Orijinalini görmek için tıklayınız : safc wideband palio
samet_61
25-01-2011, 02:02
arkadaslar safc 2 ve wideband fiat palioya baglanabılır mı ne gıbı getırılerı olur ne ıse yarar aydınlatabılen bırı olrusa sewınırım
wideband ile sadece hava yakıt karışımını görürsün safc 2 ninde pek bir getirisi olmaz
samet_61
25-01-2011, 02:05
wideband ile sadece hava yakıt karışımını görürsün safc 2 ninde pek bir getirisi olmaz
ne işe yarar afc?
ne işe yarar afc?
güzel soru :D:D:D
samet_61
25-01-2011, 02:09
cevabı gorsek?:)
piggyback deniyodu galiba sadece belli başlı değerleri ayarlayabiliyosun hava ve yakıt karışımı ile ilgili sonuç olarak safc ile hissedilir güç alan yoktur
samet_61
25-01-2011, 02:13
piggyback deniyodu galiba sadece belli başlı değerleri ayarlayabiliyosun hava ve yakıt karışımı ile ilgili sonuç olarak safc ile hissedilir güç alan yoktur
fıat motorlarda kronık zengın karısım sorunları vardır:) ust devırlerde degerlerı gorup buna gore ayarlama yapmabnılmemıze olanak verıosa bu aletler ısımızı gorur gıbıme gelıor chıp ten sorna bu dedıgım cıhazlara ıhtıyac var mıdır?
fıat motorlarda kronık zengın karısım sorunları vardır:) ust devırlerde degerlerı gorup buna gore ayarlama yapmabnılmemıze olanak verıosa bu aletler ısımızı gorur gıbıme gelıor chıp ten sorna bu dedıgım cıhazlara ıhtıyac var mıdır?
sen aslında bılıyorsunda oylesıne soruyosun gıbımı geldı bana ama neyse :)
yazılımdan sonra wideband takıp değelerinize bakarsınız sonrasında safc ile müdahale edilir ama ne kadar edilir onu bilemiyorum
işin tuhafı banada öyle geldi :D
yazılım adam gibi yapıldıktan sonra neden SAFC a gerek kalsın ki?
samet_61
25-01-2011, 03:09
ya az cok tabı ki bılıorumda dunya para bayılmadan once detaylı bılgı edınmek ıstıorum
samet_61
25-01-2011, 03:10
yazılım adam gibi yapıldıktan sonra neden SAFC a gerek kalsın ki?
nedenı soyledım aracta o2 yı deıstıgım halde zengınde olması motor sıcakken dahı zengın karısımda gıbı gelıor bana bunu wideband aracılıgıyla gorup afc ıle config yaparsam cozebılırmıyım bunu algılamak ıstıorum
yazılım varmı araçta yaptırıcakmısın yoksa?
samet_61
25-01-2011, 03:27
yazılım varmı araçta yaptırıcakmısın yoksa?
yazılım sıfır eproma yaptırcaz haftaya
tamam o zaman problem yok, yazılım yapılırken zaten afr ytablon güzelce ayarlanıcak.
sen o zamana maf, cts gibi motordaki sensörleri vs. kontrol et.
yazılım niye yapılır? asıl soru bu
madem yazılım yapılacak safc ye ne gerek var?
wideband iyidir, afr yi takip edersin
samet_61
25-01-2011, 05:01
ogrenmeye calısıoruz henuz yaptırmadık yazılım
samet_61
25-01-2011, 05:03
tamam o zaman problem yok, yazılım yapılırken zaten afr ytablon güzelce ayarlanıcak.
sen o zamana maf, cts gibi motordaki sensörleri vs. kontrol et.
sensoru ne olarak kontrol edecem onu anlamadım hocam
paket yazılım atılacaksa her aracın afr si aynı oranda olacak diye bişey yok , yazılım atıldıktan sonra videband ile afr yi kontrol edın zengın yada fakirse ayar yapın derim , afc gibi üniteler işe yaramaz diyenlerede şaırıyorum gerçekten , araba üst devirlerde zengınse isteksizleşiyor fakirse zaten risk hp olarak çok büyük güç beklemek yanlış olsada hava yakıt oranının ayarlanması stabil hızlanma için şart bana göre
sizin araçlar kat iptali, komple egzoz, hava filitresi kit ve chip ile ne oluyor? dyno çıktıları buldun mu? değecek sonuçlar çıkıyorsa şanslısın ...
