Orijinalini görmek için tıklayınız : Günde 2lt şarap içiyorum..
ALPER-VNS
20-01-2011, 06:36
tesadüfen inci sözlükte gördüğüm bi yazı.. burada paylaşıldı mı ya da gereği var mıydı bilmiyorum ama herşeye "özet geç" diyen inci sözlük tayfası şuan yalvarıyo tezek nickli elemana, yazsana hadi diye :)
Hayat hikayesini anlatmaya başlamış tezek reyiz ilerlerde biraz felsefeye sarmış, sonra konuya geri dönmüş vs. vs. benm çok hoşuma gitti okuyun pişman olmazsınız :icon_tup:
gunde 2 litre sarap iciyorum (http://inci.sozlukspot.com/w/gunde-2-litre-sarap-iciyorum/)
34btr1907
20-01-2011, 06:40
1 defada 39 sayfa okudum bu hikayeyi sonra devam etmedim başlayınca sarıyor ara verince bidaha zor
sadece hikayeyi okumak isteyenler burdan http://inci.sozlukspot.com/w/gunde-2-litre-sarap-iciyorum/@tezek okusun elamanın yazdığı yazılar 18 sayfa kalan 160 sayfa hikaye harici yorum
@ALPER-VNS 65 ii oldu hatırlattıgın başlıyım en baştan kısa linkten daha rahatmış...
Bende panik atak hastasıyım baştan sardı hikaye okumaya devam :)
çok iyi ya okurken güldüm baya tşkler paylaşım için.
İnci bence açık ara en baba sözlük ... cCc İnci Reis cCc
34btr1907
20-01-2011, 06:54
çok iyi ya okurken güldüm baya tşkler paylaşım için.
İnci bence açık ara en baba sözlük ... cCc İnci Reis cCc
bu cCc anlamını bilen varmı?:)
ALPER-VNS
20-01-2011, 06:55
1 defada 39 sayfa okudum bu hikayeyi sonra devam etmedim başlayınca sarıyor ara verince bidaha zor
sadece hikayeyi okumak isteyenler burdan gunde 2 litre sarap iciyorum (http://inci.sozlukspot.com/w/gunde-2-litre-sarap-iciyorum/@tezek) okusun elamanın yazdığı yazılar 18 sayfa kalan 160 sayfa hikaye harici yorum
@ALPER-VNS 65 ii oldu hatırlattıgın başlıyım en baştan kısa linkten daha rahatmış...
ben de öyle denedim bi ama normal halini okumak daha keyifli.. Bi yandan hakkaten yaa diyosun falan, tam üzülürken üyelerden biri bişey yazıyo kopartıyo gülmekten.. değişik oluyo :D
ALPER-VNS
20-01-2011, 07:10
bu cCc anlamını bilen varmı?:)
inci sözlükte önemli olan bişey ya da sewilen bi kimse cCc ler içine alınarak yazılıyo:icon_tup:
cCc üç hilal olarak kullanıyor.
Türkiye ve türklüğü simgelemek adına kullanıyorlar yada tam tersi reyiz felan diyerek dalga dümen için.
inci sözlükte önemli olan bişey ya da sewilen bi kimse cCc ler içine alınarak yazılıyo:icon_tup:
liseliler bilmez bunu :hahaha::hahaha:
by_hayali
20-01-2011, 08:33
mesaiye başlayamıyorum sardım :D
özet geç lan piç'le calisan sozluk, baykuslari disinda verimli bisey bulamadim :D
cCc üç hilal olarak kullanıyor.
Türkiye ve türklüğü simgelemek adına kullanıyorlar yada tam tersi reyiz felan diyerek dalga dümen için.
bunun ilk çıkış yeri ülkücü forumları. Hatta bir ara çok meşhur atışmalar oluyordu bu forumlarda. Eğer ülkücü forumu değilse geyik amaçlı kullanılmıştır. Mesela CcC 2JZ Reiz CcC gibi. Netteki böyle alakasız paylaşım forumlarından çok küfür jargona girmiştir, mesela sana laflar hazırladım. :D
lnd_samet
20-01-2011, 09:13
yarısındayım koptum kopacam:D
dragon07
20-01-2011, 09:44
ben hergün düzenli olarak okuyorum...
