Orijinalini görmek için tıklayınız : vizede çift renk problemi?
arkadaşlar geçen hafta kız arkadaşımın aracınız vizeye göndertmiştim bi yakınım ile. aracçta 2tane ağır kusur çıkmış araç reno twingo araç mavi renkte fakat tamponları gri renkte ve orjinal olmasına rağmen ürün etiketi farklı die ağır kusur saymışlar. diğer ağır kusur ise araç farklı katogori yazıyor %7 fark var diyor bunu ben anlamadım:confused:
bu iki problemi halletmem için ne yapmam gerekiyor? sanırım ya tamponarı boyatcam yada ruhsatı deiştircem ama şahin doğan onlarında tamponu fix siyah onlardamı bu işlemleri yaptırıyolar anlamadım:rolleyes:
cembasmaci
27-01-2011, 13:42
İyice cılkı cıktı bu TUV muayene istasyonlarının, ayıptır ya gecirmemek için sürüyle bahane başka bir şey değil...
İçeriden adam bulmak en iyisi artık bunlar işin şeyini çıkardılar.Neymiş trafikte güvenlikmiş ulan tamponun rengi farklı olsa ne olmasa ne?Hem balataları bitik , motoru ölü,slick gibi olmuş lastikli araçları geçiriyorsun muayeneden sonra güvenlik diyorsun olaya bak :D
Aracın tampon renkleri farklı olunca kategori farklı diye kusur yazıyorlar bende şahit olmuştum bir aracın tamponları fabrika çıkışı farklı renkteydi onada sizin bahsettiğiniz araç gibi kusur yazmışlardı zaten kusursuz araba geçirmemek için ellerinden geleni yapıyorlar ego tatmin ediyolar heralde.
iki renk için ek1 diye bi form dolduruyorsun benım bıldıgım ?
muayeneden nasıl geçiliyo bilmiyorum ama ruhsata işletmek için önce bir ek-1 formu doluduruyosun ruhsatın tek sayfasının değişmesi gerekiyo ondan sonrada tespite gidiyosun muayene harcı yatırıyosun bide yanılmıyorsam aracı boyattığın yerden fatura alıyodun onun vergisini yatırıyodun tabi bunlar ruhsata işletmek için muayenedende ruhsata işletmeden geçilmez sanırsam
Renaulttan orjınaldir gibilerinden bir yazı alırsan sanırım çözersin bu işi..
Bunun gibi bir cahilliği siteden meganers in jantlarına yapmışlardı o öle halletmişti sanırım...
ewt bnde öğrendim ek-1 formuyla beraber muayeneye götürmek gerekiyormuş sanırım.muayenede geçirip yeni ruhsat çıkarılcağını söylediler kaçacak yine anlaşılan bize:)
Renaulttan orjınaldir gibilerinden bir yazı alırsan sanırım çözersin bu işi..
Bunun gibi bir cahilliği siteden meganers in jantlarına yapmışlardı o öle halletmişti sanırım...
ewt bunu bi arkadaşımda söyledi. bende önce reno servisini aramayı düşünüyorum olmadı netten orjinal fotolarını indirip gidip göstercem yetkiliye
benim arabamın tamponlarıda siyah, 15 gün önce kusursuz geçtim muayneden.
DetailEF
27-01-2011, 18:15
Aralarında gerçekten zıtlık var, bu araba bu haliyle tek seferde muayeneden geçti :) Tabii arka koltukları takılıydı :D
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs466.ash2/73985_456208827191_560827191_5328756_5433795_n.jpg
İçeriden adam bulmak en iyisi artık bunlar işin şeyini çıkardılar.Neymiş trafikte güvenlikmiş ulan tamponun rengi farklı olsa ne olmasa ne?Hem balataları bitik , motoru ölü,slick gibi olmuş lastikli araçları geçiriyorsun muayeneden sonra güvenlik diyorsun olaya bak :D
Aracın tampon renkleri farklı olunca kategori farklı diye kusur yazıyorlar bende şahit olmuştum bir aracın tamponları fabrika çıkışı farklı renkteydi onada sizin bahsettiğiniz araç gibi kusur yazmışlardı zaten kusursuz araba geçirmemek için ellerinden geleni yapıyorlar ego tatmin ediyolar heralde.
