Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Kasa Civic Sedan kullanıcı yorumlarınız

yusufbatırel
15-01-2011, 20:39
***** herkes yenı kasa honda cıvıc lerı bılıyor yuzlerce yapılmısını gorduk sekıl sekıl cokda yakısıklı arabalar ama kullanıcılar bu konuda ne dusunuyor
yol tutusu yakıtı guvenlıgı performası bu konuyla ılgılı goruslerınızı paylasırmısınız

arfy
15-01-2011, 20:43
yakıt olarak turboyken daha az yakıyordu :) yol tutuşuna ben hastaydım hala da arkadaşlarıma söylerim hondamın yol tutuşu ahhh ahh diye .. 1.6L atmosferik bir araç için gayet yeterli performansı var ..

Dou
15-01-2011, 20:44
Yol tutuş vasat (orjinal süspansiyon ve yayla), süspansiyonun fazla yumuşak olması da büyük etken tabi. Fakat megane coupe ile birebir kıyaslama yapabiliyorum, aynı segment araçlar oldukları için, arada dağlar kadar fark var.

Yakıtı (otomatik için konuşuyorum), şehir içi 10 lt civarı yakar dur kalklı trafikte. Ama uzun yolda 6 litre civarıdır bunun sebebi uzun seçilmiş vites oranları. 170 km/h ile giderken 5. viteste 3500 devirde oluyorsunuz öyle anlatayım.

Performans, ilk 3 vites fena değil, sınıf ortalamalarında. Ara hızlanmalarda keza öyle, ama eski civicler gibi seri değil kesinlikle. (otomatik için konuşuyorum tekrardan)

Motoru yapı itibariyle performanslı kullanımdan çok ekonomi ve emisyon odaklı. Manuel vites düşünüyorsanız, ara hızlanmaları biraz daha başarılıdır ve şehir içi tüketimi daha azdır otomatiğe göre. Fakat uzun yolda otomatikten çok tüketir.

İç mekan kalitesi, eski civiclere göre büyük ilerleme göstermiş, ama bir VW Golf kalitesi beklememek gerekir. Keza yol sesi için de aynı görüşü söyleyebilirim.

Direksiyon hissiyatı da bence başarılı, özellikle eski kasa civiclere nazaran (aynı zamanda eski nesil civic kullanıcısı olarak bunu söyleyebilirim). Megane coupe'den de daha başarılı direksiyon hissiyatı ve tepkisi.

Sürüş konforu başarılı, huzurlu bir araç. Sürüş pozisyonuda çok güzel. Performans beklentiniz 1. sırada değilse, sizi mutlu edebilir.

modhib
15-01-2011, 20:47
bende gayet memnunum ben yakıtına bas cıkamadık tup taktırdım beyaz benımkı haftada 2 kere yıkanır beyaz ıyıdır:D otomatık vıtes 60 tl tuple 300 km gıdıyor :) sehır ıcı garantı dısı oluyo o da sadece motor kı zaten araba honda adam gıbı kullanırsan kolay kolay bısı olmaz motora gerı kalan kısım yıne garantıde almanızı tavsıye ederım

yusufbatırel
15-01-2011, 20:56
tup olunca motor garantı dısı oluyor tabı dımı

Dou
15-01-2011, 20:57

Evet sanırım hala fabrikasyon lpg ile sunmuyorlar aracı

Motorun genel olarak kronik bir sorunu yok, sadece ilk çıkan serilerde yataklarda problem vardı, makyajlılarda bu sorun yok.

yusufbatırel
15-01-2011, 21:00
pekı bu adamlar dunyada en cok tercıh edılen aracların basında honda cıvıc neden dızel motor uretmıyor bu adamlar hep benzınlı

modhib
15-01-2011, 21:12
ılgınc bısı tabıkı de adamlar neden sadece accord a cıkarmıs bılmıyorum :)

Ufuk
15-01-2011, 21:13
Honda klasiği işte dizel yok :)(son 1-2 model hariç)

MiaMi
15-01-2011, 21:15
Honda Civic i-CTDi diesel versiyonu yurt dışında mevcut ülkemize japon araçlarını daha yeni yeni dizel olarak göndermeye başladılar.

Serkan06
15-01-2011, 21:23
bu arada bu gün esat bpde çok temiz gri hacback bi vti gördüm, içim gitti nazarım deymesin maaşallah diyim. konuyla alakası yok kusura bakmayın. içimde kalmasın dedim.

yusufbatırel
15-01-2011, 21:23
japon arabaları eskı donemlerdemı daha saglam uretılıyordu yoksa cıvıc de donanım ıscılık kalıtesı eskıye gore cokmu dusuk ornegın adam dıyorkı eskı kasa cıvıcle gonul rahatlıklıgıla 100 km de serıt degıstırmek fren cok ıyı yenılerde kafa sallıyor arkası hep kayıyormus

modhib
15-01-2011, 21:29
japon arabaları eskı donemlerdemı daha saglam uretılıyordu yoksa cıvıc de donanım ıscılık kalıtesı eskıye gore cokmu dusuk ornegın adam dıyorkı eskı kasa cıvıcle gonul rahatlıklıgıla 100 km de serıt degıstırmek fren cok ıyı yenılerde kafa sallıyor arkası hep kayıyormus

bu bahsettıgınız vsa lı olmayan modeller olabılır .
şahsen sureklı adana mersın arası otobanda banamısın demıyor yanı vsa da devreye gırmıyor hıc oturaklı bır araba

yusufbatırel
15-01-2011, 21:33
vsa nedır bılmıyorumda 1.6 dream sedan modelınden bahsedıyorum

modhib
15-01-2011, 21:35
vsa bıldıgı esp aslında ama dreamler de yok sanırım tam bır bılgım yok o konuda ama bende oyle bır problem yok .

