Orijinalini görmek için tıklayınız : '' İntegra vs Vti ''
Teg;
*2.5'' hytech replika headers
*63mm BFM hafif düz boru,63mm Airmass Egzos
*Stage2 debriyaj
*Exedy hafif volant
*Short ram yalıtımlı filtre sistemi
*10.2mm buji kablosu
*TEİN 5cm spor yay
*D1 Spec condenser
*Arka koltuklar,Bagaj,Yolcu Koltuğu Sökük,sürücü koltuğu hafif
*14 sac jant/lastik(195.50.14)
*Emme manifoldu-gaz kelebeği port polish
Vti;
*Filtre
*Egzos
Sizce sonuç ne olur???
4.000 devir ve 6.000 devir basılırsa
SekoLive
26-01-2011, 23:55
öyle vtec kaldımı yaw
vtec geçer diye düşünüyorm
ama konuyu teg ci actıysay oda geçebilir die düşünüyorm :D
By_MuGeN
26-01-2011, 23:57
bence 1 2 hemen hemen aynı 3 ün yarısından sonra vti kafa çıkartır
JapanVsGermany
27-01-2011, 00:12
TEG bu listeye sahip olduğuna göre demek ki sahibi motora gereken hassasiyet ile yaklaşmış we muhtemelen de bakımlıdır...
Vtec sadece filtre we egsozlu madem, eğlenceli bir deneme olur şayet vti'ın motoru da gereken hassasiyet we bakımlardan nasibini almışsa...
Ha kim geçer?
Kim bilir :) Gün geliyor Vtec lerin ne arabaları geçtiğini görüp şaşırıyoruz, Gün geliyor ne arabalar vtec'i geçiyor ona şaşırıyoruz :D
timucintt
27-01-2011, 00:20
vtıdaki o vites aralığı ile hiçbir şansı yok tegin :)
Deniyeceğim senle turbolamadan önce.
Ankara da olsan denersik benım araçla :)
tegci_09
27-01-2011, 08:35
aractan araca cok fark var ama normal şartlarda vti alır bence:o
nitrO_Oxide
27-01-2011, 08:52
4 binde biraz kafa gosterir teg ama 6 binde :heyoo: :D
onn_dear
27-01-2011, 09:06
vtec var vtec var sonucu hangi vtec oldugu belirler bence ama her türlü güzel deneme olur.
kadir jdm civic
27-01-2011, 09:13
integra integra integra alir be yürü be kim tutar ıntegrayı.....
vtıdaki o vites aralığı ile hiçbir şansı yok tegin :)
abi amacımız o vites aralığını 14sac jant ve 50tabanla kısa görevi yaptırmak zaten :D
Deniyeceğim senle turbolamadan önce.
abi parçalarım gelmedi ki daha biliyosun. eksiksiz olıyım ben zaten sana haber vericem heralde sen turbolamadan btirmiş olucam zaten;)
kaanpoyrazoglu
27-01-2011, 13:59
vti geçer bence ;)
fsunnetci
27-01-2011, 14:29
Alican Q1 şanzıman Vti şanzımanına oranla uzun kalcağından o devirlerde senin dezavantajın olur ama 3.vitese kadar tamponundan ayrılmassın tahminimce:rolleyes:
Eğer Vti stock ise bu dediğim olur ama Filtre egzoz ve Header'li bir Vti ile pek sanşın yok derim:D
timucintt
27-01-2011, 17:09
abi amacımız o vites aralığını 14sac jant ve 50tabanla kısa görevi yaptırmak zaten :D
:D kısa oranlı jant lastik sevdim bunu :D
14-50 kısa varmıydı yav ...:Dben 14-60 biliyorum ama...:)
:D :D turkish staylll :D
Alican Q1 şanzıman Vti şanzımanına oranla uzun kalcağından o devirlerde senin dezavantajın olur ama 3.vitese kadar tamponundan ayrılmassın tahminimce:rolleyes:
Eğer Vti stock ise bu dediğim olur ama Filtre egzoz ve Header'li bir Vti ile pek sanşın yok derim:D
abi benim şanzuman ys1,92model benim araç.
hedırslı vti ile denemem zaten filtre egzos sadece:)
14-50 kısa varmıydı yav ...:Dben 14-60 biliyorum ama...:)
apo abi 14-50 dediğimiz lastik ve jant ölçüsü :D :D
Mikrop_Ali
27-01-2011, 17:33
teg kac hp?
:D :D turkish staylll :D
abi benim şanzuman ys1,92model benim araç.
hedırslı vti ile denemem zaten filtre egzos sadece:)
apo abi 14-50 dediğimiz lastik ve jant ölçüsü :D :D
haadi canım sende ...:D:D ne adamsın yaf :)
haadi canım sende ...:D:D ne adamsın yaf :)
uahauhau zaten şaka mı gerçek mi çıkaramadım şaırdım alla allah diyorum apo abi ne diyo böyle :D :D
basıldığı andan itibaren vti ilerler bence.
sonuçta kafadan 20 hp fark war :D
M///maniac
27-01-2011, 18:48
uahauhau zaten şaka mı gerçek mi çıkaramadım şaırdım alla allah diyorum apo abi ne diyo böyle :D :D
alican rulezzzz bnce tabi bu gönlümden geçen:D
alicancm bu arada bi tegla anlastım gbi bakalım bu arada teglerin sanzıman model model fark ediomu?
overblack
27-01-2011, 19:03
teg yalan olur ne olcak :D
ErmanArseven
27-01-2011, 19:52
tegin şanzuman bitmek bilmez herlde :D
fsunnetci
27-01-2011, 20:48
tegin şanzuman bitmek bilmez herlde :D
1992'lerde Ys1 şanzıman var yani final Drive 4.40 yani 1991 Teg'lerin Q1 şanzımanına göre kısadır oranları..;)
Alican senin araba Dyno'da 150HP'yi geçmiştir:rolleyes:
Bence Tamponundan ayrılmazsın hatta Vti düzgün bir araç değilse kafa bile gösterirsin derim:rolleyes:
alican rulezzzz bnce tabi bu gönlümden geçen:D
alicancm bu arada bi tegla anlastım gbi bakalım bu arada teglerin sanzıman model model fark ediomu?