kaç kere muayne araç götürdünüz geçler ileri geri konuşuyorsunuz :icon_wack
o tarz araçların geçtiğigi ve geçirildigini düşünüyorsan bakanlıga ilgili kurulları şikayet et burada boşa hayıflanma
kusurlu geçse banane geçmese banane ben yönetmelige göre işimi yapıyorum
hani bir laf var hozora sormuşlar tavukmu yumurtadan yumurtamı tavuktan diye horazda ben ... yapar geçerim gerisine karışmam demiş bizimkide o hesap :icon_tup:
hergün onlarca kendibi bilmez organlarla uğraşıyoruz aldıgımız para 1000 tl herkes bildigi konuda konuşsun can sıkmasın :Deli:
can ve batunun tamponları orijial siyah elbette sıkıntı çıkmaz
sizin araçın rengi orijinal ise gerizekalı galeri araçı trafıge çıkartırken neden çiftrenk diye işletmemiş sanki paramı aldılar bunun için her tamponu boyalı gelipte bu orijinaldiyenen inanılmaısnı beklemeyin bizde orijinalliginden eminsek zaten ses çıkarmıyoruz
yapnız gerek ek 1 gelgesi doldurup muayne tekrarına gitmek katagori farkı araç sınıfı ile alaklıdır renkle alaksını çözemedim ortada bir yanlış varsa şikayetci olmanız lazım ki yanlış düzeltilsin + olarak haklarınızı aramak istiyorsanız yetkili ile görüşün eminim doğru ve uygun olan bicimde size yardımcı olacaktır
kusurlarınız araç rengi farklı
diğeri ise katagori farkı sizin aracın M1 olması gerekiyor ruhsatta N1 felan yazmış olabilirler oda kamyonettir vb katagori araçda yazmışta olabilirler
snan1910
27-01-2011, 20:37
twingonun bazı modellerinde siyah yerine orjinalden gri tamponlar. gerçekten çok ilginç.hiçmi görmediler acaba. bence çift renk felan işletmeye uğraşmayın alakası yok bildiğin plastik tampon gri yetkili servisten yazı alıp gösterin. yalnız fotoğraf felan çıkartıp denemeyi düşünüyorsanız belgeleri vermeden gidip konuşun sorun bence çünkü bu seferde geçemezseniz 135tl ücreti yeniden ödemek zorunda kalırsınız..
RottingChrist
27-01-2011, 20:38
o tarz araçların geçtiğigi ve geçirildigini düşünüyorsan bakanlıga ilgili kurulları şikayet et burada boşa hayıflanma
hani bir laf var hozora sormuşlar tavukmu yumurtadan yumurtamı tavuktan diye horazda ben ... yapar geçerim gerisine karışmam demiş bizimkide o hesap :icon_tup:
hergün onlarca kendibi bilmez organlarla uğraşıyoruz aldıgımız para 1000 tl herkes bildigi konuda konuşsun can sıkmasın :Deli:
sizin araçın rengi orijinal ise gerizekalı galeri araçı trafıge çıkartırken neden çiftrenk diye işletmemiş sanki paramı aldılar bunun için her tamponu boyalı gelipte bu orijinaldiyenen inanılmaısnı beklemeyin bizde orijinalliginden eminsek zaten ses çıkarmıyoruz
yapnız gerek ek 1 gelgesi doldurup muayne tekrarına gitmek katagori farkı araç sınıfı ile alaklıdır renkle alaksını çözemedim ortada bir yanlış varsa şikayetci olmanız lazım ki yanlış düzeltilsin + olarak haklarınızı aramak istiyorsanız yetkili ile görüşün eminim doğru ve uygun olan bicimde size yardımcı olacaktır
ferit hasta hasta kasma kendini. benim araç 8 renk yardımcı olabilcen mi bana? serviste tanıdık var araç rengarenk diye yazı alır gelirim yanına olmazmı? :hahaha:
ferit hasta hasta kasma kendini. benim araç 8 renk yardımcı olabilcen mi bana? serviste tanıdık var araç rengarenk diye yazı alır gelirim yanına olmazmı? :hahaha:
kasmak degilde abi her konuda açıklıyoruz yinede hakaretin bini bin para en azından genelleme yapılmasa insanın gücüne gitmezde her zaman bir olmuyor ve bizim türk milletinin bilsede bilmesede konuya yorum yapma hastalıgı
sen arabayı getirmesende olur abi ruhsatları getir bi buluşmaya ben muayne yapar sana geri veririm usulsuz ya tüv nede olsa, egomuda gider başka araçlarda tatmin ederim sen yabancı degilsin :D
RottingChrist
27-01-2011, 20:48
kasmak degilde abi her konuda açıklıyoruz yinede hakaretin bini bin para en azından genelleme yapılmasa insanın gücüne gitmezde her zaman bir olmuyor ve bizim türk milletinin bilsede bilmesede konuya yorum yapma hastalıgı
sen arabayı getirmesende olur abi ruhsatları getir bi buluşmaya ben muayne yapar sana geri veririm usulsuz ya tüv nede olsa, egomuda gider başka araçlarda tatmin ederim sen yabancı degilsin :D
ben şahsım adına mesajı aldım. saygılar, :icon_tup:
Kusura bakma frid genelleme konusunda haklısın heryer bir değil bizde galericiyiz o yüzden bende şimdiye kadar çok araç götürdüm muayeneye hatta nerdeyse anadolu yakasındaki bütün istasyonlarada gittim ama herkes sen gibi uygunluğa göre araç bakmıyo bazı arkadaşlar sırf inat olsun diye yoktan kusur yazıyo sende az çok duymuşsundur insanın haksızken (haksızken diyorum tabi kusurlu arabayıda öyle geçirmiyo diye adama bişey demiyorum)haksızken aracının muayeneden geçmemesi canını yakıyo ondan sonrada genelleme yapıyo tekrardan söylüyorum kusura bakma genelleme yaptığım için.
