Orijinalini görmek için tıklayınız : Çin Guangzhou'ya gidenler buraya
Maxiboost
22-01-2011, 21:22
Guangzhou'yu daha önce ziyaret etmiş olanlar var mı aramızda? nerelere gidilir, ne yenir, ne içilir, nerelerden uzak durmak lazım, dikkat edilmesi gereken hususlar vs deneyimlerini aktarabilirlerse sevinirim.
Shadow_Dancer
22-01-2011, 21:24
Pekin ve Shang-Hai'ye çok gittim ama Guangzhou'ya hiç gitmedim. Ekşisözlükten gereken bilgiyi alabilirsin sanırım, bayagı bişeler var çünkü.
Ne için gidiceksin ? Birde tercüman vs ayarladın mı ?(lazım olcak mı yada ? )
Çoklu Çin vizesi alıp HongKong tan trenle geç. Daha kısa sürüyor..
Maxiboost
23-01-2011, 22:17
Çoklu Çin vizesi alıp HongKong tan trenle geç. Daha kısa sürüyor..
Direk guangzhou hava limanına inicem abi neden öyle söyledin ki :)
İkisinide gezmiş olurdun..
Eskiden Pekin üzerinden aktarma ile gidiliyordu. Bu ay direk uçmaya başlamış THY.. İyi bari HK uçakları biraz rahatlar.. :)
flexamin
23-01-2011, 23:25
Guangzhou güzeldir ama yemek konusunda zorlanabilirsin Shanghay daki gibi yiyecek bulamazsın. Ben herşeyi yerim no problem ama dediğim gibi yemek konusunda zorlanırsın. neyse anlaşma konusunda zorlanırsın guangzhou dakiler biraz soğuktur bişe sorarsın cevap wermezler yada üşenirler. Ne için gitceğini bilsem daha çok yardımcı olabilirim . (ticaret için mi yoksa gezmeye mi )
Maxiboost
23-01-2011, 23:35
Hem is hem gezme :D baya birsey ogrendim, gidilecek yerler kaldi :D
flexamin
23-01-2011, 23:37
hamamlarına gitme :) soyulursun :D güzel tapınaklar var bir sürü yer var . haziran ayında kek toplantısına görevli olarak gitmiştim aklıma geldikçe yazarım
shenzhen de 1 ay staj yaptim. Guangzhou yu cok gezmedim. Ama bolge, guangdong, endüstriyel bir bölge. Mutlaka Hongkong u gez. Vizen multiple sa bir sorun yok zatenö değilse de sınırdan geçerken vize alabiliyorsun ama pasaportun içine ediyorlar.
Çok bilinen şeyler ama uyanık olmak lazım. Bir de mutlaka ve mutlaka pazarlık yap, hele ki çakmacılarla. Ha son olarak aşırı nemliydi yazın, ilk hava alanından çıktığımda nefes alamamıştım ama kışın nasıl olur bilmiyorum. bir de shenzhen de bir iki ayda bir turist kaçırıyorlardı ve ingilizce bilen çok yoktu. Eğer lokal birilerini tanırsan çok iyi fiyata iyi restoranlara götürürler. Bizdeki marka dönerciyle mahalle dönercisinin farkı gibi düşün. Deniz mahsüllerini seviyorsan cennettir. Ben hk dayken belgesellerde gördüğümüz canlılardan yemiştim :D
Maxiboost
24-01-2011, 00:00
Nasil yapildigini bilmeyince tirsiyor insan. Kirmizi eti yakalasam yeter :D
Mart başında Shanghai'a geliyorum bende Duvar kağıdı Fuar'ı için. Ben gelene kadar yediklerinden beğendiklerini Pm me please :D
Shadow_Dancer
24-01-2011, 00:12
Mart başında Shanghai'a geliyorum bende Duvar kağıdı Fuar'ı için. Ben gelene kadar yediklerinden beğendiklerini Pm me please :D
Beraber gidek mi :)
Eğer hassas bir miden yoksa çok takılma, mekanı beğendiysen denemekten çekinme derim. Zaten başka yerde yeme imkanın yok :D
Beraber gidek mi :)
Denk gelirsek süper olur kanka 1 tur verirsin uçağı :D
Shadow_Dancer
24-01-2011, 00:16
Denk gelirsek süper olur kanka 1 tur verirsin uçağı :D
Tarihi kesinleştir ben ayarlamaya çalışırım
Tarihi kesinleştir ben ayarlamaya çalışırım
8 Mart başlıyor Fuar mutlaka haber verecem sana kanka :)
İngilizceleri harbi kötü. Kaç firmayla mesajlaştık, hepsinin ingilizcesi mi kötü olur? Bir de yazıyorlar, konuşurken duymak bile istemiyorum. :D
İngilizceleri harbi kötü. Kaç firmayla mesajlaştık, hepsinin ingilizcesi mi kötü olur? Bir de yazıyorlar, konuşurken duymak bile istemiyorum. :D
Berbat durumdalar bu konuda ben hergün fazlasıyla konuşmak zorunda kalıyorum :D konuşmayı kısa tutup mail atın diyerek kapatıyorum hiç çekilmiyolar konuşurken :D
Bertan,
Ben 23 Şubat - 4 Mart arası Beijing'de olacam.
http://www.biztradeshows.com/trade-events/china-wallpaper-exposition.html
Maxiboost
26-01-2011, 21:36
Bir değişiklik olmazsa 24 şubat 14 mart arasında orda olucam ben :D