Orijinalini görmek için tıklayınız : ıphone dyno sheet stock accent era & chıpped accent era
ıphone nun dyno sunu yukledık merak ettık ne kadar dogru dıye dusundugumuzden yakın cıktı degerler:D
aynı yerde denedık 2 era yıda aynı kısıler
telefona aracın markasını agırlıgını kısı sayısı ve kısılerın agırlıgını gırdık.
ve sonuç:)
ıkı arabada dızel orj hpsı 110
stock era; 108 hp
fabrıka versı 0-100 11.5sn ben 10.2 cıkarmısım:D
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs754.ash1/164538_1850831390165_1222159732_32273294_2578_n.jp g
ve benım era sadece yazılım var: 135 hp
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs016.snc6/166658_1855597189307_1222159732_32283644_714187_n. jpg
135ten fazla kamer o araba :D
Nasıl ya anlamadım iphone dyno derken?:)
Vay be yükleyip denemek gerek..:D
Dynolicious : Automotive Data Logging Tools for Mobile Devices (http://dynolicious.com/)
bu program :)
güzel çıkarmış :D
By_HaNNibaLL
19-01-2011, 00:02
Bizim arkadaşta iphone 4 var hangi programi kurmamiz gerekiyor hazir konu acilmişken salca olayim :D
slowmotion
19-01-2011, 00:22
dynoyu benim arabada test edip yükleriz :) +- 5hp olabilir. ama doğru :D
benim traktörde 148hp verdi dynolocious da :D ne kadar doğru bilemeyiz ama :)
kalkış değil de 100-200 ölçeni çıksa şahane olur :D
ama çok yakın çıkmış beğendim :)
bi de çipsizi daha iyi kaldırmışsınız, patinajdan heralde, G'si fazla çıkmış :)
Low-Rider
19-01-2011, 00:38
Bende buna benzer free bir program yüklemiştim ama deneyemedim daha.
Asansörde denedim birkere G kuvvetine göre hesaplayıp 60hp çıkardı asansörü:D
Ben de 1.16i denemiştim dynolicious ile,
Fabrika değerlerine çok çok yakın çıkmıştı..
Ancak ağırlığı doğru girmek ve iyi sabitlemek çok önemli..
Sabitleyemeyince hiç bi anlamı olmuyor, Clio RS 120 hp çıkarmıştı :D
G.S.İ_07
19-01-2011, 00:46
vay be guzelmış :D pekı nasıl calısıyor bu sıstem teknık olarak ? nasıl ölçüyor?
2009 Corsa 1.3cdti
33 hp çıktı bende anlamadım.
Fatih Kavak
19-01-2011, 01:13
Bende buna benzer free bir program yüklemiştim ama deneyemedim daha.
Asansörde denedim birkere G kuvvetine göre hesaplayıp 60hp çıkardı asansörü:D
Filtreli egzozlu asansör var denemek isterim :D
Low-Rider
19-01-2011, 01:14
Filtreli egzozlu asansör var denemek isterim :D
3.katta başlar 7.katta biter:D
3.katta başlar 7.katta biter:D
Rolling ayarlamak zor oluyo 0'dan başlasın:)
vay be guzelmış :D pekı nasıl calısıyor bu sıstem teknık olarak ? nasıl ölçüyor?
Aracin agirligini giriyorsunuz ve kalkis sirasinda olusan G kuvvetine gore sonuc veriyor :)
G.S.İ_07
19-01-2011, 02:23
Aracin agirligini giriyorsunuz ve kalkis sirasinda olusan G kuvvetine gore sonuc veriyor :)
Teşekkürler . :heyoo:
nakayama
19-01-2011, 08:45
bizde typerla denedik vtec actıktan sonra program sapıttı :D
bizde typerla denedik vtec actıktan sonra program sapıttı :D
uahuehae :D:D:D
12$ Diyor program için bede pocketdyno yuklu ama denemedım daha bırde arabayı kantara cıkartmak lazım ya benım megane da 18 jantlar filan war en ufak yanlıs bır deger sonucu yanlıs gösterir diye düşünüyorum.
evet sabıtlemeyı ıyı yapmak gerekıyor yoksa alakasız seyler cıkıyor.
12$ Diyor program için bede pocketdyno yuklu ama denemedım daha bırde arabayı kantara cıkartmak lazım ya benım megane da 18 jantlar filan war en ufak yanlıs bır deger sonucu yanlıs gösterir diye düşünüyorum.
