PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ep3 egzoz secimi.. ?

ocean0636
19-01-2011, 23:08
Suanda 76mm. cift cikis Varex var ve polisler acisindan cokk rahatim huzur spec :).
Performans acisindan Varex hakkinda pek olumlu yorumlar almiyorum, ornegin varexi 76mm. buddclub gibi bir egzozla degistirdim taktirde top speed'de falan ne kadar etkiler ?
Yani yarim boy - 1 boy falansa polisle ugrasmaya degmez ama 2-3 boy falan etkiliyorsa hemen degistiriyim diye dusunuyorum .. :)

Enes-x
19-01-2011, 23:25
Oem beyinle stock susturucu ,60 mm e göre 200 kmden sonra 1 boy yavaş..Tahminen o civarda olur varexle - normal egzoz farkı..

Dou
19-01-2011, 23:27
Dostum bence hiç değiştirme belki 1 boy geride olursun ama kafan rahat olur ben aracı kullanırken 1001 takla atıyorum gece evden çıkarken jiklede bütün apartman inliyo + bağdat caddesine yakın oturduğum için çevirme ihtimali çok yüksek skunk2 cat back var bende 70mm

Sessizlik olarak iyiyse varsın 1 boy kötü gitsin bence

Ertan-R
19-01-2011, 23:35
Bende 76mm ara boruyla aynı egzosdan kullannıyorum hiç bir sıkıntı yok.Çıkışından baktıgın zaman içide net olarak gözüküyor.Tek klape açıkken sesi çok güzel degil ve biraz da agır.Ama tamamen huzur spec :) Bence sökmek fantazi olur ve 50cm bile degişmez.Ama çok takıldıysan kafayı kes ve 100mm çıkışlı kaynattır.

Ertan-R
19-01-2011, 23:40
Dogukan sendeki egzos alemi bozar fanaa.Skunk2 70mm mega power üstüne tanımam :)

Dou
19-01-2011, 23:44
Ses güzelde silencer kayboldu dertliyim ahahah :) :)

ocean0636
20-01-2011, 00:11
Zaten arabayi gunluk kullanmiyorum, genelde sadece cuma ve cumartesi aksamlari cikartiyorum hani filansli yaptirsam varexi evemi koysam diye dusunmustum. Varexi satma niyetim yok zaten gunluk binmem gerektigi haftalarda egzozcuya veririm 5tl filansli nasil olsa degistirir.
220 ye kadar aracim olmasi gerektiginden de iyi gidiyor ama daha sonra sanki biraz kesiliyor araba, belki egzozdandir diye dusunmustum. Dc headersi kidd le degistiriyorum el atmisken bi de egzozuda mi degistirseydik dedim :)

Xenomorph
20-01-2011, 00:29
valla bana sorarsan ben bundan sonrakı araclarıma varexten baska egzoz takmam

sen guzel bı headers ve dumduz boru ıle sona varexını koy ve dvmet

sesı kapat cevırmelerde baglanma,ceza,bi ton laf anlatma,artis polis hareketlerinden kurtul

_muhaRRem
20-01-2011, 00:46
varex egzost atmosferik arabada saçmalıktan başka birşey değil,varexin seside kötü. HKS takın silencerla stock egzost gibi ses veriyor (tavsiye)

Onrcn
20-01-2011, 00:53
aynen,varex im var huzurum var.. cok ciddi tahrik ediyorum insanlari cevirmede ama sonucta birsey diyemiyorlar.. insallah cozmezler bu isi :D

Ertan-R
20-01-2011, 01:24
Geçen gün varexin ilanı vardı galiba.Muharrem saçmalık derken ne alaka.Araban çıkınca saylencerini tak bi cuma cumartesi gecesi tuzla sahilden girelim selamiçeşme yapalım :) Ben devamlı gidiyorum.Tc de atmoda olsa ister istemez ne olursa olsun sıkıntı egzos.