fakat asıl bu hikaye anlatma işleri
cCc angutyus cCc reyiz ile başladı ve ondan sonra herkez hikaye yazarı oldu :)
angutyus reyiz ezer ! onu okuyun bence.
tam hastalık bişi bu yaa.. okumaya başladım bırakamıyorum..
ulan sabahin korunde kalkicam kitlendim uyuyamiyorum hikayeyi okumaktan
S.ken sokana, ne biçim ortam anlamadım. Tamam hiç küfür etmeyen adam değilimde, bu ne arkadaş adam bi 15dakika yazmayınca ne anası kalıyo ne başka bişeyi.
bende biraz okudum sonra skldim ama hikaye guzel gitmis
YavuzNaz
20-01-2011, 11:29
sardı eğlenceli okuyorum :)
Low-Rider
20-01-2011, 11:56
feci sardı yaa okuyorum hala
Gokhan43
20-01-2011, 11:57
Valla işim olmasa okumaya devam edicem de mecburiyetten bıraktım şimdi :D Ne sardı be :D
sınavdan gelince devam etcem bende :D
by_hayali
20-01-2011, 12:52
öğlen yemeği bile hızlı yedim :D
lnd_samet
20-01-2011, 13:05
yeter dedim
4 saatimi aldı:S
S.ken sokana, ne biçim ortam anlamadım. Tamam hiç küfür etmeyen adam değilimde, bu ne arkadaş adam bi 15dakika yazmayınca ne anası kalıyo ne başka bişeyi.
Katılıyorum..:D
esir aldı .......un konusu bırakamıyorum
Seminerde iken okudum. Canım sıkılıyordu, vakit öldürmeme vesile oldu..
Low-Rider
20-01-2011, 13:36
80da bıraktım
kalanı otobüste okurum akşam
Direk anlatanın postlarında 8. sayfadayım çok zaman alıyo ama sardı bakalm nası son olcak..
8. sayfada bıraktım bende okuduğumu anlamamaya başladım çünkü
Şu yorumlardan sonra bırakamazssam diye okumaya korkuyorum... :)
Ozan Özer
20-01-2011, 14:55
Yazmayınca millet posta koymuş birde:)
Vakit öldürmek istiyorsanız okuyun
aynen acaip sardı bu gece bitirmem lazım:D
Bitirdimde mal etti saahtan beri dünyanın işi gücü kaldı masanın üstünde :)
16dayım göz möz kalmadı.. son 3..
8.000rpm
20-01-2011, 15:16
16da bıraktım , ama cidden güzel yazıyor eleman :) sürüklüyor :)
iş güç var yarın cuma
bugünden iş sarkarsa yarın feci olur :D
yaa o bu değil de , bu incisözlük meğer ne kadar gerekli bişeymiş şu türk milleti için :D:D:D
haa bi de feysbok ve tivitır'ı da unutmamak lazım
milletçe yıllardır bu nimetleri bekliyormuşuz :D:D:D
Sonuna bakmadım başını okurken sıkılırım diye ama herif hikayeyi bitirmemiş ya :S
Tek seferde tamamını bitirdim.
Sonlara dogru biraz sıkıcı olmaya basladı, kendi yasamından uzaklastıkca.
İnsan neler yasayabiliyor, dönüp bakıyorum biz hergün aynı yerlerde aynı seyleri yapıyoruz.
Bana o yazara ettikleri küfürlerin birini etçekler, hayatta bir kelime dahi yazmam öyle saçma ve seviyesiz foruma. Pazartesi akşamları Bilgin Gökberk var radyo sporda, adam inci sözlüğe kızıp duruyor, bende bugüne kadar merak edip bir kere girmemiştim. Kısmet bugüneymiş, adama artık hak veriyorum; S.kmeler, sokmalar, ana, bacı y.rak kürek. Bu nedir Allah aşkına, klavye delikanlısı kaynıyor ortalık. Tamam hikayeyi okumak için benim gibi merak edip girenleri anlarım da, orda aktif olan, yazı yazan ve tonla küfür yiyenide anlayamam açıkçası.
Maxiboost
20-01-2011, 17:48
ne taktınız inciyi kafaya yahu :) oranın mantalitesi, konuşma lugatı öyle beğenmezsin girmezsin olur biter.
dragon07
20-01-2011, 17:48
okudum bitti herzamanki gibi...
ama dedigim gibi bu traş...