Installous'da ücretsiz :D
Jail Break yaptım ilk Dyno'yu indirdim :)
Ahmet_28
19-01-2011, 09:14
sadece iphone içinmi diğer telefonlara yukleniyormu ?
Ben de 1.16i denemiştim dynolicious ile,
Fabrika değerlerine çok çok yakın çıkmıştı..
Ancak ağırlığı doğru girmek ve iyi sabitlemek çok önemli..
Sabitleyemeyince hiç bi anlamı olmuyor, Clio RS 120 hp çıkarmıştı :D
clioyuda dogru cıkarmıs :)
redbaron
19-01-2011, 09:31
başka ücretsiz uygulamalarda var ama bu 12$ a değecek kadar düzgün bilgi veren bir programmı? yoksa aynı düzeyde bilgiyi ben free programlardanda alıyorum?
sadece iphone içinmi diğer telefonlara yukleniyormu ?
başka telefonlara ozel programlar var dıye bılıyorum.ama ıphone baya iyi
19gokhan90
19-01-2011, 09:33
kalibrasyonu iyi yapmak lazım bide nasıl sabitlediniz ben de hgt de denedimdi iphone da 100 ü gördüğümde ben 140 la gidiyordum :D sonuç olarak 90 hp çıktı :D
dragstar
19-01-2011, 09:36
iyi çıkmış accent kimin yazılımı var üzerinde
kalibrasyonu iyi yapmak lazım bide nasıl sabitlediniz ben de hgt de denedimdi iphone da 100 ü gördüğümde ben 140 la gidiyordum :D sonuç olarak 90 hp çıktı :D
aslında arkadaş iyi sabıtleındı :D:D koltugu fln ıyıce dık yaptı öne aldı gerı dusmemek ıcın:D
gene ıster ıstemez oynuor.adam gıbı sabıtleyıp bı daha denıcez:)
iyi çıkmış accent kimin yazılımı var üzerinde
izmirdeki arda yaptı (egeturbo)
dragstar
19-01-2011, 10:08
aslında arkadaş iyi sabıtleındı :D:D koltugu fln ıyıce dık yaptı öne aldı gerı dusmemek ıcın:D
gene ıster ıstemez oynuor.adam gıbı sabıtleyıp bı daha denıcez:)
izmirdeki arda yaptı (egeturbo)
valla merak ettim bnmki kaç çıkıcak acaba ciddi agresif yazılım var bende
valla merak ettim bnmki kaç çıkıcak acaba ciddi agresif yazılım var bende
bendekı cok agresıf deıl sanırım.arda daha acabılırz demıstıde.yazın dıkkat et ama bunların turboları cok nazık çok ısınınca paller kırılabılır.sonra yataklara kadar yolu varmıs guzel bı hıkaye anlatmıstı bır abım bana :D
nokıa 5800 a olur mu program :):)
herkes prog.a takıldı yaw sonuca bişi demiyosunuz:)
kalabalık gelın barı.benım olmama ıhtımalım var bu arada.
herkes prog.a takıldı yaw sonuca bişi demiyosunuz:)
haklısın valla :)
masallah sonuc gayet guzel
dragstar
19-01-2011, 11:50
bendekı cok agresıf deıl sanırım.arda daha acabılırz demıstıde.yazın dıkkat et ama bunların turboları cok nazık çok ısınınca paller kırılabılır.sonra yataklara kadar yolu varmıs guzel bı hıkaye anlatmıstı bır abım bana :D
aynen bende daha fazla açamadım basıncı vgt olduğundan turbo dağılıyormuş, hatta bzm arabalarda 8v/16 valf olayı varya 2000 devir altında 8 valf çalışıyor aniden dip gaz yapmayın sübapları patlatırsınız deniliyor :D
1.7 cont 2.0 peak basıyor egr iptali var ayrıca rolantiden 4500e kdr yakıt basıncı açık 140 hp üzeri diye düşünüyoruz otomatik olduğundan ölçemedik :o, ama çok fazla yakıyor araba babam kullandığından 8.5 ben kullandığımda 9.5 litre oluyor depo ortalaması çehir içi kullanımda hatta 11.5 litre gördüm :D yakıt basıncını normale çekip istediğim zmn güç alıyım diye power box takıp yakıt basıncını allah ne verdiyse açıcam:D
otomatik araba ölçebilirmi bu program
haklısın valla :)
