Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yerli Üretim Egzantrik "ESTAŞ"

3rk4n
21-01-2011, 13:10
Estaş orjinal parça ve yedek parça olarak 850′den fazla degişik otomotiv motoru için eksantrik mili üretmekte olup, ayrıca yarı işlenmiş veya işlenmemiş döküm taslak eksantrik milleri de sunmaktadır.

Olarak Firmanın Tanıtılmış Firma

Estaş Eksantrik San.ve Tic. A.Ş. - Anasayfa (http://www.estas.com.tr/index.php)

http://www.estascamshafts.co.uk/Default.aspx buda msn den timudan geldi

Alttaki link de ise firmanın ürettiği performans milleri listesi ektedir. İncelemenize sunuyorum duyan bilen takan kullanan olduysa yorumlarını yazsın bizlerde öğrenelim.

Hotfile.com: 1-CLICK Dateihoster: performansurunlistesi.xls (http://hotfile.com/dl/98418577/86d3b49/performansurunlistesi.xls.html)

Garanti Alıcı Listesi

1 Sıfırıncı Murat
2 Boosted Pug Mengü

Şahan
21-01-2011, 13:26
bizim araçlara uygun 279-279 derecelisi var..ne kadar kaliteli acaba..

SULTANOGLU
21-01-2011, 13:33
referansları gayet sağlam markalar olduğuna göre bence gayet kalitelidir. ki zaten zamanında yurt dışında satılan egzantriklerin Türkiyeden yapılıp gittiği ile ilgili bir konuda vardı.

Maxi
21-01-2011, 13:37
vay vay vay
2005 yılında bizzat iş için bir makina kurulumu için estaşa gitmiştim, sivasa

yer gök ekzantirik kaynıyor, benim arabaya göre exantirik varmı yokmu diye sormuştum yoktu, hatta direk yurtdışına çalışıyorlardı. Modifiye üzerine çalışmaları yoktu.

Çok büyük bir yer ve teknolojileri gayet ileri, öyle kıytırık birşey gelmesin aklınıza, leblebi gibi çok CNC var içerde. Ben olsam hemen alırdım .

sayfa gene UK ile bitiyor ? tr içi satış varmı göremedim ben.

YavuzNaz
21-01-2011, 13:38
parca yurtdışına veya talep eden firmaya gittikten sonra ısıl işleme alınıyor diye biliyorum parcayı bitmiş şekilde teslim ediyorlarmı.?

XSi
21-01-2011, 13:42
oem e çalıştığına göre bitmiş şekilde üretiyordur.. ısıl işlem ve taşlamasını da yapıyordur yani..

dragon07
21-01-2011, 13:45
saxoya takmıstık estaş egz yıl 2005te çok iyiydi 157hp alınmıstı dynoda

opel astralar içinde vardı,onuda taktık
tofaşlar için dogan slx...

alınırmı dersen alınır...

Maxi
21-01-2011, 13:55
ısıl işlem olmadan exantrik ne işe yarar ? vardır elbette yoksa exantrik biter heralde 2 haftada

YavuzNaz
21-01-2011, 14:03
bitmiş şekilde ise görüşülebilir tabi toplu alımda ancak satış söz konusu olur diye tahmin ediyorum.

cliver
21-01-2011, 14:09
valla pt52 ayarında egz. varsa alınabılır hocam

3rk4n
21-01-2011, 14:25
Bizim araçlara göre 278 278 derece 11.04 lift değerinde egzantrikleri var.

SifirinciMurat
21-01-2011, 14:28
grup alımı yapalım 106/saxo için

Bi1ReD
21-01-2011, 15:32
Aynen ya bende istiyorum. Alinicaksa listeye benide ekleyin.

merttepe
21-01-2011, 15:54
yok artık 20v 4ageye yerli üretim parça , ağlamak istoyruuumm :D

cliver
21-01-2011, 16:01
Pt 52 ayarında olandan fıyatı makulse bende ıstıyorum acaba fıyatı nedır? LİFT degerlerı aynımı?

