Orijinalini görmek için tıklayınız : İş Görüşmesi
hondafit
18-01-2011, 01:12
Yarın iş görüşmem var daha önceden tıbbi satış mümessilliği için iş görüşmesine giden oldumu?
neler sorulur
nelere hazırlıklı olmam lazım
bilenler varsa yardımcı olabilir mi?
slowmotion
18-01-2011, 01:20
fenerli birine cimbom forması nasıl satarsın :D
neden seni işe almalıyız :D
niye bizi seçtiniz :D
neden firmamızı seçtin
neden bu işi seçtin vs
Verilecek cevaplar genelde aynıdır:"Sevdigim için"
:D
İleride bu iş üzerinemi kariyer düşünüyorsun? olabilir.
Tam benlik bir durum :)
Kısaca kendinizi tanıtın (Önceden planlamalısın hikayeni)
Firmamızı tanıyor musunuz?
Neden mümessil olmak istiyorsunuz?
Sizce bu mesleğin zorlukları neler olabilir?
En zayıf yönünüz nedir?
Hangi insan tipleriyle iletişim kurmakta zorlanırsınız?
İş yşamında gösterdiğiniz bir başarınızdan örnek veriniz.
Uzar gider....
leader_T
18-01-2011, 03:03
hedeflerin nelerdir??
önümüzdeki 5 yıl için planların nelerdir?
bu sorular ve diğer arkadaşların yazıkları sorular hakkında iyi düşün ve tamamiyle hazırlıklı git karşılarında donup kalma :)
fatihtemizer
18-01-2011, 07:50
hedeflerin nelerdir??
önümüzdeki 5 yıl için planların nelerdir?
bu sorular ve diğer arkadaşların yazıkları sorular hakkında iyi düşün ve tamamiyle hazırlıklı git karşılarında donup kalma :)
aynen öyle..hazırlık yapmak lazım.zaten bunun için konu açmışsın:):icon_tup:
8.000rpm
18-01-2011, 07:55
hayırlısı olsun , firma hangisi?
Fazla bişey bilmene gerek yok karşındaki insanı çözmen için 3S kuralını uygula;
Siyaset Spor ve Seks birinden mutlaka muhabbet açıp kendini sevdirebilirsin :)
fsunnetci
18-01-2011, 08:03
Ne kadar Ekmek O kadar Köfte Diyecekler sana işin Felsefesi bu yani:D
Hayırlı olur inşallah:rolleyes:
hondafit
18-01-2011, 10:29
daha önce çok iş görüşmesine gittim genel olarak biliyorum nasıl davranacağımı ama tıbbi mümessillikte ilkez bir iş görüşmesine gideceğim.acaba farklı birşeyi var mıdır ondan açtım bu konuyu...
şirket novus.
açıkçası 1 senedir bu iş kolu üzerinde çalışmak istiyorum.dışarıdan bakıldığında güzel gözüküyor ama herkes bilir sahada çalışmak zordur.ben tamda bunu istiyorum hırslı ve azimliyimdir.6 sene satış görevi yaptığım için istiyorum.benimö için son nokta olur herhalde ilaç mümessiliği.tek korkum lise mezunuyum onun sıkıntısı var inşallah olur.
istersen linkten firmayı bi incele derim.Firmanın kendine ait web sitesini bulamadım.İnş hakkında hayırlısı olur.
http://www.erdalweb.com/forum/index.php?topic=705.0
hondafit
18-01-2011, 11:34
istersen linkten firmayı bi incele derim.Firmanın kendine ait web sitesini bulamadım.İnş hakkında hayırlısı olur.
http://www.erdalweb.com/forum/index.php?topic=705.0
teşekkür ederim 2 gündür bu siteyi detaylı bir şekilde inceliyorum zaten.
hiç ilaç mümessili yokmu aramızda?
yaklaşık 3 saat sonra iş görüşmem var
hayırlısı olsun , öncelikle heyecanlı olma, işi ciddiye aldığını göstermek adına tercihen takıl elbiseyle traşınla görüşmeye erkenden git. Gelecek sorular aynen belirtildiği gibi senin işi ne kadar istediğini görmek için sorulan şeyler. Firma hakkında geçmiş bilgileri biliyorsan ve cevaplarında tutarsızlık yoksa zaten pek bir engel kalmıyor.. Başarılar dilerim
Ben özellikle yaptığım iş görüşmelerinde sevmediğim ve değiştirmem gerek dediğin 3 yanını anlatır mısın diye sorarım. Karşımdaki çünkü hep kendisini en iyi şekilde satmak psikolojisi ile görüşmeye gelir. Bu soruyu duyunca ne diyeceğini şaşırır. Çünkü öyle birşey söylemelidir ki, karşısındakinin negatif reaksiyonunu çekmemesi ve iş açısından risk oluşturmaması gerekmektedir.