Dou
15-01-2011, 21:40
Makyajlılarda dream modellerinde de var vsa

1.3 cdtı
15-01-2011, 21:43
bende çok memnunum yol tutuşu omp yayları takınca çok çok iyi oldu bide tüp bağlattım ankara kazan ben kepçe vallaha

battalgazi
15-01-2011, 21:44
Ben iki aydır kullanıyorum yol sesi dışında memnun olmadığım hiçbirşey yok,yakıtı abartıldığı kadar çok değil en son depoda 145 liraya 520 km gittim karma kullanımda,daha önceki depoda 162 liraya 555 km yol yapmıştım benzinli bir araca göre tüketimi normal,performans olarakda 3. vitesi çok seviyorum harika ivmeleniyor,bazı eksik donanımları olmasa uzun müddet kullanılacak bir araç

MeRtCaN
15-01-2011, 22:10
2007 modellerden itibaren 3+3 yıl garantili
Lpg takıldıgı halde +3 yıl garantisi bitiyor aracın
ılk 3 yıllık garantı ıcerısıne fren dısklerı dıreksıyon kutusu amotrısoler gıbı malzemeler gırıyor +3 yıllık garantıde motor aksamı ve sanzıman dahıl.
yanı lpg ben onermem yenı kasa cıvıclerde
sorunlar cıkabılıyor
duz vıtes almanızız tavsıye ederım sehır ıcı 5.5 lt yakan arkadaslarımız var :)
otomatık gercetken cok yakıyor
kronık problemlerı
aracın ıcerısınden ses ler gelebılıyor
camlar ses yapabılıyor
kapılar zor kapanabılıyor
ön fren dısklerı ses yapabılıyor
ama halledılen sorunlar
onun harıcınde dızaydan kaynanklanan bazı problemler var
aracın arkasında 4 kısı varken cukura dusunce arka amortısorler vurma yapıyor
aracın arkası sallanıyor

MeRtCaN
15-01-2011, 22:11
vsa bıldıgı esp aslında ama dreamler de yok sanırım tam bır bılgım yok o konuda ama bende oyle bır problem yok .

civiclerde ESP diye bir sistam yoktur
sistemin isimi VSA dır :)

said_
15-01-2011, 22:15
yakıt konusunda şehiriçi 10 lt yakıyo otomatik çok fazla yol tutuşunu zorlamadım ama sert frenlerde felan kesinlikle öyle kafa sallama veya arkasının attması gibi bi olay yaşamadım iç mekan kalitesi güzel sürüş pozisyonu iyi

performans normal 1.6 bi araba için makul kafayı yedirtmez yani

said_
15-01-2011, 22:16
frene basınca ara sıra ses geliyo o neyden kaynaklanıyo ve nası gideriliyo acaba ?

modhib
15-01-2011, 23:49
civiclerde ESP diye bir sistam yoktur
sistemin isimi VSA dır :)

arkadas vsa nın ne oldugunu bılmedıgı ıcın oyle yazdım bılıyorum yanı nıhayetınde aynı gorevdeler :)

PASA DEMİR
16-01-2011, 11:52
***** herkes yenı kasa honda cıvıc lerı bılıyor yuzlerce yapılmısını gorduk sekıl sekıl cokda yakısıklı arabalar ama kullanıcılar bu konuda ne dusunuyor
yol tutusu yakıtı guvenlıgı performası bu konuyla ılgılı goruslerınızı paylasırmısınız

kardeşim ben söyleyim sana hepsini 2009 beyaz mugen sahibiyim
yakıt konusunda 600 yakıyo kimderse bana söylesin 240 yakıyo 230 yakıyo yalannnn
virajlara girerken kıcını atıyo sag sola
dışardaki sesler aracın içinde
yeter bukadar sana heralde
ama dışardan görsel bakımından on numara her yerde dikkat cekiyo :))))
AKLIMDAYKEN FREN HİÇ YOK ULUDAG MİSALİİ KAYA KAYA

PASA DEMİR
16-01-2011, 11:58
garanti dışı oluyo bide sibopları bozuyo
benim öteki arabada vardı şakır şakır geziyodum hem eritme yapıyo hem bozuyo önce bozuyo sonra eritiyomuşş bende sattım
şimdi lpg yok niye şakır şakır gezmek istemiyorum yakıt km de 600 yaksada :))

Tolga-R
16-01-2011, 12:09
vsa nedır bılmıyorumda 1.6 dream sedan modelınden bahsedıyorum

abi boşver vsa yı . al bi beyaz civic içine k20 koyalım. vidasına kadar bütün proje hazır ben yapıcaktım kısmet olmadı jad ı aldım :) yapalım sana bi fd-R

HondatugraL
16-01-2011, 12:31
yol tutusundan son derece memnunuz. şekıl tıp oalrakda guzel. Babamın hassas kulaklarına gore yalıtımı çok dusuk butun yol sesını ıcerı alıyor. Ama herhangı motor sesı dusuk devırlerde gelmıyor. Bu sadece bızım araçta olsa gerek motor çok sağır neden bılmıyoruz ama basınca motor 4 bin devıre kadar ckıyor 2-3 sn bağırıyo daha sonra o bağırtıyı yavasca tekere verıyor e halıyle acayıp hantal kalkıyor otomatık vıtes olmasına bağladım ama aldıgım yorumlara gore otomatık vıtesı bıle cok serıymıskı zaten 1.6 125 hp arabanın okadar hantal olması ımkansız bır olay helekı Honda motorunda. hepsı bır yana motor olayı hallolursa ben acayıp memnunum.

modhib
16-01-2011, 13:25
bu arada bendekı sıstem pipolu sıstem tup hıc bır problem yok belkıde benım şansımadır :)

*AddO*
16-01-2011, 14:02
Ben birkaç ay önce almayı planlıyordum.Test sürüşü için randevu aldım ve kullandım aracı.
Otomatik vitesti. Araçtaki ivmelenme çok az, hiç seri değil. Yol sesini çok içeri alıyor.Heleki parke yollarda lakur lukur.
Jant + yay vs takınca nasıl olur hiç düşünemiyorum.
Açıkçası ben o tasarıma ve aracın oturaklı yapısına bu kalitesizlikleri yakıştıramadım ve almaktan vaz geçtim.
Manuel olanınıda kullanmak isterdim ama kısmet olmadı daha sonra.
Daha önce VW-Opel gibi araçlar kullanmadıysanız alınabilir Civic Sedan.
Benim izlenimlerim bu şekildeydi.

ocean0636
16-01-2011, 15:24
Cok yakar az kacar, fren ve yol sesi haricde problemleri yoktur. 5cm yayla cok guzel yol tutar, bakimlari ucuzdur ve genel olarak cok sorunsuzdur.
Goruntu anlaminda guzel modifiye parcalari vardir, cok yakisikli bir arac. Benim icin tek sorunu yakitiydi :)

Gokhan43
16-01-2011, 15:31
Yanılmıyorsam fren problemi vardı disklerle ilgili bir sorundu ? Bu makyajlı kasalarda da devam eden bir durum mu yoksa giderildi mi ?