ediyo abi 91lerin Q1 92'lerin ys1. ys1 lerin 3ü filan kısadır Q1'den. oranlar daha iyi q1den. hangi teg'le anlaştın pm atsana bakalım bi hayırlısı olsun inşallah. bu arada hep senin denememizden ksıtas alıyorum arabamı, iyi yürüyen Sİ'lardandı :)
1992'lerde Ys1 şanzıman var yani final Drive 4.40 yani 1991 Teg'lerin Q1 şanzımanına göre kısadır oranları..;)
Alican senin araba Dyno'da 150HP'yi geçmiştir:rolleyes:
Bence Tamponundan ayrılmazsın hatta Vti düzgün bir araç değilse kafa bile gösterirsin derim:rolleyes:
abi ben bi debriyaj setiyle volan alıyım inşallah bakalım ne olacak kaç hp çıkıcaz.. umarım dediğin hp'yi geçmişimdir:D
timucintt
27-01-2011, 23:32
Öncelikle şunu diyeyim :) aracının ruhsatında 92 yazıyor olabilir ama 91 kasa :) şanzımanın Q1 veya S1'dir.... Ama YS1 değil :) ayrıca YS1 şanzımanın finali 4.400 değil 4.266 dır :) Q1 ise 4.400 dır :)
Öncelikle şunu diyeyim :) aracının ruhsatında 92 yazıyor olabilir ama 91 kasa :) şanzımanın Q1 veya S1'dir.... Ama YS1 değil :) ayrıca YS1 şanzımanın finali 4.400 değil 4.266 dır :) Q1 ise 4.400 dır :)
aynen abi 91şasi üretimli. ama 92çıkışlı servisten öğrendim o mevzuyu 92 yok .
son dişli 4.28 diye biliyorum dyno kağıdındada final drive 4.28 yazıyor
bu arada orjinal volan kaç kg abi biliyo musun?
timucintt
27-01-2011, 23:39
aynen abi 91şasi üretimli. ama 92çıkışlı servisten öğrendim o mevzuyu 92 yok .
son dişli 4.28 diye biliyorum dyno kağıdındada final drive 4.28 yazıyor
valla şanzıman üstündeki kod numarasıda ne yazıyor peki 4.28 fazla kısa :D motor kodunun orda yazar bir bak ne yazıyor... sarı bir yapıştırma var orada...
valla şanzıman üstündeki kod numarasıda ne yazıyor peki 4.28 fazla kısa :D motor kodunun orda yazar bir bak ne yazıyor... sarı bir yapıştırma var orada...
17 jant etkiler mi o değeri? çıktığımda 17vardı çünkü
timucintt
27-01-2011, 23:41
17 jant etkiler mi o değeri? çıktığımda 17vardı çünkü
valla etkilememesi lazım ama tam emin değilim. Ama şanzıman kodunu bilsek kafa karmaşası kalmıyacak :D
valla etkilememesi lazım ama tam emin değilim. Ama şanzıman kodunu bilsek kafa karmaşası kalmıyacak :D
aynen :D bakıcam yarın. bu arada orj volan kaç kg bilgin var mı?
timucintt
27-01-2011, 23:46
aynen :D bakıcam yarın. bu arada orj volan kaç kg bilgin var mı?
8.2 kg... :)
8.2 kg... :)
hafif volan için ne diyorsun peki ? :)
timucintt
27-01-2011, 23:50
hafif volan için ne diyorsun peki ? :)
5 KG ise neden olmasın derim :D daha rahat devir dönersin heleki tegde şart...
5 KG ise neden olmasın derim :D daha rahat devir dönersin heleki tegde şart...
5ten hafiftir ya exedynn filan :)
stage2 ve hafif volan işim var inşallah :) :)
Ef Driver
28-01-2011, 00:00
bi yerde duymuştum ne kadar dogru bilmiyorum ama volanın 1 kilosu 50 kiloya eşdegermiş
bir integranın q1 şanzımanlı oldugunu nasıl anlıyacagız?
model yıl
veya ne gıbı bır farklılıgı vardır?
timucintt
28-01-2011, 00:30
bir integranın q1 şanzımanlı oldugunu nasıl anlıyacagız?
model yıl
veya ne gıbı bır farklılıgı vardır?
Abi şöyle oluyor...
Q1 90-91
YS1 92-93
dıştan hiçbir farkları yoktur kovanları birebir aynı ancak dişlilerin oranları farkı ve baskı balatanın balata kısmında freeze farkı var... ys1 e vtı ın baskı balatası birebir uyarken q1 e uyar gibi gözükür ama uymaz freeze farkından dolayı....
Abi şöyle oluyor...
Q1 90-91
YS1 92-93
dıştan hiçbir farkları yoktur kovanları birebir aynı ancak dişlilerin oranları farkı ve baskı balatanın balata kısmında freeze farkı var... ys1 e vtı ın baskı balatası birebir uyarken q1 e uyar gibi gözükür ama uymaz freeze farkından dolayı....
tamam çok tşk ederim super bı bılgı oldu benım ıcın :)
fsunnetci
28-01-2011, 08:26
Ben Competiton kullanıyorum ve Exedy ile yan yana koyup bakkalda terazide tarttık:D 5.300gr geldi Competition,Exedy ise 5250gr geldi ama Fidanza daha hafif 4500gr fln ama çok basit bir mal gibi duruyor fidanza birde fazla hafif volan bu sefer son süratini etkiler bunuda bil ITR volanı bile 6kg'ye yakın o yüzden Honda'nın baz aldığı ağırlığı kullanmak daha mantıklı geldi bana ve competition aldım volanı...:rolleyes:
Hafif Volanı ,hafif krank kasnağı ile kullanırsan devirlenmede çok farkettiriyor.Hele ki boşta iken gaz verdiğinde devir saatinin tırmanışını şaşkınlıkla izlersin:D
fsunnetci
28-01-2011, 09:23
timuçin peki burda yazılanlarda 4.40 var diyor o nasıl oluyor valla ben öyle biliyodum:confused:
B18A1 (Cable):
YS1
Again, you'll see how Honda didn't help us out any with the stamping on this transmission. These transmissions however, are much different in there gearing. This transmission has a longer first and second gear with slightly longer 3rd and 4th gears. The final drive is still 4.40:1 making this a possibility for all motor applications, but not your best choice. You'll be able to find this transmission in 90-93 Integra's and they're all cable-type. The prices for these should range between 200-400 for clean, good working units. Paying anymore is pointless, as these transmissions are everywhere.
diğer bir yerde ise...
