PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra Hb III Cdti - Leon 1.6 Tdi ?

-Ata-
22-01-2011, 20:24
aracımı satıp 0 dizel araç almaya karar verdim ama kafam çok karışık. max 40 bin tl civarı bütçem var.

sizce konfor paketli easytronic vites astra mı alınmalı yoksa 1.6 tdi leon manuel vites mi alınmalı ?

donanımsal olarak birbirlerine çok yakınlar.konfor paket astranın fiyatı 33 bin tl gayet tatminkar donanımı far-yağmur sensörü cruise control filan..astra alırsam 36-37 bin civarına gelicek bana otomatik vites alacağım için +olarak;

-Elektronik Stabilite ProgramıPlus (ESPPlus)
- Çekiş Kontrol SistemiPlus (TCPlus)
- Manevra kontrol mantığı (UCL)
- Spor Sürüş Modu
- Yokuşta Kalkış Desteği (HSA)
gibi özelliklere de sahip olacak.

leonun dsgsini düşünsem 47 bin civarı bu biraz aşabilir beni ,dsg almaya değer mi 3-4 bin tl kadar para vermek ?

şimdi leon 1.6 tdi manuel alıp opsiyonel olarak ; 1200tlye ESP + EBA + DSR + Lastik Basınç Sensörü + XDS + Hill Holder alıp birazcık kasıp 43 bin civarına mal edip almak mı ? yoksa astra 1.3 easytronic alıp 36-37 bin tl ye binmek mi daha mantıklı :)

Tuning055
22-01-2011, 20:32
bence leon daha yakışıklı bir araç.. Yeni kasa astra olsaydı o zaman astra derdim..

halilcan9455
22-01-2011, 20:38
aradaki fiyat farkından dolayı astra derim.

Harunde
22-01-2011, 22:59
kesinlikle leon derim astra III çok konforlu bir araç değil
ben şirkette sizin yazdığınız özelliklerde otomatik astra kullanıyorum tamamen konforsuz ve zevksiz bir araç şehir içi net 170 tl ile 950km gitti bu arada
kendi aracım astra j oda dizel manuel vites arasında dağlar kadar fark var...
biraz kendinizi sıkıp dsg leon alabilirseniz iyi olur derim... dsg ile easytrnik arasında baya çok konfor ve kullanım farkı mevcut...

Ufuk
22-01-2011, 23:02
Bence leon :)

yan53
22-01-2011, 23:04
bence leon dun aldık dsg tdı cuma gelck astradan sonra daha guzel daha konforlu bence...bıde astra eskı kasa kalıyor yenı kasası cıkmıs bence gerek yok..

seko
22-01-2011, 23:07
astra var bende easytronic sanırım full paket hemen hemen hersey var memnunum zira onceki sirket aracım era idi bu merso gibi geliyor otomatik cidden rahat uzunda arac cok guzel gidiyor ama zayıf gucu ve torku zayıf spor modu filanda kesmiyor guzel yol tutuyor esp var zaten sacmalasanda topluyor en cok 7 en az 5 lt civarı yakıyor leon 1.6 105 lik cok daha guzel yuruyecektir ama dizel alacaksan kesinlikle otomatik al derim sehir ici trafikte buyuk rahatlık..

*AddO*
22-01-2011, 23:13
Astra derim ama manuel. Easytronic tavsiye etmem.Vites geçişleri sarsıntılı performans düşük.
Leon'da güzel araç, 1.3 Astra'ya göre daha performanslı, güzel duruyor dıştan ama Astra daha sağlam ve kaliteli.

seko
22-01-2011, 23:15
Astra derim ama manuel. Easytronic tavsiye etmem.Vites geçişleri sarsıntılı performans düşük.
Leon'da güzel araç, 1.3 Astra'ya göre daha performanslı, güzel duruyor dıştan ama Astra daha sağlam ve kaliteli.

vites gecisleri sarsıntılı degil normal surus modunda alısıyorsun aracın vites atacagını hissedince gazdan hafif cek ayagını sanki manuel vites atarken kafa ileri geri gitmiyor ama spor modu rahatsız ediyor ..