Dou
16-01-2011, 15:40
Yanılmıyorsam fren problemi vardı disklerle ilgili bir sorundu ? Bu makyajlı kasalarda da devam eden bir durum mu yoksa giderildi mi ?

benim aracım makyajlı ve fren problemi var, 120 ve üstü süratlerde frene basınca uğultu yapıyor.

yusufbatırel
16-01-2011, 17:10
abi boşver vsa yı . al bi beyaz civic içine k20 koyalım. vidasına kadar bütün proje hazır ben yapıcaktım kısmet olmadı jad ı aldım :) yapalım sana bi fd-R
tolga adamlar duz vıtes ıcın tertıbat yapmıslar henuz gormedım ama bır suru engellı aracı satmıslar o sekılde yarın bulucam onu ole bısey yaparsam bıter otomatık araba arayıs sevdası yaparız dedıgını

yusufbatırel
16-01-2011, 17:13
kardeşim ben söyleyim sana hepsini 2009 beyaz mugen sahibiyim
yakıt konusunda 600 yakıyo kimderse bana söylesin 240 yakıyo 230 yakıyo yalannnn
virajlara girerken kıcını atıyo sag sola
dışardaki sesler aracın içinde
yeter bukadar sana heralde
ama dışardan görsel bakımından on numara her yerde dikkat cekiyo :))))
AKLIMDAYKEN FREN HİÇ YOK ULUDAG MİSALİİ KAYA KAYA
beylıkduzu honda dıyokı senın soledıklerını bende sordum ona abı dıyor ılk modellerde dogru bunlar oluyordu ozaman araba 900 kg du zayıftı yol tutmuyordu gelıstırılmemıstı dream degılde premıum modelı 1300 kg hıc bole bır problem olmuyor dedı bana yakıt konusunda haklısın galıba 8.3 ortalama dıyor ama sehır ıcı 10 lıtre:)

Dou
16-01-2011, 17:16
400 kg mı oynamış en boş donanımıyla premium arasında

sattığı arabayı ne kadarda iyi biliyorlar

benim 3000 km ortalamam şu anda 8.3 litre, otomatik araç ve hep istanbul şehir içi trafiğinde kullanılıyor, çoğunluğu da kısa mesafe

yusufbatırel
16-01-2011, 17:16
Ben birkaç ay önce almayı planlıyordum.Test sürüşü için randevu aldım ve kullandım aracı.
Otomatik vitesti. Araçtaki ivmelenme çok az, hiç seri değil. Yol sesini çok içeri alıyor.Heleki parke yollarda lakur lukur.
Jant + yay vs takınca nasıl olur hiç düşünemiyorum.
Açıkçası ben o tasarıma ve aracın oturaklı yapısına bu kalitesizlikleri yakıştıramadım ve almaktan vaz geçtim.
Manuel olanınıda kullanmak isterdim ama kısmet olmadı daha sonra.
Daha önce VW-Opel gibi araçlar kullanmadıysanız alınabilir Civic Sedan.
Benim izlenimlerim bu şekildeydi.
hepsının fıyatları aynı zaten uc asagı bes yukarı
sole dıyım cıvıc 43.500 otv bandrol ındırımı bana gelısı 31.000ytl
mazdada 44 bın 32 bın gelısı
golf de 43 bın lıra gelısı 32,kusur
passatta agustosa sıra varmıs suan yokmuss
fıesta var benzınlı oda 32 bıne satıyolar gelısı 23 bın

yaniss
16-01-2011, 17:19
yakın bır arkdasımda hatchback olandan gıdısı ıyı dıyor 1.8 mıs ama cok yakıyor dedı :)

yusufbatırel
16-01-2011, 17:21
yakın bır arkdasımda hatchback olandan gıdısı ıyı dıyor 1.8 mıs ama cok yakıyor dedı :)
onlar trıptonık vıtes yokusta kayıyor onlar bana gelmez

*AddO*
16-01-2011, 17:22
hepsının fıyatları aynı zaten uc asagı bes yukarı
sole dıyım cıvıc 43.500 otv bandrol ındırımı bana gelısı 31.000ytl
mazdada 44 bın 32 bın gelısı
golf de 43 bın lıra gelısı 32,kusur
passatta agustosa sıra varmıs suan yokmuss
fıesta var benzınlı oda 32 bıne satıyolar gelısı 23 bın

Kesinlikle Japon olacak derseniz, Mazda'nın japonların arasında ciddi anlamda kalite farkı var.
Mazda3 Sedan Otomatik vites test sürüşüne de gittim, Mimarsinan'daki bayide.
Donanım olarak zaten koltuk ısıtma vs çok dolu bir araç ve teknolojik yenilikler var.Uzun uzun yazmıyorum, resmi sitesinde bigiler var zaten.
Kötü yanları olarak şunu söyleyebilim; Otomatik 4 ileri olduğu için gerçekten hantal.gitmiyo yani.
Birde 2. eli değer kaybediyor.
Başka eksiğini görmedim aracın.

emp:)
16-01-2011, 17:24
Cruze bakın, servisler LPG konusunda yardımcı oluyor. En azından LPG'yi takan bayi sürekli oraya gittiğinizde Garanti konusunda sıkıntı çıkarmıyor.Donanım olarakta baya tatmin edici.

yusufbatırel
16-01-2011, 17:26
Kesinlikle Japon olacak derseniz, Mazda'nın japonların arasında ciddi anlamda kalite farkı var.
Mazda3 Sedan Otomatik vites test sürüşüne de gittim, Mimarsinan'daki bayide.
Donanım olarak zaten koltuk ısıtma vs çok dolu bir araç ve teknolojik yenilikler var.Uzun uzun yazmıyorum, resmi sitesinde bigiler var zaten.
Kötü yanları olarak şunu söyleyebilim; Otomatik 4 ileri olduğu için gerçekten hantal.gitmiyo yani.
Birde 2. eli değer kaybediyor.
Başka eksiğini görmedim aracın.
dogru dıyorsun ıcı torpıdo falan guzel ama et gıbı yumusak boyası falan beyazda sedeflı hep

OnurÖzden
16-01-2011, 17:30
Benim şahsi görüşüm,o paraları hak eden bir otomobil değil.:)

vtec powe®
20-01-2011, 13:00
2 senedir büyük keyifle kullanıyorum. :)

Şehiri içi yakıt tüketimi dışında; bir kere bile, keşke civic değilde şunu bunu alsaydım diye pişmanlığım olmadı.

