Orijinalini görmek için tıklayınız : iphone model farkları
Ahmet Saraçoğlu
25-01-2011, 23:50
EDITTTT.................
Arkadaşlar model tavsiyesi konusunda bilgi aldım ,, 3gs te karar kıldım ,, son yorumum için bilgi rica ediyorum
................................
peki arkadaşlar ikinci el bi iphone 3gs i tr den almakla almanyadan almak arası çok fiyat karımız olurmu yoksa jb , unlock , pasaport kaydı derken aynı hesabamı gelir?tr den , hatta uyguna alabilirsem tanıdıktan alma taraftarıyım ama çok ucuza gelecekse haftaya gittiıimde almanyadan alayım.gidip fiyatlara bakan , bilgi sahibi olan varmı?
.................................................. .......
arkadaşlar yeni bi işe başlıyorum ve sınırsız avea hattımla yaptığım uzzuuuun konuşmalar esnasında potansiyel müşterilere sürekli meşgul sinyali dinletmemek için sadece iş hattı olarak kullanacağım bi hat alıcam.Ama bikaç ay önce aldığım e72 den genel manada memnunum ve satıp çift hatlı herhangi bişey almayı düşünmüyorum.Onun için elimde çok taşımasamda arabada , evde , el altında olacak ikinci bi telefon kullanıcam.Hazır ikinci bişey alıyoken şekle şemale , kozmetik durumuna bakmadan minimum fiyata bi i-phone alayım diyorum ama size sorularım olacak.İlk çıkan modelle iphone 4 ten bi önceki model arasındaki modeller hangileri?Bunların arasındaki öenmli farklar neler?ve en önemlisi sayacağım beklentilerimi karşılayacak en düşük model hangisi?
Kullanımım şu şekilde olacak.
*Kasa çiziği vss kozmetik durumu önemli değil...En kral kasa koruyucu plastik 5 lira 10 lira , beyin bedava:D
*Kamera çözünürlüğü hiç önemi değil (kendi telefonumla dahi resim çekmiyorum çünkü)
*3G görüntülü konuşma da hiç kullanacağım bi özellik değil
*Bluetooth ta varsın olmasın , e72 de nereden açıldığını dahi bilmiyorum.
*8gb 16gb vss vss de çok önemli değil
*Wi fi hızı da çok taktığım bişe değil , belli bi ücret karşılığı kullanacağım hattın sınırsız internetini alır heryerde girerim nete.
*Navigasyon olmazsa olmazım değil , e72 var ve memnunum nasılsa.Ama olursada fena olmaz hani:D
*Sadece telefon görüşmesi , metin mesajı , telefon paketi ile internet ve iphone un enteresan programlarını problem yaşamaksızın kullanacağım oyuncak niyetine bi ikinti telefon olacak özette.
Şimdi bu durumda çin mallarını saymazsak bulacağım en dip fiyattaki orj.iphone u alıp kullanıcam, onun için minimum hangi modeli ve hangi özelliği önerirsiniz??
Hiç iphone kullanmadım diyebilirim.Ama çoğu modelini detaylı şekilde kullanan arkadaşlar olduğu için konu açtım.Görüşleriniz benim için önemli , şimdiden teşekkürler.
Bu aradıgınız kriterlere göre i-phone 2g bile size yeter herhalde :)
3g 8gb lar 500 cıvarı temızlıgıne gore 700 ısteyenler var
3gs lerde 600 700 aralıgında
Ahmet Saraçoğlu
25-01-2011, 23:55
300 350 arası özellikleri çalışan ama dışı haşat durumda ; ve yeni versyonlar çıktığından dolayı popularitesini kaybeden versyonlarla ilgileniyorum işin aslı.İkinci telefon olucak nasılsa.Ama ilk versyonlarda şu özellik yok , asla alma denilecek bi özellik varmı onu bilemiyorum.