_muhaRRem
20-01-2011, 01:31
Geçen gün varexin ilanı vardı galiba.Muharrem saçmalık derken ne alaka.Araban çıkınca saylencerini tak bi cuma cumartesi gecesi sahilden tuzladan girelim selamiçeşme yapalım ok.

ATMOSFERİK arabada ses iğrenç oluyor ve kesinlikle performansı çok öldürüyor,turboda mantıklı varex.. Ben sahilde gezmeye araba yapmıyorum zaten

ocean0636
20-01-2011, 01:40
Buddclub alıp ilk cezamı yiyene kadar devam ediyim en iyisi :)

Ertan-R
20-01-2011, 01:41
O zaman başkaların aldıgı ve yaptıgı emek verdigi şeylere saçmalık demiyeceksin sana yakışmadı.Ben örnek verdim.Senin araban veya ahmet mehmet.Varsa öle bişey girelim çevirmeye tc veya atmo.Bu olay senin guruppemle aem gibi huzur spec :) Arkadaşında konu dagıldı kusura bakmasın.

_muhaRRem
20-01-2011, 01:42
Buddclub alıp ilk cezamı yiyene kadar devam ediyim en iyisi :)

bak 76 lık HKS alıyorsun silenceri takıyorsun db olarak hiçbir polis sana birşey diyemez ama 120mm kafa görseline birşey diyemem.. HKS deki gibi silencer ses kestiğini 6 marka egzost değişmeme rağmen görmedim, inanamazsın.

_muhaRRem
20-01-2011, 01:44
O zaman başkaların aldıgı ve yaptıgı emek verdigi şeylere saçmalık demiyeceksin sana yakışmadı.Ben örnek verdim.Senin araban veya ahmet mehmet.Varsa öle bişey girelim çevirmeye tc veya atmo.Bu olay senin guruppemle aem gibi huzur spec :) Arkadaşında konu dagıldı kusura bakmasın.

ertan bi bak bakalım varexi yurt dışında atmosferik kaç araba kullanıyor ?? konu performanssa atmosferikte saçmalıktır varex,benim görüşüm bu katılan katılır katılmayanda 5.vitesten sonra arabanın nasıl gitmediğini dener görür :)

ocean0636
20-01-2011, 01:45
bak 76 lık HKS alıyorsun silenceri takıyorsun db olarak hiçbir polis sana birşey diyemez ama 120mm kafa görseline birşey diyemem.. HKS deki gibi silencer ses kestiğini 6 marka egzost değişmeme rağmen görmedim, inanamazsın.
Burda dizel arabaya egzozun seklınden dolayı ceza kestıklerı ıcın pek farketmıyor bu rıskı goze alarak degıstırıyorum.
Hks'nin silencer ı sesi bayaa kestıgını duymustum ama varexi degıstırmısken yeri göğü inletecek bir egzoz almak istiyorum sanırım bunun içinde en uygunu skunk2 ve buddclub

YH199
20-01-2011, 01:45
ben sana bir egsoz yolliym

200 tl sıfır

sisi her devirde birebir hks nin aynısı değilse egsozu geri ver bana bende sana sıfır hks alayım.

boşa bayılma öyle hks ye falan o paraları.

çözüm burda;)

_muhaRRem
20-01-2011, 01:47
Burda dizel arabaya egzozun seklınden dolayı ceza kestıklerı ıcın pek farketmıyor bu rıskı goze alarak degıstırıyorum.
Hks'nin silencer ı sesi bayaa kestıgını duymustum ama varexi degıstırmısken yeri göğü inletecek bir egzoz almak istiyorum sanırım bunun içinde en uygunu skunk2 ve buddclub

o zaman 76 lık DC :D

YH199
20-01-2011, 01:49
burdan herkese sölüorum.

hks egsoz isteyen o sesi seven başı polisle sıkıntıya girmesin isteyene yardımcıo lurum.

hks nin bire bir aynısı.tek farkı el yapımı oluşu.

isteyene video izletirim.

