Orijinalini görmek için tıklayınız : model'mi & kilometre'mi
arkadaslar araba arastırıyorum aylardır ama bazı noktalarda takılıyorum.
bi araba misal
2001 model 90binde
diğer araba
2004 model 135binde
sizce hangısı tercih edilir 2004 model daha pahalı yuksek km ama donanım artıları var ve yenı 2001 model ise donanımı düşük (abs airbag sayısı gibi) ama kılometreside düşük
bi arac 10 senedir sokaklarda ama az yol yapmıs diğeri 6 senedir sokaklarda ama cok km yapmış???
hangisi tercihiniz olurdu
nıye bulmaca cozduyorsun?marka model yazsana:)
arac pejo ıse 2001 model az km derım
japon ıse 2004 model kmlı
olan dır tercıhımm
SOMEONESPECIAL
21-01-2011, 15:52
Özlemişiz seni :D
alperkirman
21-01-2011, 15:54
ben az km yapanı tercih ederim
mesela geçenlerde 95model bi seat satıldı ve sadece 15000km kız gibi araçtı orjinal km bizde inanamadık :) sadece 1kere bakıma gitmiş okadar sene içinde alır almaz adamlar bakımını yaptılar ve saat gibi çalışıyor.
initial-D
21-01-2011, 15:59
hiç farketmez
85 model 400binde arabada kullandım,sıfırda
11 yaşında 165000de volvo s40ı satıp çok daha ucuza 200binde 2001 laguna aldım
araba iyiyse güzelse bakımlıysa ne km ne yaşa bakarım
Sercan K.
21-01-2011, 16:07
Arabasına göre değişir desem... :D çok mu genel olur :D
bulmaca yok ya ben genel olarak söyluyorum ama peugeot olsun cok marka istıyorsanız:D:D:p
ykavcioglu
21-01-2011, 16:12
ben olsam çok yol yapmadığım için modele bakardım çünki 1-2 sene sonra dengeler kendini.
fakat çok yol yapıyorsan düşük km. alacan bakımlarıyla ıvır zıvırla uğraşmıyacaksın..
yaa araç vardır 60k de şehir içi gezilmiştir cılkı cıkmıştır, araç vardır 200k de sırf uzun yol yapmıştır hangısının motoru yürüye aksamı döşemesi daha aşınmıştır 60k de olanın , benım arabam 2004 model 170k de motor komprasyonunda 10.2 cıktı bütün pistonlar sıfır motor 10.4 nasıl olacak şimdi bu iş , ben modele aracın temizliğine kaza bela durumuna bakarım, bır araca kasasında bişey yoksa sıfır motor koymak alıcıyı cezbeder ama sıfır kasa taktım arabaya dersen adam geriye kaçar benım mantıgım budur
sonuç olarak model diyorum
turbo&quattro
21-01-2011, 17:18
Ikinci aracim 1994 model Toyota camry di ve 360k kusur km de ev arkadasima hediye etmistim ve hala kullaniyor sorunsuz...Arac bakimli ise eger ne yas nede km onemli :)
Valla benim pug um var km side var ama herhangi bir sıkıntım yok...
Bakımı zamanında yapıldıysa KM nin bi önemi yok...
Ben üni okuduğum için 6-7 ayda 20 bin km yaptım uzun yol 5.vites 90...
KM cok umurumda değil o yüzden hertürlü model derim takıntı varsa..Eğer yoksa modelinde önemi yok bence...
Ayrıca bence KM yapan araba sağlıklıki adam geziyor diye düşünürüm...
İstanbul daki RG sa 2004 olan kesinlikle 2001 yeşil olsun :)
Uzun yolda yapılan 150.000km'yi ş.içinde-tarla bahçe de yapılan 70.000'e tercih ederim :D
90,000km dekinin km orjinalse kesinlikle onu al bence
halilcan9455
21-01-2011, 18:10
+ birde kullanış biçimini de eklemek lazım.
şöför var şöför var :D
redlinemst
21-01-2011, 18:59
ben olsam çok yol yapmadığım için modele bakardım çünki 1-2 sene sonra dengeler kendini.
fakat çok yol yapıyorsan düşük km. alacan bakımlarıyla ıvır zıvırla uğraşmıyacaksın..
evet model yönünden buda mantıklı
şans faktörü var 2.elde 100k da motor bitirende var 300 400 binde sapasağlam yürüyen araçlarda var tamamen geçmişi önemli kullanan şahsın nasıl baktığına göre karar verilebilir yani.
Km nin önemi yok aslında yaşında ölee..Önemli olan nasıl kullanıldığı..