Sadece hikayeyi okumak cok daha mantıklı ;)
Aradaki malların yazdıklarına vakit harcamamak lazım.
gunde 2 litre sarap iciyorum (http://inci.sozlukspot.com/w/gunde-2-litre-sarap-iciyorum/@tezek)
ne oldu yawrim sana? kalp krizi geciriyorum teyze diyorum. vahhh vahhhhh bizim bi eniste varidi o da boyle erken goctu gitti diyor....
hahhahahhah :D:D:D:D
Okuyanlardan yorum yapacak yok mu :)
Baya uzun sürüyor okuması ama bitti çok şükür :) Başlarda herşey güzel herkesin başına gelebilecek bir dizi hikaye anlatmış , ister istemez etkileniyor kendini onun yerine koyuyor insan.Sonlara doğru kendi yorumlarını ortaya koyunca işler karışıyor.Dil ve Anlatımda 10 üzerinden 15 gerçekten helal olsun.
Hayatta o kadar çok kötü şey yaşamış ve yaşamaya devam ediyor ki artık doğruları sorgulamaya başlamış ve bence yanlış yapıyor.Doğru olan şeyleri standart diye adlandırmış ve bu standartın dışına çıkmayı zafer olarak kabul etmiş.Yani doğrular gerçekler fazla ağır gelmiş arkadaşa..He kimsenin dikkat edemediği yaşamsal gerçekleri ortaya koymamış mı koymuş bi çokyerde.
İroniye bakın anlattıklarının bi hayat dersi olduğunu söylüyor fakat ders çıkarılacak hiçbirşey yapmamış aslında..
Normal bi insan okuyunca vay adama bak neler başarmış nasıl bir azimle savaşmış benim bile yapamayacağım girişimlerde bulunmuş diye düşünüyor.Bence tam tersi bu bir zayıflık hikayesi,korkularını yenememiş , kabullenmiş ve sonu ap açık ortada.Kabaca dışardan bakılınca bir çok panik atak hastasında olduğu gibi kendine göre zor ama aslında kolay olan yolu seçmiş herşeyden kaçan,alkol bağımlısı,ilaç bağımlısı ve hayatı sorgulayan bir insan olmuş.Piskolojik rahatsızlığına göre şekillendirmiş yaşamını.He başta imkanı olmadığı için tedavi olamamış orası kader.
Bu saatten sonra o yoldan sapması çok zor.Hani diyoruz ya adam inanmış :D
walla uzun geldi okumak ilk sayfayı okudum kapattım :D
Ahmet_28
20-01-2011, 19:56
şuku ney arkadaşlar bilen varmı :D
VTec_king
20-01-2011, 20:02
lotroya sardım bide buna sartdırtmayın bana
Serhat Y.
20-01-2011, 20:10
ortalama kaç doludolu sayfa okumamız lazım, bitiren arkadaşlar söylermi acaba
surukleyici yazmıs ozellikle istdaki hayatını simdi tony oldu orda kaldım devam... :)
aliergun
20-01-2011, 20:28
8 e geldim. Fena sarıyor yaa..
ortalama kaç doludolu sayfa okumamız lazım, bitiren arkadaşlar söylermi acaba
18 sayfa draggerin verdigi linkte sadece kendi yazdiklari var yorumsuz halde.
Shadow_Dancer
20-01-2011, 21:09
Hepsini okuduktan sonra üzerine bi de fight club izlenirse daha güzel olur diye düşünüyorum :)
fastchild
20-01-2011, 21:13
18 bitti bende bittim tuvalete gitmedim olmaz böyle şey tam film konusu tam senarist olacak adam ben yarın okula nasıl gidicem bu piskoloji ile yok çifçinin esrarı yok arap yok şarap yok bulaşık yok cd ohooo
vtecmaniaa
20-01-2011, 23:13
müthiş gidio heralde şabahlayacam...şonu inş kötü değildir
@bs type-r:
gunde 2 litre sarap iciyorum (http://inci.sozlukspot.com/w/gunde-2-litre-sarap-iciyorum/@tezek)
Burada ki 18 Sayfayı Okuyun arada yorum vs. yok.. Ama Hikaye Daha Bitmedi. Tezek Hikayenin Devamını Şubat Sonunda Yayınlayacakmış .. (not:tezek hikaye yazarıdır.)