30 lira civarı bir paraya,benzinli, 2-3 yaşında bundan daha mantıklı bir araç göremedim henüz. :)
Kroniklerini arkadaşlar yazmış zaten, ekleyecek pek bir şey yok. :)

yusufbatırel
27-01-2011, 00:25
arkadaslar cok tesekkur ederım fıkırlerınız ıcın sızın yorumlarınızdan sonra gıttım honda cıvıc 1.6 premıum modelını aldım extradan navıgasyon derı doseme cam fılmı gerı gorus kamerası cam ruzgarlıgı park sensoru boya koltuk koruma kasko dahıl 34 bın lıraya aldım
bugun tertıbatı takıldı uzerıne yarın muayneye gıdıcek sonrası plaka ıslemlerı sanırım 1 haftaya elımde olur

tolgakaynak
27-01-2011, 08:45
aracım 2010 model füme 6binde araç. Frenlerimde bahsedilern uğultu yok ama şöför kapısındaki zırıldaam bazen beni delirtiyor oda menteşelerden sanırım kapıyı biraz kendinize çekince düzeliyor. onun haricinde 5cm yay var mükemmel yol tutuşu oldu yay kullanmadanda harikaydı. bunu bizzat açık alanda test ettik. 140-150 km hızla yağmurlu havada deneme şansım oldu. kafadan kayma yapıyor ardından toparlıyor ve dönüşümü sağlıyorum. VSA harika bişey bilmiyen birisi kaza yapabilir. tepkisini, bilmek gerekiyor.

Araç yol sesi alıyor. uzun yolda kullanımı çok rahat yakıt açısından uzun yolda 4.8 lt yakarak gidiyorum. şehir içinde 6 lt ortalamam var sürekli test ederim. performans açısından 1.6 motor araç için gayet iyi.

teyp ayarlarında bikaç gizli ayarı var bikaçını çözdüm ama bikaçını çözemedim hala :D Hız göstergesi olabiliyor birde aracın bi frekansını gösteriyor ama anlamış değilim:)

facia
27-01-2011, 09:13
aracım 2010 model füme 6binde araç. Frenlerimde bahsedilern uğultu yok ama şöför kapısındaki zırıldaam bazen beni delirtiyor oda menteşelerden sanırım kapıyı biraz kendinize çekince düzeliyor. onun haricinde 5cm yay var mükemmel yol tutuşu oldu yay kullanmadanda harikaydı. bunu bizzat açık alanda test ettik. 140-150 km hızla yağmurlu havada deneme şansım oldu. kafadan kayma yapıyor ardından toparlıyor ve dönüşümü sağlıyorum. VSA harika bişey bilmiyen birisi kaza yapabilir. tepkisini, bilmek gerekiyor.

Araç yol sesi alıyor. uzun yolda kullanımı çok rahat yakıt açısından uzun yolda 4.8 lt yakarak gidiyorum. şehir içinde 6 lt ortalamam var sürekli test ederim. performans açısından 1.6 motor araç için gayet iyi.

teyp ayarlarında bikaç gizli ayarı var bikaçını çözdüm ama bikaçını çözemedim hala :D Hız göstergesi olabiliyor birde aracın bi frekansını gösteriyor ama anlamış değilim:)

İstanbul trafiğinde 6lt şehir içi ortalamayı nasıl yakalıyorsunuz anlamıyorum. Ben ankara 1.3 multijet ile 7.2 nin altına inemiyorum...

EM-RE
27-01-2011, 09:19
Ben megane coupe 1.5 dizelle 6 litrelerde gezınıorum,6 litre nasıl gezıyorsunuz bende anlamadım her bındıgınızde 0 lıyorsunuz sanırım yol bılgısarını duzgun hesaplıyamıyor.
Ki ben 1.5 dizeli en az yakan motor tıpınden biri diye aldım vallahi bilseydım 15 mılyar ucuza honda alırdım bence bir yanlışlık war bu işte...aynı araba biri 10 litre diğeri 6 litre yakarmı?4 litre fark olmaz aynı arabada...

Sinan'S2k
27-01-2011, 09:32
Arabanın kullanımına göre çok farkeder. Ben uzun yolda a4 2.0tfsi ile 6.4 ortalama yakalamıştım. şehir içi 9 litreleri hiç görmedim bile. Gerçi s2000 n/a ikende 8-8.5 larde dolaşıyordum. Astra 1.3 cdti ile de 5.2 lt ortalama ile geziyorum. Bence uzun yolda civic 5 civarı dolaşabilirde 4.8 e bende şaşırdım daha astra ile ben yakalayamadım o değeri. İnsanın ayağı ağır ise her arabaya fazla yaktırır. Olay tamamen kullanıma bağlı ayağın hassaslığına yani :)

tolgakaynak
27-01-2011, 12:00
İstanbul trafiğinde 6lt şehir içi ortalamayı nasıl yakalıyorsunuz anlamıyorum. Ben ankara 1.3 multijet ile 7.2 nin altına inemiyorum...

abi çevremdekilerde böle tepki gösteriyor az yaktığıma inanmıyorlar :icon_tup:
mümkün olursa gösteriyorum.

yeni kasalarda yakın ekonomisi için kadranda yeşil ok işareti var onlara uyduğunuzda bahsettiğim lt yi yakıyorsunuz. ama pek uymuyorum artık 7lt geçmedim

forumdan ümit arkadaşımla bi gece Vtec kovalamaya çıkmıştık. Cam Car olarak tabi:)

o gün ful gazladım 8.5 lt yakmıştım. konuyu görürse yazar zaten :D

ENGean
27-01-2011, 12:08

bence sızın aracta bır srun war bnde 2 sene 1.3 multıjet kullandım ama sız soyledıgınz rakam cok uçuk,b
bnde suanda tıpronıc benzınlı focus war o bile 9 lıtre, gerısını sız dusunun.