benim şahsi fikrim turboya hemen girmeyeceksen dereceli al sonrasında chip yaptır, araya emme manifoldu da bakabilirsin, sonrasında gaz kelebeği-üst kapak port polish, ince conta diye gidiyor:)
neyse aracı iyice kurcalamaya niyetin yoksa apexi neo/safc almana gerek yok bence, üstatlar daha iyi bilir ama eğer 35-50hp max değer olarak (stock internalları kullanmak için) nos takacaksan safc wideband ile beraber işe yarayabilir, aracın sağlıklı yürür, kafan rahat olur ...
samet_61
27-01-2011, 08:36
sizin araçlar kat iptali, komple egzoz, hava filitresi kit ve chip ile ne oluyor? dyno çıktıları buldun mu? değecek sonuçlar çıkıyorsa şanslısın ...
benim şahsi fikrim turboya hemen girmeyeceksen dereceli al sonrasında chip yaptır, araya emme manifoldu da bakabilirsin, sonrasında gaz kelebeği-üst kapak port polish, ince conta diye gidiyor:)
neyse aracı iyice kurcalamaya niyetin yoksa apexi neo/safc almana gerek yok bence, üstatlar daha iyi bilir ama eğer 35-50hp max değer olarak (stock internalları kullanmak için) nos takacaksan safc wideband ile beraber işe yarayabilir, aracın sağlıklı yürür, kafan rahat olur ...
arac ust devırlerde zengıne dusuo tek sorunum bu
wideband dan mı bu tespiti yaptınız? neo ile devirlere göre aracı zengin ya da fakire alabiliyorsunuz ama yine de çok güçlü bir cihaz değil, güç almaktan çok aracı sağlıklı yürütmeye yarıyor gibi geldi bana ...
samet_61
27-01-2011, 09:21
wideband dan mı bu tespiti yaptınız? neo ile devirlere göre aracı zengin ya da fakire alabiliyorsunuz ama yine de çok güçlü bir cihaz değil, güç almaktan çok aracı sağlıklı yürütmeye yarıyor gibi geldi bana ...
benım ıstedıgımde bu:)
bahadr emmini ara sana anlatir olmadi aracinda gosterir ikiside mevcut ama 1.4 is e yazilim olmadigi icin biz kullandik bu parcalari p28 lazim ;)
samet_61
28-01-2011, 07:34
bahadr emmini ara sana anlatir olmadi aracinda gosterir ikiside mevcut ama 1.4 is e yazilim olmadigi icin biz kullandik bu parcalari p28 lazim ;)
p28 harnessız ben dırek eprom deısımıyle yazılımla oynama yapabılıorum erhanım
fsunnetci
28-01-2011, 07:55
SafcII ile aracına güzel bir ayar yaparsan üst devirlerdeki zengin durumu dengeleyebilirsin..Bu tarz piggyback ünitelerin amacı zaten mevcut Ecu'yu şaşırtarak hava yakıt oranlarında değişim yapmak ama eğer Chip modlayacaksan pek ihtiyacın kalmaz bu ürüne ama aracına görsellik olarak çok şey katar çünkü Afc Neo alırsan renkli ekranı gece çok şık gözüküyor:rolleyes:
Çokta pahalı ürünler değil 250-350TL arası bulabiliyorsun piyasada tavsiye ederim:icon_tup:
samet_61
29-01-2011, 17:44
250 ye neo buldum da benım araca baglanabılır mı?