Displacement: 1,595 cc (97.3 cu in) 1.6 liter
Compression: 10.2:1
Bore: 81.0 mm (3.2 in)
Stroke: 77.4 mm (3.0 in)
Rod Length: 134 mm (5.3 in)
Rod/stroke ratio: 1.745
Power: 160 PS (118 kW; 158 hp) @ 7,600 rpm & 15.5 kg·m (152 N·m; 112 ft·lbf) @ 7,000 rpm
Redline: 8100 rpm
Transmission: S1/J1/YS1 (4.4 final drive), Y1 (4.266 final drive, cable clutch, optional LSD)
ECU code: PR3 (DA6/DA8/EF8), PW0 (EF8/EF9/DA6)
OBD0
Nasıl oluyor bu:beuj::beuj:
timucintt
28-01-2011, 09:42
JDM EDM ARAPDM ve ATLANTİC olarak bu şanzımanların diş ve oranları farklılık oluyor ben tr dekilerden bahsetmiştim :D
ayrıca ikinci liste DA8 integra şanzımanı ;) JDM 1989 İntera XSİ B16 şanzımanının oranı... Yani bu aracın....
1989-1993 Integra Specification (http://asia.vtec.net/specs/daintegra/)
Bu arada Gerçekten 4.428 le bitiyorsa JDM VTI'in şanzımanı OTOMATİKLE aynı finale sahip demektir :D :D :D
timucintt
28-01-2011, 09:49
Haa bu arada buda hazinemden bir fotokopi.... 90-91 oranlarını merak edenler için...
http://img52.imageshack.us/img52/8226/fotoraf011.jpg
Ben Competiton kullanıyorum ve Exedy ile yan yana koyup bakkalda terazide tarttık:D 5.300gr geldi Competition,Exedy ise 5250gr geldi ama Fidanza daha hafif 4500gr fln ama çok basit bir mal gibi duruyor fidanza birde fazla hafif volan bu sefer son süratini etkiler bunuda bil ITR volanı bile 6kg'ye yakın o yüzden Honda'nın baz aldığı ağırlığı kullanmak daha mantıklı geldi bana ve competition aldım volanı...:rolleyes:
Hafif Volanı ,hafif krank kasnağı ile kullanırsan devirlenmede çok farkettiriyor.Hele ki boşta iken gaz verdiğinde devir saatinin tırmanışını şaşkınlıkla izlersin:D
abi exedy düşünüyordum ama fidanza daha hafif dedin şimdi ona kaydı aklım:D
220ye kadar yeter benim için ondan sonra son hızı düşürsede bişey olmaz :)
Haa bu arada buda hazinemden bir fotokopi.... 90-91 oranlarını merak edenler için...
http://img52.imageshack.us/img52/8226/fotoraf011.jpg
dyno kağıdında neden 4.28yazıyor o zaman :S:S 17jant etlier mi acaba? yada neye göre 4.28çıkıyor:S:S
bu arada şanzumanı kısaltmak için ne gibi işlemler yapabiliriz ???
timucintt
28-01-2011, 10:06
Öncelikle senin şanzıman kodunu bir öğrenelim :D gerisi çok kolay olacak
Öncelikle senin şanzıman kodunu bir öğrenelim :D gerisi çok kolay olacak
aşağı inip bakıyorum şimdi,dyno kağıdı da araçta olmalıydı onada bakıyım koyım buraya.
Mikrop_Ali
28-01-2011, 10:10
gaza geldim manuel swap yapıcam:)
swap center'daydım dun konustuk bıraz teg hakkında manuel swap+turbo 5-6 bin tl cıvarı hesap cıkarttık. düşünüyorumm..
fsunnetci
28-01-2011, 10:11
abi exedy düşünüyordum ama fidanza daha hafif dedin şimdi ona kaydı aklım:D
220ye kadar yeter benim için ondan sonra son hızı düşürsede bişey olmaz :)
Alican Fidanza Volanı bir eline al diğer eline Integra nın Kendi Oem volanını gör ne kadar fark olduğunu direk diyeceğin söz bu bunun iki katı ağırlığında:D
Competition ve Exedy kalite olarak Fidanza'dan daha iyi bence ama karar senin sonuç olarak hepside Oem kalitesine ulaşamazlar hiçbir zaman:rolleyes:
Fidanza sana alt devirlerde avantaj sağlar ama artık belli bir süratten sonra aracın hızını keser ki buda yüksek süratlerde gerçekleşcek şey çünkü unutmaki Volanın dönüş çapı kinetik enerjiyi depoluyor bir nevi;)
Alican Fidanza Volanı bir eline al diğer eline Integra nın Kendi Oem volanını gör ne kadar fark olduğunu direk diyeceğin söz bu bunun iki katı ağırlığında:D
Competition ve Exedy kalite olarak Fidanza'dan daha iyi bence ama karar senin sonuç olarak hepside Oem kalitesine ulaşamazlar hiçbir zaman:rolleyes:
Fidanza sana alt devirlerde avantaj sağlar ama artık belli bir süratten sonra aracın hızını keser ki buda yüksek süratlerde gerçekleşcek şey çünkü unutmaki Volanın dönüş çapı kinetik enerjiyi depoluyor bir nevi;)
exedy mantıklı oplan mı diyorsun abi o zaman iki seçenek içinde
fsunnetci
28-01-2011, 10:14
swap center'daydım dun konustuk bıraz teg hakkında manuel swap+turbo 5-6 bin tl cıvarı hesap cıkarttık. düşünüyorumm..
