PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Biri ADSL

.::EmrE::.
21-01-2011, 23:50
Aranızda kocnet biri adsl kullanan var mı acaba?
Bugun arayıp geçmem için birçok neden söylediler , 5 ay için 16 TL daha sonra 49TL , 8Mbps , ADSL2+ ve kablosuz 4 port modem hediyesi ile mantıklı gibi duruyor ancak emin olamıyorum..
Şu an TTNet 8 Mbps kullanıyorum ancak 59 TL ödemekteyiz.

5 ay için baya kar + ondan sonra 11 TL de kardayız her ay. Ve dedikleri dogru ise ADSL2+ ile 8 Mbps'e kadar değil 8/8 hızla bağlanacaksınız diyorlar.

varmı kullanan ? :)

Chatin
22-01-2011, 00:53
bunu yazılı olarak taahhüt ederlerse geçilir.. de tt de 24 ay taahhütün var umarım dolmuştur o süre. olmadı modem ve indirimleri geçirirler acımadan aklında olsun.

ondertopcu
22-01-2011, 07:58
tavsiye etmem açıkçası

onursumer
22-01-2011, 10:38
8/8 derken

8 download 8 upload mı ?

sitelerine baktım ama sadece download hızı yazıyor

mr.korhan
22-01-2011, 11:02
8/8 hat şahsi kanımca veremezler simetrik hız yapısı ciddi maliyettir çünki.

Chatin
22-01-2011, 11:43
Asymmetric Digital Subscriber Line .. simetrik vermek biraz kasar doğru..

orada bir hinlik var sanırım.. 8/8 de olsa yine 8 mbit e kadarsa ikiside kafalarına göre oynarlar yine..önce telefonda kaç mbit lik bağlantı sağlayacaklarını söylesinler. 8 verip 2 ay sonra bant genişliği bi taraflarını sıkınca yok hattınız kaldırmıyor yok yana yattı çamura battı hikayeleri uydururlar..

Schumi
22-01-2011, 11:47
8/8 olayı. Up 8 Down 8 değil bence. 8 diyorsak 8 alırsınız 8 mbit kadar değil demek istemişler. 8 de 8 hesabı (kusur oranı gibi :p) :D

onursumer
22-01-2011, 12:22
Ttnet adsl2+ daha uygun geldi bana ayda 59tl 16mbit sinirsiz 50gb dan sonra 1mbit e dusuyor

oda santar destekliyorsa ben en fazla 14mbit alabilirmisim

D.CaN
22-01-2011, 13:43
ttnet ile çok sorun yaşadım bağlantı kompalar vs. geliyolar kablo değiş,splitter değiş sonuç yok iptal ettim.Geçtim biri adsle net açıldığından bu yana çok şükür bağlantı kompa vs yok.Biri Adsl tavsiye edebilirim.

made ın JAPAN
22-01-2011, 17:15
biri kendini yeniledi sıddetle tavsıye ederım arcelık servısınde calısııyorumm cok ıyı bence su anda verdgi modemde cok kaliteli pirelli fılan yazıyor ustunde

Kadyr
22-01-2011, 19:21
KamPanyasini blmem ama biri kullaniorm yni hatta ttnet varken biridendaha yavasti ikiside 8mbite kdrdi

22-01-2011, 19:59
Ttnet adsl2+ daha uygun geldi bana ayda 59tl 16mbit sinirsiz 50gb dan sonra 1mbit e dusuyor

oda santar destekliyorsa ben en fazla 14mbit alabilirmisim

16Mbps? ve 59 TL mi??

onursumer
22-01-2011, 20:02
16Mbps? ve 59 TL mi??

evet ama 16mbps ye kadar hattın bulunduğun yer nekadar destekliyorsa

ben konuştum 14 e kadar çok rahat alırsın dediler kontrollerde

TTNET | Bağlantı Çeşitleri - ADSL | Ücretlendirme (http://www.ttnet.com.tr/web/230-1157-1-1/tur/evde_ttnet/baglanti_cesitleri__adsl/ucretlendirme)

!KO
22-01-2011, 20:03
16Mbps? ve 59 TL mi??

