PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 92 honda crx motor yardım

lirtis
22-01-2011, 15:28
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım :) yaş 29 liseden beri bi hayalim var ve bunu gerçekleştirmeye hazırım 92 model bi honda crx aldım yapmak istediğim şu eski motoru komple söküp sıfır vtec motor yerleştirmek istiyorum sizden tavsiye bekliyorum 1.6 mı yoksa 1.8 vtec mi takmalıyım ve bu bana kaça patlar sanayiye gitmeden önce yorumlarınızı almak istedim teşekkürler ve bu motoru nasıl güçlendirebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler

Günkut
22-01-2011, 15:35
Önce motoru bulucaksın sonra swap işlemleri için biraz ugrasıcaksın bunlar ilk akla gelenler daha detaylı bilgileri swaplayan arkadaslar söyleyebilir..

Bu arada hosgeldınız :D

lirtis
22-01-2011, 15:43
motoru bulmak sorun değil yetkili servis japonyaya sipariş vericek sizden istediğim tavsiye 1.6 mı 1.8 mi bi sene içinde turboda taktırıcam o yüzden soruyorum hangisinden daha çok verim alabilirim pek motor bilgim yok yanlış bişi yapmak istemiyorum tabi bu arada performans hava filtresi chip ve egzoz sistemide yaptırıcam

lirtis
22-01-2011, 15:44
yani crx e hakkettiğini vermek niyetindeyim :)

Günkut
22-01-2011, 15:45
bi crxin hakkı d16 :D b16 b18c yada k20 filan olucaksa ef kasa olmalı bence :D

lirtis
22-01-2011, 15:53
bişi anlamadım :D hayalim vtec oturtmaktı crx üstüne ben bunu biliyom sadece :D dediğim gibi turbo ve diğer motor modifikasyonlarıda yapıcam bunun için yaklaşık 65000 tl biriktirdim yani bi arabaya bu kadar para döküceğine git sıfır al diceksiniz ama napıyım takıntı :D

halilkarakas
22-01-2011, 15:58
integra type r motoru getittir b18c....onu koydurt en verimli motor benim bildiğim kadarıyla crx e yakışan....

örnek olarak video :YouTube - CRX B18c6 with Buddyclub Spec II (http://www.youtube.com/watch?v=4qgN1aVvPkE&feature=related)

lirtis
22-01-2011, 16:01
woww muhteşem bi videoydu peki param yetermi bu motora kabaca bi bilginiz varmı fiyatıyla ilgili

halilkarakas
22-01-2011, 16:03
2.el motora 7 lira 10 lira arası fiyat istiyorlar .....biraz araştırırsan bi ustalara sorarsanız size iyi bilgi verirler...

DetailEF
22-01-2011, 16:03
65000 biriktirdim diyorsun 6 tane alırsın o motordan, yanına honda birde ASIAN MOTOR verir :D

Günkut
22-01-2011, 16:05
k20
.......................

vtecburhan
22-01-2011, 16:08
madem boyle nıyetın vardı gecen gazıantepte b16 motorlu crx 10 mılyara satıldı keşeke onu alsaydın

lirtis
22-01-2011, 16:15
sanırım b18c alıcam yarın sabah ilk işim yetkili bayiye gidicem 2. el motor değilde sıfır motor istiyorum ben k 20 de olabilir duruma göre bakıcam dış modifiye içinde biraz param kalsın ama b18c nn sesi süperdi :D çok teşekkürler en kısa zamanda yaptığım değişiklerin foto ve videolarını paylaşıcam saolun :)

lirtis
22-01-2011, 16:17
peki ruhsata yeni motoru işletirken bi sorun çıkarmı

ramorex
22-01-2011, 17:08
peki ruhsata yeni motoru işletirken bi sorun çıkarmı
ruhsata b18 i veya k20yi işletemezsin eyer işletip kullanıcam diyorsan b16 alman gerekiyor yeni yasada motor hacmi büyütmek yok en son ben motoru ruhsata işletirken böyleydi ama yinede trafik tescil şubesinden bilgi al

0M42
22-01-2011, 17:31
Neden illaki swap uygulaması ? Kendi motorunu tamamıyla masaya yatırıp güzelcene bir rektifiye sonrası turbo alt yapısı ile birlikte yeniden toplar turbolarsınız ki yapılmış bir çok örneği olduğunu düşünüyorum bu şekilde hem işletme derdiniz sıkıntınız olmaz hemde daha ucuza gelir kanımca.Böyle bir araç yeterince tatmin eder herhalde.