250 ye neo buldum da benım araca baglanabılır mı?
ecusu olan bütün enjektorlu araçlara uygulanır
chipten sonra fine tune amaçlı kullanılabilir gereksiz bişey değildir :)
map/maf yanıltarak benzini kısar açar safc da 12 point atarsınız afc neoda 16
renkli ekran iyidir :D
onn_dear
30-01-2011, 00:49
savcımızı ararsa kendini otobanda bulur :D :D :D
samet_61
30-01-2011, 15:54
savcımızı ararsa kendini otobanda bulur :D :D :D
yok ben almım suan bahadırla:) lpg spec le ayırıo adam
samet_61
30-01-2011, 15:56
ecusu olan bütün enjektorlu araçlara uygulanır
chipten sonra fine tune amaçlı kullanılabilir gereksiz bişey değildir :)
map/maf yanıltarak benzini kısar açar safc da 12 point atarsınız afc neoda 16
renkli ekran iyidir :D
afc neo ıle safc 2 farkları nelerdır pekı?
afc neo ıle safc 2 farkları nelerdır pekı?
pek bi fark olmaması lazım safcda 12 noktaya ayar yapıyosun neoda 16 %ler seklınde :) gorsel acıdan farklar vardır tabiki
samet_61
30-01-2011, 16:12
pek bi fark olmaması lazım safcda 12 noktaya ayar yapıyosun neoda 16 %ler seklınde :) gorsel acıdan farklar vardır tabiki
yanı safc 2 nın yapacgını neo yapar hatta fazlasını yapar anlamımı var?
yanı safc 2 nın yapacgını neo yapar hatta fazlasını yapar anlamımı var?
Completely new case design
Compact design
Incorporates both AFC and VAFC functions in one unit
16 point fuel correction
Color FED display
User defined button and background colors
Inverted "anti-glare" screen
neonun özellikleri ( safc2 ye göre ) ben olsam hangisi ucuzsa onu alırdım :)
samet_61
30-01-2011, 16:26
tamam aldık dıyelım bunu mersınde kıme baglatacaz kım ayarlıcak bıde o var
By_FresH
30-01-2011, 16:34
mersinde bu işi yapacak adam yok ;)
ben koskoca istanbulda apexi neo'yu polo'ya bağlatmak için bir sürü yere telefon etmiştim, çoğu yanaşmamıştı, yaparım diyen de garanti verememişti, araba yatabilir denmişti, sorun beyin şemasının olmamasıydı, imdadıma ankaradan "boosted_pug" yetişmişti, işçiliği 10 numaradır, elektronikten fazlasıyla anlıyor, çok kısa sürede cihazı bağlamıştı, çünkü ne yaptığını biliyordu, ona danışmanı tavsiye ederim ...
samet_61
30-01-2011, 18:16
ben koskoca istanbulda apexi neo'yu polo'ya bağlatmak için bir sürü yere telefon etmiştim, çoğu yanaşmamıştı, yaparım diyen de garanti verememişti, araba yatabilir denmişti, sorun beyin şemasının olmamasıydı, imdadıma ankaradan "boosted_pug" yetişmişti, işçiliği 10 numaradır, elektronikten fazlasıyla anlıyor, çok kısa sürede cihazı bağlamıştı, çünkü ne yaptığını biliyordu, ona danışmanı tavsiye ederim ...
ankaradan ıstanbulamı geldı arkadas?
mersinde bu işi yapacak adam yok ;)
bahadırla biz bagladık bahonun araca dostum :D beyin şeması olsun herturlu
bunlar iş yaparmı aslan kral :D
ingilizce manual yok palio şöyle bişe var :)
http://i.imgur.com/MmyXG.gif
bu da bravo 1581 cc yakın gibi :)
http://i.imgur.com/S7WE2.jpg
samet_61
30-01-2011, 22:13
google çeviri var :)
vayy vayy aslanım burdaymıs aslan unıchıp munıchıp var bı ara goruselım senın bı okuyup uflemen lazım benım aracı
ankaradan ıstanbulamı geldı arkadas?
ben aracımla Ankaraya gitmiştim, nişanlımda oradaydı denk getirmiştim ...
google çeviri var :)
vayy vayy aslanım burdaymıs aslan unıchıp munıchıp var bı ara goruselım senın bı okuyup uflemen lazım benım aracı
Samet sen alınca haber ver bağlantıda yardımcı olurum.
yeterlidir timu kardesım hallederiz cok rahat bi sekilde
cnm kardeşim hevesini kırmak istemem ama paranı ziyan etme derim sana ...