DENON
21-01-2011, 16:08
işte budur helal olsun

lnd_samet
21-01-2011, 16:53
kullandık kullanıyoruz:]]
alınır alınır
gözünüz arkada kalmasın
adamlar her markaya üretiyor bunu

3rk4n
21-01-2011, 17:25
kullandık kullanıyoruz:]]
alınır alınır
gözünüz arkada kalmasın
adamlar her markaya üretiyor bunu

Hangi araçlarda kullandınız ?
Nerden satın aldınız ?
Fiyatlar ne alemdeydi ?

lnd_samet
21-01-2011, 17:50
sfi a takanları biliyorum

ben kendi iş yerimizde rs i rekt. ederken oradan istemiştik orj. ile aynı fiyatlara derceli komik rakamlara gelmişti ve diğer dereceliler de çok uygundu...
direk fabrikadan 3 yıl önce alınmıştı, ama isim ne dersen hatırlamam:)

polo34
21-01-2011, 19:26
her araca ozel forged piston da uretseler harika olurdu ...

3rk4n
21-01-2011, 19:44
O deilde yay şapka falan varmı yarın bi arayayım ben bunları bakalım.

OmerRS
21-01-2011, 20:02
Geçen hafta ingilteredeki tanıtımlarında konuştum. Standart ve performans profilli üretimleri var. Türkiye ,ingiltere ve amerikda satın alınabiliyor ve ürünler bitmiş olarak kendi özel profillerinde. Yarı mamul olarak da kentcam, cosowrth, newman gibi firmalara egzantrik satıyolar onlar kendi profillerini yapıp satıyolar.

Çok çeşitli motorlara seçenekleri var cosworth bda, ej20 vs birçok örnek gördüm.

boosted_pug
21-01-2011, 23:56
egzantriklerin tane fiyatı 330 tl 106 saxo için 660 lira tutuyo 52 ile hemen hemen aynı garanti veriyolar ama 2 ay önce aradığımda bana 4. ayın sonunda teslim ederiz dediler eğer toplu alım yapılacaksa fiyatda teslim süreside düşer muhtemelen

dragstar
22-01-2011, 01:47
106-saxo için toplu alım varsa bende varım, Erkan abi sende yay şapka fln ile ilgili gelişme olursa haber verirsin

dragstar
22-01-2011, 01:56
kent cams denilen firma 300-400m2 bir yer :D bazı şeyleri gözümüzde büyütüyoruz

3rk4n
22-01-2011, 08:50
kent cams denilen firma 300-400m2 bir yer :D bazı şeyleri gözümüzde büyütüyoruz

Kemal üst postlarda bak yazdı ömer newman cosworth kentcams bu firmadan egzantrik alıyorlarmış arıcam bende birazdan.

cliver
22-01-2011, 08:58
VALLA 4 AYDA OLSA RAZIYIM BEN KONYA MALI 51,5 LAR GIBI OLMASINDA :D lift degerlerı fln en yakın veya aynı olan varsa toplu alımda bende varım hocam yay şapka olayındanda haber çıkarsa cok ıyı olur

3rk4n
22-01-2011, 13:22
Aradım şimdi ama cumartesileri çalışmıyorlarmış güvenlik cıktı telefona. Artık pazartesi terar arıcaz bakalım.

G60
22-01-2011, 13:25
Schrick'e de egzantrik verirler.
Dizel VW'lerin OEM üreticisiydi. İç pazara da vermeleri ayrı bir güzellik. :)

mto
22-01-2011, 14:21
semi finish dedikleri ne oluyor?

cliver
22-01-2011, 14:43
semi finish dedikleri ne oluyor?