BosphorusBoys
27-01-2011, 12:12
Benzinin 4 Lira Olduğu bu devirde Fd6 Kasa honda ile 6 Litre imkansız gibi diil imkansız.
24 Liraya 100km bu söylediğine sen inanıyorsan insanların diyecek hiçbir$eyi yok
240 Kuruş km birde şehir içi
cennettemiyim ben ya biri cimdiklesin.

Sinan'S2k
27-01-2011, 12:31
Arkadaş sanırım 6 lt yi karışık kullanımda söylüyor. Şehir içi dediğimiz zaman ışık trafik dur kalk şeklinde düşünüyoruz sanırım. Ben karışık kullanımla audi ile yazın trafikte azken 7-7.5 lt ile gezebiliyordum. Civic 6 yakabilir mesela o durumda

tolgakaynak
27-01-2011, 12:33
Benzinin 4 Lira Olduğu bu devirde Fd6 Kasa honda ile 6 Litre imkansız gibi diil imkansız.
24 Liraya 100km bu söylediğine sen inanıyorsan insanların diyecek hiçbir$eyi yok
240 Kuruş km birde şehir içi
cennettemiyim ben ya biri cimdiklesin.

sanırım sizdede Fd6 var. kullanımınızı bilemiyorum ama ben çok sakin kullanan birisiyim. isterseniz bir deneyin gösterge tablosundaki ok işaretlerini o zamn bana hak vereceksiniz.

tolgakaynak
27-01-2011, 12:35
Arkadaş sanırım 6 lt yi karışık kullanımda söylüyor. Şehir içi dediğimiz zaman ışık trafik dur kalk şeklinde düşünüyoruz sanırım. Ben karışık kullanımla audi ile yazın trafikte azken 7-7.5 lt ile gezebiliyordum. Civic 6 yakabilir mesela o durumda

evet karışık kullanım. ama oluyor tabiki ışık -dur kalk vs :)

BosphorusBoys
27-01-2011, 12:41
sanırım sizdede Fd6 var. kullanımınızı bilemiyorum ama ben çok sakin kullanan birisiyim. isterseniz bir deneyin gösterge tablosundaki ok işaretlerini o zamn bana hak vereceksiniz.

Dostum 08 fd6 otomatik kullanıcısıyım
baassam nereye basacam gittiği belli sakin kullanırım. ama ben hiç o kdr gidemedim
trafikdede düz yoldada..
ben giç 6 litreleri göremedim göstergede.
uzun yolda 7 küsür litreyi göreßiliyorum sadece

Sinan'S2k
27-01-2011, 13:02
baassam nereye basacam gittiği belli sakin kullanırım. ama ben hiç o kdr gidemedim
trafikdede düz yoldada..

valla ikinizin dediğinede inanabilirim. O zaman sonuç 2 lt fazla yakan otomatik vites alehine. Diğer arkadaştaki manuel ise tabii;)

tolgakaynak
27-01-2011, 13:08
trafikdede düz yoldada..

2010 model Düz vites 6bin kmde aracım şuanda ben öle kullanıyorum. hatta şöle söyliyim. beylikdüzünde oturuyorum beykentteki Full den aldım benzinimi %7 indirimli olarak

tam ışık yandı hemen gittim 2km uzağımda benzinci oradan 150 lira benzin aldım.
güzergahım beylikdüzü - aksaray arasında oluyor fındıkzadede takılıyorum arkadaşlarla bu şekilde ve bazı akşamlar kaçamak yapıp avcılar sahile takılıyorum. yeri geliyor trafiğede kalıyorum yeri geliyor boş yol oluyor. bu kullanımla 595kmde tekrar ışığım yandı

SekoLive
27-01-2011, 13:10
tolga ile bayağa bi arkalı önlü gittik eğer yavas sakin ol derseniz cidden sakin kullanıyor :D :D tecrübe ile sabit

tolgakaynak
27-01-2011, 13:13
valla ikinizin dediğinede inanabilirim. O zaman sonuç 2 lt fazla yakan otomatik vites alehine. Diğer arkadaştaki manuel ise tabii;)

bildiğim kadarıyla otomatik 1 lt daha fazla yakıyor:)

YEY®
27-01-2011, 13:16
Valla 3 senedir otomatik fd6 elegance kullanıyorum.Evin arabası olarak yani eş dost vs. değil.Eski kız arkadaşımdada 1.5 yıl manueli vardı,hatta ilk full mugenli olandı dergiye çıkardık sonra ortalık mugen kaynayınca hemen sattık...Uzunada gittim kısayada,gazladımda,öyle gazlayarak 8.5 litre,şehir içinde 6 litre falan fazlaca iyimser :) Yalnız otomatiğin 5.vites dişlisi 3000 devirde 158 km görecek şekilde ayarlanmış(manuel 120-125 km falan görüyor ancak) o yüzden şehir içinde manuel az yakıyor uzun yolda otomatik bariz az yakıyor bunuda belirteyim..

Birde şöyle bir şey var bazıları devamlı tem de e5 te boş yolda akıyor 80-90 km ile ve bunu şehir içi sayıyor.O zaman civic 6 litre tutturuyor evet ama aksi durumlarda falan o rakamları ancak "yol bilgisayarında" görürsünüz.Trafikte ve şehir içinde civic 12-13 litreden aşağı "inmiyor" açık ve net.Etrafımda bir sürü hesap kitap bilen civic'ci var onlarda onaylarlar..