ilk başlardaki internet cafe ortamı anlattıkları bire bir gerçek. gençliğini net cafe de harcamış biri olarak kendimi gördüm resmen anlatırken ... herşey bire bir kendi yaşadığım gibiydi.
arkdaslar bu uludag sozluk ıncı sozluk falan nedır af buyrun anlayamadım gıttı :)
erkin006
20-01-2011, 23:56
baya bi boş vaktimde okurum heralde...
Hepsini okuduktan sonra üzerine bi de fight club izlenirse daha güzel olur diye düşünüyorum :)
Okurken izliyormuş gibiyim zaten, film aklıma geliyor sürekli.
Bildiğin kitlendim kaç saattir ya..
Neyse bitti..
suprolla
21-01-2011, 00:20
9-10 sayfadan sonra bıraktım nasıl bu herif kurtuldu herşeyden avusturalya mı amerikamı artık her neresiyle oraya nasıl gitti :)
Fena tutuldum gözlerimmmmmm
Yigit S.
21-01-2011, 00:48
offf sonunu çıkartamıcam 7 deyim bırakmakta istemiyorum :D
sy 15 pert . şunları okuduktan sonra nefes alabildiğim için mutlu hissediyorum :D
CaTLaK_HKO
21-01-2011, 01:15
ben 130 sayfayı okudum arkadaşlar :)mantık hatalarından ziyada adamın tek derdi düşünmemizi ve kendisini değil kendimizi sorgulatmak.neden 130 sayfa okudun kolayı var 18 sayfayı okusaydın derseniz eger şahsen şunu diyebilirim ki yapılan yorumlarda(özellikle ciddi uzun ve küfür içermeyen yorumlar)bi an bakış açınız evet buda mantıklı dedirtiyor.daha geniş açıdan degerlendirdiğimi düşünüyorum.
kitapta çıkartıcakmış lakin tr de değil.güzel tasvirleri var.kalemi çok saglam.
en çok hoşuma gidense günümüz türkçesiyle felsefe yapıyor ve okudugunu anlattıgını anlıyorsun:)
en ufak günlük bir olayda dahi (tony le çöpteki ördek eti mesela)düşünmemiz gereken hayattan zevk alabileceğimizi anlatmaya çalışan biri.ruh halini hastalıgını vs bilemem ama beni derin düşüncelere gark ettiği kesin:)
Oyy aynı berbat şeye ben de yakalanmıştım. Bizimkileri gece kaldırmam, ben ölüyorum demem vs hala gözümün önünde. 1 senede zor atlattım ama artık panik atağın en fenası gelse hadi ordan derim :) Bu hastalık yüzünden Wow dan nefret ettim, ne zaman oynasam atak gelirdi :D
off çok fena tutuldum hep YEKTA yüzünden.
14. sayfada bıraktım
çok felsefik olmaya başladı :)
Ahmet Saraçoğlu
21-01-2011, 03:08
ben 100 sayfaya kadar geldim , felsefe benide bunalttı , dayının tavuunu kesip yedikten sonra nooluyo , sürükleyici bişey varmı devam ediimmi?:D
hahahah fena kitledi ya bitmedi hala 14 te bıraktım gözler çıkıcak yuvalarından isyan ettiler :)
doğru veya değil bilmiyorum biraz mantık hataları çelişkiler var ama adamın tasvirleri anlatımı çok iyi zaten adam daha çok içeriğe dikkat çekmeye çalışıyor.. biraz megalomanlık var dayıda ama farklı açılardan bakışı ve sorgulamaları yerinde ve güzel gerçekten.. sonunu fena merak ettim valla :D
ALPER-VNS
21-01-2011, 03:22
Benm de aklımı baya karıştırdı yazdıkları.. üst benlikle alt benlik didişmeye başladı hafiften.. Yani ya elimize geçen herşeyin mal mülk, hatta ewleneceğimiz insan bizi oyalamak için düzen tarafından icad edilmiş şeyler.. Ne kadar paralar wererek satın aldığımız metaları aslında sadece kiralamaktayız çünkü elbet birgün ölücez ve satın aldıklarımız bizimle gelemiycekler her nereye gidiceksek..
yani ya düzenin insanı olup ewlenmeye meta satın almaya uğraşıcaz yada gerçeğin farkında olup tezek gibi ne yapıcamızı bilemiycez.. zenginlik de mutlu etmiycek sewmek yada sewilmek de..
Düzen insanı olmayı reddedersek mutsuz olacağımız bir gerçek.. fakat zaten ölümlü bir dünya da kim hangi sonsuz mutluluktan ya da mutlu sondan bahsedebilir ki diyerek de içimizi baya bi karartmış
M_PROJECT
21-01-2011, 03:39
^^ sonunda olum olan bir hayatta mutlu son beklememek lazim , demis bir yerde . lafa bak :D
bayaa bi okudum içim karardı resmen yaa bi acayip hissediyorum şuan
OnurÖzden
21-01-2011, 05:42
5 civarı başladım öğlene kadar biter sanırım:D
Arthur da Tony'nin eski kankası çıktı ya o :D
Felsefe kısımlarını atladm yoksa hayatta bitmezdi..
Yorgana işeme olayı fena acıklıydı..
Dün 47. sayfaya kadar geldim durmak yok bugünde devam :=
ismail_karakas
21-01-2011, 08:08
Valla hepsini okudum dün. Gerçekten ders çıkarabileceğimiz yerler var. Ayrıca adamın kalemi çok kuvvetli. Kitabı Türkiye'de çıksa alır okurum... Felsefeyle alakalı yerleri geçiyorum. İnto the wild diye bir film var. Sanki onu izledikten sonra yazmış:D Yani ben okurken hep o aklıma geliyor.
Boost Up
21-01-2011, 08:55
Sonlara doğru ciddi anlamda sıkıyor ama başları çok güzel...
evet ara ara fazla uzatmış lafı insanın harbiden özet geç lan p.. diyesi geliyor :D
walla 18 sayfalık kısmın 15 sayfasını okudum. üslup çok hoş. liselilere ciddi anlamda yükleniyor :D
lanet bişey bitirmeden rahat edemedim. son 3 sayfayı da şimdi okuycam :D
Jam da Joker
21-01-2011, 12:50
Bende uzun uzun 2 gündür okudum..
Anlatımı çok güzel, düşündükleri sorguladıkları kendime çok yakın hissetmeme sebep oldu. Bende hep sorgularım bu sistemi, bu düzeni.. Kravat takıp aynada kendini mutlu görenlerin anlayamayacağı şekilde gerçektende.. Kime göre ve neye göre doğru yaşıyoruz.. Nasılki üzerinde 20 yazan kağıt parçası o bilgi ve yaşanmışlıkla dolu o kitabı satın alıyor..
Hayatta gerçekten çok çelişkiler var bunların hepsini sorgulamak için ya deli olmak yada çok boş zamanının olması lazımki tezek gibi günde 2 şişe şarap içesin.. Yoksa hayat ve sistem seni sürekli bunu sorgulamaktan birşekilde alıkoyup oyalıyor..
Buarada incide ne biçim küfürler var ben onları okuyamam biri bana öyle dese bilmem naparım diyen arkadaş için tezek ten bir alıntı yapayım güzel bir yanıt olur :
ha iste inci boyle biryer, simdi arka bahcemize misafiriz. misafir bekledigimiz temiz odalarimizda degil de, arka bahcedeyiz kendi pisliklerimizle beraber. donla tv izlerken belki de ilk kez eh amina koyayim kim gelirse gelsin diyoruz. misafir odasi olmayanlari oynuyoruz burda. oysa hepimizin bir misafir odasi var. buraya kacisimiz bundan, kufurlerin havada ucusup, ama sorun cikarmamasi bundan. oysa misafir odaniz da kimse size sovemez, hosgeldiniz arka bahcenize.