OnurÖzden
21-01-2011, 19:06
Az kilometreli araç TR'de her zaman alıcı bulur.:)
Tuning055
21-01-2011, 20:22
katılıyorum..
bende katılıyorum. km de model de önemli bence ama kullanım daha önemli....
kmsı az olan daha cok ılgımı ceker satarkende daha rahat satılabılır
2003 model 39 binde mini sattım,2005 model 69 bindekini aldım.İkiside tampon dahil boyasız ve full borusan bakımlıydı ama 39 bindeki arabanın derileri falan resmen sıfır kondisyondaydı..Hee şimdi neden satıp yüksek km'li bi araca geçtin diyceksiniz..2005'te yaklaşık 95 tane mekanik-elektronik parça revizyona gitmiş ve pahalı sorunlar giderilmiş.Ayrıca bir çok ekstra donanım koyulmuş,mercekli farlar,yağ sıcaklığı,yağ basıncı,teflon polished supercharger +7 hp ve daha yakın oranlı getrag şanzıman fln sürüş keyfini çok daha artırmışlardı dolayısıyla makyajlı modele geçiş yaptım.Koleksiyonluk arabadan inip nispeten temiz kullanılmış bir araca bindiğim için hiç pişman değilim.Sonuçta hangi km'de hangi vidası değişmiş borusan faturaları mevcut.
Yani, kilometre model kıstasına bakarken modelle beraber neler değişti bunada bakmak lazım..Yoksa yıl gerçekten önemsizdir..Mesela s2000 gibi arabada 2001-2009 arasında görsel farklar ve 1-2 minör mekanik harciinde muhteşem farklar yok.O tip arabalarda km'ye bakarım ben..
2003 model 39 binde mini sattım,2005 model 69 bindekini aldım.İkiside tampon dahil boyasız ve full borusan bakımlıydı ama 39 bindeki arabanın derileri falan resmen sıfır kondisyondaydı..Hee şimdi neden satıp yüksek km'li bi araca geçtin diyceksiniz..2005'te yaklaşık 95 tane mekanik-elektronik parça revizyona gitmiş ve pahalı sorunlar giderilmiş.Ayrıca bir çok ekstra donanım koyulmuş,mercekli farlar,yağ sıcaklığı,yağ basıncı,teflon polished supercharger +7 hp ve daha yakın oranlı getrag şanzıman fln sürüş keyfini çok daha artırmışlardı dolayısıyla makyajlı modele geçiş yaptım.Koleksiyonluk arabadan inip nispeten temiz kullanılmış bir araca bindiğim için hiç pişman değilim.Sonuçta hangi km'de hangi vidası değişmiş borusan faturaları mevcut.
Yani, kilometre model kıstasına bakarken modelle beraber neler değişti bunada bakmak lazım..Yoksa yıl gerçekten önemsizdir..Mesela s2000 gibi arabada 2001-2009 arasında görsel farklar ve 1-2 minör mekanik harciinde muhteşem farklar yok.O tip arabalarda km'ye bakarım ben..
bunu yazmak için girmiştim :)
bende katılıyorum. km de model de önemli bence ama kullanım daha önemli....
km orjinal olup olmadıgı artık bellı değilki markette km düşürüyolar
km orjinal olup olmadıgı artık bellı değilki markette km düşürüyolar
evet haklısın kardeş güven olmuyo dedigin gibi.en iyisi sıfır almak kalıyo :)
Şans önemli şans. Önceki sahibinin arabayla ne yaptığını bilmeden alıyorsun =)
onn_dear
25-01-2011, 08:47
arac pejo ıse 2001 model az km derım
japon ıse 2004 model kmlı
olan dır tercıhımm
+7200 kesinlikle katılıyorum sana
SekoLive
25-01-2011, 09:12
varsa imkanın iki araç sahibinin seceresini incele :) nedir ne değiller çok km yapan sakin kullanıp aracı yormamısta olabilir diğeri az km de arabayı cıldırtmışta olabilir :D
herşey düzgün olduktan sonra ne km bakarım nede modeline
yaa araç vardır 60k de şehir içi gezilmiştir cılkı cıkmıştır, araç vardır 200k de sırf uzun yol yapmıştır hangısının motoru yürüye aksamı döşemesi daha aşınmıştır 60k de olanın , benım arabam 2004 model 170k de motor komprasyonunda 10.2 cıktı bütün pistonlar sıfır motor 10.4 nasıl olacak şimdi bu iş , ben modele aracın temizliğine kaza bela durumuna bakarım, bır araca kasasında bişey yoksa sıfır motor koymak alıcıyı cezbeder ama sıfır kasa taktım arabaya dersen adam geriye kaçar benım mantıgım budur
sonuç olarak model diyorum
kesinlikle katılıyorum!
