Orijinalini görmek için tıklayınız : Kosgeb-kredi vs kullanımı
lnd_samet
22-01-2011, 13:38
Arkadaşlar merhaba
internette araştırdım ettim başına gelmiş-yaşamış birinin yorumlarını göremedim bir türlü belki benim gibi kafasında acabalar olanlar vardır işimize yarar bu konuda:]
Yeni iş yeri açtım izmirde biliyorsunuz( hırdavat-yapı malzemeleri üstüne perakende satış)
tabii haliyle şuanda ticaret odasına falan filan kayıdımız sürmekte- fakat ben bu işe 30.000 tl gibi bir parayla başladım ama bulunduğum yer itibariyle biraz daha kuvvetli bir sermaye koymam lazımki daha fazla kişiye hitap edeyim;)
yani diyeceğim şu ki bu kosged ten yada atıyorum aynı oranda faizle(imkansız ama olsun) nasıl kredi kullanabilirim?
yaşamış duymuş yada bu tip işlerle uğraşan varsa akıl istiyorum biraz:)
yanii şu hibe olayı zor onu tahmin ediyorum ama mesela 70.000 gibi 1 yıl ödemesiz ve cok cok düşük faizli kredi varya o tip bir çare?
bu sermaye ile mal alımı-tadilat(dükkan genişletme) ve sevk,iyat için ticari araç alımı yapılacak
halilkarakas
22-01-2011, 13:41
babam alıcaktı ama ne oldu bilmiyorum...p.tesi sorar söylerim sizede
lnd_samet
22-01-2011, 19:05
iyi olur kardeşim
izlediği yol filan açısından fikir almış oluruz
SPORTING
22-01-2011, 19:34
kosgeb'in verdigi krediler genelde başvuru günü bitiyor diye duymuştum.
yeni iş yeri açanların kredi kullanabilmesi için bir kaç aylık bir kursu var ona katılman gerekiyor ordada baya başarılı olman lazım yüzlerce kişi katılıyor ayrıca yeni bir projeyle gitmen gerekiyor genelde farklı bir sektörle gitmen lazım.
mesela şöyle bir mrnek vereyim
bir bayan olması lazım hastaneler için kullan at terlik yapmış hastalar için cidden iyi bir fikir :)
esnafa olan kredi ise en az 1 sigortalı elemanın olması lazım belki bankalar gibi sicilede bakabilirler.
inşalah alırsın dostum.
biton olay dönüyo o işte
benim herşeyim tamamdı vermemeleri gibi bi olanak yok yani vermediler :) sebep sorsan cevap bile alamazsın :)
lnd_samet
22-01-2011, 20:06
yaa dediğim gibi hibe için proje lazım öyle bir başvurumuz olamaz zatende
ben sadece mevcut işi genişletmek büyütmek maksatlı bir başvuruda bulanacagım
işlemler nasıl yürüyor merak ediyorum
SPORTING
22-01-2011, 20:18
öncelikle ticaret odası kaydın olması gerekiyo zaten buna başlangıç ypmışsın
sigortalı bir eleman gerekiyor
en önemlisidesans heralde :)
lnd_samet
24-01-2011, 08:02
sigortalı eleman şart
kayıt zart zurt şart
sonrası ne şekilde başvuru hangi yol bilginiz varmı?
hibe kredileri iyi araştırıp sürekli takip etmen lazım, sektörel olarak değişiyor yenileri çıkıyor, en son duyduğum kadarı ile bilişim sektörüne yönelik bir paketi vardı.
kosgeb kredisinde ise krediyi bankalar veriyor, kosgeb ödeyeceğin faizin aslan payını ödüyor, ana paradan ve küçük bir faizden sorumlusun yine. hibe olmuyor yani ve bankalar nezdinde kredibl olman, tanımlanmış bir limitinin olması lazım. ticari-kobi-şirket kredilerinde ise yeni firmaların kredi limiti açtırması zordur. benim çalıştığım banka kurallarına göre en az 1 bilançosunun çıkması gerekir, yani en az 1 sene çalışıp vergi ödemesi gerekir...
istisnalar kaideyi bozmaz ;)
hibe kredileri iyi araştırıp sürekli takip etmen lazım, sektörel olarak değişiyor yenileri çıkıyor, en son duyduğum kadarı ile bilişim sektörüne yönelik bir paketi vardı.