SANIRIM HAZIR OLMAYAN:confused:

mstpower
22-01-2011, 14:45
kanka vtecler içinde varmı sor bakam

boosted_pug
23-01-2011, 01:27
yay şapka üretmiyolar bildiğim kadarıyla ama 106 saxo e30 evo toyota vs biton egzantrik üretiyolar

FRTDI
23-01-2011, 22:34
Firma gercekten buyuk ve kaliteli bi firma gozunuz arkada kalmasin. Eger yapilabilecek bisey olursa bende elimden geleni yapmaya calisirim

egeturbo
24-01-2011, 09:48
her zaman stoklarımızda gayet başarılı ve güzel egzantirikleri var özellikle kuş serisinde çoooooook kullanıyoruz:D
Gayet başarılı bir firma kim ne derse desin.
Turbo şahinlerde bile kullandık hiç bir şekilde bi problem çıkarmadı eminimki çıkartmayacaktırda.

Octane
24-01-2011, 20:17
Devlet köstek yerine destek olsa Türkiye'deki firmalar daha neler üretir de, işte...
Adamlar zaten bir çok aracın standart egzantriklerini yapıyorlar, dereceleri az bişey düzenleyip lift arttırmak/azaltmak problem değil ki adamlar için, bilgisayarda programda yapılacak bir iki düzenleme sadece. Yukarıda söylendiği gibi, Jun racing olsun Kent cams olsun Maruha racing olsun bunlar ufacık işletmeler, fabrika bile değiller atölye çoğu. ARP atölyesini mesela aratın google'da o meşhur ARP saplamalar ne kadar basit bir yerde üretiliyor. Malın üretildiği yer, ülke, dükkan, atölye önemli değil, önemli olan en optimum malzemeyi en verimli şekilde kullanarak olağanüstü performans sergilemek.

Allahaşkına sanayide pertten araç alıp komple soyup kaportalarını fabrikasyon gibi jilet gibi düzeltip mikrometrenin bile gösteremediği şekilde boyayan adamlara bakın, adama plan proje teşvik gelse adam neler yapar, en basitinden bir örnek...

hasan çağri
24-01-2011, 20:30
Valla yoktur diyodum ama 1zz motorlariçinde varmış 4 silindir uk uzantılı sitede yarı bitmiş olarak gözüküyordu :)

Tam detaylısı için tam araştırmak lazım :)

OnurK
24-01-2011, 20:53
106 cılar olaraktan ben ve + 3 kişi alırız :)

devilboy
25-01-2011, 20:51
erkan haberini bekliyorum toplu alımda listeye yaz kendi adının yanına

07LB726
25-01-2011, 21:36
bende alırım arkadaşlar listeye benide yazım

Ahmet_28
25-01-2011, 21:44
erkan kanka al şu egzantrikleri hem bizi hem kendini kurtar artık :hehe:

aLperTunga
25-01-2011, 21:44
106 için fiyat soran olursa fiyatını buraya yazsın pls..

BthnKrkt
25-01-2011, 21:50
d16a9 için varmı acaba listede bulamadım ama

APO
25-01-2011, 22:09
106 için fiyat soran olursa fiyatını buraya yazsın pls..

bir önceki sayfada vardı sanırım 330 tl*2= 660 tl..

miniks
26-01-2011, 08:14
Yurt dışındaki mod firmalarına urettikileri egzantreikler bitmemiş malzemedir

Mesela crower ın ölçülerini biz karşılaştırmıştık

ikitellide ofisleri var gittik konuştuk kemal bey ile

ölçüleri aldık crower ile karşılaştırdık farklılık var

egzantrikler ham halde yurt dışına gidiyor orada kaplama yapılıp sertleştiriliyor