He yok ben iddia ediyorum şehir içi 6 litre yakıyorum,gazlarken 8.5 yakıyorum derseniz 1 depo 45 litre,o değerlerle şehir içi 750,gazlayarakta 600 km gitmeniz gerek uzun yolda zaten 1000 km imiş menziliniz (4.8 litre) ispatlayın :) Honda civic sedan ile gazlayarak 600 km falan kimse kendini kandırmasın.Gazlarken hele inanılmaz yakıyor.Cooper s'ten farkı olmadığına her türlü iddiaya girerim üstüne üstük yürümüyorda..

p.s sürücü faktörü demeyin,hafif dolu (200 hp) cooper s ile 670 km yapmış biriyim,cruise kontrole bile almam ekonomik kullanımda çünkü yokuşlarda falan oda yaktırır.

tolgakaynak
27-01-2011, 13:17
tolga ile bayağa bi arkalı önlü gittik eğer yavas sakin ol derseniz cidden sakin kullanıyor :D :D tecrübe ile sabit

napim abi mehmet ali 70le git diyince.. asker sözü dinledim:)

VteC_MaNiaC
27-01-2011, 13:18
otomatik şehir içi çok kasmadan 8 litre tüketiodu bizdeki fd otomatik.. kasarak 1 litre kırpsak, otomatikten 1 litre kırpsak kaldı 6 :) 6 bence litre çok zor değil aşırı trafik görme durumu yoksa

BosphorusBoys
27-01-2011, 13:21
vallahi çoğu 2000cc racing arabadan fazla yaktığım kesin.
gitsin gitsin en fasla kıçını yırtsa bir depo ile 500-550 gider.

ocean0636
27-01-2011, 13:42
Eğer gazlamazsam typer, fd6 dan kat kat az yakıyor her turlu ıddıasına gırerım. Ortalama kullanımdada az yakıyor ancak tapagazda durum degısıyor ama en azından soyle bır sey var yaktıgını hakedıyor ki oda fd6 dan asırı fazla degıl.

ENGean
27-01-2011, 13:44
Valla 3 senedir otomatik fd6 elegance kullanıyorum.Evin arabası olarak yani eş dost vs. değil.Eski kız arkadaşımdada 1.5 yıl manueli vardı,hatta ilk full mugenli olandı dergiye çıkardık sonra ortalık mugen kaynayınca hemen sattık...Uzunada gittim kısayada,gazladımda,öyle gazlayarak 8.5 litre,şehir içinde 6 litre falan fazlaca iyimser :) Yalnız otomatiğin 5.vites dişlisi 3000 devirde 158 km görecek şekilde ayarlanmış(manuel 120-125 km falan görüyor ancak) o yüzden şehir içinde manuel az yakıyor uzun yolda otomatik bariz az yakıyor bunuda belirteyim..

Birde şöyle bir şey var bazıları devamlı tem de e5 te boş yolda akıyor 80-90 km ile ve bunu şehir içi sayıyor.O zaman civic 6 litre tutturuyor evet ama aksi durumlarda falan o rakamları ancak "yol bilgisayarında" görürsünüz.Trafikte ve şehir içinde civic 12-13 litreden aşağı "inmiyor" açık ve net.Etrafımda bir sürü hesap kitap bilen civic'ci var onlarda onaylarlar..

He yok ben iddia ediyorum şehir içi 6 litre yakıyorum,gazlarken 8.5 yakıyorum derseniz 1 depo 45 litre,o değerlerle şehir içi 750,gazlayarakta 600 km gitmeniz gerek uzun yolda zaten 1000 km imiş menziliniz (4.8 litre) ispatlayın :) Honda civic sedan ile gazlayarak 600 km falan kimse kendini kandırmasın.Gazlarken hele inanılmaz yakıyor.Cooper s'ten farkı olmadığına her türlü iddiaya girerim üstüne üstük yürümüyorda..

p.s sürücü faktörü demeyin,hafif dolu (200 hp) cooper s ile 670 km yapmış biriyim,cruise kontrole bile almam ekonomik kullanımda çünkü yokuşlarda falan oda yaktırır.

13 LİTREMİİİ :s S2000 kullansanız daha az yakardı herhalde, civic 13 litre walla rekor kırmıssınız :)

vtec powe®
27-01-2011, 13:52
Konu yakıt sarfiyatı polemiğine kaymış, geri kalmıyım :)

2 senedir kullanıyorum aracım manuel.
225 taban lastik, hafif 17 jantlarım var.
''NORMAL KULLANIMDA'', aracım şehiriçi 9-9,5 lt , şehirlerarası ise 6-6,5 lt yakıyor.

Biraz filtre sesi duyayım, sıka sıka gideyim dersem şayet, durumlar değişiyor haliyle.

Bodrum yolculugunda,5.4 gördüm bir tek.Araçta 2 kişiydik, sollamalar hariç, 90 ı aşmadım, klima kapalı, yükümüz azdı, bir nevi endurance yarışı gibi bir şeydi :)

YEY®
27-01-2011, 13:53
vallahi çoğu 2000cc racing arabadan fazla yaktığım kesin.
gitsin gitsin en fasla kıçını yırtsa bir depo ile 500-550 gider.

Eğer gazlamazsam typer, fd6 dan kat kat az yakıyor her turlu ıddıasına gırerım. Ortalama kullanımdada az yakıyor ancak tapagazda durum degısıyor ama en azından soyle bır sey var yaktıgını hakedıyor ki oda fd6 dan asırı fazla degıl.

13 LİTREMİİİ :s S2000 kullansanız daha az yakardı herhalde, civic 13 litre walla rekor kırmıssınız :)

Ne rekoru yahu gir istanbul trafiğine,çarşıya pazara 12 den aşağı yakamazsınki.Bizim aracın ortalaması 20 bin km'dir 12 lerde geziyor.Kullanıcısıda bayan :heyoo: 2500 deviri geçmez etmez.Yukarıdada yazmışlar zaten :) 1 depoya bazı arkadaşların iddia ettiği gibi 1000 km falan rüya maalesef.Ha şöyle birşey var bu araba otobanda gerçekten az yakıyor.Otomatiği daha da az yakıyor..Son olarakta s2000 zaten fazla yakan bi araba değilki.Beygir demek fazla yakmak demek değildir.s2000'le bir depo gezmedim ama max 3000 devir civarı gez gerçekten az yakıyor.

ocean0636
27-01-2011, 13:56
Şehir içi 60 ı gecmeden 1500rpm cıvarı sabıt gıderek 7.5lt yaktırmak mumkun ama emekli amcalardan kufur yıyecek bır kullanımla. normal sakin kullanırsan 8.5lt yakıyor sehır ıcı manueli. (215 45 17 jant lastıkle)
Redline kullanımda 11 litreleri gormek mumkun, karısık 9.5 cıvarı yakıyor.
Sehır ıcı tabı, sehırler arası 5.5 lıtrenın altına ınemedım ondada sureklı cruıze ıle düz yolda sabıt 90.