16ya kadar o :D adsl2 yine ama aldanmayın :)

16 mbps diyolar 4e sınır koyuyolar benim netim suan öyle netlimitsiz 8 megabite kadar ama 4 mbps sınırlı :) destekleme olayıda yalan sınır yokken 800le torrenten dosya ceken hat 4e kadar ancak detsekliyomus külahımı koydum ona anlatsınlar :)

biriye gecicem bende ne kadar sürede açıyorlar ?

10 mbps 36 tl + modem :) ttnette 50 oduyorum bıdakı aykı faturam 79 tl 1 aydır nete bile giremedim doğru dürüst o kadar sorunlu :)

onursumer
22-01-2011, 20:06
16ya kadar o :D adsl2 yine ama aldanmayın :)

16 mbps diyolar 4e sınır koyuyolar benim netim suan öyle netlimitsiz 8 megabite kadar ama 4 mbps sınırlı :) destekleme olayıda yalan sınır yokken 800le torrenten dosya ceken hat 4e kadar ancak detsekliyomus külahımı koydum ona anlatsınlar :)

biriye gecicem bende ne kadar sürede açıyorlar ?

10 mbps 36 tl + modem :) ttnette 50 oduyorum bıdakı aykı faturam 79 tl 1 aydır nete bile giremedim doğru dürüst o kadar sorunlu :)

eğer telefon açıyorsan callcenterdekiler o şekilde bilgi verirelr normal :)

benim hattımda 8mbitl e düşmeler oldu otomatik 1 e almışlar düşmüyo diye telefonda bana hattım 1 i desteklediği için o şekilde dediler

bağlı bulunduğum yere gittim santralde direk çozduler olayı telefon hattımda kısadevre olmuş evin oraya gelip tamiri yapıldı şuan 8mbit

16 ya geçiş yapıcam 14 çok rahat gorursun dediler ;)

!KO
22-01-2011, 20:12
eğer telefon açıyorsan callcenterdekiler o şekilde bilgi verirelr normal :)

benim hattımda 8mbitl e düşmeler oldu otomatik 1 e almışlar düşmüyo diye telefonda bana hattım 1 i desteklediği için o şekilde dediler

bağlı bulunduğum yere gittim santralde direk çozduler olayı telefon hattımda kısadevre olmuş evin oraya gelip tamiri yapıldı şuan 8mbit

16 ya geçiş yapıcam 14 çok rahat gorursun dediler ;)

bende bi gidiyim bakalım ama düzelse bile biriye geçerim büyük ihtimal hem 20 tl daha ucuz hem devamlı 8mbps modemide değiştircektim zaten

pek netle işim yok ttnette ping sorunu olduğu için geçicektim santralden sonra düşerse ping geçmeyedebilirim ttneti kapatıp biriye gecene kadar en az 3 4 gün net olmaz heralde :D

otomania
22-01-2011, 20:51
ben satışını yapıyorum bi satıcı olarak tavsiye etmiyorum ttnet yap.

halilcan9455
23-01-2011, 07:13
bende ttnet kullanan biri olarak hiçbirini tavsiye etmiyorum.
bence teledünya süperonlıne gibi fiberoptik kablo üzerinden bağlantı sunan firmaları tercih edin.
bana göre en karlısı olan
d smart'ın kampanyasını tercih ederdim.(ttnetle olan anlaşmam bitsin bende geçicem)
8 mbit e kadar limtsiz + d-smart receiver+ smar paket 49 lira .(smıle adsl)
Smarty Fan Club (http://smarty.dsmart.com.tr/) burdan ikisi kaça ya tıklarsanız diğer tarifeleri de görürsünüz

03-02-2011, 22:01
Biri ye geçtim.
Her firmada oldugu gibi Biri'de de büyük bir kandırmaca mevcut.