tabi be honda için sormuştum

Pejo ları bilemem ama önce karşılaştırma yapın ölçüleri isteyin veriyolar

3rk4n
26-01-2011, 09:16
Şimdi telefonla görüştüm estaşla. Fiyat konusu adet olarak 330tl tanesi egzantriğin yani 660tl takımı. Grup inidrimi alabilmek için 10 tane yani 5 takım almak gerekli en az söz konusu indirim 5 takım olduğunda adet başı 50$ yapılıyor şimdi sipariş var 30 tane kaldı elimizde dedi adam hemen alırsanız olur yoksa 4üncü aya beklemeniz gerekli dedi. Bunların haricinde yurt dışındaki nerdeyse tüm perfor mans mili firmaları bizden alıyorlar aynı zamanda üzerlerinde geliştirme de yapıyorlar diyor yani miniks lerin dediği gibi. Ve sportcam yazan egzantriklerin tamamı onların üretimi imiş markalar bazıları alırken üzerinden sildiriyormuş sportcam egzantrik geliştirici bi firma imiş sahibinin adı melih miş. İsterseniz sportcam yazılarını sildirmeden gönderirim dedi ama alabilmek için biraz acele etmek şart 30 tane sipariş eden biri varmış şuanda.

tool
26-01-2011, 09:44
uzerine newman yazdirip satarlarsa sasirmayin :D

3rk4n
26-01-2011, 09:54
uzerine newman yazdirip satarlarsa sasirmayin :D

newmanda alıyormuş onlar egzantrik geliştiricisi diyor telefondaki adam. Techturkey egzantriklerimi ürettirsek napsak. :D

YavuzNaz
26-01-2011, 09:56
egzantrikler pt52 muadilimi olacak.?

Bi1ReD
26-01-2011, 09:57
Yurt disinda ne gibi bi ayar yapiyorlar yani anlamadigim standart olcuyu uretip yurt disini gonderip asil performans saglayan ince ayarlar ordami yapiliyor pisman olmayalim sonra?

3rk4n
26-01-2011, 10:20
Yurt disinda ne gibi bi ayar yapiyorlar yani anlamadigim standart olcuyu uretip yurt disini gonderip asil performans saglayan ince ayarlar ordami yapiliyor pisman olmayalim sonra?

ince ayar deiğilde alınan profilleri firma kendi strateşisine göre düzenliyor diyelim.

egzantrikler pt52 muadilimi olacak.?

evet 1 inci post taki xls yi indirip inceleyebilirsin.

Bi1ReD
26-01-2011, 10:25
Demek istedigim yurt disindan gelen pt52 leri takip dyno ciktigimizda alidimiz performansla aynimi olacak

SifirinciMurat
26-01-2011, 10:33
5 kişi mi lazımdı?

1. Sıfırıncı Murat

cliver
26-01-2011, 14:31
5 kişi alınca kişi başı egz fiyatı ne kadar olucak bro?

miniks
26-01-2011, 14:39
Demek istedigim yurt disindan gelen pt52 leri takip dyno ciktigimizda alidimiz performansla aynimi olacak

Hayır aynı olmucak az bişi fark olur

ama esas önemli olan konu o degilki

son kaplama işlemi yapılmamış sertleştiilmeyen ham malzeme camler cok rahatlıkla silinebilinir yani 660 tl niz çöpe gitmiş olur

bunları konuşun almadan önce garanti veriyorlarmı silinmeye kırılmaya karşı

hemen acele edip almayın derim ben

crower larda cok farklılık var bilginiz olsun

bu arada yurt dışında nekadar aftermarket egzantrik varsa hepsini estaş üretiyor nerdeyse

dr şirik
kırower
bırayn kırower
kent
ket
vs vs

cliver
26-01-2011, 15:23
çok doğru..!

YEY®
26-01-2011, 15:27
Ben mail attım kendilerine,10 dakka sonra geri telefon açtılar.Sağolsun çok ilgililer ve bilgililerde :) Newman Cooper S için egzantirikleri sordum.Onlarda biz gönderiyoruz fakat elimizde nerdeyse 40 tane egzantirik vardır mini cooper için.Ayrıca bitmemiş haldeymiş.Bu konuda birilerinin yol göstermesi gerek :) finishing'i kim yapar nasıl yapar işinin ehli biri var mıdır dereceleri vereceğiz üzerinden geçecek malzemenin

SifirinciMurat
26-01-2011, 15:28
Bitmemiş haldeyse hiçbir işimize yaramaz, 500km'de dümdüz olur o eksantriğin profilleri.

korki
26-01-2011, 15:32
Hayır aynı olmucak az bişi fark olur

ama esas önemli olan konu o degilki

son kaplama işlemi yapılmamış sertleştiilmeyen ham malzeme camler cok rahatlıkla silinebilinir yani 660 tl niz çöpe gitmiş olur

bunları konuşun almadan önce garanti veriyorlarmı silinmeye kırılmaya karşı

hemen acele edip almayın derim ben

crower larda cok farklılık var bilginiz olsun

bu arada yurt dışında nekadar aftermarket egzantrik varsa hepsini estaş üretiyor nerdeyse

dr şirik
kırower
bırayn kırower
kent
ket
vs vs

benim anlamadığım sitenin anasayfasında egzantriklere sertleştirme(indiksiyonla,sementasyonla) yapıldığı yazılıyor zaten yapılması da gerekiyor.Bence y.dışındaki aftermarket egzantrik üreticileri son kontrol amaçlı tekrar işliyo olabilir.Çünkü sertleştirme uygulanan aynı ürün arasında bile az da olsa ölçü farklılıkları olabiliyor.

YavuzNaz
26-01-2011, 15:36
merak ettiğim bu kent verdiği pt52 ile kendi verdiği arasında fark olacaksa o iş yaş ama aynı ısıl işlem sertleştirme vs uygulamaları varsa olur acaba garanti konusunda ne diyecekler.?

SifirinciMurat
26-01-2011, 15:37
benim anlamadığım sitenin anasayfasında egzantriklere sertleştirme(indiksiyonla,sementasyonla) yapıldığı yazılıyor zaten yapılması da gerekiyor.Bence y.dışındaki aftermarket egzantrik üreticileri son kontrol amaçlı tekrar işliyo olabilir.Çünkü sertleştirme uygulanan aynı ürün arasında bile az da olsa ölçü farklılıkları olabiliyor.

Yukarıda Ömer'in yazdığı hem bitmiş halde hem de yarı mamül eksantrik ürettikleri şeklindeydi. Bahsedildiği kadar büyük bir firmanın son kullanıcıya yarı mamül eksantrik vermesi çok saçma bir durum olur. Eğer bitmiş eksantrik veriyorlarsa sorun yok ben alırım.

Yarı mamül eksantrik, tekrardan üzerine profil işlemek için sertleştirme yapılmamış haldeki eksantriktir. Son kontrol için değil, üreticiler kendi beklentilerini karşılayacak şekilde yarı mamül eksantriği traşlar ve sertleştirme işlemini yapıp satar. İkisi de estaş yarı mamülden işlenmiş olan X ve Y marka eksantriklerin lifti, durationı, güç bandı vesaire her şeyi birbirinden farklı olabilir. Yarı mamül eksantriği bize vereceklerse hiç gerek yok, zaten masamda süs olarak duran bir krank var, bir de eksantrik fazla gelir.

OmerRS
26-01-2011, 15:43
Tam bitmemiş olarak performans egzantriği üreten firmalara satıyolar ayrıca bitmiş kullanmaya hazır şekilde de satış yapıyolar. Bitmemiş ürünleri kentcams, cosworth, newman gibi firmalar yumuşak ve kaba halde satın alıp kendi istedikleri ölçülerde ilşeyip üstüne isminiz yazıp son işlemlerini yaparak satıyolar. Dolayısıyla siz estaştan direk olarak ben PT51 kentcams istiyorum diye satın alamazsınız.

korki
26-01-2011, 15:57
Yukarıda Ömer'in yazdığı hem bitmiş halde hem de yarı mamül eksantrik ürettikleri şeklindeydi. Bahsedildiği kadar büyük bir firmanın son kullanıcıya yarı mamül eksantrik vermesi çok saçma bir durum olur. Eğer bitmiş eksantrik veriyorlarsa sorun yok ben alırım.

Yarı mamül eksantrik, tekrardan üzerine profil işlemek için sertleştirme yapılmamış haldeki eksantriktir. Son kontrol için değil, üreticiler kendi beklentilerini karşılayacak şekilde yarı mamül eksantriği traşlar ve sertleştirme işlemini yapıp satar. İkisi de estaş yarı mamülden işlenmiş olan X ve Y marka eksantriklerin lifti, durationı, güç bandı vesaire her şeyi birbirinden farklı olabilir. Yarı mamül eksantriği bize vereceklerse hiç gerek yok, zaten masamda süs olarak duran bir krank var, bir de eksantrik fazla gelir.

:)Aynı şeylerden bahsediyoruz.Kısaca yukarıda yazılan fiatlar yarı mamül hali içinse 2.el aftermarket kullanmak daha mantıklı olucaktır.

Şu aftermarket firmaların işleme proseslerine veya resim dosyalarına ulaşılabilse:D

Bi1ReD
26-01-2011, 16:52
Off hevesim ısıl islemsiz kaldi. Herkez farkli bisey diyor en iyisi bi kobay secelim aramizdan o alsin bi kullansin sonrada biz alalim :D

Ranthor
26-01-2011, 16:54
bitmişi de varmış işte alabilirsiniz

3rk4n
26-01-2011, 17:22
Adamlar son kullanıcıya satarmı bitmemiş egzantriği :) O fiyatlar bitmiş egzantrik için.

miniks
26-01-2011, 17:52
Adamlar son kullanıcıya satarmı bitmemiş egzantriği :) O fiyatlar bitmiş egzantrik için.

Yahu adamlar satarmı diyorsun da

Bak ben tecrübelerimi oraya yazdım paylaştım

sanki ben adama rakibim onun satış yapmasını istemiyorumda mı böle yazdım

sizleri uyarmak için yazdım çogunuz daha egzantrigin motorda ne görevi oldugunu bilmeden egzantrik alıyorsunuz sırf güç veriyor diye

Ben bile biyeti alayım tornada işliim size satarım PT52 diye lazerlede marka koyim nerden anlıcaksın sen sertleştirilmiş ham malzeme oldugunu

yani yazdıklarımı yanlış algılamayın sadece biraz araştırın derim ben 660 tl ye egzantrik alıcaz 400 tl uygun alıcaz diye 600 tl nız çöpe gitmesin yazık günah para kolay kazanılmıyor

ahmet3425
26-01-2011, 19:39
karısık is kas yapayım derken goz cıkarmamak lazım iyice detaylarına inmek lazım.

redlinemst
26-01-2011, 20:42
yahu arayanlar mail atanlar bunları sormadınızmı tam olarak bitmişmi yarı mamul diyemi ??

SifirinciMurat
26-01-2011, 22:17

bir grup alımı organize etmek ister misin?

3rk4n
26-01-2011, 23:02

sizleri uyarmak için yazdım çogunuz daha egzantrigin motorda ne görevi oldugunu bilmeden egzantrik alıyorsunuz sırf güç veriyor diye

Ben bile biyeti alayım tornada işliim size satarım PT52 diye lazerlede marka koyim nerden anlıcaksın sen sertleştirilmiş ham malzeme oldugunu

yani yazdıklarımı yanlış algılamayın sadece biraz araştırın derim ben 660 tl ye egzantrik alıcaz 400 tl uygun alıcaz diye 600 tl nız çöpe gitmesin yazık günah para kolay kazanılmıyor

Tamamda miniks ben bitmiş eksantrik için konuştum yarın tekrar arar gene sorarım garanti veriyorlarmı ısıl işlemden geçmişmi vs vs diye. Vede gören arkadaşlar anlatmış firmanın ciddi ve işinde iyi olduğunu adamlar bizim 5 tane egzantrik paramıza tenezzül edip firmasını lekelermi işlemden geçmemiş egzantrikleri satıp. Ben sana ithafen yazmadım ben forumda konusu olmadığı için yer almasını istedim yerli bir egzantrik üreticisinin. Bu arada egzantrik ne yapıyordu aküyümü şarj ediyor :D :D Ha bu arada konunun açılma sebebi grup alımı veya ucuza egzantrik almak maksadı değil. Kimse istemez parasının çöpe gitmesini coğumuz kısıtlı imkanlarla bişiler yapmak insanlarız öle arabaya cok para dökme imkanımız yok. Haricen arkadaşlardan arabasında estaş egzantrik kullan var uzun süredir.