YEY®
27-01-2011, 13:57
Şehir içi 60 ı gecmeden 1500rpm cıvarı sabıt gıderek 7.5lt yaktırmak mumkun ama emekli amcalardan kufur yıyecek bır kullanımla. normal sakin kullanırsan 8.5lt yakıyor sehır ıcı manueli. (215 45 17 jant lastıkle)

Antalyanın,Ankaranın yollarına göre şehir içi,istanbulda şehir dışı demek bunu belirteyim.

ocean0636
27-01-2011, 14:01
Burdada iş çıkısı trafıgı sızden farklı degıl merak etme :).
Sonuc olarak yakıt/performans oranı kotu bır araç yani gazlamazsan normal yakıyor gazlayınca cok yakıyor sanırım o da kasa cekmedıgı ıcın.
Yakıt sorunu harıcınde 10 numara bence. Sürüş pozisyonu konforu yol tutusu vs. gayet guzel.

YEY®
27-01-2011, 14:07
Burdada iş çıkısı trafıgı sızden farklı degıl merak etme :).
Sonuc olarak yakıt/performans oranı kotu bır araç yani gazlamazsan normal yakıyor gazlayınca cok yakıyor sanırım o da kasa cekmedıgı ıcın.
Yakıt sorunu harıcınde 10 numara bence. Sürüş pozisyonu konforu yol tutusu vs. gayet guzel.

Valla antalyanın yolları baştan sona kadar trafik olsa ne olur :) Oranın yerli nüfüsü kadar insan yollarda direksiyon başında,servislerde toplu taşımada oluyor iş trafiği saatlerinde :D Ki benim 12 litre ortalamamın iş saatleriyle uzaktan yakından ilgisi yok..Normal gün içinde olan trafikler..

tolgakaynak
27-01-2011, 14:10
Arkadaşlar yukarıda yol güzergahımı yazdım istanbulda olanlar bilirler güzergahı zaten. :icon_tup:
çok tepki oldu aracım az yakıyor diye acaba arızalımı diye düşünmeye başladım:beuj:

Ef Driver
27-01-2011, 14:11
2010 model Düz vites 6bin kmde aracım şuanda ben öle kullanıyorum. hatta şöle söyliyim. beylikdüzünde oturuyorum beykentteki Full den aldım benzinimi %7 indirimli olarak

tam ışık yandı hemen gittim 2km uzağımda benzinci oradan 150 lira benzin aldım.
güzergahım beylikdüzü - aksaray arasında oluyor fındıkzadede takılıyorum arkadaşlarla bu şekilde ve bazı akşamlar kaçamak yapıp avcılar sahile takılıyorum. yeri geliyor trafiğede kalıyorum yeri geliyor boş yol oluyor. bu kullanımla 595kmde tekrar ışığım yandı

işte buna şahidim 595 kmde yandı işigi gözlerimle gördüm aracı fulledigi günüde gördüm ve ama tolga arabayı aldıgında baya hiç devir çevirmedi rodaj yaptı baya km yani aracı cook güzel kullandı.bide tolganın benzini bereketlidir 5 vite baglar yolda sabit gaz 80 km :D

yusufbatırel
27-01-2011, 14:12
zaten buyukcekmeceden erenkoydekı evıme gelıp gıdıyorum sureklı 2 kopru yolunu kullanıyorum bıde benım gelıp gıttıgım saatler hep olu vakıtler karsıdanda donerken zaten allahın emrı kavacıga kadar ıllakı bı tıkanıklık oluyor ama oda ole saatlerce degıl bındıgım arabalar 1 mılyonun altında yakmıyordu:)

ocean0636
27-01-2011, 14:13
Valla antalyanın yolları baştan sona kadar trafik olsa ne olur :) Oranın yerli nüfüsü kadar insan yollarda direksiyon başında,servislerde toplu taşımada oluyor iş trafiği saatlerinde :D Ki benim 12 litre ortalamamın iş saatleriyle uzaktan yakından ilgisi yok..Normal gün içinde olan trafikler..

İstanbul a sık gelıp gıdıyorum, belırlı saatler harıcınde genellıkle trafık akıcı tatlı kalabalık oluyor burası gibi. Şöyle bırseyde var kısı basına en cok araba antalyada dusuyormus :).
Neyse sidik yarıstırmaya gerek yok yanı İst ile ant kıyaslamaya gerek yok ist antalyanın yanında kendı basına bir ülke :D

Bülent76
27-01-2011, 14:14

Tarafsız yorum yapacağım, tatil için İzmir'den Antalya'ya ilk geldiğim zaman gerçekten kendimi İstanbul trafiğinde zannettim. Ciddi bir trafik var. Antalya'lı arkadaşlar mevkileri bilir, Korkuteli tarafından girip Kundu'ya gidecektik eşimle, saat 18.30 civarıydı, bir saatte gidemedik, İzmir'in gözünü seveyim dedim trafiğe girince:) 6 saatlik yolda yorulmadım, şehir içi trafiğinde yorulduğum kadar:)

yusufbatırel
27-01-2011, 14:16
İstanbul a sık gelıp gıdıyorum, belırlı saatler harıcınde genellıkle trafık akıcı tatlı kalabalık oluyor burası gibi. Şöyle bırseyde var kısı basına en cok araba antalyada dusuyormus :).
Neyse sidik yarıstırmaya gerek yok yanı İst ile ant kıyaslamaya gerek yok ist antalyanın yanında kendı basına bir ülke :D
abısı ben sana baska bısey sorucam bu bodkıtı satılıyorya bırı 500 dıyor bunları yapıstırıyorlarmı delıyorlarmı yarın oburgun cıkarmak ıstenırse nasıl olcak cunku aynı bodkıtın tek parca on arka tamponu maspıyer 1800 denıyor