Sıkıldımmı , veya bozuldumu bi köşede durduğunda verdiğim para koymamalı yani:D
alırsınız bıde mobilşarjlı kapaktan alırsınız onunla beraber kullanırsınız hiçbir sorun kalmaz şarjıda 4 kat daha fazla gıder
Ahmet Saraçoğlu
25-01-2011, 23:58
aa evet bide o muhabbet vardı arkadaşım bahsetmişdi ,, aklıma getirdiğin için teşekkürler.
Ahmet Saraçoğlu
26-01-2011, 00:04
peki dış görünüm farkı dışında hangi modelde ne var , hangisinde ne yok bilgi verebilirmisiniz?(Iphone4 hariç)
kamera farkı zaten hepsıne aynı yazılım yuklenıyor gerısı boş
Aradiginiz tum ozellikler 3310da mevcut :d
onursumer
26-01-2011, 00:10
iphone 2g lerin arka kapağı gri
3g ve 3gs ler zaten siyah beyaz olarak geldiler
bence bulabiliyorsan 3gs al işlemci daha iyi olduğudnan performansı çok daha iyi
bende şuan bitane 3g var 4 ten sonra kullandığımda sanki dokunmatiği çalışmıyormuş gibi geldi :D
Cep Telefonu Karşılaştırmaları LetsGoMobile (http://www.letsgomobile.org/tr/karsilastirmalar/) (modellerı secıp gorebılırsın ozellıklerını vsvs)
2G krom/metalımsı bı kasaya sahıp
3G beyaz/sıyah bı kasaya sahıp ve 2Gden daha ergonomık
3Gs beyaz/sıyah kasaya sahıp vıdeo cekme ozellıgı fabrıkasyon mevcut bıde ıslemcı mı ne hızlıydı
8/16/32 GB secenekler mevcut.
Almışken kullanırım dıyosan jaılbreak yapılmamıs unlock+sımfree bır makıne almanı onerırım..Pc'ye baglarsın son guncellemenıde yaparsın bu sekılde,ındırddıgın programlarıda yedeklersın,kısı defterınıde vsvs..400-500 verıcegıne ust lımıte cıkıp almısken 3GS tavsıye edıyorum ben.
Ahmet Saraçoğlu
26-01-2011, 00:15
peki misal netteki programlarda ;2g ye uyumludur , 3g ye uyumludur , 3gs e uyumludur şekilinde bi kısıtlama varmı yoksa iphone için yazılmış her program hepsi için kullanılabiliyormu?
Bide jailbreak nedir?
.::EmrE::.
26-01-2011, 00:17
Program farklılıkları var. 2G şu an birçok uygulamayı çalıştırmıyor,çalıştırsa da çok yavaş oluyor.
3G ile 3GS arasında da fark büyük. Appstore 'da uygulama altında yazar hangi versiyon,model gerektiği.
Jailbrake crack gibi düşünülebilir.Kendiniz iPhone a program yüklersiniz,böylece Appstore dan alma zorunlulugu ve para vermekten kurtulursunuz,ancak update yapamazsınız.
2G hiç önermiyorum..Hız açısından çok geride. 3G ile 3GS arasında da çok hız farkı var. Almışken 3GS veya 4 alın derim. 4 ün tasarımı inanılmaz güzel,ele o kadar gzel oturuyor ki. İncecik gibi geldi bana 3GS in ynaında. Ayrıca ekranı hayatımda gördüğüm en net telefon ekarnı. Ne samsung Super Amoled böyle ne de PC.
Boost Up
26-01-2011, 00:26
internet kullanacaksanız 3g olsun derim en azından:) edge insanı kafayı yedirtir:)
hiç bir özelliği olmayan en ucuz nokia al bitane sarjı 3-5 gitsin dert tasa yok bende vardı bitane tepesinde sadece feneri vardı 5 gün sarj etmiyodum :D
Low-Rider
26-01-2011, 00:30
Jailbrake crack gibi düşünülebilir.Kendiniz iPhone a program yüklersiniz,böylece Appstore dan alma zorunlulugu ve para vermekten kurtulursunuz,ancak update yapamazsınız.