*AddO*
22-01-2011, 23:20
vites gecisleri sarsıntılı degil normal surus modunda alısıyorsun aracın vites atacagını hissedince gazdan hafif cek ayagını sanki manuel vites atarken kafa ileri geri gitmiyor ama spor modu rahatsız ediyor ..

Anladım, ben bir kez kullandım easytronic, ilk izlenimim iyi değildi.
Demek ki böyle bir püf noktası varmış.

Harunde
22-01-2011, 23:25

abi dediğin gibi gazdan ayağını çekince hafif çok rahat geçiyor ama 1 den 2 ye geçerken veya 2 den 1'e düşerken çok afallıyor araba dsg de bu sıkıntı yok opeli seviyorum ama bu şanjuman ayar ediyor adamı...

seko
22-01-2011, 23:27
abi dediğin gibi gazdan ayağını çekince hafif çok rahat geçiyor ama 1 den 2 ye geçerken veya 2 den 1'e düşerken çok afallıyor araba dsg de bu sıkıntı yok opeli seviyorum ama bu şanjuman ayar ediyor adamı...

dsg kullanmadım ama cok dsg daha iyidir diye dusunuyorum ..

ocean0636
23-01-2011, 00:56
Parca kalitesi vs her acidan(performans haric) astra ama performans diyorsan astraya yaklasma cunku kesinlikle gitmiyor.
Ben olsam manuel orta paket astra alirdim esp vs. cok gereksiz bence. Eski aracim 2010 civic de vsa vardi ama ben kapatiyordum genelde(cok erken sacma sapan yerlerde devreye giriyor ve balata omrunu azaltiyor.), suanda 2005 typer var vsa falan yok Allah bozmasin cok memnunum.
Yani abuk sabuk bir hareket yapmadigin surece 2 gunluk sofor de degilsen esp gereksiz.

onurars
23-01-2011, 01:46
bende aynı durumdaydım 2 araç arasında kalmıştım astra aldım bildigin gibi,arada yaklaşık 10 bin tl lik fark var 2.si vag grubu araçlar fazla oynanmaya gelmiyor kasıntı yanları var. sonunca sebep ise servis bizim sayılır tabi sanada fazlasıyla katkısı olur astrada.iyi düşün taşın.

-Ata-
23-01-2011, 11:53
kesinlikle leon derim astra III çok konforlu bir araç değil
ben şirkette sizin yazdığınız özelliklerde otomatik astra kullanıyorum tamamen konforsuz ve zevksiz bir araç şehir içi net 170 tl ile 950km gitti bu arada
kendi aracım astra j oda dizel manuel vites arasında dağlar kadar fark var...
biraz kendinizi sıkıp dsg leon alabilirseniz iyi olur derim... dsg ile easytrnik arasında baya çok konfor ve kullanım farkı mevcut...

dağlar kadar var derken ne açıdan fark ?

bence leon dun aldık dsg tdı cuma gelck astradan sonra daha guzel daha konforlu bence...bıde astra eskı kasa kalıyor yenı kasası cıkmıs bence gerek yok..

teslim aldıktan sonra izlenimlerinizi yazarsanız çok sevinirim :)

astra var bende easytronic sanırım full paket hemen hemen hersey var memnunum zira onceki sirket aracım era idi bu merso gibi geliyor otomatik cidden rahat uzunda arac cok guzel gidiyor ama zayıf gucu ve torku zayıf spor modu filanda kesmiyor guzel yol tutuyor esp var zaten sacmalasanda topluyor en cok 7 en az 5 lt civarı yakıyor leon 1.6 105 lik cok daha guzel yuruyecektir ama dizel alacaksan kesinlikle otomatik al derim sehir ici trafikte buyuk rahatlık..

evet donanım olarak çok iyi.rahat etmek icin otomatik düsündüm ben de. 102 hp jettam var jettadan sonra astranın ivmelenmesi filan hoşuma gitti :)

evet vites geçişleri sarsıntılı değil test ettim gayet keyifliydi :)

bende aynı durumdaydım 2 araç arasında kalmıştım astra aldım bildigin gibi,arada yaklaşık 10 bin tl lik fark var 2.si vag grubu araçlar fazla oynanmaya gelmiyor kasıntı yanları var. sonunca sebep ise servis bizim sayılır tabi sanada fazlasıyla katkısı olur astrada.iyi düşün taşın.