Sıfırıncı murat alıcı olanlar yazsın abi ilk postta yazalım garanti olanları.

boosted_pug
26-01-2011, 23:12
liste hazırlanıcaksa benide ekliyebilirsiniz

kop42
27-01-2011, 08:58
Erkan ben sana şöle sölediğimi hatırlıyorum sen newman kentcam felan bakıyordun colombo bakıyordun sana demıstımkı kentcam veya newman felan alıcaksan estas al demıstım aynı mal demıstım benle maytap gecer tarzı bı cumle kurmustun :) yerlımalı dayanırmı felan dıe

bı kac kısının egzantrıklerın ornek vermıstın uzerınde sportcam yazıyor dıe bende onlar sıvas malı demıstım :) kentcamsın kasnak cıvatasının oldugu yerde knt cms yazar onuda sonradan yapıolar ham olarak estasdan alıyorlar ısıl ıslemını orda yapılıyor dıe uzun uzun konusmustuk

nolduda bole bı anda estasa yoneldın ?

3rk4n
27-01-2011, 09:13
Erkan ben sana şöle sölediğimi hatırlıyorum sen newman kentcam felan bakıyordun colombo bakıyordun sana demıstımkı kentcam veya newman felan alıcaksan estas al demıstım aynı mal demıstım benle maytap gecer tarzı bı cumle kurmustun :) yerlımalı dayanırmı felan dıe

bı kac kısının egzantrıklerın ornek vermıstın uzerınde sportcam yazıyor dıe bende onlar sıvas malı demıstım :) kentcamsın kasnak cıvatasının oldugu yerde knt cms yazar onuda sonradan yapıolar ham olarak estasdan alıyorlar ısıl ıslemını orda yapılıyor dıe uzun uzun konusmustuk

nolduda bole bı anda estasa yoneldın ?

Postalarımı bi oku onur herhangi bi postumda estaş alalım yada alıcam diye bi cümle geçmişmi hayır. Konunun sebebini bi üst postta yazdım yerli firma oluşu hoşuma gittiği için ve forumda görmediğim için açtım. Ha aramızda geçen konuşmalarda ben kentcams ve newman dan bahsetmiştim sen colombo almamı önermiştin onuda yanlış hatırlıyorsun estaşla ilgili konuşmamız geçti ama dalga geçmedim. Bu arada ben estaşa falan yönelmedim :) Ben hala piper de kararlıyım. O kadar cıkaramazsam newman alıcam estaş ın dereceleri benim için yüksek.

SifirinciMurat
27-01-2011, 11:24
Tamamda miniks ben bitmiş eksantrik için konuştum yarın tekrar arar gene sorarım garanti veriyorlarmı ısıl işlemden geçmişmi vs vs diye.

Erkan,

alıntı yaptığım yerle ilgili bir problem olmaması durumunda,

valve lift, duration, timing, full lift kaç derecede ve bir de üst ölü noktada kaç mm lift var bunları öğrenebilirsen ben kesin alıcıyım.

Eğer kendine almayı düşünmüyorsan uğraşmak istemeyebilirsin anlarım, bu durumda kimle hangi numaradan görüşüyorsun bana özel mesaj atabilirsen sevinirim.

Rstmania
27-01-2011, 12:04
--------------

3rk4n
27-01-2011, 16:36
Murat ararım sorun yok canın sağulsun. Msn e eklesene konusalım yada adresini at ben ekleyim.