kusurlarınız araç rengi farklı
diğeri ise katagori farkı sizin aracın M1 olması gerekiyor ruhsatta N1 felan yazmış olabilirler oda kamyonettir vb katagori araçda yazmışta olabilirler
araç galeriden deil sahibinden alınmış ve daha önce bu şekilde vizeden geçmiş ama arabadan anlayan herkez bilir twingoların çoğunun tamponu ya siyah yada gridir.
baştada dediğim gibi 2 kusur var 1.si renk 2.si katagori farkı, sanırım dediğin gibi aracın ruhsattaki katagorisi farklı daha inceleyemedim ama bu aracın ruhsatı çıkıyor daha öceden rengi ve katagorisi sorun çıkarmadan vizeden geçiyor da şimdi değişen ne yine bisürü masraf yeniden ruhsat çıkarılcak garip valla.
yetkiliyle görüştüm ama aynı şeyleri söyleyip duruyor ordaki yazanları halletmeden getirmeyin diyor. burdanda şu sonuç çıkıyor birazda kontrol elemanının insiyatifine kalıyor başka bi istasyondan geçerken bi başkasından geçmiyor enteresan:rolleyes:
yinede yardımın için saol
@emre-e : :icon_tup:
m1 sınıfı otomobiller 2 yılda bir muayne oluyor bu kusurlarda son 2 yıl içinde çıktıgından daha önceden geçmesi çok normal
gri denilen bu resımdeki sağdan 2. araç gibimi
http://lh4.ggpht.com/_M-Y6NrXL91w/S1x-l-101HI/AAAAAAAAJh4/jAq945VUX2g/4043192131_d4914cef07_b.jpg
panpa, Hani çok güvendikleri muameleciler varya hani o muamelecilerin içeride tanıdıkları falan varmış ya, hani 50 liraya işi bitiriyolarmış ya, hani araç üzerinden hiç bişey sökmeden GEÇİRİYORLAR mışya. İşte onlara güvenip aracını ve paralarını teslim edenlerden birinin ruhsatına patates pulları yapıştırıp sahte muayene yapmışlar ve bugün aracı trafik polislerinin çektiğini hatırlatayım dedim ;)
ego ya göre değil UBAK a göre muayene :heyoo:
sinyal lambasından bugün kalan porcheye nedemeli parasımı yoktu, para yiyen adammı bulamadı içeride :D
keşke kapıdaki ramazan a verseymiş yeğeeenn :alright:
@emre-e : :icon_tup:
m1 sınıfı otomobiller 2 yılda bir muayne oluyor bu kusurlarda son 2 yıl içinde çıktıgından daha önceden geçmesi çok normal
gri denilen bu resımdeki sağdan 2. araç gibimi
http://lh4.ggpht.com/_M-Y6NrXL91w/S1x-l-101HI/AAAAAAAAJh4/jAq945VUX2g/4043192131_d4914cef07_b.jpg
ewt sağdan 2. biraz daha açık tonu oda güneşte durmaktan sanırım..
tüvden insanların gözünü öyle bir korkutmuşlarki, arabada çizik var diye geçirmiycek sanıyolar.
Arabada yanmayan ampul varsa ve bundan rahatsız olmunyosa zaten trafiğe çıkmasın, frenleri sağa sola çeken, far ayarı bozuk bilmemne arabayı muameleciye 100 lira verip geçiriceğime gider yaptırırım hemde çiçek gibi içim rahat binerim.