Orhan kim gaza getirdi seni:D
Sana zehiri vermişler sanırım:rolleyes:
timucintt
28-01-2011, 10:16
şanzıman Q1 :D
haha geçmiş olsun :D
Mikrop_Ali
28-01-2011, 10:17
Orhan kim gaza getirdi seni:D
Sana zehiri vermişler sanırım:rolleyes:
alican getirdi kim getircek:)
ayarı aldım ben:D
haha geçmiş olsun :D
:D :D :D şimdi kısaltmak için ne yapılmalı :D
alican kısaltmak için para harcıycan.. sanzuman actırcan kısa sölıycen gelcek sanzuman toplancak oke..
fsunnetci
28-01-2011, 10:20
exedy mantıklı oplan mı diyorsun abi o zaman iki seçenek içinde
Alican Exedy ve Competiton bile Honda'nın CTR kategorisindeki araçlarının volanlarına yakın bir değerde üretim yapmış demekki mantıklı olanda bu olsa gerek:rolleyes:
Volan dişlisinin çok hafif olması herzmn avantaj demek değildir..Drag için evet en hafifini al derim ama sen gündelik kullanımda sürüyorsun bu Teg'i ve Her koşulda optimum performans için bence orta değerler daha iyidir yani Competition ve Exedy ürünlerini tercih etmen daha iyi olur..:icon_tup:
Exedy içlerinde şekil olarak en güzeli zaten çok farklı bir yapısı var...:rolleyes:
alican kısaltmak için para harcıycan.. sanzuman actırcan kısa sölıycen gelcek sanzuman toplancak oke..
sulhi abi onları bende biliyorum.detay min. para ile yapılabilecek basit işlemler varmıdır varsa detayları nedir.
Alican Exedy ve Competiton bile Honda'nın CTR kategorisindeki araçlarının volanlarına yakın bir değerde üretim yapmış demekki mantıklı olanda bu olsa gerek:rolleyes:
Volan dişlisinin çok hafif olması herzmn avantaj demek değildir..Drag için evet en hafifini al derim ama sen gündelik kullanımda sürüyorsun bu Teg'i ve Her koşulda optimum performans için bence orta değerler daha iyidir yani Competition ve Exedy ürünlerini tercih etmen daha iyi olur..:icon_tup:
Exedy içlerinde şekil olarak en güzeli zaten çok farklı bir yapısı var...:rolleyes:
macera aramaya gerek yok kanımca o zaman. exedy dewam;)
by_hayali
28-01-2011, 10:42
satılık q1 kısa şanzuman :p
5-6000 'e ne yapıyorlar :eek:
tl mi $ mı euro mu ?
hem şanzuman hem turbo :icon_wack
satılık q1 kısa şanzuman :p
e tamam diyorum sana ama orj şanzumanı veremem abi :D
Mikrop_Ali
28-01-2011, 11:55
5-6000 'e ne yapıyorlar :eek:
tl mi $ mı euro mu ?
hem şanzuman hem turbo :icon_wack
tl
manuel sanzımanı ayrı 7500 fılan oluyo hepsı. kendı sanzımanımıda sattıgımı varsayarsan 6 bın cıvarı.
manuel aracı olanlar sanşlı.
jdm-fuat
28-01-2011, 12:12
bende stock bır vti var ne zaman denemek ıstersen göruselım yavrum ;)
kanka zaten ilk sendeyim, debriyaj ve volanın yanına başıma bide kısa şanzuman çıktı ona da taktım kafayı :D görüşürüz kardeşim
tl
manuel sanzımanı ayrı 7500 fılan oluyo hepsı. kendı sanzımanımıda sattıgımı varsayarsan 6 bın cıvarı.
manuel aracı olanlar sanşlı.
6000 e stock makınaya basıcaklar sanırım turboyu oda ne kadar mantıklı :icon_wack
Stock motora yurtdışında çok basan gördm.. pek sıkıntı olmuyor düşük basınçlarda.. tabi motorun kondisyonuna da bağlı.. orijinalden sıkıştırma biraz düşük oldğu için kafa daha rahat oluyor tabi..
okanturan
28-01-2011, 18:31
kank bende de stok teg var pazar günü çıkarsa görüşelim :d:d
stock vti hafif kalıcak bana dün belli oldu :) :)
bu arada speclere emme manifoldu ve gaz kelebeği port polishte eklenicek :) :)
yaza inşallah VTİ geçen TEG'i izliycez hep beraber ..
stock vti hafif kalıcak bana dün belli oldu :) :)
bu arada speclere emme manifoldu ve gaz kelebeği port polishte eklenicek :) :)
yaza inşallah VTİ geçen TEG'i izliycez hep beraber ..
Hani ilk benim arabamla deneyecektin :(
moruk denediniz mi vtec ile yanlış anlama ama ben ihtimal vermiyorum :)
vtecle denemedim abi zaten dün bikaç deneme oldu da fuatlarla bende sıktım gördüm neyin nolduğunu :)
moruk denediniz mi vtec ile yanlış anlama ama ben ihtimal vermiyorum :)
yok abi denemedim denerken bende sıktım hedırs filtre egzoslu vteclerle. :)
ama cok sasırcaksınız ben şimdi hiç konusmıycam :)
tek eksiğim sanzuman by-hayali mustafa abiyi bekliyorum kısa gelirse ona sanzuman benmkiyle takasa giricez inşallah.
dipnot: 17lerleydim birde:)
onu beklersen çok beklersin adam 2 senedir turboyu takamadı :D
ahuaha :D yok abi toplanıyo arac yavas yavas. gms garage ahmet abide iş yavas yavas topluyo işte:) ya diyorum ki kısa gelicek girelim takasa bi göriyim diyor musatafa abi:D
valla mustafaya kızdım ben o iş için bee :(
valla mustafaya kızdım ben o iş için bee :(
neden abi :S
pm atayım....
aynen abi.
