PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : c20xe astra gsı n/a bilglileri

M///maniac
17-01-2011, 14:21
bugun aracımı sattım ve suan bi gsı bakıorm fakat aklıma takılan bi kaç soruyu gsı sahipleri ile tartsmak istyrm... kimileri lexmaul emme çok ise yarar derken kimiler egzantrik vs olmadn hiç bi işe yarmaz dio ve sanzımanlarının biraz sıkıntılı oldklarını duydm alırken ve ufak tefek atmsferik olarak yukleerken nelere dikkat edilmeli ve ne parçalar kullanılmalı denenmis örnekler ne durumda bilenlerin kullananların dikkatine fikirlerinizi extra önerilerinizi bekliorm

TaGo
17-01-2011, 14:23
şanzımanları sen üzerine 100hp koyacaksan sıkıntı yaratır.

Lex iyi bir emmedir, ama yazılımıda çok güzel yapılmalı. Dereceli araçlarda tabiki daha iyi sonuçlar veriyor.

Lex yerine işlenmiş boğaz kelebeği vede powercap kullanman yeterli olacaktır. Arada ciddi fiyat farkı var çünkü.

PPR engineering
17-01-2011, 14:24
ben egzantirk olmadan işe yaramayan diyenlerdenim kadir abi tarkan abi erhan emre de yazar zaten ki çok konuştuk emreyle bunu cidden egzsiz işe yaramıyo..

M///maniac
17-01-2011, 14:27
şanzımanları sen üzerine 100hp koyacaksan sıkıntı yaratır.

Lex iyi bir emmedir, ama yazılımıda çok güzel yapılmalı. Dereceli araçlarda tabiki daha iyi sonuçlar veriyor.

Lex yerine işlenmiş boğaz kelebeği vede powercap kullanman yeterli olacaktır. Arada ciddi fiyat farkı var çünkü.

aslında çokta pahalı degil uygun fiyatlı 2. el emme buldm 100 hp n/a olarak baya uzak bana :D yakıt olayı nedr baskan siznkini kaçırdm aslında oda iyiydi:D

TaGo
17-01-2011, 14:29
gsi c20xe, eğer sağlıklıysa inanın yakmayan bir araçtır. şehir içi normal kullanım 8 lt falandır. Gazlayarak rol gecelerinde 12 lt yaktıramassın.

M///maniac
17-01-2011, 14:33
gsi c20xe, eğer sağlıklıysa inanın yakmayan bir araçtır. şehir içi normal kullanım 8 lt falandır. Gazlayarak rol gecelerinde 12 lt yaktıramassın.

lex emme gereksiz egzantik olmadan diorz yani

TaGo
17-01-2011, 14:35
powercap 200tl. Birde gaz kelebeği işlemli alındımı oda 150-200tl civarı. 400tl ye aynı etkiyi alırsınız. Çipleri 50 tl den 200tl ye kadar gider.

M///maniac
17-01-2011, 14:38
çipler ölede custom bi yazılım daha ii olucagı kanısındayım

isotta
17-01-2011, 14:42
benim görüşüm lex sadece ses:).kendi araçımdan söktüm,egzantrikler kaldı. aynı yazılımla gidişi, alt devirleri daha iyi oldu diyebilirim.yakıt konusuna gelince 8-9 litre arası yakıyor.tago nun dedikleri bence en mantıklısı.

M///maniac
17-01-2011, 14:44
benim görüşüm lex sadece ses:).kendi araçımdan söktüm,egzantrikler kaldı. aynı yazılımla gidişi, alt devirleri daha iyi oldu diyebilirim.yakıt konusuna gelince 8-9 litre arası yakıyor.tago nun dedikleri bence en mantıklısı.

egzantrik ne kullanıosnz peki?

EMG
17-01-2011, 14:58
n/a derken motor içi dahil güzel bi iş yapılmak isteniyorsa bence standalone ecu ile başlayın, çiple falan bi yere kadar, stock arabada iş yapmıyor lex emme. işin içine yüksek sıkıştırma egzantrik ve port polish güzel bi beyin girdiği zaman işler değişebilir deneyip görmek lazım

stock motorda en güzeli gaz kelebeği + power cap imkan varsa güzel bi beyin olmadı custom iyi bir yazılım. üst devirler sıkıntı özellikle 6500dd sonrası, headers güzel iş yapıyor. 7000 devirdeki gücüm 115whp'ye düşerken iken headerstan sonra 135 whp'ye yükseldi dyno üzerinde.

şanzımanı çok üzmezseniz o da sizi üzmez, ben biraz üzdüm o da beni üzdü:) şanzıman parcası pek yok o yüzden komple alıyorsunuz ama zaten komple şanzıman fiyatları uçuk değil.

yakıt uzunda sakin kullanım 5-5.5 arası, şehiriçi karışık kullanım 7 9lt arası, rollde 10-10.5 lt yakıyorum ben

M///maniac
17-01-2011, 15:02
n/a derken motor içi dahil güzel bi iş yapılmak isteniyorsa bence standalone ecu ile başlayın, çiple falan bi yere kadar, stock arabada iş yapmıyor lex emme. işin içine yüksek sıkıştırma egzantrik ve port polish güzel bi beyin girdiği zaman işler değişebilir deneyip görmek lazım

stock motorda en güzeli gaz kelebeği + power cap imkan varsa güzel bi beyin olmadı custom iyi bir yazılım. üst devirler sıkıntı özellikle 6500dd sonrası, headers güzel iş yapıyor. 7000 devirdeki gücüm 115whp'ye düşerken iken headerstan sonra 135 whp'ye yükseldi dyno üzerinde.

şanzımanı çok üzmezseniz o da sizi üzmez, ben biraz üzdüm o da beni üzdü:) şanzıman parcası pek yok o yüzden komple alıyorsunuz ama zaten komple şanzıman fiyatları uçuk değil.

headers baya degistrmis ya:D ne orj headersları caık yani peki ne headers kullanıosn ilerisi için bilmem ama su aralar standlone olayına giremem:D

EMG
17-01-2011, 15:05
ashley kullanıyorum headers. stock motora bence yapıcağın filtre egzoz custom yazılım headers powercap gaz kelebeği. arabada sağlıklıysa güzel gider :)

M///maniac
17-01-2011, 15:14
ashley kullanıyorum headers. stock motora bence yapıcağın filtre egzoz custom yazılım headers powercap gaz kelebeği. arabada sağlıklıysa güzel gider :)

powercap bu kadar etkili demekki herkes aynı fikirde:D

polo34
17-01-2011, 15:16
powercap olayı nedir:) müzik tesisatında var ama gaz kelebeği ile ilişkisini uygulamasını açıklarmısınız? ebay den kapasitör siparişim var, belki orada kullanırım

EMG
17-01-2011, 15:18
powercap bizzat tecrube etmedim ama bana mantıklı geliyor zaten yurtdışında herkes tercih ediyor onların söylediklerine göre baya etkiliymiş, bu aralar deneyip görcez bakalım

powercap olayı nedir:) müzik tesisatında var ama gaz kelebeği ile ilişkisini uygulamasını açıklarmısınız? ebay den kapasitör siparişim var, belki orada kullanırım

gsi da emme manifoldunun üstünde plastik bir kutu var hava orda dağılıyor direk emmeye girmek yerine, o kutuyu söküp powercap denen zımbırtıyı takıyoruz hava direk olarak emmeye girmiş oluyor

PPR engineering
17-01-2011, 15:35
powercap bizzat tecrube etmedim ama bana mantıklı geliyor zaten yurtdışında herkes tercih ediyor onların söylediklerine göre baya etkiliymiş, bu aralar deneyip görcez bakalım

sana mantıklı geliyoda niye takmadın gazoz:D

PPR engineering
17-01-2011, 15:36
powercap bu kadar etkili demekki herkes aynı fikirde:D

sfi gsi olupta power cab takmayana ingilterede kız vermiyolar..:D

M///maniac
17-01-2011, 15:43

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Eyup Duygun
17-01-2011, 15:43

huahuahua ahh senin gsi'a taktıramadık birtürlü yahu.Hakketen gsi deli az yakan bir arac Emre ile rolle cıktımı yol bilgisayarına bakamıyorum arkadaş 10-11lt den fazla göstermiyor zaten yakmıyorda.Alınası bir araba Lex fiyat performans konusuna bende katılıyorum powercap-kelebek cuzzi fiyatlara onlarla güzel olur.En sevmedigim yanı direksiyonu aracı alınca degistirin bence :):)

EMG
17-01-2011, 16:40
sana mantıklı geliyoda niye takmadın gazoz:D

önce wideband alcam neyi takınca ne tepki vericek merak ediyorum :D

EMG
17-01-2011, 16:41
huahuahua ahh senin gsi'a taktıramadık birtürlü yahu.Hakketen gsi deli az yakan bir arac Emre ile rolle cıktımı yol bilgisayarına bakamıyorum arkadaş 10-11lt den fazla göstermiyor zaten yakmıyorda.Alınası bir araba Lex fiyat performans konusuna bende katılıyorum powercap-kelebek cuzzi fiyatlara onlarla güzel olur.En sevmedigim yanı direksiyonu aracı alınca degistirin bence :):)

roll dönüşü ortalama 8lere düştüğünde ağlıyodun la :D yol tutuşu nasıl gsi ın ahauhua :D

Eyup Duygun
17-01-2011, 16:46
Vallahi sürebiline demeden gecemicem hakikaten bekledigimden cok iyi yol tutuş olarak 180-200 km'lerde bile tatminkar tabiki bir 306 kadar olamaz ama işin espiri kısmı :):) o paralara alınabilecek en iyi spor arabadır.

M///maniac
17-01-2011, 18:24
bu arada yuksek cr girmeden en verimli egzantrik önerilerinizde alalım

chiefkadir
18-01-2011, 00:05
Estaş yerli egzantrik 276 derece beraberinde ayarlı kasnak ama hassas bir ayar ile zevkli bir makine olur..
Krangına kadar değişebilen bir motor 4 kilo hafif olanı takabilirsin paralelinde hafif volanda var ve rakamlar çok cüzzi,piston olarak 86mm olduğu için 286 lık m3 te oluyo yüksek sıkıştırma için ..
Emme manifoltu yapılır ama wideband peşine düzgün yazılım yaptırman lazım..Debimetre olduğundan herhalde büyük gaz kelebeğine çok güzel tepkiler veriyor direk 6-7 hp almak mümkün..Egsoz ve iyi cai xe motorunda olmassa olmazlarından..

isotta
18-01-2011, 01:05
egzantrik ne kullanıosnz peki?

12.5 sıkıştırma forged
278 kentcams egzantrik
ekstralarıda var bunlar kadette ve çok memnunum.kadir kankamda yazmış yazacaklarımı;)

M///maniac
18-01-2011, 10:36
Estaş yerli egzantrik 276 derece beraberinde ayarlı kasnak ama hassas bir ayar ile zevkli bir makine olur..
Krangına kadar değişebilen bir motor 4 kilo hafif olanı takabilirsin paralelinde hafif volanda var ve rakamlar çok cüzzi,piston olarak 86mm olduğu için 286 lık m3 te oluyo yüksek sıkıştırma için ..
Emme manifoltu yapılır ama wideband peşine düzgün yazılım yaptırman lazım..Debimetre olduğundan herhalde büyük gaz kelebeğine çok güzel tepkiler veriyor direk 6-7 hp almak mümkün..Egsoz ve iyi cai xe motorunda olmassa olmazlarından..

286 nın pistonu yaklasık kaç cr a takabul edio abi ve estas egzantrik dedigin tam olarak hangi egzantrik biraz açarmısın

chiefkadir
19-01-2011, 00:29
Bro m3 pistonunu ben kullanmadım ama daha önce nurettin usta bir gsi a taktı baya güzel olmuştu..Ondan çok daha öncede yine bir gsi da kullanıldığını duydum, hurdacılarda olacağını düşünüyorum 6 silindir olduğu için 4 tanesi işini görür gibi ..
Ama ben olsam motor içine girmeden conta yapar estaş(google dan bak ellerinde oluyo devamlı) 276 kullanırım valf lifti yüksekti ben iyi bir ayarla baya güzel yürütmüştüm..Xe motoru önü çok açık bugün yapsam üstündeki paraçalara göre direk Ümit Doğana yazılım yaptırır o şekilde binerim..
Not : estaşın sitesine girdikten sonra performans cam a gir ordan listeyi upload et 36.010 du galiba emme ve egsoz ayırıca alacaksın tane başı 200 dolar aynı gün yollarlar ama kasnak olmadan pek güç bekleme

KA®ANLIK
19-01-2011, 09:29
alacaksan 8-10 verip turşu bir GSI alma, ağlarsın sonra...

piyasada güzel GSI lar var, mutlaka iyi araştır.

APO
19-01-2011, 12:55
alacaksan 8-10 verip turşu bir GSI alma, ağlarsın sonra...

piyasada güzel GSI lar var, mutlaka iyi araştır.

en önemlisi bu bencede..:icon_tup:

DogukanB
20-01-2011, 13:09
Bence önce bi alacağın aracı bi belirle bize göster biz sana her türlü yardımcı oluruz

nse 45 den başlayalım o zaman :D

nasıldır ?