normali 200 tl nikelajlısı 240 tl

76 lık.içi dışı bire bir hks.seside.ayırt edene sıfır orj hks :)

ocean0636
20-01-2011, 01:50
o zaman 76 lık DC :D

Onada bir bakıyım o zaman, dc duymak nasip olmadı :D Skunk2 ve buddclub guzel otuyor bır de dc ye bakalım :)

YH199
20-01-2011, 01:50
yer gök inlesin diosan geredi ve jasma.onlarda var elimde .;)

ocean0636
20-01-2011, 01:51
burdan herkese sölüorum.

hks egsoz isteyen o sesi seven başı polisle sıkıntıya girmesin isteyene yardımcıo lurum.

hks nin bire bir aynısı.tek farkı el yapımı oluşu.

isteyene video izletirim.

normali 200 tl nikelajlısı 240 tl

76 lık.içi dışı bire bir hks.seside.ayırt edene sıfır orj hks :)

Kanka sağolasın teşekkur ederım ama custom malzemelere ne olursa olsun pek sıcak bakmıyorum, sıfır olsun orj. olsun 5 kuruş fazla olsun benım olsun :)

ocean0636
20-01-2011, 01:52
yer gök inlesin diosan geredi ve jasma.onlarda var elimde .;)
Dc noldu sattın mı ?
Yarın müsait oldugun bir zaman konusalım :icon_tup:

YH199
20-01-2011, 01:53
ok babali

ama ne olursa olsun asla ve asla dc falan alma.

kulak kanseri olursun arabanın içinde.

rolantide bile feryat figan acaip basınc oluşturuor kabinde.arabadan iniosun 1 büyük içmiş gibisin.

YH199
20-01-2011, 01:55
dc de var beyaaa:D

sen bana typer parçası sor yeterki :D

ne istion

egsoz hıdır emme kelebek hafif jant karbon kaput custom replika arc filtre kitleri kilitli difransiyel volan debriyaj zincir takımı :D

söyle sen :)

ocean0636
20-01-2011, 01:55
Ahahaa ses tok ise sorun yok :)
Apexi de cırıltıya doydum artık olabildiğince tok bir ses istiyorum

YH199
20-01-2011, 01:57
sen en iisi warex al tak babali.ertanın dediği ni dinle.kafan rahat olur aç kapa aç kapa artema.

sliencer işi masturbasyon şekli.durcan incen sliencer takcan ceza ye daha iyi :D

ocean0636
20-01-2011, 02:00
Filanşlı nasıl olsa varex evde dursun :D Harbi yıkacak bir egzoz istiyorum, bakarız cok sıkıntı olursa varexi takarım yanı al-sat atla deve değil sonuçta :)

YH199
20-01-2011, 02:00
şimdi okudumda kaç boy etkilenirim diye yazmıştın :D

egsoz değişmekle 2-3 boy öne geçilirmi hiç :D

1 boy oynar oynamaz oda çift çıkışın bokluuna say.

değermi sence ?

her gece roll mü olcak :)

YH199
20-01-2011, 02:01
dc istiosan dc veririm sana 76 lık var elimde.

ocean0636
20-01-2011, 02:02
Ne biliyim daha önce hiç varex kullanmadım sesi falan bir garip geldi sanki arabayı sıkıyor gibi:D
Zaten arabaya haftada 1-2 defa biniyorum ondada iyice zevkimi alıyım istiyorum yoksa tabiki her gece roll yapacak halim yok :)

YH199
20-01-2011, 02:07
sen istersen eğer dc bana ulaşırsın babali.

ocean0636
20-01-2011, 02:12
Tamam yarın konuşuruz.

doush
20-01-2011, 02:13
Düz borudan farklı değil ki varex açıkken.. bi ortada kelebek duruyor, gerçi çift çıkış olması da çok az etki edeblr.. yani gücü öldürdüğünü çok sanmıyorum 1 hp belki :D , geriye kalan kısım doğru yapıldıysa yeterli back pressure oluşuyor.. KS yani eski JAP için konuşuyorum, galiba 60 lık düz boru vardı dc headerstan sonra, egzoz açıkken normal kullanımda bile time trial e çıkan all motor N/A araçlar oluyor ya düz borulu onlar gibi geliyordu.. Basarken çok ince çıksa da (ki ben seviyorum), gazı bırakınca da iğrenç bi ses verse de, Kamer abinin en az 5 egzoz cezasını kurtardı, kendnii amorti etti..

