Orijinalini görmek için tıklayınız : Kasko Problemi İçin Fikirler Ve Yardım
Xenomorph
17-01-2011, 17:41
Yine Bir Kasko Şirketiyle Salak Durumlarımızdan Dolayı Konu Açma Gereği Duydum
Olayı İzah Edeyim
Bi Arkadaşımın Arabası Kaza Yapıyor ve Kasko Bedeli 16.200 Olan Araçta 9.500 TL'lik Hasar Çıkıyor Buraya Kadar Herşey Normal Fakat Kasko Şirketi Arabanın Şu An Bulundugu Yetkılı Servisle Anlaşması Olmadıgını Başka Biryerde %30 İndirim Anlaşması Bulundugunu Ve Bu Şartlarda 7.500 Tl ye Aracı Onaracaklarını Pert Etmeyeceklerini Bildiriyorlar.Arkadaşım Ve Ben Şaşkın Haldeyiz Araç Airbag Falan Açmış Durumda
Aracın Pert Olmasını Istıyoruz Fakat Ya Yaptırın Yada 7.500ü Yediemine Veriiriz Ordan Alırsınız Diyorlar
Böyle Yasal Bi Hakları Varmıdır Acaba..Sonucta Bıze Para Vermeyı Teklıf Etseler Bıle 7.500 Degıl 9.500 Tl Vermeleri Gerekmezmi.Ayrıca Biz İlla Onların Indırım Anlasmaları Olan Yere Yaptırmak Zorundamıyız Aracı ?
Siz Olsanız Napardınız...?
Axa Sigorta Bu Arada..Kasko Yaptıracak Arkadaşlar Düşünsün Bir Kere Daha
BurakCengizhanoğlu
17-01-2011, 17:43
Eyvah eyvah .Geçen gün kaza yaptım bende görmüşsünüzdür.Bizimde axa sigorta.Beyannememi yazdım arabayı çektirdim bakalım neler olucak sıkıntı yaşıycaz gibi bi his var içimde.Bariyere vurdum polis falanda çağırmadım sadece beyanname yazdım servise çektirdim.Resimler falanda var cd ye çekip verdim.
Anlaşma olmazsa yetkili servise noterden yetki veriyorsunuz servis hallediyor..Kaskoluk bir durum yok..Çakallara bak siz isterseniz dışarda yaptırırsınız aracı onlara neymiş..He siz hasar bedelini götrdüğünüz servise pert olsun diye yüksek tutturdupysanız o nedenle kıllık yapıyor da olabilirler..
Axa'ya tutanaksız onarım yaptırmış biri olarak ben öneririm axa'yı.Size denk gelmiş demekki..
onursumer
17-01-2011, 17:57
Eyvah eyvah .Geçen gün kaza yaptım bende görmüşsünüzdür.Bizimde axa sigorta.Beyannememi yazdım arabayı çektirdim bakalım neler olucak sıkıntı yaşıycaz gibi bi his var içimde.Bariyere vurdum polis falanda çağırmadım sadece beyanname yazdım servise çektirdim.Resimler falanda var cd ye çekip verdim.
onceden axa idi benim sürekli beyanla yaptırdım o konuda sıkıntı çıkarmazlar ;)
sanırım burda biraz experin kıllığı soz konusu ;)
BurakCengizhanoğlu
17-01-2011, 17:58
Anladım içimi rahatlattın birazda olsa :)
BurakCengizhanoğlu
17-01-2011, 18:04
Peki araç yapılana kadar bize kaskodan araç verirlermi?
Peki araç yapılana kadar bize kaskodan araç verirlermi?
Poliçede araç tahsisi varsa verirler tabiki..