Tüve gittiğimde randevuma 15 dk geç kaldım. 2 saat sonraya randevu verdiler, arkada arabada uyuya kalmışım güvenlik geldi "hocam gel, sen evraklarını al" diye hatırlattı, muayne yapıcak arkadaşa araba biraz alcak altına dikkat edersen sevinirim dedim. Adam benden dikkatli girdi fren testine. Böyle muayne olsun her sene yaptırmayada razıyım ben. En azından trafikte körü körüne gezen arabalar azalır.
tüvden insanların gözünü öyle bir korkutmuşlarki, arabada çizik var diye geçirmiycek sanıyolar.
Arabada yanmayan ampul varsa ve bundan rahatsız olmunyosa zaten trafiğe çıkmasın, frenleri sağa sola çeken, far ayarı bozuk bilmemne arabayı muameleciye 100 lira verip geçiriceğime gider yaptırırım hemde çiçek gibi içim rahat binerim.
Tüve gittiğimde randevuma 15 dk geç kaldım. 2 saat sonraya randevu verdiler, arkada arabada uyuya kalmışım güvenlik geldi "hocam gel, sen evraklarını al" diye hatırlattı, muayne yapıcak arkadaşa araba biraz alcak altına dikkat edersen sevinirim dedim. Adam benden dikkatli girdi fren testine. Böyle muayne olsun her sene yaptırmayada razıyım ben. En azından trafikte körü körüne gezen arabalar azalır.
:bravo::bravo::bravo::bravo:
onursumer
27-01-2011, 23:20
en son benim getz i muayeneye goturduğumde kavaklı istasyonuna 0 kusurla geçmesi gerekirken aracı bi teslim aldım arka sis lambası yanmıyor hafif kusur yazmışlar
hemen gittim e dedim benim hepsi yanıyor neden boyle birşey yazıyor tuşunu bulamadık demişlerdi :D
en son benim getz i muayeneye goturduğumde kavaklı istasyonuna 0 kusurla geçmesi gerekirken aracı bi teslim aldım arka sis lambası yanmıyor hafif kusur yazmışlar
hemen gittim e dedim benim hepsi yanıyor neden boyle birşey yazıyor tuşunu bulamadık demişlerdi :D
plakanı ver yarın bakayım sistemden kardeşim ;)
onursumer
27-01-2011, 23:26
plakanı ver yarın bakayım sistemden kardeşim ;)
pm atıyoru mmerak ettim :)
Merak ettiğim bir şey var umarım cevabını bulurum burada ama.. orta konsolu şu tarzda yapsak.. daha basiti belki de, hani far tuşunu falan oraya koymadan, tüv de sorun çıkar mı ? yakıt pompası, marş düğmesi, elektrik düğmesi, sigorta kolu (galiba öyle diyorlar, kaza ypaınca falan çekiyorlar ya elektriği kesiyor) bir kaç gösterge vs.. Bunlar yüzünden tüv yönetmeliğine uygun değil denilip geri çevrilir miyim ?
http://media2.turbosport.co.uk/2008/6/2009091109444912728carbonconsole.jpg
ewt sağdan 2. biraz daha açık tonu oda güneşte durmaktan sanırım..
ozaman ortada çok büyük bir yanlış var direk aracın resımlerını çekın ve şikayette bulunun renksiz tampona nasıl farklı renk kusuru verebilirler ki yuh diyorum yani, ben gri renge boyanmış sanmıştım örnek starex ve h100 lerdeki gibi
Merak ettiğim bir şey var umarım cevabını bulurum burada ama.. orta konsolu şu tarzda yapsak.. daha basiti belki de, hani far tuşunu falan oraya koymadan, tüv de sorun çıkar mı ? yakıt pompası, marş düğmesi, elektrik düğmesi, sigorta kolu (galiba öyle diyorlar, kaza ypaınca falan çekiyorlar ya elektriği kesiyor) bir kaç gösterge vs.. Bunlar yüzünden tüv yönetmeliğine uygun değil denilip geri çevrilir miyim ?
http://media2.turbosport.co.uk/2008/6/2009091109444912728carbonconsole.jpg
çalışıyormu istenende güvenli çalışmasımı ozaman sorun yok diye düşünüyorum elektirik tesisatı saglam ve düzgün gizli çekildigi sürecede problem olmaz sanırım
Batu bu arada güvenliği yollamasam akşama kadar uyurdun orada :hehe:
Batu bu arada güvenliği yollamasam akşama kadar uyurdun orada :hehe:[/QUOTE]
:hahaha::hahaha: