Orijinalini görmek için tıklayınız : Cam filmi sökülmesi
Arkadaşlar merhba aracımın ön camıındaki filmi söktüm ama camd yapışkan bi tabaka kaldı cunu nasıl çıkartabilirim sıcak su ve aseton denedim çıkmadı saf alkol ve kolanya baya bi ugraşmam sonucu azda olsa çıktı ama baya zorladı bunun kolay bi yolu varmı bilen arkadaşlar bi yardım ederse çok sevinirim...!
benimki asetonla çıkmıştı belki tiner filan olabilir
camdan sokmeden once bır bez yada havlu ıle sıcak su teması yaparak camı ısıtın ılınsın ıyıce filmdeki yapıskanlar sıcaktan dolayı camdan daha cabuk ve kalıntısız olarak cıkıyor.denedım ve memnun kaldım kolay oldu.tavsıye ederım.
yüzey temizleyici tinerde işinizi görür
Yapilirken skilan sabun ya da herneyse soktukten sonrada skp falcata vs benzeri biseyle (llumar ole 2 dakikada halletmisti) gectinmi camin ustunden bi kac kez o yapiskan madde kalip kalip cikiyor
aynı şey benımde başıma geldı eline bi bez alıcaksın mazotla ıslatıp bastıra bastıra sileceksın ben bu şekilde temizlemiştim tinerde olur
olcay_bora
21-01-2011, 17:18
amway ürünlerinden cam temizleycı var çok ii anında çıkarıo
Hic gerek yok böyle seylere, arabada kafayı bulma sonra.
Ucuza cam filmi yapan biryere git, halletsinler mis gibi.
Ben 30 lira vermistim tüm camlara, 2006dan beri duran Llumar filmlerdi.
Ön cama 5-10 lira atsan hallederler ;)
vallah öle yapcam en iyisi o böle ugrasmakla olmaz çıkmıyo dencek kadar az bastırıp silmek baya zor ters geliyo cam bide
fatih(fb)
21-01-2011, 17:52
ben yan camlarda kalanları tinerle hiç uğraşmadan direk sildim gayet kolay çıkmıştı:)
emresener
21-01-2011, 17:53
ben sökerken tiner kullandım geçenlerde yuva servisi yapıyorum. akşam cocukların kafalar leyla olmuştu :D en güzel filmcide 3-5 bişey atıp söktürtmek ;)
eski arabamda bende tiner vs deneyip bayada uğraşıp çıkaramamıstım en sonunda küfür ede ede jiletle kazıdım, camda iz vsde kalmamıştı
silikon yapıştırıcı mastik temizleme solüsyonu var ama bı oncamı temızlemek ıcın almaya gerek yok dragger ında dedıgı gıbı gıt bı fılmcıye bı sıgara parasına hallederler
Ayaz_renat
21-01-2011, 18:50
bı fılımcıde sokturmek guzel fıkır benım basıma da gelmıstı tınerle cıkartmıstım sonra keskın bır koku kalıyor tam kafayı bulmak uzereyden bır parfum sısesı bosaltıyorsun arabanın ıcıne hıcbırsey kalmıyor ac kapıları cıksın koku oldu bıttı :D
camsil + falçata biraz uğraşacaksın artık :)
KaDiR_54
21-01-2011, 19:09
camsil + falçata biraz uğraşacaksın artık :)
aynen yap hiç bişeyi kalmaz camının
filmleri sökerken yanına bir fön makinesi alabilseydin bunlar olmazdı hiç :D
ama en kesin çözüm ince ince kazımak ;)
en iyisi iş cıkısı ugradmda adam cam filmi yapıoz ama sokme yok bizde dedım yaptırcak olsam sana yaptırırmıyım bu cevaptan sonra :D scotch brite ovala cıkar dio dedım saol
scotch brite ovala cıkar dio dedım saol
Ahahahaha çok iyi :D
Iyi bir yıkamacıya gıt boya koruma detaylı temızlık yapan jıletle cıkartırlar 10 lıra atarsın ;)
ben stoptaki filmleri sökmek için stopun üstüne ıslak gazete kagıdını koydum 5 dk beklettim.Sonra tekrar ıslatıp bi 5 dk daha beklettim.Bu şekılde 4 kez yaptım bu işlemi.
20.dk sonunda elimi filme attıgımda iz bırakmadan söküldü.Dene derim
ben stoptaki filmleri sökmek için stopun üstüne ıslak gazete kagıdını koydum 5 dk beklettim.Sonra tekrar ıslatıp bi 5 dk daha beklettim.Bu şekılde 4 kez yaptım bu işlemi.
20.dk sonunda elimi filme attıgımda iz bırakmadan söküldü.Dene derim
Yalnız soyle bır durum var arkadasta sokulecek fılm kalmamıs coktan sokmus :D:D:D
Pardon.Evet çoktan sökmüş:)
Yine de denesin derim.Su biraz sıcak olcak bu arada.
biz mertcanla benim arabanin filmlerini söktük,
isitmadan söktüğümüz yerlerde kalanlari tiner ve bezle kolayca cikardik
kenar koselerede falcata ile giristik, tertemiz oldu ama kafasida fena degilmis tinerin mertcanin evden benim eve gidene kadar trilyon olmustum o gece :hehe:
ben cuprada fılmlerı soktukten sonra kalan yapıskanları cam sille cıkardım ınanamadım mucıze gıbı cıkarıyor tavsıye edılır...
falcatadan baskasını tanımam ne denediysem olmadı :D sadece sıcak hava tabancası ve falcata :D
Isıtıp ısıtıp cekıcen asagıya :D
Bulaşık süngerinin üzerine biraz cif dök....
Bastırmana bile gerek kalmadan kolayca çıksın...
Çizilir filan dersen bana göre falçatayla daha çok çiziliyor...Ya da ben kullanamıyorum falçatayı :)
Peki hazır konuyu yakalamışken bende bir soru sorayım film sökme işi ile alakalı.
Benim arka camda en açık tonda film var ve ben bunu sökmek istiyorum.Rezistanslarım eksiksiz çalışıyor.Rezistansı bozmadan nasıl sökebiliriz? Kendim yapmam şart değil.Film yapan bir yerde olabilir.Şöyle 15 20 TL'ye zarar vermeden sökebilecek bir dükkan.Bozmayacağına garanti verebilsin yeter
Nereler vardır?
Peki hazır konuyu yakalamışken bende bir soru sorayım film sökme işi ile alakalı.
Benim arka camda en açık tonda film var ve ben bunu sökmek istiyorum.Rezistanslarım eksiksiz çalışıyor.Rezistansı bozmadan nasıl sökebiliriz? Kendim yapmam şart değil.Film yapan bir yerde olabilir.Şöyle 15 20 TL'ye zarar vermeden sökebilecek bir dükkan.Bozmayacağına garanti verebilsin yeter
Nereler vardır?
HERYER söker
HİÇBİRYER garanti vermez :D:D:D
Ben kendim sökmüştüm...Baya da eskiydi filmlerim
rezistansların altlı ustlu bıtıs noktalarından falcatayla cızık atıp yavas yavas cıkarmıstım...
Ama yer konusunda bir şey söyleyemeyeceğim...
HERYER söker
HİÇBİRYER garanti vermez :D:D:D
O zaman ben sökeyim en azından bozulursa derim ki BEN bozdum:D
falçata ve cam sille kolaca çıkarabilirsin
güneşbalkan
22-01-2011, 00:41
fön makinesiyle ısıtıp çıkartılırmı acaba bende arka camdakini çıkartıcamda ????
caner8958
22-01-2011, 00:54
jiletı alıp cam sılı sıkıp temızleyeceksın bıraz ugraştırıcı ama yapacak baska bırsey yok :) yada 20 30 lıra werıp bı fılmcıde soktur hıc ugraşma:)
bulabilirseniz camda bu gibi yapışkanları en iyi metil alkol yani ispirto alır :)