Ağzımdan aldın :D:D:D en basıtınden guzel bır egsoz ve ıntake sıstemıyle afryı fakıre cekebılırsınız cok daha performanslı olur :icon_tup:
overblack
31-01-2011, 22:40
+1
ayrıca şu an yarışlardan çıkan birçok palio'nun parçasını temin edebilirsin.ayrıca ralli forumlarındada bu kişiler yedekleri satıyor çoğu zaman denk geliyordum.
samet_61
31-01-2011, 23:04
Ağzımdan aldın :D:D:D en basıtınden guzel bır egsoz ve ıntake sıstemıyle afryı fakıre cekebılırsınız cok daha performanslı olur :icon_tup:
mevcut onlar
samet_61
31-01-2011, 23:05
bende subaruya bınsem bende parayı zıyan etme derımde elımdekı mal bu:)
samet_61
31-01-2011, 23:06
Samet sen alınca haber ver bağlantıda yardımcı olurum.
alican saol suan unıchıp var bıdene onu alacazda nerde nasıl yazılımı halledecez sımdı bunu dusunuorum
dostum egzoz yap filtre yap el yapımı headers yap..
filtre yapsan zaten giren hava coalcak afr geri gitcek ..genede sen bilirsin..
safcnin katkısı olmaz olsa bile hissetmezsin
sadece afrn duzgun olur onun dısında tps rev vs gostergesi olur pek bi getirisi olmaz :)
samet_61
31-01-2011, 23:18
safcnin katkısı olmaz olsa bile hissetmezsin
sadece afrn duzgun olur onun dısında tps rev vs gostergesi olur pek bi getirisi olmaz :)
tamam vazgectık bu ısten unıchıp e gırecez dırek
tamam vazgectık bu ısten unıchıp e gırecez dırek
bence bu arabayı atmosferik olraka yaptıgın butun yatırım bosa masraf chiple vsde ugrasma chipe vercegin 600 700liraya nos al cıtırdan 30 35hplik bi nos tatmin eder seni...
samet_61
31-01-2011, 23:44
bence bu arabayı atmosferik olraka yaptıgın butun yatırım bosa masraf chiple vsde ugrasma chipe vercegin 600 700liraya nos al cıtırdan 30 35hplik bi nos tatmin eder seni...
nerden temın edılır? kım montajını yapar?
nerden temın edılır? kım montajını yapar?
http://www.techturkey.com/forum/asiri-besleme/14-nitrous-oxide-nos.html
samet_61
01-02-2011, 00:12
guven vermedı bana ama metal emme var aracımda ıslak 50 lık kıtte fena olmaz gıbı:P
samet_61
22-06-2011, 10:34
afr nasıl takıp edılır yanı degerler nasıl anlamlandırılıor wıdebandda 14.6 15 12 gıbı degerler oluor bunlar ne ıse yarar?nasıl anlamlandırılır
CorsaGSI
24-06-2011, 16:46
afr nasıl takıp edılır yanı degerler nasıl anlamlandırılıor wıdebandda 14.6 15 12 gıbı degerler oluor bunlar ne ıse yarar?nasıl anlamlandırılır
değerlere göre adlandırmana gerek yok zaten wideband aldığın zaman yeşil / sarı / kırmızı olarak sana gösteriyor. Sarı normal karışım, Yeşil Zengin, Kırmızı Fakir karışımdır.
12,5-13 değerinin afr için iyi değerler olduğunu söyleniyor ancak widebandda 12.7-12.8 değerlerini gördüğümüzde ivmelenmenin arttığını hissediyorsun.
Amacın sadece afr'yi kontrol altında tutmaksa kesinlikle apexi safc al. Aracını sağlıklı olarak yürütürsün.
afr ayarı ile güç alamazsın diyenler olmuş ama arabanın yürümesi gerektiği kadar yürümesini sağlarsın artıya geçiremezsin ama ekside olan arabanın gücünü tam vermesini sağlarsın.
CorsaGSI
24-06-2011, 16:48
14,6 - 15 zengin, 12 normal ama bence normalin çok az altı bi karışımdır yazmayı unutmuşum :)
samet_61
29-06-2011, 12:43
tesekkurler kardesım.. benım anlamadıgım su arcım cok yakıor cıg benzın kokusu ve egzosttan catır catır alev atıyor bu aracı zengınde oldugunun az hava cok benzın karısımı yaptıgının gostergesı deılmıdır?
Murat Özcan
29-06-2011, 16:15
benım arkadasta honda aracında kullanıyordu yakıt hava karısımı dıyordu ama pek bır ıse yaradıgını gormedım ben :D
CorsaGSI
30-06-2011, 08:58
tesekkurler kardesım.. benım anlamadıgım su arcım cok yakıor cıg benzın kokusu ve egzosttan catır catır alev atıyor bu aracı zengınde oldugunun az hava cok benzın karısımı yaptıgının gostergesı deılmıdır?
Tesbitin teorik olarak doğru pratikte doğru olmayabilir.
Şöyle ki: aracının hava girişini değiştirmediysen su anda orjinalden çok fazla hava girişi yoksa arabanın benzinin yetmemesi durumu sensörlerinden veya pompandan bile olabilir.
Örnek olarak corsadan debimetreyi söktüğün zaman dizel arbaa gibi duman atar. Yani çözümün senin bi ünite olmayabilir, sensörlerle ilgili bir sıkıntın olabilir. Bu tip cihazları sağlıklı kullanabilmek için sensörlerinde problem olmaması gerekiyor.
Aracında orjinalden farklı olarak ne var?
samet_61
04-09-2011, 02:46
Tesbitin teorik olarak doğru pratikte doğru olmayabilir.
Şöyle ki: aracının hava girişini değiştirmediysen su anda orjinalden çok fazla hava girişi yoksa arabanın benzinin yetmemesi durumu sensörlerinden veya pompandan bile olabilir.
Örnek olarak corsadan debimetreyi söktüğün zaman dizel arbaa gibi duman atar. Yani çözümün senin bi ünite olmayabilir, sensörlerle ilgili bir sıkıntın olabilir. Bu tip cihazları sağlıklı kullanabilmek için sensörlerinde problem olmaması gerekiyor.
Aracında orjinalden farklı olarak ne var?
şuan sadece havafıltre kitim var sıfır lancia orjınal o2 sensoru taktım ama yaptıgım arastırmalarda palıolar 5.000 rpmden sonra zengın karısımda oldukları ve ust devırlerde dohc cıft egzatnrıgın yurumesı gerektıgı gıbı yurumemesı bunada ek olarak yurtdısında bazı arkdasların hallmeter dedıklerı wıdebandla bunu tespı edıp remap yapmaları neden aynı seyı benımde yapmadıgım sorunusunu aklıma getırdı arac ek olarak sportıng 4-2-1 headers 51 boru uygulaması yapacagım bunlarda tatmın etmezse ust kapak taslatacam palıolarda ust kapagın hıssedılır getırısı oluor
vtecturbo
06-09-2011, 01:32
bence senın aracında cıddı bı atesleme yada karısım problemi var herseyden once onu hallet.
samet_61
08-09-2011, 09:23
bence senın aracında cıddı bı atesleme yada karısım problemi var herseyden once onu hallet.
palio 1.6ların hepsınde bu var
By_FresH
08-09-2011, 09:29
ne palioymus arkadaş samet adam et sunu ;)
samet_61
08-09-2011, 11:06
ne palioymus arkadaş samet adam et sunu ;)
yakındır kuzen beyın şemasıda tamam trıger baskı balata 51 boru ss replikası bıdahakı ay ;)
samet_61
13-09-2011, 03:54
ateşlemede sorun yok o2 sensoru cıncık gıbı yenı orjınal 3 bar pompayı 5 bar la deıstırmıstım belkı onu eskı halıne cevırırım susafc wideband la bı tune edelım bakalım ne deıscek