HUSNU
27-01-2011, 16:43
Zamanında şöyle bir muhabbet geçmişti. Colombo&barianni satışı yapan bir abimiz Türkiye deki bir egzantrik üreticisi ile irtibata geçmiş ve Colombo&barianni ürünlerinden numune göndermişti. Üretici kendi ürününü Colombo&barianni ile birebir şekilde işleyerek geri göndermişti. Fakat araç üzerinde yapılan uygulamada Colombo&barianni nin verdiği sonuçlara bir türlü ulaşamadır ve işin peşini bıraktılar.

Bi1ReD
27-01-2011, 17:05
DIN 50961 normumda bir üretim yapiyorlarsa isil ilsem yapitirmak cok zor degil ama çinko galveniz demir karisimi gibi farkli bir standartta uretilen malzemeyi islemek cok zor olur. Burda herkezin bildigi bir sey var herkezde arabanin hava yakit karisim oranini bilmek zorunda degil parasi olan zaten gider direk pt52 alir.

KingoAtmo
30-01-2011, 16:52
Beyler kentcamsın pt52 fabrika satış fiyatını biliyormusunuz :D
PT52 = £360.00
sterlin 2,50 tl

360,00 x 2,50 = 900 tl :D

grup alımı yapın indiirimi alın orjinal malınız olsun.
gümrük işine karışmam , benden bu kadar hahauhau

XSi
30-01-2011, 17:05

tornada nası egzantrik mili işletiyosun abi? :)

konuya dönersek estaştan şüphe etmeye gerek yok bence.. oem (otomotiv üreticilerine) egzantrik üreticisi bir firmadan bahsediyoruz sonuçta, elbetteki ısıl işlemini yapıp profilini taşlayıp bitmiş ürün olarak veriyordur..

fark ne olur, estaşın profili ünlü markaların profili kadar başarılı değildir.. yoksa aşınır silinir demek komik oluyor yani..

standart aracın egzantrikleri siliniyormu??

SifirinciMurat
30-01-2011, 21:34
Murat ararım sorun yok canın sağulsun. Msn e eklesene konusalım yada adresini at ben ekleyim.

mesajım ulaştı mı erkan?

cliver
31-01-2011, 10:00
Beyler kentcamsın pt52 fabrika satış fiyatını biliyormusunuz :D
PT52 = £360.00
sterlin 2,50 tl

360,00 x 2,50 = 900 tl :D

grup alımı yapın indiirimi alın orjinal malınız olsun.
gümrük işine karışmam , benden bu kadar hahauhau

MANTIKLI:icon_tup:

ÇAĞAN
12-03-2011, 23:59
arkadaşlar bence en mantıklı olanı , estaş aranır numune göndersek birerbir aynısını yaparmısınız denir...yaparız yanıtı alınırsa şayet...

atıyorum 106 egzantirik için piyasada bilinen en kaliteli en verimli egzantiriği seçilir , numune olarak estaşa gönderilir , ürünün aynısı yapılır , bir bilen tarafından ölçülür , numunenin aynısı olduğu kanıtlanır ( dereceleri , sertliği v.s)

ilk ürün oke aldıktan sonra sipariş verilmelidir , benim fikrim böyle açıkcası , kimse magdur olmaz , edilmez...

çünkü estaş (daha dereceli egzantiriklerde ) varsayımlarla ilerler , oem egzantirikler tmm yapılır , fabrika estaşa kardeşim şunu şöle bu ölçülerde yapıcaksın der aynısını ister...fakat işin içine dereceli dediğimiz egzantirikler girince dereceler ARABANIN ÜZERİNDE defalarca denenmesi sonucu en verimli ve sağlıklısı oluşturmak için ince hassas noktalar içermektedir , bunuda sürekli oem parça üretmek için tasarlanmış estaş gibi bir firma mümkün değil yapmaz....

işte bu noktada aftermarket firmalarının , son mamülü numune olarak gönderip aynısının yapılmasını ummakdan başka bir çare göremiyorum.

tolgakaynak
23-03-2011, 07:52
Hondaya göre yok sanırım

free-hifi
01-11-2012, 07:31
bu ürünlerin fiyatını nereden soracağız ?

tayreep_john
01-11-2012, 18:50
clio ya görede yok galiba..