ramorex
22-01-2011, 17:55
Neden illaki swap uygulaması ? Kendi motorunu tamamıyla masaya yatırıp güzelcene bir rektifiye sonrası turbo alt yapısı ile birlikte yeniden toplar turbolarsınız ki yapılmış bir çok örneği olduğunu düşünüyorum bu şekilde hem işletme derdiniz sıkıntınız olmaz hemde daha ucuza gelir kanımca.Böyle bir araç yeterince tatmin eder herhalde.

bencede bu en mantıklısı d serisinin ayrıntılarını gözden kaçırmayacak bir ustayla iyi sonuçlar alabilirsin

16EC813
22-01-2011, 18:01
bişi anlamadım :D hayalim vtec oturtmaktı crx üstüne ben bunu biliyom sadece :D dediğim gibi turbo ve diğer motor modifikasyonlarıda yapıcam bunun için yaklaşık 65000 tl biriktirdim yani bi arabaya bu kadar para döküceğine git sıfır al diceksiniz ama napıyım takıntı :D

önce bi kendini tanıtsaydın :soru:
o parayla ne çok iş yaptın sen ,6500 ün birimi yuro cinsinden mi :D

DetailEF
22-01-2011, 18:05
önce bi kendini tanıtsaydın :soru:
o parayla ne çok iş yaptın sen ,6500 ün birimi yuro cinsinden mi :D

6500 değil 65.000 tl eski para ile 65 milyar lira :)

kadirsa
22-01-2011, 22:46
B18c en güzel seçim bence, yani benim hayalim hep bu, Allah bize de nasip eder inşallah. Ayrıca benim şu ana kadar Türkiye'de duyduğum CRX'e ayrılmış en büyük bütçe. Allah tamamına erdirsin ;)

coyete
22-01-2011, 23:31
inşallah yaparsın bende merak ediyorum gidişini

kadir jdm civic
23-01-2011, 00:05
şimdi sitede biri sıfır hiç açılmamış vtec motor satıyordu haberın var mı ?
bu ilandan bilgi alabilirsın? motor b16a2

Honda Yedek Parça Motor (komple) 8.000 TL (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-cok-acill-satilik-38546997/detay)

şimdi birde su var sen direk yetkili servisten getirmeyı düşünüyorsun paranda hazır ama bence bir adanadaki arkadaşlardan bilgi al onlar gümrükten motor alıyorlar takıyorlar o yuzden daha uygun fiyatlara hazırlamış olursun aracını.

Swift
23-01-2011, 12:28
b16 takardım ben olsam

coyete
23-01-2011, 12:34
b18c den yanayım ben :)

Xenomorph
24-01-2011, 03:01
alıp yapıcam dıyorsan bır kere

1.İşi İyi Bilen Bir Usta Şart..Ya Çook Tecrübeli Hondacı Olacak Yada Performans İşlerinden Anlayan Bir Usta Olucak....Referanssız Yere Ugrama Çünkü O Paraları Çok Kolay Ve Boş Yere Harcatabilirler İnsana Dikkat Et

2.Sen Hayalimde Bi Crx Yapıcam Ve Uzun Vadede Sorun Istemıyorsan Diyorsan Yok D' serisiymiş Yok B' Serisiymiş Turboymus Oymus Buymus Ugrasma..Kesinlikle Ve Kesinlikle K20 Olmalı

3.K20 Takıldıktan Sonra Custom Headers Yapılıcak Güzel Borular Çekilicek Hem Intake İçinde Gerekicek O Yüzden Çok Çok İyi Bir Egzozcu Şart

4.K20 Taktıgın Zaman Beyinde Takman Gerekicek (Daha Dogrusu Butun Motor Degısımlerınde Beyın Takıcaksın)..Yetkılı Servisten '0' Getirttiğin Bir K20'ye Headers Filtre Ve Beyinle 230 + Beygir Güçlerini Görebilirsinki Bu CRX için Mükemmel Bir Rakam Tabiri Caizle Adamı Eğlendirmez Öldürür :D

5.İş Sadece Motor Almakla Bitmiyor,
Motor Kulakları
Akslar
Şanzıman
Vites Kolunu Oraya Oturtucak Kişiler,Edevatlar
Ve Aklıma Gelmiyen Birsürü Şey

Tabikide Bunları Sana Sorunsuz Ve Seni (sevmeden) Kazıklamadan Temin Edicek Düzgün Bir Parçacı Bulacaksınki Referanslar Sayesinde Bir Kaç İnsanı Rahatça Bulabılırsın

6.Tekrardan Söylüyorum SAKIN VE SAKIN Ne Yetkili Servis Nede Kenar Mahalle Ömrü Billah Lpgli Hondalarla Ugrasmıs Ustalara Güvenme..Bilinen Referansı Olan Insanlarla Muhatap Ol Gerekirse İstanbul'a Getir Aracını Bırak..Yoksa Elindeki Para Zarar Ziyan Arabanda Çöp Olur

7.Ruhsat'a Çatır Çatır İşletirler Yeterki Sen İşi Bilen Adamlarla Muhatap Ol :D

Bizdede Bir Crx Var Bende Çok Seviyorum ve 65.000 Tl Bütçem Olsaydı..Kaba Hesaplarla (Tam Net Rakamlar Değil)

Komple Soydurma Kaporta Boya 1500-4000 Arası İşçiliğe Göre Değişir
K20 Motor Ve Gereken Ekipmanlar 20.000 Tl Civarı
Coil Yay Koltuk Kadran Direksiyon Kemer Jant Lastik Fren 5.000 8.000 Arası (Kaliteye Göre)

Yani Toplamda 30 35 Civarı Harcarsan Zevkten Baygınlık Geçirtcek Bi Araca Sahip Olursun

Edit Mesela : http://www.youtube.com/watch?v=EvFdwjX3Sdk&feature=related

Günkut
24-01-2011, 07:29
alıp yapıcam dıyorsan bır kere

1.İşi İyi Bilen Bir Usta Şart..Ya Çook Tecrübeli Hondacı Olacak Yada Performans İşlerinden Anlayan Bir Usta Olucak....Referanssız Yere Ugrama Çünkü O Paraları Çok Kolay Ve Boş Yere Harcatabilirler İnsana Dikkat Et

2.Sen Hayalimde Bi Crx Yapıcam Ve Uzun Vadede Sorun Istemıyorsan Diyorsan Yok D' serisiymiş Yok B' Serisiymiş Turboymus Oymus Buymus Ugrasma..Kesinlikle Ve Kesinlikle K20 Olmalı

3.K20 Takıldıktan Sonra Custom Headers Yapılıcak Güzel Borular Çekilicek Hem Intake İçinde Gerekicek O Yüzden Çok Çok İyi Bir Egzozcu Şart

4.K20 Taktıgın Zaman Beyinde Takman Gerekicek (Daha Dogrusu Butun Motor Degısımlerınde Beyın Takıcaksın)..Yetkılı Servisten '0' Getirttiğin Bir K20'ye Headers Filtre Ve Beyinle 230 + Beygir Güçlerini Görebilirsinki Bu CRX için Mükemmel Bir Rakam Tabiri Caizle Adamı Eğlendirmez Öldürür :D

5.İş Sadece Motor Almakla Bitmiyor,
Motor Kulakları
Akslar
Şanzıman
Vites Kolunu Oraya Oturtucak Kişiler,Edevatlar
Ve Aklıma Gelmiyen Birsürü Şey

Tabikide Bunları Sana Sorunsuz Ve Seni (sevmeden) Kazıklamadan Temin Edicek Düzgün Bir Parçacı Bulacaksınki Referanslar Sayesinde Bir Kaç İnsanı Rahatça Bulabılırsın

6.Tekrardan Söylüyorum SAKIN VE SAKIN Ne Yetkili Servis Nede Kenar Mahalle Ömrü Billah Lpgli Hondalarla Ugrasmıs Ustalara Güvenme..Bilinen Referansı Olan Insanlarla Muhatap Ol Gerekirse İstanbul'a Getir Aracını Bırak..Yoksa Elindeki Para Zarar Ziyan Arabanda Çöp Olur

7.Ruhsat'a Çatır Çatır İşletirler Yeterki Sen İşi Bilen Adamlarla Muhatap Ol :D

Bizdede Bir Crx Var Bende Çok Seviyorum ve 65.000 Tl Bütçem Olsaydı..Kaba Hesaplarla (Tam Net Rakamlar Değil)

Komple Soydurma Kaporta Boya 1500-4000 Arası İşçiliğe Göre Değişir
K20 Motor Ve Gereken Ekipmanlar 20.000 Tl Civarı
Coil Yay Koltuk Kadran Direksiyon Kemer Jant Lastik Fren 5.000 8.000 Arası (Kaliteye Göre)

Yani Toplamda 30 35 Civarı Harcarsan Zevkten Baygınlık Geçirtcek Bi Araca Sahip Olursun

Edit Mesela : YouTube - K20a CRX (http://www.youtube.com/watch?v=EvFdwjX3Sdk&feature=related)

Nokta. :D

En cokta bold olan kısım hosuma gitti :D

ramo si
24-01-2011, 10:42
üzerindekinle oyna çıtırdan sonra yeter... swap yaparsan en yakın tarlaya girersin:D yada havaanırsdın

erdemx
24-01-2011, 13:49
sağlam bi fren kiti ile olay çözülür

16EC813
24-01-2011, 14:22
üzerindekinle oyna çıtırdan sonra yeter... swap yaparsan en yakın tarlaya girersin:D yada havaanırsdın

alemsin nen ramço :D