Kosgeb kredisinde ise krediyi bankalar veriyor, kosgeb ödeyeceğin faizin aslan payını ödüyor, ana paradan ve küçük bir faizden sorumlusun yine. Hibe olmuyor yani ve bankalar nezdinde kredibl olman, tanımlanmış bir limitinin olması lazım. Ticari-kobi-şirket kredilerinde ise yeni firmaların kredi limiti açtırması zordur. Benim çalıştığım banka kurallarına göre en az 1 bilançosunun çıkması gerekir, yani en az 1 sene çalışıp vergi ödemesi gerekir...
Istisnalar kaideyi bozmaz ;)
+1 .... ....
lnd_samet
31-01-2011, 12:58
varmı başka bilgisi olan????
yeni bir iş yeri
ticaret odası yada esnaf sanatkarlara
sonrası belediyeye başvuru
diye yürütüyoruz işlemleri
fakat uygun faizli
atıyorum 30-50-70 bin tl civarı krediyi nasıl alırız?
yanii
bankacı tanıdıklar var onlarla bugün görüşeceğim ticari bankacı zaten ama
nasıl bir yol izleriz???
hiç başıan gelen olmadımı:)
Ferhat_V
31-01-2011, 13:08
yeni şirketle krediyi çok zor alırsın..hemde 30 50 70 i almak istiyorsan dahada zor uğraşma boşuna.
lnd_samet
31-01-2011, 13:19
açılmamaış iş yerine adam 27 lia hibe veriyorda acılmış büyümek isteyene hibe değil , kredi vermezlermi :) haha seviyorum bu ülkeyi yaa:):)
baymustang
31-01-2011, 13:22
ben komple kosgeten yararlanıyorum. 30bin liradan faydalandım ve nakit mal çektiğimden iyi oldu benim için. senin yerinde olsam giderim kosgebe danışmanlar var zaten sana yardımcı olurlar. sigortalı işçi şartı var tabii ama üye olduğunda ise üniversiteli elemana yüzde 50 destek oluyorlar. yani faydalınalacak çok iş var. halkbankasında avrupa destekli krediler mevcut zaman zaman. araştırmalarına ilk önce kosgebe gitmekle yap derim
lnd_samet
31-01-2011, 13:32
sigortalı içşi yerine kendim bağkurluyum olmamı:D
baymustang
31-01-2011, 13:42
malesef olmuyor 1. dereceden hatta aynı soyad bile olmadığınu biliyorum. ama hala oğlu olabilir tabii
hiç bir sigorta kaydın olmayacak, malın mülkün olmayacak hiç bir yere borcunda olmayacak... bunlar varsa 30.000 tl hibe ediyor... bu parayı iş kurman için veriyor... işi olan alamıyor
kosgeb oranlarıyla bankalar kredi veriyor.ben yapı krediden aldım 18 ay 30000 tl ilk 6 ay ödemesiz. ama yapı kredinin kampanyası bitti finansbankınki başlıcak bu yakında çalışmaları war. ticari araç alıcaksan bnkayla değil bayi ile anlaş..ben yeni doblo aldım krediyle iş yerimin üstünede aldım faturayıda düştüm muhasebeden. sen araç alıcam de esnafım de bayiler atlıyo zaten :) 1 saatte kredin çıkar.. taşıt kredisi alman bankadan kosgeb oranlarında kredi almana engel değil.. onuda veriyo banka sorun değil..
Ferhat_V
31-01-2011, 14:39
açılmamaış iş yerine adam 27 lia hibe veriyorda acılmış büyümek isteyene hibe değil , kredi vermezlermi :) haha seviyorum bu ülkeyi yaa:):)
valla ben alanını görmedim çevremde..1 senelik bilançoyla çıkartmıyor bankalar..ve malın olması gerekiyor ev dükkan tarzı arabayıda pek önemsemiyolar.