CaTLaK_HKO
21-01-2011, 15:06
Valla hepsini okudum dün. Gerçekten ders çıkarabileceğimiz yerler var. Ayrıca adamın kalemi çok kuvvetli. Kitabı Türkiye'de çıksa alır okurum... Felsefeyle alakalı yerleri geçiyorum. İnto the wild diye bir film var. Sanki onu izledikten sonra yazmış:D Yani ben okurken hep o aklıma geliyor.
sanırım kitabı felsefeyle alakalı olucak
kitabının önsözüde budur hatta:
"If life took us off the uncertainty and put into play, or if something took us off the uncertainty and threw into life and if we are the keystone of life’s persistence; I wonder which is a gift or the other. Are we? Or is life?
I suppose, this will be a book, the boundaries of which are limited to this. It is the one I ** able to write"
türkçesi:
Eğer hayat bizi belirsizlikten alıp oyunun içerisine koyarsa ya da bir şeyler bizi belirsizlikten alıp hayatın içerisine fırlatırsa ve bizler hayatın kalıcılığının temel taşları olursak; hangisinin bir vergi (armağan) olduğunu merak ediyorum: biz mi, hayat mı? Sanıyorum bu, sınırları bu olan bir kitap. Bu, yazabildiğim bir kitap
beni etkileyen hikayeden daha çok düşündüğü reddettiği şeyleri felsefeyle harmanlayarak anlatması oldu.yine bazı olayları anlatırken felsefi betimlemelerde tatlı.
okurken film bnmde aklıma geldi yorum yapan bi çok kişininde aklına gelmiş.yalnız değilsin yani:)
şimdi farkettimki tezeğe fena sarmışım:))
Buarada incide ne biçim küfürler var ben onları okuyamam biri bana öyle dese bilmem naparım diyen arkadaş için tezek ten bir alıntı yapayım güzel bir yanıt olur :
ha iste inci boyle biryer, simdi arka bahcemize misafiriz. misafir bekledigimiz temiz odalarimizda degil de, arka bahcedeyiz kendi pisliklerimizle beraber. donla tv izlerken belki de ilk kez eh amina koyayim kim gelirse gelsin diyoruz. misafir odasi olmayanlari oynuyoruz burda. oysa hepimizin bir misafir odasi var. buraya kacisimiz bundan, kufurlerin havada ucusup, ama sorun cikarmamasi bundan. oysa misafir odaniz da kimse size sovemez, hosgeldiniz arka bahcenize.
Yanıt verilmesi gereken Bir soru sorduğumu hatırlamıyorum. Sadece bile bile şaka dahi olsa, birinci dereceden akrabalarıma ve kendime küfür ettirmek çok saçma anlamında birşeyler yazdım. Zaten yazımı yazdıktan sonra, Cep telefonundan değilde evdeki PC den girip incisözlüğe baktığımda arka fonda yazan, ananızu falan filan yazısını okuyunca o sitenin anlayışını anladım.
Belliki fanatiği ve okuyanı takılanı çok olan bir platform, O yüzden yanlış birşey yazıp, burda tekrar hem kendime, hem başkasına cevap hakkı doğurmak ve kimseyi karşıma almak istemiyorum.
Herkes nasıl mutluysa öyle takılsın sorun yok, sözlükle ilgili kötü bir yorumum olduysada kusura bakmayın ;)
TAM35GNY
22-01-2011, 15:48
Bende acilmiyor link arkadaslar uye mi olmak lazim acaba??
Site bazen kasıyor ondandır , üyelik olmadan okunuyor.
Dün gece okudum bitirdim bende , güzel bi kurgu hikayesi , anlattıklarının max %10'unu yaşadıgını düşünüyorum. O kadar çok çelişki varki dikkatini vererek okuyunca soguttu biraz beni. Ayrıca annesinin profiline ve polise bilerek farklı bakış açısı yaratmak istedigini düşünüyorum.Ferrarili eleman bambaşka zaten.
sadece bi kaç mesajı alabiliyosunuz gerisi hikaye bana göre.