Edit: Harbi yıkacak diyorsun da, k20 eg den rahat 260 hp lik olan arabadan daha fazla ses çıkarıyordu.. Buyur videoya bak..

YouTube - K20 Hatch vs EP3 Type-R Fly By (http://www.youtube.com/watch?v=Z-XSPP9KGjY)
Z-XSPP9KGjY

dragon07
20-01-2011, 02:25
greddy al madem yada hks :)
4-5 tane dc geçti elime sıfır ve 2.el...63lük ve 76lık...YARAMAZ.

arfy
20-01-2011, 02:52
kanka kaşınıosun .. fd6 da isyan ettiğin günleri ne çabuk unuttun

TarikS
20-01-2011, 03:03
Filanşlı nasıl olsa varex evde dursun :D Harbi yıkacak bir egzoz istiyorum, bakarız cok sıkıntı olursa varexi takarım yanı al-sat atla deve değil sonuçta :)

Manifolddan sonrasini cikart bak nasil yikiyorsun ortaligi :) Denemistik hic de fena ses cikmiyor :D Ama backpressure yok olacaktir vs. performans derdi olur bu sefer tabi.. Hevesini alirsin 2 gun sonra sehrin obur ucundan polis gelip arabani baglayinca varex'e donersin :D

Dou
20-01-2011, 03:22
Manifolddan sonrasini cikart bak nasil yikiyorsun ortaligi :) Denemistik hic de fena ses cikmiyor :D Ama backpressure yok olacaktir vs. performans derdi olur bu sefer tabi.. Hevesini alirsin 2 gun sonra sehrin obur ucundan polis gelip arabani baglayinca varex'e donersin :D

hahahaha 5000 devirde bile yıkıyo ortalığı :hehe:

Ranthor
20-01-2011, 08:13
iskendere gittim kendi el yapıımı egzozu taktık bana,
76 komple boru sonunda gizli susturucu, oem style.

Tık ses yok;)

Bu arada sleeper olarak vibrantı da tavsiye ederim, sanıyorum muharremin arabada da var.

nakayama
20-01-2011, 08:55
Bence 76 Buddy club yada apexi n1

tyMu
21-01-2011, 01:21
Düz borudan farklı değil ki varex açıkken.. bi ortada kelebek duruyor, gerçi çift çıkış olması da çok az etki edeblr.. yani gücü öldürdüğünü çok sanmıyorum 1 hp belki :D , geriye kalan kısım doğru yapıldıysa yeterli back pressure oluşuyor.. KS yani eski JAP için konuşuyorum, galiba 60 lık düz boru vardı dc headerstan sonra, egzoz açıkken normal kullanımda bile time trial e çıkan all motor N/A araçlar oluyor ya düz borulu onlar gibi geliyordu.. Basarken çok ince çıksa da (ki ben seviyorum), gazı bırakınca da iğrenç bi ses verse de, Kamer abinin en az 5 egzoz cezasını kurtardı, kendnii amorti etti..

Edit: Harbi yıkacak diyorsun da, k20 eg den rahat 260 hp lik olan arabadan daha fazla ses çıkarıyordu.. Buyur videoya bak..

