Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : TAI Sivrisinek

bilalMW
16-01-2011, 01:41
http://www.heliturk.com/files.php?file=IMAG0177.jpg

ısa bir sürede geliştirlen hava aracı başarılı bir uçuş performansı sergiledi.

TAI tarafından çok kısa bir sürede geliştirlen ve 'SİVRİSİNEK' olarak adlandırılan insansız helikopter ilk uçuşunda başarılı bir performans gösterdi. İlk denemede 150 metre uçurulan hava aracı 150 km lik bir menzile sahip olacak. Ayrıca Roketsan'nın tasarladığı 8 km menzilli, T 129 helikopterinde de kullanılacak olan Türkiye'nin ilk lazer güdümlü füzesi olan 'CİRİT' bu hava aracında kullanılmaktadır.

Burun kısmına teçhiz edilmiş olan ASELSAN tarafından geliştirilen FLIR cihazı ile görüntü aktarma işlemini gerçekleştirebilecek olan 'SİVRİSİNEK' istihbarat faaliyetlerinin vazgeçilmez elemanı olmaya aday güçlü bir profile sahip.

Öncelikle ülkemiz adına oldukça sevindirici bir haber. :=
Şimdi bi yandan akaryakıt pahalılı bir yandan çoğu kalem ürünün pahalılığı.
Bir yandan savunma sanayiden hiç olmadığı kadar yüksek gelişim,atılım ve ilerleme.
Devlet bizden alıp silahamı yatırıyor sizce?

KingoAtmo
16-01-2011, 08:06
paylaşım için teşekkürler,
çok kısa bir sürede gerceklestirlmis proje, kime göre kısa , İsrail'den tonla paraya insansız uçakları almadan önce onların bnezerini yapsalardi da ....
ayrıca ben bunun az büyüğünü oyuncakcidan 35 tl ye aldiydim , şimdi hatirladim

Cihan Çizmeci
16-01-2011, 08:19
Tabiki çok sevindirici bir haber ;) Ama yatırım konusuna sadece gülüyorum :)

Bu ülkeden aldıklarının yanında bu cidden adı gibi sivrisinek kalır :)

sportinger
16-01-2011, 08:31
bence sivrisinekten cok arı olmuş bu. cirit takılı bir iha, cok başarılı olacaktır. özellikle dagda bayırda sesiz sedasız gezenler için, tabi atmasına izin verilirmi o ayrı...

blueedeep
16-01-2011, 08:34
Tabiki çok sevindirici bir haber ;) Ama yatırım konusuna sadece gülüyorum :)

Bu ülkeden aldıklarının yanında bu cidden adı gibi sivrisinek kalır :)

çok doğru bir yorum.
:o

sportinger
16-01-2011, 08:34
çok kısa bir sürede gerceklestirlmis proje, kime göre kısa , İsrail'den tonla paraya insansız uçakları almadan önce onların bnezerini yapsalardi da ....

tabi dikatli okumadan yazmışsın ondan bişey demiyorum da birdaha incelesen daha iyi olur. senin 35 tl ye aldıgın helli piltaşıyamaz ama yukardaki neler taşıyo bir bak.

ruudvan
16-01-2011, 08:43
bildiğin raptor yapmışlar.motor benzınlımı elektrıklımı acaba.

maxpower
16-01-2011, 09:03
ısa bir sürede geliştirlen hava aracı başarılı bir uçuş performansı sergiledi.

TAI tarafından çok kısa bir sürede geliştirlen ve 'SİVRİSİNEK' olarak adlandırılan insansız helikopter ilk uçuşunda başarılı bir performans gösterdi. İlk denemede 150 metre uçurulan hava aracı 150 km lik bir menzile sahip olacak. Ayrıca Roketsan'nın tasarladığı 8 km menzilli, T 129 helikopterinde de kullanılacak olan Türkiye'nin ilk lazer güdümlü füzesi olan 'CİRİT' bu hava aracında kullanılmaktadır.

Burun kısmına teçhiz edilmiş olan ASELSAN tarafından geliştirilen FLIR cihazı ile görüntü aktarma işlemini gerçekleştirebilecek olan 'SİVRİSİNEK' istihbarat faaliyetlerinin vazgeçilmez elemanı olmaya aday güçlü bir profile sahip.

Öncelikle ülkemiz adına oldukça sevindirici bir haber. :=
Şimdi bi yandan akaryakıt pahalılı bir yandan çoğu kalem ürünün pahalılığı.
Bir yandan savunma sanayiden hiç olmadığı kadar yüksek gelişim,atılım ve ilerleme.
Devlet bizden alıp silahamı yatırıyor sizce?

dışardan almaktansa kendi teknolojimizi üretmemiz çok daha iyi ve uzun vadede daha karlı olacaktır

boosted_pug
16-01-2011, 11:48
aselsanın biz boş durmuyoruz çalışıyoruz bize daha çok para verin die geliştirdiği saçma projelerden bir başkası

bilalMW
16-01-2011, 11:57
aselsanın biz boş durmuyoruz çalışıyoruz bize daha çok para verin die geliştirdiği saçma projelerden bir başkası

proje TAI'nin döner kanatlı hava araçları bölümü imal etti. Muadili Fire Scout denilebilinir. Kara ve Deniz sınırlarında çok güzel devriye atabilir.Ya da bulunan hedefi 8 km uzaktan imha edip kaybolabilir.Saçmalanan bir proje değil sanki?

35 tl ye aldığın şey güdümlü füze + flir + 150 km menzili varmı? Basit düşünmeyelim.

boosted_pug
16-01-2011, 12:12
proje TAI'nin döner kanatlı hava araçları bölümü imal etti. Muadili Fire Scout denilebilinir. Kara ve Deniz sınırlarında çok güzel devriye atabilir.Ya da bulunan hedefi 8 km uzaktan imha edip kaybolabilir.Saçmalanan bir proje değil sanki?

ben biraz bardağın boş tarafını görüyorum