yeni model iidir herzaman senelerdir sokaklarda yatan aractan cok hayır gelmez eski arac tavsiye etmıyorum
HondatugraL
08-02-2011, 15:42
ben boyle bı durumda once sevdıgım kasanın hangı yıla aıt olduguna bakarım ( makyajlı- makyajsız vs.) ıkısınıde sevıyorsam kılometresi az olanı alırım :)
mitsubishi_boy
08-02-2011, 15:52
Şehir içi-dışı durumuna bakılıyor genelde. Ben hem yeni hem az km taraftarıyım:)
Araç ne?
açık konuşmak gerekirse motor sağlığı olarak değerlendiriyorsak olayı honda ve bmw de km aramam bakarım komprasyona alırım arabayı laakin kasada bır sıkıntı yoksa
ben 130bınde 2001 satmıştım sımdı 130bınde 2004 modelını aldım coooook fark war 2001 ile
Cihan Çizmeci
09-02-2011, 13:51
Bence ikisindende önemlisi arabanın durumu kondisyonu ve öncesi :)
Bence hepsi doğru bir orantıda olmalı. Yani seçenekleriniz arasında km si düşükmüş modeli yüksekmiş değilde en düzgün kullanılmış temiz diri km si uygun modeli uygun bir araç seçin derim diğer türlü yanılabilirsiniz 2. el araçta.
Adam 2007 modelle 50k yapmıştır canını alır biri 100k yapar 2005 tir araba mis gibidir gibi
İnsanlar otomobili alırken ilk önce kilometresine bakıyor ama bence bu o kadrda önemli değil.Önemli olan alacağınız otomobilin nasıl kullanıldığı.Örneğin bi otomobilin km'si az olur ama sahibi onu kadar kötü kullanır ki kilometrelerce yol almışa döner:) sadece benim fikrim:D
model her zaman daha önemlidir, çünkü ; aracın kasası her ne kadar değişmemiş olsada her sene mutlaka bir önceki kronik sorunlar giderilir, mekanik parçalar değişir. genç araba çok km liyse genelde uzun yol yapmş demektir, yaşlı araç az km yaptıysa şehir içi kullanılmış demektir (genelde) bana sorarsan uzun yol yapmış fazla km li hemde yeni bir araç eski şehir içi kullanılmış araçtan kat kat iyidir, kaportasıda %100 daha temizdir..
Valla benim pug um var km side var ama herhangi bir sıkıntım yok...
Bakımı zamanında yapıldıysa KM nin bi önemi yok...
Ben üni okuduğum için 6-7 ayda 20 bin km yaptım uzun yol 5.vites 90...
KM cok umurumda değil o yüzden hertürlü model derim takıntı varsa..Eğer yoksa modelinde önemi yok bence...
Ayrıca bence KM yapan araba sağlıklıki adam geziyor diye düşünürüm...
+1 böyle de bişey var :)
ama o kilometreye kadar geldiği,o km den ötesinin de sağlıklı olacağı anlamına gelmez.
flexamin
09-02-2011, 15:52
mode yüksek km düşük (orjinal olarak) olmalı bana göre
mode yüksek km düşük (orjinal olarak) olmalı bana göre
bu secenek denk gelmıyor malesef gelsede fiyatı coook farklı oluyor
km...............................
en iyisi tanıdığın ustaya götürmek... :D
overblack
09-02-2011, 23:44
arabasına göre değişir.geçen 92 model bakımsız bir mercedes ile ankaraya gittim.350 bin kmde tık ses yoktu ve çok konforluydu.bnm honda 180 binde sürekli bakımlı ne yolda bıraktı ne masraf açtı.şirkette palio vardı 60 binde 2 kez turbo değişti.arkadaşım 80 binde audi aldı 4 milyar masraf yaptı uğraşamadı sattı.bazı markalar için km önemli değildir.hangisi bakımlı ve ucuzsa onu al.
kadir jdm civic
09-02-2011, 23:55
hiç farketmez
85 model 400binde arabada kullandım,sıfırda
11 yaşında 165000de volvo s40ı satıp çok daha ucuza 200binde 2001 laguna aldım
araba iyiyse güzelse bakımlıysa ne km ne yaşa bakarım
aynen arabaya bakıldıysa sorun degil pertten toplama olmasın yeter
ben ikisine de bakmam , diğerleriyle olan motor kaporta durumunu kıyaslarım hangisi daha iyiyse onu alırım.
h.guroglu
10-02-2011, 04:49
km yi okadar da kafaya takmak gereksiz bence çünki çoğu yer 50 tl ye km yi düşürüyor birçok insanda düşürüyor (arada dürüst olanlarıda var tabi) önemli olan büyük kazası olup olmadığı motor ve yürüyen mekaniğin durumu bence
vkarayel
11-02-2011, 07:45
Güçlü arabada Km düşük olucak (özellkikle Turbo,Gtı gibi),
Aile arabasında yaşı küçük olucak ...