masallah sonuc gayet guzel
saolasın abı :D
aynen bende daha fazla açamadım basıncı vgt olduğundan turbo dağılıyormuş, hatta bzm arabalarda 8v/16 valf olayı varya 2000 devir altında 8 valf çalışıyor aniden dip gaz yapmayın sübapları patlatırsınız deniliyor :D
1.7 cont 2.0 peak basıyor egr iptali var ayrıca rolantiden 4500e kdr yakıt basıncı açık 140 hp üzeri diye düşünüyoruz otomatik olduğundan ölçemedik :o, ama çok fazla yakıyor araba babam kullandığından 8.5 ben kullandığımda 9.5 litre oluyor depo ortalaması çehir içi kullanımda hatta 11.5 litre gördüm :D yakıt basıncını normale çekip istediğim zmn güç alıyım diye power box takıp yakıt basıncını allah ne verdiyse açıcam:D
otomatik araba ölçebilirmi bu program
2000 devır altı hıckımse yok zaten ayar edıor yaw 2000le 4000 devır arası gıdıor anca:D
bende 1.7 fln tahmın edıodum valla.egr yı hala ıptal ettıremedım ya.cok zormu ugrastırıyormu.arzıza yaktımı yaktıysa nasıl sondurdun:D:D
bızımkıde basınca yakıor valla ama senınkı aşırıymıs yaw otomatık dıye mı acbaa.
dragstar
19-01-2011, 13:17
saolasın abı :D
2000 devır altı hıckımse yok zaten ayar edıor yaw 2000le 4000 devır arası gıdıor anca:D
bende 1.7 fln tahmın edıodum valla.egr yı hala ıptal ettıremedım ya.cok zormu ugrastırıyormu.arzıza yaktımı yaktıysa nasıl sondurdun:D:D
bızımkıde basınca yakıor valla ama senınkı aşırıymıs yaw otomatık dıye mı acbaa.
bende otomatik olduğundan 3000 devir altı kimse yoktu 3000 devirde big bang gerçekleşiyordu :D ztn 4250 ye kdr gidiyor 4350 gibi boost düşüyor turboda, ondan dolayı altlarda yakıt basıncını açtık düzeldi sonra açmışken üstleride açalım dedik :cool:
egr yi yazılımdan kapattım
ilk aldık 8 litre yakıyordu boost açınca 7.5 lara düştü yakıt ı açınca 8.5 a çıktı yakıtı
ayrıca ebc green stuff balata var
snn arabada şişme sorunu varmı, bnm araba o kdr fazla şişiyorduki gaza bas basma farketmez gitmiyordu:D intercooler ile hafif oynadım etrafına metal plaka yaptım havayı yönlendirmek için
valla sen iyi uğraşmışın ya ben chıpı yaptım bıraktım ole akışına gidiyor gıttıgı kadar :D
ardayı oldurecem ya egr yı bela ettı basıma :D
ben 4000ı gecer gecmez vıtes atıyordum erken atıormusum demekkı yaw.
egr yı ıptal edınce ustlerde yıgılma azaldımı.
şişme sorunu cok yaşamadım yaw.azda olsa ard arda basınca turbo ısınyor dıye yavaslıodu ama barız bısı olmuodu
dragstar
19-01-2011, 13:41
ben aldığım gün egr yi kapattım 0 aldık ztn
yazılıma göre değişir ama net bşy diyemem anlaşılır kullanırken ztn
istanbuldan çanakkaleye git gel yapıyorum her yaz haftada 1-2 kere, istanbuldan çıkıp otobanın kınalı çıkışından çıkarken veya çıktıktan sonra iptal oluyordu araba bende yavaşlamayı geç gaz teli kopmuş gibi tepki vardı :D
:hahaha: ne hikayeydi arkadaş atmosferik candır dedim sonra :D :D
Ahmet Saraçoğlu
24-01-2011, 15:35
oha süper program , bende e72 ye racE chrono diye driftbox tadında bi program bulmuştum ama deneme fırsatım olmadı.0 dan belli bi hız belirleyip kronometre açıyodu ve belli bi parkurda tur atılıcaksa gps ten pisti çizip tur zamanlaması hesaplıyodu.
Ama bu dyno şahane bişeymiş , bunun türevi bişeyi e72ye illaki bulmam lazım , mercedesi çok merak ediyorum:D