YouTube - K20 Hatch vs EP3 Type-R Fly By (http://www.youtube.com/watch?v=Z-XSPP9KGjY)
Z-XSPP9KGjY

Aynı videonun araç içinden olanıda şöyle :)
Top speed demişsin o yüzden ekliyorum :D
kproda yok, headers cai varex ,
polis vs uğraşmak istemiyorsan hiç sökme alternatifde çok tabi deneyebilirsin.Apexiyi satmadıysan sesini duymak isterdik gerçi oda 60 lıkdı :)

SfjOhsSC-0w

ocean0636
21-01-2011, 11:03
Sizin typerdakı varex demı cıft cıkıstı yoksa hks style mı ?

tyMu
21-01-2011, 11:12
Çift çıkış olandan aynı :)

ocean0636
21-01-2011, 11:23
Bendekide çift çıkış, içerden sesi iyide videolarda guzel cıkmıyor yanı dısardan canlı hıc dınlemedım ama vıdeolardan oyle gelıyor :D

nakayama
21-01-2011, 11:25
budi budi.....

ocean0636
21-01-2011, 11:39
budi budi.....
Alıcam da, fd6 nın parçalar satılmadan nasıl alıyım param yok :D

Onur typer
21-01-2011, 13:02
yer gok ınlesın dıosan dc her turlu
serkan kanka bendekı dc heraders 63 ıskender boru 63 dc sonu degıstıreyım 70 yapayım dıorum neler var sende

Mechanix
21-01-2011, 13:17
Atmosferik araçta Varex nasıl saçmalık ? Bunu açıklarmısın , cidden merak ettim.

Mechanix
21-01-2011, 13:24
Yurt dışında Varex kullanan 1 tane araç göster demişsin, ben sana 2-3 video ekliyeyim bakarsın.

VAREX remote control adjustable exhaust for Holden VE

YouTube - VAREX remote control adjustable exhaust for Holden VE (http://www.youtube.com/watch?v=FNlgw1COym8)

Xforce Varex 3" in My Lumina SS 2008

YouTube - Xforce Varex 3" in My Lumina SS 2008 (http://www.youtube.com/watch?v=FZGZBA0bNwM&feature=related)

NA Supra Varex Muffler 2

YouTube - NA Supra Varex Muffler 2 (http://www.youtube.com/watch?v=rP7e0lyGVUA&feature=related)

2 dakika da bulabildiğim videolar bu kadar.Açıklamanı merakla bekliyorum.

miniks
21-01-2011, 14:48
Mustafacım hacimli NA araclarda Varex sorun olmaz

ama hacimsiz olan NA aracların daha rahat gazı atması gerekir

Ayrıca agırlık bakımında da NA aracta dezavantaj varex

Ama şehir içi rahatlık memur *** etme konusunda varex 1 numara tabiki de

cery
21-01-2011, 15:39
N1'i TypeR da düşünemiyorum :D

_muhaRRem
21-01-2011, 16:16
Atmosferik araçta Varex nasıl saçmalık ? Bunu açıklarmısın , cidden merak ettim.

tamamen performans amaçlı düşündüğümden dolayı atmosferik typeR veya vtı da manifolddan itibaren susturucusuz dümdüz çıkıcak.. cut out dan farkı varmı bu varexin,farkı heralde birazdaha teknolojik uğraşsız,susturucu ile sistemin bir arada olması.En sonJUM typeR a sattınız o neden taktı sadece ses sorunundan dolayı,eğer performans istese takarmıydı o sistemi ?

ben bizzat denedim bu sistemleri 170 de typeR ı mahvediyor resmen asılıyor araba. bana onun bunun dediği ilgilendirmez.ben birşeyi söylemeden önce idda etmek için bizzat denerim görürüm.Üzerine basa basa söylüyorum BANA göre atmosferik typeR da saçmalık.Kendi fikrim

Mechanix
21-01-2011, 16:26
Sadece Jum mu ? :)

Sen varex görmüş biri gibi gelmiyorsun bana , eline alıp inceledin mi hiç ? Cut out ile ne alakası var varex'in ?
Varex son susturucudur , Greddy gibi , HKS gibi.Ama ekstra olarak üzerinde kelebek sistemi vardır.Yani diğer susturucular gibi belli bir miktar back pressure sağlar.
Kelebek kapalıyken 51mm'lik çıkıştan , açıkken susturucunun içinden egzoz gazını tahliye eder.