Aslında orada beklenen cevabın içeriğinin çok bir önemi yoktur. Önemli olan o soruya cevap verilirken girilen ruh halidir ;) Yani stres yönetimi :)
Ne olursa olsun ruh halini hep pozitif tut. Unutma hayatta herşeyin başı satıştır. Kendini de en iyi şekilde fazla abartmadan satmaya çalış.
Zor bir durum, bişeyler sanarak sadece istediği cevabı almak için saçma sapan sorular soruyorlar, abime beyaz show disko kralı gibi show programlarının neden geç yayınlandığını sormuşlardı :) o elemeden geçtikten sonra eğitimde de elemelerde kimya sorusu sormuşlardı sonra elenmişti, garip bir prosedürleri var.
Tam benlik bir durum :)
Kısaca kendinizi tanıtın (Önceden planlamalısın hikayeni)
Firmamızı tanıyor musunuz?
Neden mümessil olmak istiyorsunuz?
Sizce bu mesleğin zorlukları neler olabilir?
En zayıf yönünüz nedir?
Hangi insan tipleriyle iletişim kurmakta zorlanırsınız?
İş yşamında gösterdiğiniz bir başarınızdan örnek veriniz.
Uzar gider....
:icon_tup: aynenn
yavuz364
18-01-2011, 20:32
Sarf malzeme satışı mı ??? ne tür ürünler düşünüyorsunuz ??
Bizde medikal sektöründeyiz ama daha çok hastane cihazları satıyoruz, Ameliyat lambaları, masaları, havalandırma cihazları, sterilizasyon cihazları, otoklav, laboratuar yıkama cihazları v.b.
Merck Sharp & Dohme 'da çalışırken şirket politikası genel tanıtım haricinde
2 adet başarı hikayesi sunumu
IQ Testi
Kişilik Testi
içeriyordu.
turbo&quattro
18-01-2011, 20:59
Gecen hafta Hilton Hotel Baltimore da once insan kaynaklari md.. sonrasinda departman md. yrd ve son olarak dept.md ile gorusmem oldu...Hepsinin ortak sorusu gelecek hedefleri ile ilgiliydi...
mert_leon
18-01-2011, 21:05
bu yaz pfizer e mülakata girmiştim bu iş için daha önce iş tecrüben varmı evet thy de dış hatlarda part time boarding elemanıydım dedim. thy ile ilgili bi kaç soru sordular ve işe aldılar ama ben gitmedim o ayrı konu..
Vizyonunun geniş olduğunu ve bu pozisyonu işin mutfağı olarak gördüğünden bahset..
Kötü özellik sorarlarsa da "zaman zaman geveze olduğumu düşünüyorum.Karşımdaki kişilerin bundan keyif aldıklarını bilsem de bazen rahatsız olabiliyorum" falan dersin.
Sarf malzeme satışı mı ??? ne tür ürünler düşünüyorsunuz ??
Bizde medikal sektöründeyiz ama daha çok hastane cihazları satıyoruz, Ameliyat lambaları, masaları, havalandırma cihazları, sterilizasyon cihazları, otoklav, laboratuar yıkama cihazları v.b.
hangi firma hocam bende çalıştım böyle bir firmada otoklav zor iştir çok zaman alır ve tabi direk tesisat işi olduğundan sıkıntılı biraz..sadece satışmı teknik servis veriyomusunuz
bende medikal bir şirkette teknis servis departmanında çalışıyorum 6 yıldır
yavuz364
18-01-2011, 21:40
Satış, servis hepsi var..
Medica Ltd. Şti..
birçok marka ithalatcısı ve mümessiliyiz..
hangi firma hocam bende çalıştım böyle bir firmada otoklav zor iştir çok zaman alır ve tabi direk tesisat işi olduğundan sıkıntılı biraz..sadece satışmı teknik servis veriyomusunuz
Satış, servis hepsi var..
Medica Ltd. Şti..
birçok marka ithalatcısı ve mümessiliyiz..
anladım bende ertunç özcandaydım ankara firması bilirsiiz herhalde.şuan gerçi apayrı bir iş yapıyorum kalibrasyon firmasındayım ama tekrardan teknik servise dönmek istiyorum izmirde teknik servisiniz varmı