Xenomorph
17-01-2011, 18:10
benim için bir adet cvp verildiği için teşekkürler
BosphorusBoys
18-01-2011, 08:44
Dostum Öncelikle Experinizle İrtibata Gecin iyi gecinerek düzgün bir sekilde konuşmanızı tavsiye ederim. çünkü herşey o adamın elinde kendisine servisin faturasını ve ne kdr maliyet tuttuğunu ve aracı istemediğinizi pert etmek istemediğinizi beyan edin kendisine..
anlaşmalı yada anlaşmasız servis muhabeti sadece zmn kazanmak amaçlıdır konu ile ilgili..
sonuçta sizin işiniz experde bitecek inş istediğiniz gibi sonuçlandırırsınız..
DİP NOT : Rent a Car Yardımı war ise poliçe de ;
Pert Olması yüksek ihtimal araçlarda Rent a Car yardımı olmaz.. bilginize.
Mert kasko şirketinin kendisiyle iletişime geçiyorsunuz dimi? acente falan değil yani
yasada soyle bısey var muadıl parcası varsa aracın muadıl takılır yoksa orjınal parca takılır dıe.
bu sacma bı sıstem mesela ben sanayıye goturmuyorum yetkılı servıse goturuorum arabamı muadılıde var ama yetkılı servıs gıdıp muadıl parcamı takıcak hayır.
sıgorta sırketlerının bayılerle yedek parcada ıskontoları oluyor mesela ole bı ındırım yapmıs olabılırler.fakat aracı ıstedıgınız yerde yaptırmakta ozgursunuz.
Kasko anlaşmanızda şöyle bir madde de geçiyor olabilir. Yetkili serviste %30 gibi bir kesinti uygulanacaktır gibi. Yine yetkilide yapılır ama %30'u sizden alır araç yetkilide yapılır. Pert olurmu bilmem o şekilde kalan kısmıda sizden çıkacağındani. Ama kasko anlaşmasında kesinti yapılmayacaktır ya da hasar durumunda yetkili serviste yapılacaktır diye özellikle belirtseydi yetkili serviste yapılırdı. Geçmiş olsun arkadaşına.
Bende şu aralar axa ile mücadele veriyorum..Başıma gelince anladım bunlar resmen yasalarda ne kadar açık varsa kullanıp yasalara uygun dolandırıcılık hak yeme adı neyse artık onu yapıyorlar.
Ben dava açtım umarım siz halledersiniz davalık olmadan.
BosphorusBoys
18-01-2011, 13:00
Bende şu aralar axa ile mücadele veriyorum..Başıma gelince anladım bunlar resmen yasalarda ne kadar açık varsa kullanıp yasalara uygun dolandırıcılık hak yeme adı neyse artık onu yapıyorlar.
Ben dava açtım umarım siz halledersiniz davalık olmadan.
dava süreçleri çok uzun sürüyor..
bnm hala 3 yıllık axa ile davam war ve bilirkişi raporu bekliyorum ;)
iyi bir avukat lazım..
bu sigortacılık eskiden daha bi delikanlı isiydi ya bu ne milleti salak sanıyolar galiba. yuh ulan.
policede yazıyomu sadece sirketimizin anlasmalı servislerinde yapılabilir diye tahminimce hayır.
istediginiz yerde yaptırırsınız aracınızı faturaladıktan sonra essecıkler gıbı de odemek zorundalar.
ha tabı burda experın rolu coook buyuk ki muhtemel exper den dolayı sızın ısınızde bole bıseler donuyodur.
cunku anlasmalı servıse gıttımı exper o sırketın butun arabaları yapar. sımdı tahmınımce sızın arac ıcın exper oraya tesrıf ettıyse ters yonde fılan kalıyosa ne bılım yada zıt bı servısse falan experın ıs guzarlıgı sonucu bole salak bı sey yapılmıs olabılır.
bu tamamen sigorta sirketlerinin experleri yalamasından kaynaklanır genellıkle.
kıssadan hisse
sız aracınızı ıstedıgınız yerde yaptırırsınız ha anlasmasız olursa servıs sız odersınız sıgorta sırketı sıze oder.
yada sırketle servıs paslasır kendı aralarında.
yok ben burda %30 ındırım alıyorum falan fılan o sızı baglamaz. ama rica edebilirler eger kabul ederseniz cektirebilirler ayrı konu.