Miniğim , Varex'in ağırlığını dert etmeyin , en fazla 3-4 kg ağırdır diğer egzozlardan.

_muhaRRem
21-01-2011, 16:31

Sen varex görmüş biri gibi gelmiyorsun bana , eline alıp inceledin mi hiç ? Cut out ile ne alakası var varex'in ?
Varex son susturucudur , Greddy gibi , HKS gibi.Ama ekstra olarak üzerinde kelebek sistemi vardır.Yani diğer susturucular gibi belli bir miktar back pressure sağlar.
Kelebek kapalıyken 51mm'lik çıkıştan , açıkken susturucunun içinden egzoz gazını tahliye eder.

Miniğim , Varex'in ağırlığını dert etmeyin , en fazla 3-4 kg ağırdır diğer egzozlardan.

51mm lik kelebek veya 60mm . egzosttan gelen gazı o kelebekten direk dışarı vermiyormu ?düz boru olduğu için direk veriyor dimi..

cut out ne yapıyor , kelebneği açıyor varex gibi düz borudan gaz çıkıyor kelebeği kapatıyorsun arabanın orjinal borularından gidiyor veya artık nası bi egzost varsa.

kelebek açık pozisyonda farkı nedir cut out la varexsin ? ve bana diyebilirmisinki spor bi egzost kadar varex kelebeği açık konumadayken performans verir ,arabayıda tutmaz ??

Daha açıklayıcı olayım 60mmlik düz boru egzostlu typeR sondada 60 lık bi egzost ,dierinde varex 60mm gaz kelebekli ,varexin kelebek açık konumunda 2side denese sonuç ne olur ?

miniks
21-01-2011, 16:37

Ufak tüpleri varmı bu varexlerin

ve en fazla kaç mm genişliginde var şu anda üretilen

deeperblack
21-01-2011, 16:47
Söylediğiniz gibi cidden sadece performans için istiyorsanız varex çok doğru bir seçim olmayabilir. Bunun sebebi varexin açık konumda iken back pressure değerinin spor eksozlara oranla daha az olduğudur. Ben ilk taktığımda tamamen düz boru ve sonra varex vardı. 180 e kadar çok güzel fakat aracın sıkıştırma istediği yerlerde asılı kalıyordu. Orta sust. olduğu yere rezenatör tadında ufak bir sust. taktıktan sonra sorunu çözdük. Ben varexten inanılmaz memnunum. Aracını günlük kullanan kişilere kesinlikle şiddetle tavsiye edebilirim. Amaç sadece performans ise ozamanda biraz uğraşarak back preasure ü orta susturucu ile dengeleyerek çözüm üretebilirler...

Onrcn
21-01-2011, 17:25
benim aracimdada orta susturucu + varex var cok ciddi memnunum. Performans konusunda birsey diyemem o sekilde aracimi basindan beri test etmedim ama orjinal egzosttan daha iyi oldugunu kesin soyleyebilirim. Kelebek kapaliyken altlarda daha fazla guc oluyor, bazen kapali alttan basip ustte aciyorum kelebegi :D

_muhaRRem
21-01-2011, 17:48
benim aracimdada orta susturucu + varex var cok ciddi memnunum. Performans konusunda birsey diyemem o sekilde aracimi basindan beri test etmedim ama orjinal egzosttan daha iyi oldugunu kesin soyleyebilirim. Kelebek kapaliyken altlarda daha fazla guc oluyor, bazen kapali alttan basip ustte aciyorum kelebegi :D

s2000varsa eğer düz boru 70mm boru sona 63mm muffler birde single egzost yaptır..Bi gör derim şaşırırsın :)

Bu specide denedim 250km-270km arası hızlarda çok rahat oynuyordum.. dual ile olmuyordu bu kadar iyi.