hala kararsızım abi biliyosun

Parca kalitesi vs her acidan(performans haric) astra ama performans diyorsan astraya yaklasma cunku kesinlikle gitmiyor.
Ben olsam manuel orta paket astra alirdim esp vs. cok gereksiz bence. Eski aracim 2010 civic de vsa vardi ama ben kapatiyordum genelde(cok erken sacma sapan yerlerde devreye giriyor ve balata omrunu azaltiyor.), suanda 2005 typer var vsa falan yok Allah bozmasin cok memnunum.
Yani abuk sabuk bir hareket yapmadigin surece 2 gunluk sofor de degilsen esp gereksiz.

yok zaten abes bi performans beklemiyorum sonuçta aile kullanıcak astra almışken de otomatik almayı düşündüm esp haliyle oluyor donanımda..Bu arada typerın çok güzel maşallah :)

kurtbil
23-01-2011, 12:01
Leon daha baskın benım fıkrım,motor olarak daha performanslı yakıs olarak da az yakıyor,arkadasım golf dsg ıle bır depo ıle 900km kullandı.Dsg ıle opelın otomatıgı arasında daglar kadar fark var ayrıca

-Ata-
23-01-2011, 12:33
Leon daha baskın benım fıkrım,motor olarak daha performanslı yakıs olarak da az yakıyor,arkadasım golf dsg ıle bır depo ıle 900km kullandı.Dsg ıle opelın otomatıgı arasında daglar kadar fark var ayrıca

siz de de leon var. tavsiye edebileceğiniz seat bayisi var mı ?

yan53
23-01-2011, 12:35
ERYA'da hazır var sıyah manuel
avekte de sıyah dsg vardı duruyormu bılmem 2 gun once

kurtbil
23-01-2011, 12:42
siz de de leon var. tavsiye edebileceğiniz seat bayisi var mı ?

Ben ıkıncı el almıstım arabamı zamanında Dogus Esenyurttan sıfır olarak hangı bayıden almak daha ıyı olur dersen bızım seat forumunda cogu kısı Esenyurt dogus dıyorlar memnun kalmıslar,onun dısında Erya var goztepe tarafında

-Ata-
23-01-2011, 12:46
Ben ıkıncı el almıstım arabamı zamanında Dogus Esenyurttan sıfır olarak hangı bayıden almak daha ıyı olur dersen bızım seat forumunda cogu kısı Esenyurt dogus dıyorlar memnun kalmıslar,onun dısında Erya var goztepe tarafında

teşekkürler

ocean0636
24-01-2011, 09:33
yok zaten abes bi performans beklemiyorum sonuçta aile kullanıcak astra almışken de otomatik almayı düşündüm esp haliyle oluyor donanımda..Bu arada typerın çok güzel maşallah :)

O zaman astra derim gercekten kaliteli araba, esp de tabı sana kalmıs. Teşekkür ederim sağolasın :)

-Ata-
24-01-2011, 09:45
bakalım kararımız ne olacak :)

cosekar
08-02-2011, 13:21
astra 1.3 kullanmıs biri olarak kesinlike leon u öneririm;)

efe_
08-02-2011, 13:24

Astra manuel olsa dahi leon karşında şansı yok kıyas gitmez...
Leon alınmalı derim....

*AddO*
08-02-2011, 13:28
Neden kıyas gitmediğinide yazarsanız daha sağlıklı bir karşılaştırma olur.

efe_
08-02-2011, 13:53
Neden kıyas gitmediğinide yazarsanız daha sağlıklı bir karşılaştırma olur.

Biri olduğu gibi ekonomi amaçlı üretilmiş bir araç , arabanın görüntüsüyle uymayan bir motora sahip...
En azından leon alındığında hem 250 torkun keyfi sürülür hem ekonomi yapılır hoş astranın leondan az yakacağınıda sanmıyorum ya....