tolgakaynak
27-01-2011, 14:17
konu fenalık geçiricek:Deli:yakıttan trafiğe biraz daha uzatırsak D: asfalt kalitesine gidicek :hahaha:

ocean0636
27-01-2011, 14:18
abısı ben sana baska bısey sorucam bu bodkıtı satılıyorya bırı 500 dıyor bunları yapıstırıyorlarmı delıyorlarmı yarın oburgun cıkarmak ıstenırse nasıl olcak cunku aynı bodkıtın tek parca on arka tamponu maspıyer 1800 denıyor

camurluk ıclerınde 4-5 tane vıda tutuyor, tampona denk gelen kısmını da 3m bantla yapıstırıyorlar. Butun dedıgın sanırım typer body kıt ek dedıgınde mugen rr ve normal mugen olması gerek. Ben mugen rr kullandım, bana gore en yakısılıklısı RR'dı ama tabıkı zevk meselesi :).

yusufbatırel
27-01-2011, 14:20
camurluk ıclerınde 4-5 tane vıda tutuyor, tampona denk gelen kısmını da 3m bantla yapıstırıyorlar. Butun dedıgın sanırım typer body kıt ek dedıgınde mugen rr ve normal mugen olması gerek. Ben mugen rr kullandım, bana gore en yakısılıklısı RR'dı ama tabıkı zevk meselesi :).
senın rengınden dolayı bır baska duruyordu rr guzel

ocean0636
27-01-2011, 14:26
senın rengınden dolayı bır baska duruyordu rr guzel

Siyah ve lacivert hariç her renge güzel duruyor, koyu renklerde panjur sis difizör gibi piano black yerler ve ızgaralar kendını belli etmedıgı için oem gibi duruyor.

tolgakaynak
27-01-2011, 14:34
uzun yoldaki yakıt oranın dedğim gibi 0-100

http://img201.imageshack.us/img201/419/fotoraf0342j.jpg

yusufbatırel
27-01-2011, 14:46

daha ne olsun masallah

ENGean
27-01-2011, 14:53

resmi fabrikaya yolla arızalı die aracı geri cagırsınlar :D :D

tolgakaynak
27-01-2011, 14:56
resmi fabrikaya yolla arızalı die aracı geri cagırsınlar :D :D

puhahaha :D:D bak olabilir :hahaha::hahaha:

GökhanO
27-01-2011, 15:05
bizde 3 yıldır otomatik var
dur kalk trafik ve sehir icinde 9.5 falan yakıyor
en son uzun yol mersine gittim istanbul-mersin arası
6 litre ortalama ile gittim yeri geldi 140 150 bastım yeri geldi surekli 90 sabit hızla gittim
ama gaz pedalına nazik davrandım :)
http://i52.tinypic.com/o9kcgg.jpg

yusufbatırel
27-01-2011, 15:14
demekkı ole denılenler kadar degılmıs gorunen okı kullanmadan kullanmaya fark var

tolgakaynak
27-01-2011, 15:16
var abi benim arkadaşımdada var oda 9lt falan yakıyor bikere ben geçtim kullanıma:D az yaktığımı gördü o günden beri hep ben kullanıyorum beraberken :hahaha:

YEY®
27-01-2011, 17:24
Uzun yolda gerçekten az yakıyor..Önümüzdeki hafta ankaraya gideceğim.Miniyi çıkarmayı düşünmüyorum :) O yüzden 100 km 2000 devirde yakacağı 4.8 litre gerçekte kaç litre görme fırsatım olacak depoyu fulleyeceğim çünkü :)

Utku
27-01-2011, 18:49
Eniştemde Mazda3 Sedan vardı bizde Civic varken şöyle söyleyeyim mazda bi 50 kg kadar daha ağır olduğu için birazdaha ağır kalıydu civic e göre ciddi beygir farkıda var..Yanlız 2si ilede uzun yolda 180 ,ile seyir ederken mazdada kendini çok daha fazla güvende hissediyosun.bi arabanın ya kıçı ya başı oynar Honda 8 çiziyodu ben 190la giderken yazın sıcak kuru havasında.Üst süratlerde frene basınca uğultu içeri aldığı yol sesi insanın pek içine sinmiyor arkaya 2 kişi otursun kafa direk yukarda.Başkada sorunu yok ben 9 lt ortalamayla kullanıyodum şehir içi

gundogs
27-01-2011, 19:33
yakıt değerleri şu anki piyasaya göre çok çok iyi fd6 kasaların..aracın yakıt değerlerini hep yüksek olduğuna inanıyoruz.. yakıt değerlerinin en düşük olduğu anı kullanıcısından daha iyi bilen bi teknolojiye sahip.. yakıt değerlerinin yüksek olması bir başarıdır bence kullanıcı tarafından...

tolgakaynak
27-01-2011, 20:50
Eniştemde Mazda3 Sedan vardı bizde Civic varken şöyle söyleyeyim mazda bi 50 kg kadar daha ağır olduğu için birazdaha ağır kalıydu civic e göre ciddi beygir farkıda var..Yanlız 2si ilede uzun yolda 180 ,ile seyir ederken mazdada kendini çok daha fazla güvende hissediyosun.bi arabanın ya kıçı ya başı oynar Honda 8 çiziyodu ben 190la giderken yazın sıcak kuru havasında.Üst süratlerde frene basınca uğultu içeri aldığı yol sesi insanın pek içine sinmiyor arkaya 2 kişi otursun kafa direk yukarda.Başkada sorunu yok ben 9 lt ortalamayla kullanıyodum şehir içi

Mazda kullanmadım bilmiyorum ama hondayı biraz abartmışsınız sanırım. 180 değil 220lede yola yapışıyor. uğultu sesi benim araçta yok ama uğultu yapan araçlar varmış ben daha görmedim