Onrcn
21-01-2011, 18:09
s2000varsa eğer düz boru 70mm boru sona 63mm muffler birde single egzost yaptır..Bi gör derim şaşırırsın :)

Bu specide denedim 250km-270km arası hızlarda çok rahat oynuyordum.. dual ile olmuyordu bu kadar iyi.

su an orjinal boru orta susturucu ve 63 luk single varex var, memnunum rollinge falan zaten cikmiyorum. Moralim bozuk oldugunda aciyorum dibine kadar 1-2 asiliyorum is yerime mutlu bir sekilde donuyorum :D

Mechanix
25-01-2011, 09:25
51mm lik kelebek veya 60mm . egzosttan gelen gazı o kelebekten direk dışarı vermiyormu ?düz boru olduğu için direk veriyor dimi..

cut out ne yapıyor , kelebneği açıyor varex gibi düz borudan gaz çıkıyor kelebeği kapatıyorsun arabanın orjinal borularından gidiyor veya artık nası bi egzost varsa.

kelebek açık pozisyonda farkı nedir cut out la varexsin ? ve bana diyebilirmisinki spor bi egzost kadar varex kelebeği açık konumadayken performans verir ,arabayıda tutmaz ??

Daha açıklayıcı olayım 60mmlik düz boru egzostlu typeR sondada 60 lık bi egzost ,dierinde varex 60mm gaz kelebekli ,varexin kelebek açık konumunda 2side denese sonuç ne olur ?

Varex açıkken , senin bildiğin diğer performans egzozlarıyla aynı şekilde çalışıyor.Düz boru olmuyor. :)

Type R ile Type R denemesi yapılabilir.Ama önce aynı giden 2 type r bulup sonra ikisine egzoz takmak lazım.

Diyadin
25-01-2011, 09:42
Varex açıkken , senin bildiğin diğer performans egzozlarıyla aynı şekilde çalışıyor.Düz boru olmuyor. :)

Type R ile Type R denemesi yapılabilir.Ama önce aynı giden 2 type r bulup sonra ikisine egzoz takmak lazım.

Aynı araçta aynı yolda hem varex hemde başka susturucu deneseniz daha mantıklı olmazmı?

Mechanix
25-01-2011, 09:55
Tek arabayla rolling mi yapalım ? Hayır mantıklı olmaz.

Diyadin
25-01-2011, 11:56
Tek arabayla rolling mi yapalım ? Hayır mantıklı olmaz.

rolik değilde kadran yada gidişinden 2 susturucu arasında fark aynı araba üzerinde daha kolay anlaşılır diye düşündüm.

_muhaRRem
25-01-2011, 14:10

siz şimdi diyorsunuzki varex ile hks far etmez 2side performans olarak aynıdır,top speedde farketmez,alt devir farketmez , öylemi ?

Mechanix
25-01-2011, 14:22
Greddy ile HKS farklıdır di mi ? Aralarında performans olarak 1 boy farkeder mi ? Belki biri geçer belki diğeri.Varex le de durum aynı , belki 1 boy geçer , belki 1 boy geçilir.

Varex alanların klasik yaptığı , nasıl olsa varex var sesi kesiyor diye orta susturucuları , katalizatörü iptal edip düz boru yaptırmak.Bu şekilde yaptırınca atmosferik motorlarda gerektiği kadar back pressure kalmıyor.
Bu Varex back pressure'ı öldürüyormu demek ?

_muhaRRem
26-01-2011, 18:39
Greddy ile HKS farklıdır di mi ? Aralarında performans olarak 1 boy farkeder mi ? Belki biri geçer belki diğeri.Varex le de durum aynı , belki 1 boy geçer , belki 1 boy geçilir.

Varex alanların klasik yaptığı , nasıl olsa varex var sesi kesiyor diye orta susturucuları , katalizatörü iptal edip düz boru yaptırmak.Bu şekilde yaptırınca atmosferik motorlarda gerektiği kadar back pressure kalmıyor.
Bu Varex back pressure'ı öldürüyormu demek ?

neyse kardeşim ben bu konu hakkında yorum yapmıcam daha,neticede bu malın ticaretini yapıyorsunuz.. hayırlı işler diyim size..