Satış temsilcisinin santraliniz 8 Mbps yi destekliyor,demesine rağmen,bugün teknik birim santraliniz 8 Mbps desteklemiyor,alabileceiniz max. hız 6 Mbps diyor. Speedtest'de 4890 kbps görüyorum. TTNet'de bu değer 7630 kbps imiş history'den baktıgım kadarıyla. Bir de şöyle bir durum var ; 8 Mbps ' ye cıkarıyoruz santral otomatik olarak 2 Mbps ye düşürüyor,bu yüzden 6 MBps de kullanmanızı tavsiye ediyoruz diyorlar.

Verdikleri modem cidden çok kaliteli bu arada,Prelli Broadcasting firmasının. Fakat keşke sözleri ve vaatleri de böyle kaliteli olsa idi.

Anlamadığım 2. şey modemin kutusundan cıkan BİRİ tanıtım kağıdında Biri de tahaüt yok ! diyor, ancak aldıgımız net 2 yıl tahüttlü. Ben şimdi cıkmak istesem bi güzel modem parasını alacaklar. Ve tabi indirimleri de.

Bu arada ara ara PC neti kesiyor ve Ağ bağlantısı simgesinde " Tanımlanamayan Ağ " ibaresi çıkıyor. Bu BiRi den kaynaklı birşey mi , modemden m?

onursumer
03-02-2011, 22:04
Biri ye geçtim.
Her firmada oldugu gibi Biri'de de büyük bir kandırmaca mevcut.

Satış temsilcisinin santraliniz 8 Mbps yi destekliyor,demesine rağmen,bugün teknik birim santraliniz 8 Mbps desteklemiyor,alabileceiniz max. hız 6 Mbps diyor. Speedtest'de 4890 kbps görüyorum. TTNet'de bu değer 7630 kbps imiş history'den baktıgım kadarıyla. Bir de şöyle bir durum var ; 8 Mbps ' ye cıkarıyoruz santral otomatik olarak 2 Mbps ye düşürüyor,bu yüzden 6 MBps de kullanmanızı tavsiye ediyoruz diyorlar.

Verdikleri modem cidden çok kaliteli bu arada,Prelli Broadcasting firmasının. Fakat keşke sözleri ve vaatleri de böyle kaliteli olsa idi.

Anlamadığım 2. şey modemin kutusundan cıkan BİRİ tanıtım kağıdında Biri de tahaüt yok ! diyor, ancak aldıgımız net 2 yıl tahüttlü. Ben şimdi cıkmak istesem bi güzel modem parasını alacaklar. Ve tabi indirimleri de.

Bu arada ara ara PC neti kesiyor ve Ağ bağlantısı simgesinde " Tanımlanamayan Ağ " ibaresi çıkıyor. Bu BiRi den kaynaklı birşey mi , modemden m?

evet 8 e çıkardıklarında bağlantı kopmaları başlıyordur yeterli mesafede veya kaldırabilicek güçte değil hattın o yüzden 6 da kalıyorsun

tanımlanamayan ağ ibaresi modem le alakalı gibi duruyor ;)

ondertopcu
03-02-2011, 22:28
modem kaynaklı sorun ;)

03-02-2011, 22:40
Çözüm bilen var mı :( çok sık oluyor yaaa

onursumer
03-02-2011, 22:43
Çözüm bilen var mı :( çok sık oluyor yaaa

kablosuz olarak mı bağlısın modeme ?

03-02-2011, 23:13
Yok kablo ile :)

onursumer
03-02-2011, 23:16
Yok kablo ile :)

modeme başka bağlı alet varmı ?

internetinle pek alakalı bir durum değil direk modem ile pc arasında bi olay

03-02-2011, 23:20
Yok Onurcum. Tek PC , ethernet ile bağlı. 2 saate kadar ZyXEL kullanıyordum böyle bir sorun yoktu.

onursumer
03-02-2011, 23:26
Yok Onurcum. Tek PC , ethernet ile bağlı. 2 saate kadar ZyXEL kullanıyordum böyle bir sorun yoktu.

elle ip dns girerek bağlanmayı deneyebilirsin aklıma bu sorunla gili başka alternatif gelmiyor

bazen kablosuz girildiğinde driver güncelleme vs ile çozuluyordu ama ethernet ile olduğundan yorum yapamıyorum