pm:icon_tup:
fsunnetci
06-02-2011, 22:06
:D:D adam N/A'cı ne yapsın bırakamıyor atmosferiği:p
:D:D adam N/A'cı ne yapsın bırakamıyor atmosferiği:p
bana da öyle geliyor şanzumandan kopamıyor :D
bu Q1 sanzumanlarda 4,40 final var diyorsunuz bu final b16a2 ye uyarmı acaba ?
bu Q1 sanzumanlarda 4,40 final var diyorsunuz bu final b16a2 ye uyarmı acaba ?
olmuyor denendi :)
alican ne oldu araban bittimi deneme oldumu?
olmuyor denendi :)
ewy topramm
ewy topramm
ne demek topramm :) neden olmadığını da yazayım da biraz daha detaylı bilgi olsun belki aratan merak eden denicek olanlar bilsin :)
mahruti de dikine inen dişliler 4.4 ile 4.26 nın farklı.biri kalın biri daha ince nerdeyse yarısı kadar.bu yüzden vites dişlileri dizilemiyor.aynada da çok fazla bi dişli sayısı farkı yoktu hatırladığım kadarıyla :o
alican ne oldu araban bittimi deneme oldumu?
yok sulhi abi daha bitmedi debriyaj volan filan almadım ki daha.
akrabalar bu hafta gelicek inşallah getiricekler debriyaj seti bi aksilik olmazsa.
volanda almıyorum kısa şanzuman işi olur diye ona bütçe ayıramam sonra.
emme ile gaz kelebeğine de port polish yaptırıcam sonra tekrar bi ayar yapıcaz
yani beklemedeyim mayısa kadar vaktim var yani planlarım en geç o zamana kadar.
by_hayali
07-02-2011, 11:02
ben şanzumanımla mutluyum lütfen aramıza girmeyin :)
ben şanzumanımla mutluyum lütfen aramıza girmeyin :)
uahauah benim olacak vurucam kırbacı vurucam kırbacı :D :D
kısmetse b18 teg vtec & cvc vti denemesi olucak bakalım bu akşam videoları koyup üzerinden yorum yapma şansımız olur belki biraz olsun :) :)
dipnot : p28 yok. orj. beyin ile deneme olucak
teg vtec'e karşı şansın yok malesef :)
teg vtec'e karşı şansın yok malesef :)
cvc vti : f/e/h + 4.785 kısa stepne dahil herşey üstünde
teg vtec : b16 kapak , eksantrik , piston , emme man. , s300+p28 yazılım , f/e/h , 15 jantlar komple sökük ciğerine kadar :D
teg 2 kişi max 110 kilo
cvc vti 1 kişi 79 kilo :rolleyes:
200de 2 bilemedin 3 boy vardı teg aldı.yine de iyi yürüdüğümü düşünüyorum.
dipnot : aracım bu ayarda 172 bg veriyor dynoda cvc.teg vtec filtre & eksozlu typer ile 200 e kadar yarım boy gerisinde yürüyor.
Teg vtec e maşallah.beyin alıp ayarlandıkdan sonra tekrar denicez inş.
hele şu denemeyi bana bi anlat babali ne oldu ?
hele şu denemeyi bana bi anlat babali ne oldu ?
sizde deneyin hacı :D:D bana anlatırsınız
cvc vti : f/e/h + 4.785 kısa stepne dahil herşey üstünde
teg vtec : b16 kapak , eksantrik , piston , emme man. , s300+p28 yazılım , f/e/h , 15 jantlar komple sökük ciğerine kadar :D
teg 2 kişi max 110 kilo
cvc vti 1 kişi 79 kilo :rolleyes:
200de 2 bilemedin 3 boy vardı teg aldı.yine de iyi yürüdüğümü düşünüyorum.
dipnot : aracım bu ayarda 172 bg veriyor dynoda cvc.teg vtec filtre & eksozlu typer ile 200 e kadar yarım boy gerisinde yürüyor.
Teg vtec e maşallah.beyin alıp ayarlandıkdan sonra tekrar denicez inş.
sendede klima sökük değil mi. ?
Teg ciğerine kadar sökük olsada emin ol öyle ağım şahım bişey gitmiyo kilodan :)
stepne,yolcu koltuğu, klima, arka sırtlıklar kilo götürür gerisi teferruat. kendimden biliyorum.
rollde 14 kullanırdım teg'in yerinde olsam ve kısa şanzuman eksik kalmış TEG'de o zaman o 3 boy biraz daha çıkar yukarı.
sanada tavsiye ederim rollde 14saç kullanmanı eşşek ölüsü gibi vtec jantları :)
maşallah iyi yürümüşsün dediğin gibiyse.
bu hangi teg vtec bide?? beyin ayarını kim yaptı?
bence 14 sac jant verıne hafıf bı 15 jant daha mantıklı.sac jantta agır
kuş gibi speedline lerim var ama üstünde slicksler var 14 güzel bi lastik almam lazım.masraf yapmıyorum gerekmediği sürece aracım zaten satılık.ben oraya sökmeden gelinicek demiştim onlar yine de sökmüş yabancı sayılmazlar sonuçta ama sökmüşlerdi problem yok.teg vtec için şöle sölim sökülebilicek herşey söküktü kapıların sadece iskeletleri vardı yani :):) durum bundan ibaret beyin alabilirsem aldıkdan sonra tekrar bi denicez inşallah. bu bursa da yeni yapıldı komple motor & beyin ayarları hepsi burdan.
kuş gibi speedline lerim var ama üstünde slicksler var 14 güzel bi lastik almam lazım.masraf yapmıyorum gerekmediği sürece aracım zaten satılık.ben oraya sökmeden gelinicek demiştim onlar yine de sökmüş yabancı sayılmazlar sonuçta ama sökmüşlerdi problem yok.teg vtec için şöle sölim sökülebilicek herşey söküktü kapıların sadece iskeletleri vardı yani :):) durum bundan ibaret beyin alabilirsem aldıkdan sonra tekrar bi denicez inşallah. bu bursa da yeni yapıldı komple motor & beyin ayarları hepsi burdan.
emre kardeşim o kısa ile rollde yürüyemezsin bu 1. si, 2.si orjinal ecuda kısa şanzuman oranlarını ayarlayamadığın için çok fark eder aracın çok geride kalır bunları unutma... 4.785 ile heleki orjinal ecu ile roll koşturamazsın. drag kascam diyosan o iş ayrı tabiki sözüm yok... kısanı çıkar dene farkı gör..;)
emre kardeşim o kısa ile rollde yürüyemezsin bu 1. si, 2.si orjinal ecuda kısa şanzuman oranlarını ayarlayamadığın için çok fark eder aracın çok geride kalır bunları unutma... 4.785 ile heleki orjinal ecu ile roll koşturamazsın. drag kascam diyosan o iş ayrı tabiki sözüm yok... kısanı çıkar dene farkı gör..;)
yok abi yine en kötü ihtimalle alıcaz bi p28 takıcaz chipimizi yürücez :) kısayı sökmeyi düşünmüyorum zaten hiçbir koşulda tabi Allah dert keder vermediği sürece :)
integra her türlü boy boy gider ama Cem abinin integrası :D
fsunnetci
16-02-2011, 17:28
Anladığım kadarı ile ortada hayalet bir Ls/Vtec TEG var ama kimin arabası nerenin arabası kim yapmış nzmn yapmış bilinmiyor ama her iki aracada maşallah diyelim..:rolleyes:
inşallah bu hafta emme manifoldu ve gaz kelebeğini port polish yaptırıcaz. debriyaj setimde geldi onunda rodajını yapıcam 500km:) bi volan ve şanzuman işi kalıyor bakalım :)
fsunnetci
21-02-2011, 08:48
inşallah bu hafta emme manifoldu ve gaz kelebeğini port polish yaptırıcaz. debriyaj setimde geldi onunda rodajını yapıcam 500km:) bi volan ve şanzuman işi kalıyor bakalım :)
Hafif Krank Kasnağınıda unutma:rolleyes:
Ne oldu VTI ile denendimi,
aracım hazır değil henüz abi. debriyajım geldi daha takmadım, emmeyle gaz kelebeğini söktürüp port polishe yollıycam vakitsizlikten yapamadım daha. zamanı var biraz daha;)
Oke bekliyorum sonuç ne olacak şansını baya yükseltin bence,
teşekkür ederim abi.
ben aracımın gidişini biliyorum, arkadaşlarımız deniyor oradan pay cıkarıyorum sıkarlarken filan.
baya ümitliyim yani :)
bi volan alıcam birde şanzuman işi kalıyor.
volan halledilirde şanzuman canımı sıkıyor.
vti dan vti ya vede integradan integraya değişir vtec2 ile vti geçenimiz var :) sen neden geçemeyesin
Cvc gibi bi vti denk gelirse dağıtır onuda söyleyeyim Cvc gerçekten iyi gidiyor ama normal kendi halinde bi vti ile denersen şansın tabiki var
cvc hedırslı :)
ben öncelikle hedırsız vti'lere göz diktim.
hee hedırslısıyla da deniycem tabi sonuç nasıl olacak diye, hemde en babalarından bi hedırslı vti :D
dediğim gibi öncelikle hedırssız vti. keşke istanbulda olsaydı o vtec2 şu halimle dahi hemen çıkardım :)
M///maniac
24-02-2011, 20:40
bnde gözü sana diktim alican:D:D:D bnde merakla bekilorm denemelerini
uahuahua senlede deneriz biliyosun sıkıntı yok şimdi deneyelim diycemde suan hayata küsücen:D :D bi hedırsın filan gelsin bakalım zaten güzel denemeler yaparız.
DetailEF
24-02-2011, 21:13
cvc hedırslı :)
ben öncelikle hedırsız vti'lere göz diktim.
hee hedırslısıyla da deniycem tabi sonuç nasıl olacak diye, hemde en babalarından bi hedırslı vti :D
dediğim gibi öncelikle hedırssız vti. keşke istanbulda olsaydı o vtec2 şu halimle dahi hemen çıkardım :)
Sen sus 2 dk arkadaş ya gel İzmir'e alayım boyunun ölçüsünü, fazla kurcalama otomobil bölümüne bak anlarsın akşam 12 de otobüsüm var bipbiiiiip :D
oğlum quatro yazıyordu orada noldu lan EF'lere girdin filan yakışanı yapmışsın yavrum 1mayısta inşallah pistteyim beklerim 750kglik arabana boy boy mucuks :D
DetailEF
24-02-2011, 21:17
oğlum quatro yazıyordu orada noldu lan EF'lere girdin filan yakışanı yapmışsın yavrum 1mayısta inşallah pistteyim beklerim 750kglik arabana boy boy mucuks :D
Bu kiloya birde 10 kilo versem oem halimle geçerim seni :D :D :D Sağ gösterip çok pis sol vururum, solağım zaten :hehe:
sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz yee-eeeeeen :D :D
kankam hayırlı olsun aracın. detayları msn'ye girdiğimde alırım.konuma yorum yap sen :D
M///maniac
24-02-2011, 22:01
uahuahua senlede deneriz biliyosun sıkıntı yok şimdi deneyelim diycemde suan hayata küsücen:D :D bi hedırsın filan gelsin bakalım zaten güzel denemeler yaparız.
simdi olmaz:D
daha denemeye cıkmıyorum,yormıycam bi süre aracı. bi türlü yapacaklarımı yapamadım zaten nasıl yetiştircem 1 mayısa bakalım :D
vti dan vti ya vede integradan integraya değişir vtec2 ile vti geçenimiz var :) sen neden geçemeyesin
Cvc gibi bi vti denk gelirse dağıtır onuda söyleyeyim Cvc gerçekten iyi gidiyor ama normal kendi halinde bi vti ile denersen şansın tabiki var
okanın dediği gibi vti var vti var :) vti geçen vtec2 leride unutmamak lazım tabiki :):) eski 1 2 postta sorulmuş hangi teg vtec diye de sahipleri bursadan taylan auto eksozun sahibidir yeni bi araç pek bilinen bi araç değil ama zamanla tanınır tabiki beyin işimizi çözersek birde beyinli halimle denicez kısmetse ;)
vti alır :)
kanka inşallah senin gibi düşünenleri yanıltmak amacım.
özellikle geçen bikaç chip filtre egzoslu 106 GTİ denemesiyle ve speclerim filtre hedırs egzos eprom ayarı olmasına rağmen çok tuhaftı ve hiç bişey sökük değildi, umutlarım baya baya bi arttı yani:)
aga en son 4 e geçemeyen gti vardı sora gti la denedinmi sn
aga en son 4 e geçemeyen gti diosan o arabanın gideri yoktu zaten.. sora gti la denedinmi sn
denedim. :)
aga en son 4 e geçemeyen gti diosan o arabanın gideri yoktu zaten.. sora gti la denedinmi sn
gideri yok derken ???
jdm-fuat
26-02-2011, 19:08
Benle dene olum sen
Benle dene olum sen
bızde denemek ıstıyoruz kanka ;);) havalar gusel olsun bızım 106 ılede denıyelımm....
gideri yomus ya kanka :D :D
yanlış anlaşılmasın bnm demek istedim araç hazır diildi herhalde ondan öle oldu yoksa gti deler dedim zaten
Benle dene olum sen
sen büyük gelirsin yavrum seni emmeli vtecler bile paklamıyor :) maşallahh
bızde denemek ıstıyoruz kanka ;);) havalar gusel olsun bızım 106 ılede denıyelımm....
gideri yomus ya kanka :D :D
bana mı diyorsun yavrum???
sıkıntı yok kanka denerimde anlamadım mesajını
yanlış anlaşılmasın bnm demek istedim araç hazır diildi herhalde ondan öle oldu yoksa gti deler dedim zaten
araç hazır değildi falan değil sadece nazar değdi o askam 4 te vites cıkıyordu... kelımelere bıdaha dikkat lütfen ;);)
bana mı diyorsun yavrum???
sıkıntı yok kanka denerimde anlamadım mesajını[/QUOTE]
aynen kanka ya o aksam sen tektın ya 106da 3 kısı wardı :D :D bıde karısıktı ortalık havalar gusel olsun deneyelım bıde 106 ıle ne oluyor senın araç:D ama bagaj boş gel otoparkta bırakmayalım esyaları :D
kanka ben senle denemedim ki zaten hiç sen ne diyosun anlamadım ki :S :D :D
kanka benm normalde aracımla nasıl gezdiğimi bilir,ön iki koltuk hariç gerisi sökük :D o gün dede misali geldim.
relax adamsın kanka ,her zaman deneriz seninle sıkıntım olmaz.
samet_61
26-02-2011, 19:42
vti alır tartısmak gereksız
vti alır tartısmak gereksız
hedırssız vtec'i abartmaya gerek yok o kadar hele ki vtec altı kaldımı :)
M///maniac
27-02-2011, 21:51
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup: alicann artık ıspatla teg yurur bilinmio çnkü yuruten yok göster artk bn inanıormki headerssız bi vtı la sonuçlar hiçte düsünülen gbi olmayabilir teg saka yapabilir...
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup: alicann artık ıspatla teg yurur bilinmio çnkü yuruten yok göster artk bn inanıormki headerssız bi vtı la sonuçlar hiçte düsünülen gbi olmayabilir teg saka yapabilir...
Abi sıkıntı orada zaten yürüyen TEG olmadığı için genel kanı direk VTİ geçer, hacimdir torktur yere aktarmadır falan düşünülmeden yorum yapılıyor. TEG'in şanzumanını kısalttığım zaman VTİ'nin şansı yok iddialıyım. 1 mayıs draglarına ve hemde bahar dolayısıyla aracımı o tarihe kadar bitirmeyi planlıyorum inşallah.
M///maniac
27-02-2011, 22:02
Abi sıkıntı orada zaten yürüyen TEG olmadığı için genel kanı direk VTİ geçer, hacimdir torktur yere aktarmadır falan düşünülmeden yorum yapılıyor. TEG'in şanzumanını kısalttığım zaman VTİ'nin şansı yok iddialıyım. 1 mayıs draglarına ve hemde bahar dolayısıyla aracımı o tarihe kadar bitirmeyi planlıyorum inşallah.
bnmde tahminim o yönde bnde o araya yapabilirsem bisiler bnde denerim artk:D
bnmde tahminim o yönde bnde o araya yapabilirsem bisiler bnde denerim artk:D
Hadi inşallah bakalım, hayırlısı olsun ikimiz içinde abi. şöyle başa baş bi rolling yapmayı isterim seninle TEG'ler yürüsün alem görsün misali:)
alican ne oldu ya 0 dan projemı yapıosun denemek için baya bi bekledık yani..
alican ne oldu ya 0 dan projemı yapıosun denemek için baya bi bekledık yani..
Emme manifoldu-gaz kelebeğini port polishe göndericem,gönderemedim daha.
Mustafa abinin aracının çıkmasını bekliyoruz şanzuman için.
Hafif volan almadım daha.
İş yeriyle ilgileniyorum 1 aydır traş olmuyorum sakallarımı görmen lazım :D
Emme manifoldu-gaz kelebeğini port polishe göndericem,gönderemedim daha.
Mustafa abinin aracının çıkmasını bekliyoruz şanzuman için.
Hafif volan almadım daha.
İş yeriyle ilgileniyorum 1 aydır traş olmuyorum sakallarımı görmen lazım :D
askerden geldiğimen berı bende dha kesmedım kanka :D :D
askerden geldiğimen berı bende dha kesmedım kanka :D :D
auhauahuahau gece gece kopardın beni uahzuahauha:D :D
Bulut Y.
