündüz bile 3. vitesde 3000 rpm de 60/70 gibi km/h da gaza oturunca benim yeni lastiklerim sarmaya başlıyo.
Çok geçmiş olsun. Yaşadığın şok ile haliyle cok kızmıssın araca.
Ancak Renault'a laf etmeden önce Fiat kullan derim. Yol tutuş konusunda Renault bence Fiat'tan kat be kat iyidir.( Sınıfındaki araçtan bahsediyorum)
2.cisi bitik lastikle geziyorum demişsin.
Kazanın sebebi bitik lastiğin ile çiğ mağduru olmuşsun çoğu arkadaşın bahsettiği gibi. Bir nevi asfaltta 100 ile giderken el freniyle viraj almaya calısmak gibi birsey basına gelen tahminim.
Gemiş olsun
[QUOTE=Dou;1978074]guzel tutuyo 205 lerle de bizim araclar yapma allasen m3 le kıyaslama tabiki :D[/QUOTE
Haci ne m3 bnm meganeda 245 war m3 255 :)
M3 u nerden soktun araya simdi :)
Bence arabaya bi yay at:)
bulentunal09
16-01-2011, 09:50
her ne olursa olsun fransıza hep karsıyım... tabi kendi görüşümbu... çok geçmiş olsun...
guzel tutuyo 205 lerle de bizim araclar yapma allasen m3 le kıyaslama tabiki :D
Haci ne m3 bnm meganeda 245 war m3 255 :)
M3 u nerden soktun araya simdi :)
yanlış anladın beni
dedim ki, m3 ten sonra tabiki megane yol tutmuyomuş gibi gelir :D
kendi sınıfı içinde güzel yol tutuyo 245 lere gerek varmı ki gidişini de kötü yönde etkiler bence
BurakCengizhanoğlu
16-01-2011, 11:57
Arkadaşlar ben kazayı tek başıma yaptım.Rapor falan tutmadık poliste çağırmadık .Bi sıkıntı olur mu acaba?
her ne olursa olsun fransıza hep karsıyım... tabi kendi görüşümbu... çok geçmiş olsun...
tartışma başlatıyor gibi olacak ama, viraj performansı ve güvenlik açısından fransız olsun alman olsun italyan olsun bütün avrupa araçları muadil japon araçlarından daha güvenlidir. japonlar genelde yumuşak süspansyonlara yönelirler buda yol tutuşlarını etkiler.
ayrıca benim megane2'im 2005 modeldi sanırım ondan dolayı bende esp yoktu araçta. 1.5 80 hp idi aracım, aracı bilip ona göre gidiyordum hep hiç zorlamadım bikaç kere yağmurda arkasını savurdum ama hiç bitik lastiklede binmedim araca. lastik önemli neticede yola bağlantıyı sağlayan parçadır.
birde yaptığınız kazada tampon kırılmış ama şasilerde ezilme yok gibi gözüküyor bu çok önemli birşey araç güvenlik konusunda çok iyi bir performans sergilemiş; gücü emmiş, size değil kendisine zarar vermiş. tekrar geçmiş olsun...
ayrıca arkalara daha geniş lastik koymak aracın arkasının daha fazla atmasına sebebiyet verir kış koşullarında.
VTec_king
16-01-2011, 12:00
geçmiş olsun
Arkadaşlar ben kazayı tek başıma yaptım.Rapor falan tutmadık poliste çağırmadık .Bi sıkıntı olur mu acaba?
Kaskoluysa aracın polis tutanağı lazımdı..Zaten bariyere girmişsin kendi tuttuğn tutanak da işe yaramaz diye biliyorum ben..Kamu malına zarar vs olayı devreye giriyor..Gene de servisinin arası experlerle iyiyse tutanaksız da alabiyorlar bedeli..Bi dilekçe yazdırıyorlar size olayı özetleten..Umarım sıkıntı çıkmaz..
BurakCengizhanoğlu
16-01-2011, 12:03
Kaskoluysa aracın polis tutanağı lazımdı..Zaten bariyere girmişsin kendi tuttuğn tutanak da işe yaramaz diye biliyorum ben..Kamu malına zarar vs olayı devreye giriyor..Gene de servisinin arası experlerle iyiyse tutanaksız da alabiyorlar bedeli..Bi dilekçe yazdırıyorlar size olayı özetleten..Umarım sıkıntı çıkmaz..
Teşekkürler o panik anıyla direk çektirdim aracı.İnş sıkıntı yaşanmaz.Bariyerlerden iyi para alıyolar mı ?
Teşekkürler o panik anıyla direk çektirdim aracı.İnş sıkıntı yaşanmaz.Bariyerlerden iyi para alıyolar mı ?
Kaskonun çekicisi çektiyse fotoğraf çekmiştir..Onlar bedeli almada güzel dayanak olur sana..Yazıyolar ceza ama ne kadardır bilemiyorum..
dragstar
16-01-2011, 12:11
megane 2 te ilk kez kötü yok tutayor diyen birini görüyorum hadi hayırlısı
8.000rpm
16-01-2011, 12:18
lastik zemin sürat viraj...
bunlar hepsi birleşince zaten risk çok fazla
geçmiş olsun size birşey olmaması sevindirici
araca kusur bulmaya gerek yok , hiçbir araç fizik kurallarına karşı koyamaz
tekrar geçmiş olsun
airbagler de her zaman açılacak diye bir kural yok , çarpışma sensörleri darbenin geldiği açı ve çarpma şiddetini hesaplar , beyin de bu verilere göre airbaglerin açılıp açılmamasına karar verir
yani airbag patlamadı araba bozuk gibi bir düşünce yanlıştır
BurakCengizhanoğlu
16-01-2011, 12:31
Kaskonun çekicisi çektiyse fotoğraf çekmiştir..Onlar bedeli almada güzel dayanak olur sana..Yazıyolar ceza ama ne kadardır bilemiyorum..
Ben olay yerini resimledimde kaza raporu tutmadık..
Bülent76
16-01-2011, 12:47
gecmis olsun reno iste
Kusura bakmayın ama bu yorum biraz yersiz olmuş sanırım. Bitik lastik, hız ve kaygan yol koşullarında aracın ne yapmasını bekliyordunuz?
geçmiş olsun.allah beterinden korusun
Geçmis olsun... Bu arada lastikler Bitikmiş kaymasi dogal yani yoksa normal sartlarda meganenin yol tutusu guzeldir..
tarantino
16-01-2011, 15:04
allah korusun şu aylarda dikkat etmek lasım çiğ adamı yanıltıyor sabah bi tane abim ataşehirde döner kavşağa çıkmış
herkes dikkat etsin
05 Clio RS imle yapmadığım kalmadı fabrika çıkışı orjinallastiklerimle hemde.. Bir kere bana korku dahi yaşatmadı. Tabi o araç RS bu Standart megane ama direk olarak Renault un yol tutuşu kötü denemez bence.. Yol lastik şöför vs.. gibi bir çok etken var. Tekrar geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.
geçmiş olsun kasko vardır inşallah
BurakCengizhanoğlu
16-01-2011, 15:59
saolun.Kasko var.
Kimse alınmasın darılmasın, gücenmesinde yeni lastikle bile Megane2 sedan b*k gibi yol tutuyor. Kimisi sınıfıa göre iyi falan yazmış. O sınıfta kötü yol tutan neymiş acaba onu merak ettim? Megane2 sürücü hatalarını tolere edebilecek bir araç değil, denge sıfır. Sürüş özellikleriniz iyiysede o araç zaten yol tutuşuyla tatmin etmez, bu kadar net. Tabi virajın içine kıç attırmayı(!) sevenler varsa olar büyük keyif alır tabi...