.
Yeni çıkan versiyonda jb yapıldığı zaman update yapılıp tekrar jb yapılamaz mı?
Sanmıyorum ki bir kere jb yaptın mı hep o sürümde kalasın çünkü her yeni versiyon kırılıyor
Valla bu dedikleriniz için bende nokia'nın özellikle yeşil ışıklı ekranlarını öneriyorum:D:D Acayip bi sarj süreleri var..
Ayrıca dikkatımı çeken bu iphone'larda bluetooth ne işe yarıyor?? Resim,müzik,video hiçbirsey gönderilemiyormus.Ne anladım ben o bluetooth'tan:(
3g 8gb lar 500 cıvarı temızlıgıne gore 700 ısteyenler var
3gs lerde 600 700 aralıgında
600e 3g s varsa hemen alabilirim
forumları takıp edebılırsın yurtdişi çok rahat bulursun zaten 3gs lere 1200 ısteyen war 4 parasına
.::EmrE::.
26-01-2011, 01:01
Yeni çıkan versiyonda jb yapıldığı zaman update yapılıp tekrar jb yapılamaz mı?
Sanmıyorum ki bir kere jb yaptın mı hep o sürümde kalasın çünkü her yeni versiyon kırılıyor
Kırılır.. Benim kastım iTunes'a bağlayıp update.
Bu arada 3GS var satılık :D
Low-Rider
26-01-2011, 01:03
Kırılır.. Benim kastım iTunes'a bağlayıp update.
Bu arada 3GS var satılık :D
eheh tamam
herşeyin çözümü var
yeni jb yaptım öğrenme aşamasındayım:D
sana en uygunu 500 tl civarına ıphone3 8gb
Valla bu dedikleriniz için bende nokia'nın özellikle yeşil ışıklı ekranlarını öneriyorum:D:D Acayip bi sarj süreleri var..
Ayrıca dikkatımı çeken bu iphone'larda bluetooth ne işe yarıyor?? Resim,müzik,video hiçbirsey gönderilemiyormus.Ne anladım ben o bluetooth'tan:(
herşey olduğu gibi onunda programı var
Bluetooth u sadece kulaklık / arabaya vs. bağlamak için
nakayama
26-01-2011, 15:26
İstersen elimde tertemiz 3g 16 gb var
internet kullanmıcagını kabul edersek
1110 i olabilir
Günlük 1 saatten fazla konuşmam var ve 30 falan da mesaj atıyorum.Şarzı 3 gün rahat gidiyor.
Ludacris
26-01-2011, 18:37
Aypon satilir :)
Ahmedim bende 2 tane 2g var biri 8lik biri 16lik
kullanmiyorum duruyor degerlendirelim :ufuk:
internette yavas falan degil 2g tabi online counter oynamicaksan
ama en iyisi 3gs almak tabi 750-900 civarina alo demek icin para vermek
mantikli ise
Ahmet Saraçoğlu
26-01-2011, 21:41
aslında biraz yanlış anlaşıldı yazdıklarım galiba.Alo demek için , 3310 , 1100 gibi bişeyin işini göreceği noktada iphone alayım diyecek kadar bilgisiz bi zengin bebesi değilim :D:D , sadece ikinci telefon almışken iphone merakımıda gidereyim ; ama tek telefonum olmayacağı için sıfırına 1500 1800 lira gömmeyeyim diyorum.Onun için çok temizlik beklentilerim yok.Ama versyon model farklılıkarında işlemci , yazılım , hız vss açılardan da önemli farklılıklar olduğunu söylediğiniz için bütçeyi birazdaha arttırıcaz anladığım kadarı ile.Durumumu ayarlar ayarlamaz arananlara bi konu açıp 3GS-3G arası gidip duruma fiyata ve bütçeme göre değerlendiricem o zaman.
husrevoglu
26-01-2011, 21:58
3 gün önce tertemiz sorunsuz ıphone 3G 8GB sattım 450 liraya :)kutusu kulaklık şarj aleti full+full
Ahmet Saraçoğlu
06-02-2011, 21:24
peki arkadaşlar ikinci el bi iphone 3gs i tr den almakla almanyadan almak arası çok fiyat karımız olurmu yoksa jb , unlock , pasaport kaydı derken aynı hesabamı gelir?tr den , hatta uyguna alabilirsem tanıdıktan alma taraftarıyım ama çok ucuza gelecekse haftaya gittiıimde almanyadan alayım.gidip fiyatlara bakan , bilgi sahibi olan varmı?