28-02-2011, 00:36
Vtec üzer.
integra ile VTI geçmek için tıkla :D:D (http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/76766-honda-turbo-kit.html)
oğlum kinder spriz misin lan sen :D
gerek yok o kite ayık ol :D
oğlum kinder spriz misin lan sen :D
gerek yok o kite ayık ol :D
:D lan oğlum ne adamsın yaa
inşallah allah inancının ve emeklerinin karşılığını verir...:beuj:
integra ile VTI geçmek için tıkla :D:D (http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/76766-honda-turbo-kit.html)
ali bncede linke tıkla aga yap 250-300 rahat rahat geç :D
:D lan oğlum ne adamsın yaa
inşallah allah inancının ve emeklerinin karşılığını verir...:beuj:
inşallah.
Allah herkesin gönlüne göre versin kardeşim.
nitrO_Oxide
28-02-2011, 13:53
nie vtec altı kalıyorki :)
nie vtec altı kalıyorki :)
fazla hp'si olduğu için :)
nitrO_Oxide
01-03-2011, 10:13
fazla hp'si olduğu için :)
Öyle bişi yok :)
Öyle bişi yok :)
mecbur olucak :D vtec üstü de deniycez adaletli olucak yani :)
tegci_09
01-03-2011, 10:29
dragta hb vti ile 2şer kişi basmıştık benim araçta vtec piston stage1 ve kısa var 2nin sonuna kadar 1 boy 3 te bye bye olmuştu vti :D ama vti ın speclerini bilmiyorum.
tegci_09
01-03-2011, 12:28
aracın üzerinde geldi ne takıldığını bilmiyorum ama teglerin şanzımanından kısa mesela 3te 130 da redline a giriyor.
aracın üzerinde geldi ne takıldığını bilmiyorum ama teglerin şanzımanından kısa mesela 3te 130 da redline a giriyor.
o nasıl bi kısaymış ya ??? baya güzelmiş :D
tegci_09
01-03-2011, 17:03
bilen birine sormak lazım :beuj::D
okanturan
01-03-2011, 17:37
vallah vti vetc altıda kalsa üstüde olsa integra 1.8 de olsa vti geçeceğine inanmıyorum .
vallah vti vetc altıda kalsa üstüde olsa integra 1.8 de olsa vti geçeceğine inanmıyorum .
sabret okan :)
okanturan
01-03-2011, 17:41
sabret okan :)
ben sabrediyorum kank inş hedefine ulaşırsın
tegci_09
02-03-2011, 08:50
valla stock vti vs stock teg için inanmamak doğru ama ben şahidim :icon_tup:
jdm-fuat
02-03-2011, 10:18
ben sabrediyorum kank inş hedefine ulaşırsın
bende dıyorum gel benle dene dıe ama :D
beklıoruz..
beklemek zor şey dimi sulhi abi :D
bende dıyorum gel benle dene dıe ama :D
oğlum araba hazır mı deniyim, deniycez zaten ama daha hiç bişey yapmadım volan eksik şanzuman eksik, şu şekilde zaten boy boy koyucan ben o boyları aşağı çekmenin peşindeyim:D bu şanzuman kalırsa filtre egzoslu ile dahi yürüyemem zaten. 3.4 çok uzun.
son durum bride spor koltuk aldım işlerimi dolayısıyla biraz uzuycak :)
hafta sonu inşallah emme ve gaz kelebeğini port polish yaptırıcam :)
debriyajımı henüz taktırmadım, bu ay sonu taktırıp filtre kitimi de düzenliycem çöp filtremi çıkarıp HKS mantar filtremi takıcam. farı söküp yalıtımlı şekilde direk hava vericem filtreye inşallah.
ıns ıstedıklerın olur panpa :D
ıns ıstedıklerın olur panpa :D
kanka inşallah hepimizin istediği bütün iyi şeyler olsun :D
işimiz çok fazla varmış gibi gözüküyor ama yok herşey paraya bakıyor :D
Drag haricinde filtreye aşırı hava verme kardeşim tavsiyem olsun. Herşeyin bir dengesi olması lazım.
Drag haricinde filtreye aşırı hava verme kardeşim tavsiyem olsun. Herşeyin bir dengesi olması lazım.
abi sadece roll gecelerinde vericem ki yazın iyi gelir o sıcaklarda geceleri diye düşünüyorum.
bildiğin bi zararı var mı abi :) ??
Farı açıp direk yapma yeterli, filtrenin önüne kadar getirdiğin hava yeterli olur hafifte yalıtım yeter o süratlerde içerde neler oluyor bi bilsen.
Port besleme borusu ve yalıtım bu şekilde gayet güzel oluyor.
Peki fazla havanın ne zararı olur?? ne kadar fazla soğuk hava o kadar iyi değil mi teoride...
Ne kadar soğuk hava o kadar iyi yanma doğrusu kardeşim sen oraya port yap araba zaten çeker çekeceğini farı açıp rollinglerde direk beslemene gerek yok yüksek süratlere çıkıyorsun. Drag hariç
çok kararsız kaldım şimdi..
cai'de oluyor benim kit aşağı uzatsam gaz tepkisi short ram kadar iyi olmıycağı aşikar..
kafam karıştı :S :S
kanka kafa karıstırmaya geerek yok roll e cıkcağın aksam hazırlarsın sonra sökersın gusel bısıler yap..... sna ozelden msj atıcam o kısı gayet gusel yapıyor :D
Bak yapılmayacak şey değil tabiki yapılır lakin mühendislik girer o zaman işin içine örneğe bak 2000 cc R makina Group M intake. farın boyutu ile bi kıyaslama yapabilirsin.
http://www.corsasport.co.uk/carimages/8832/06092009039.jpg
Tam soğuk hava istiyorsan bu tarz bişey yapmalısın,
http://i300.photobucket.com/albums/nn34/Calbee_01/61274799_full.jpg
http://www.dut619.com/ek/intake.jpg
İcabına bakıcaz abi. aküden dolayı sığmıyor mantar filtrem oraya. bişeyler yapmam lazım akşama halledicem inşallah.
bu arada emme manifolduyla gaz kelebeğini port polish yaptırdık hayırlısıyla.
şimdi volan ve şanzuman eksik kaldı. volan bişey değilde şanzuman sıkıntı hayırlısı olsun bakalım.