TAM35GNY
23-01-2011, 07:55
Bende az once bitirdim celiski cok fazla var ama belli ki zor gunler gecirmis hastaligi ile ilgili gurbette oldugumdan midir nedir biraz etkilendim acikcasi bakalim nereye gidecek biraz da merak ettim ama cok kafa dusuren adam var yaw pardon liseli var :)
focus musty35
23-01-2011, 08:54
okudum biraz ıyı bırseye benzıyor sinema olayı komık otur len oraya bılet parasını bız verdık :)
birisi son durumu özet geçsin :)
yorumlarsız okuyun, o şekilde 18 sayfa.
ben başlarda pek sevmediğim çoğu kişinin aksine, sadece kafamı dağıtmak için bakıyodum ama gittikçe kendi yorumlarınıda kattıkça kopardı beni. çokta ilginç bir anımda okudum ondan mı bu kadar etkilendim bilmiyorum ama adam çok iyi yazmış hayran kaldım. o yazsın ben okurum hiç durmadan. ama bitirmemiş yaa eksik kaldım resmen. çok uzun zamandır beni bu kadar etkileyen bir şey olmamıştı, tuhaf oldum, okuduğumdan beri aklımı meşgul ediyo çok ilginç, bakış açım değişti resmen, kendi derdimi unuttum :D
lnd_samet
23-01-2011, 16:54
3 günlük bir macerayı bugün bitirdim bende
son ortada kaldı
şubatı bekliyoruz:D
'liseliler de bilebilir' veya 'liseliler bilmez' lafları süper :)
zaa :D ' Bilenler bilir (liseli olmasi onemli degil) '
birisi son durumu özet geçsin :)
Son durum raporu:
Bu adam bir yazar. Yiğidi öldür hakkını yeme ama kalemi çok kuvvetli. Bu bir hikayedir bana göre.
Gerçeklik payı %0. Bu arkadaşda büyük ihtimalle senin benim gibi birisi. Evli belki çocuğu olan ancak sistemdeki boktanlığın farkında ve iç dünyasında buna isyan eden bir kişi.
Olay bundan ibaret bende sonu nasıl bağlayacak merak ediyorum.
Aslında bu kişiyi bir yazar olarak düşünürsek kaleminin ciddi anlamda zayıf olduğunu söyleyebiliriz.
biz bizden biriymiş gibi düşündüğümüzden iyi yazıyor diyoruz.ancak olayların kurgudan ibaret oldugunu düşündüğümüz anda tüm o kurgusal hatalar göze batıyor..
Ertug_T.
23-01-2011, 18:51
bu başlığı gördükçe gülüyorum :D
Aslında bu kişiyi bir yazar olarak düşünürsek kaleminin ciddi anlamda zayıf olduğunu söyleyebiliriz.
biz bizden biriymiş gibi düşündüğümüzden iyi yazıyor diyoruz.ancak olayların kurgudan ibaret oldugunu düşündüğümüz anda tüm o kurgusal hatalar göze batıyor..
peki diğer yazarlar bizden biri değil midir?
yanlış ifade etmişim pardon..
kastetdiğim şey yazıları okurken en başından beri başından geçen olayları gelişi güzel kendi uslubuyla anlattıgını düşünüyorduk.O şekilde olduğunda da yaptığımız şey bazı mantıksal hataları es geçerek bizim gibi edebi yanı olmayan kişilerle kıyaslamaktı.kendimizle kıyaslayınca kalemi çok ama çok kuvvetli.ben sittin sene onun gibi yazamam.ama profesyonel bi yazarsa eger neden kendimle kıyaslayayım ki?okudugum diger yazarlarla kıyaslarım.
ancak tüm bunların kurgusal olduğunu düşünür ve kişinin yazar olduğunu düşündüğümüzde
artık kendimizle kıyaslamak yerine daha profesyonel bişeyler aramaya başlıyoruz.işte o noktada hem tam anlamıyla kurgusal bi bütünlük hem de özgünlük beklemek gayet normal..
diger yazarlar için değil de en iyi yazarlar hep toplumdan kendini soyutlamış/soyutlanmış ve olayların içinde olmadan dışarıdan bakabilen kişiler oluyorlar.
ozcpower35
23-01-2011, 22:13
inciyi severim bunuda okucam bide ben arada incicaps e bakıyorum baykuşlar falan güzel capsler var :D
İncicilerin bazıları dh de takılıyor :D
Dh den favori bir iki konu vereyim vakit öldürmek isteyen varsa bakar :D
İntihar Ediyorum (http://forum.donanimhaber.com/m_46182055/mpage_1/key_/tm.htm)
Herkes DH'de nasıl takılıyor göstersin. [SS'li] (http://forum.donanimhaber.com/m_45705663/mpage_1/key_/tm.htm)