Ahmet Saraçoğlu
06-02-2011, 21:59
güncel.....
onursumer
06-02-2011, 22:02
yurtdışı fiyatlarını bilmiyorum ama
kesinlikle unlock olsun zaten git gel pasaportuna kayıt falan yaparsın
uğraşmak istemiyorsan unlock cihaz almaya bak
ayrıca 3gs forumda satan arkadaşlar vardı sanırım satılıklar bolumunde
Ahmet Saraçoğlu
06-02-2011, 22:13
bu hafta cumaya kadar ankaradayım , cumartesi sabahta istanbula geçergeçmez direk almanyaya yola çıkıcaz.yani ankarada olmadığı sürece bugün tr den almaya kalksam en erken almanyadan dönüşü 20 şubatta alabilirim.hazır almanyadayken orada çok fark edecek düzeyde makulse oradan alıp getireyim dedim.
2g alırsan internete giremezsin edge büyük sıkıntı
Ayrıca 2g ve 3g ler acayip yavaş bence neyse parası ver 3gs bul, yoksa fenerli nokia en temizi :) ki ztn 1 hafta veriyorum sana, sonra iş hattını nokiaya takıcaksın iphone u elinden bırakmıycaksın :D
3 gün önce tertemiz sorunsuz ıphone 3G 8GB sattım 450 liraya :)kutusu kulaklık şarj aleti full+full
full+full ne la arabami bu ? :D :D :D
Ahmet Saraçoğlu
06-02-2011, 23:30
2g alırsan internete giremezsin edge büyük sıkıntı
Ayrıca 2g ve 3g ler acayip yavaş bence neyse parası ver 3gs bul, yoksa fenerli nokia en temizi :) ki ztn 1 hafta veriyorum sana, sonra iş hattını nokiaya takıcaksın iphone u elinden bırakmıycaksın :D
aynen yorumlar doğrultusunda 3gs te karar kıldım bende.tek problem makul fiyata tr veya almanyadan temiz bi 3gs bulmak..
Peki yurtdışından aldığım herhangi bi 3gs in tr deki pasaport kaydı , unlock işlemi ve jb (anladıım kadarıyla pc den progra yükleyebilmek için gerekli)işlemleri tahmini ne kadara mal olur
?
merttepe
06-02-2011, 23:50
855 dolara 32gb iphone 4 var isteyen olursa. 5 aylık. jailbreak ve unlock yapılmış halde.
Ahmet Saraçoğlu
06-02-2011, 23:56
benim ayırdıım bütçeyi bayaa bi zıbırttırır ama ilgilenen olacaktır illaki ,, ben 3gs ten devam.
aynen yorumlar doğrultusunda 3gs te karar kıldım bende.tek problem makul fiyata tr veya almanyadan temiz bi 3gs bulmak..
Peki yurtdışından aldığım herhangi bi 3gs in tr deki pasaport kaydı , unlock işlemi ve jb (anladıım kadarıyla pc den progra yükleyebilmek için gerekli)işlemleri tahmini ne kadara mal olur
?
pasaport kaydını hiçbilmiyorum ama unlock/jailbreak e para verme bence, netten güzel bi türkçe teknoloji sitesinden google la bulailirsin baya basit işler 2düğmeye basıyosun o kadar
DogukanB
18-02-2011, 18:21
3gs 8gblar 16 dan yavaş diye okudum. o yüzden pek tutulmuyo diyolardı.
hafızayla ne alakası var anlamadım ama doğrumudur bu?