Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : kaskonun karşıladığı bedel....

ygtrn
27-01-2011, 19:03
arkadaşlar bildiğiniz gibi ağabim yılbaşı gecesi saat 1.30da kaza yapıp aracını pert etti....

3 gün öncesi itibariyle kaskodan cevap geldi, karşılanan bedel 39 milyar.....
araç (1buçuk yıllıktı)2009 civic hb 1.8 otmatik, 25bin kmde idi ve sağ çamurluktan 6 milyarlık bir kazası vardı(serviste yapıldığı için 6milyar) bunun dışında mahallenin veledleri aracı daha 10günlükken çizdiği için kapıda falan boya vardı ve mini hasar paketiyle yapılmıştı....aracın şimdiki bedeli 57bin tl, biz ötv indirim zamanı 51bin tl gibi bir rakama almıştık.....

sonuç olarak bu verdikleri rakam bana biraz komik geldi... verdikleri fiyat sizce nasıl?

bunun dışında bu fiyatı yukarıya çekmem için izlemem yol nedir ne değildir fikirlerinize ihtiyacım var.....

teşekkürler......

Xenomorph
27-01-2011, 19:06
onlar seni tabirle sevmeye calısacaklar 39 mılyarmıs ne o oyle...

tamamen ve tamamen ne yedırebılırsek mantıgıyla calısıyorlar

kabul etme kasko bedelı ne yazıyorsa onun uzerınden prım odedıgını belırt yada bana aracımın aynısını bulun de

39 42 45 vs seklınde cıkacaklardır

overblack
27-01-2011, 19:07
ortalama 2. el fiyatlarından 1-2 lira düşük verir kasko.biraz bastırmanız lazım

ali_utku
27-01-2011, 19:21
kabul etmeyin fiyatı arttırmaları için bastırın bence.

aracımı kasko yaptığımında bu gibi durumlar için değer koruma paketinide aldım 30 TL gibi bir fark ödemiştim.bence arac kasko yaptırılırken bu tarz şeylere dikkat edilmeli.

white quattro
27-01-2011, 19:23
kabul etmeyin fiyatı arttırmaları için bastırın bence.

aracımı kasko yaptığımında bu gibi durumlar için değer koruma paketinide aldım 30 TL gibi bir fark ödemiştim.bence arac kasko yaptırılırken bu tarz şeylere dikkat edilmeli.

Bak ben böyle birşey olduğunu bilmiyordum.... :icon_tup:

Xenomorph
27-01-2011, 19:29
değer koruma paketi nedir açabilirmisiniz biraz

Sh4rk
27-01-2011, 19:33
o fıyatı kabul etmeyin fiyatı arttırmaları için bastırın bence

BurakCengizhanoğlu
27-01-2011, 19:45
yalnız bi anlık sinirle yazdım ama.. 39 milyara 1.8 civic rahat alınabiliyormuş fiyatlara bakınca farkettim..Ama sen yinede biraz kurcala

hüsor
27-01-2011, 19:47
biraz söylenin muhtemelen çıkarlar...

oguzhan999
27-01-2011, 19:49
bence gayet iyi vermişler hatta çok iyi,aracınız eğer 0 dan kaskolu ise ve bu kaza kasko yapıldığı tarihten itibaren geçen 1. sene içinde olmuş ise 0 paranızı alıyorsunuz ,

Ayrıca aracınızın suanki piyasasıda çok önemli size 45-50 bin arasında ücret ödemeyeceklerdir emin olun,zaten 1*2 bi içinde koşturmaya değmez tekrar diyorum bence gayet tatmnkar bi fiyat

biz 2005 yılında 0 olarak aldığımız peugeot 307 aracımızı özel siparşle getirttik ve 47 bin servis faturalıydı,aradan 1 yıl 8 ay sonra yapılan kazada pert oldu aracımız 26.500 tl para aldık :) onuda zorla,

sonuç olarak Allah kimseye kaza bela vermesin :D

fsunnetci
27-01-2011, 20:57
kasko hangi bedelde yapıldı ona göre fiyat biçerler...
Kasko değerinde firmadan firmaya yaklaşık 5bin tl farkediyor....
Fiyata itiraz hakkın var 3-4bin TL daha fiyatı yukarı çektirebilirsin..

Rstmania
27-01-2011, 21:05
kaako bedeliyle pek alakası yok. kaskodan aldığınız hasarsızlık indirimi dışındaki indirimler yüzde olarak düşülmüş 2.el değeri veriliyor.

ygtrn
27-01-2011, 21:07
arkadaşlar 39 milyar ve altı fiyatta olan 2.el araçlar km'siyüksek ve modeli düşük olanlar dikkatinizi çekerim....

bizim araç 2009 model 25bin km.....

cagri-35
27-01-2011, 21:09
İkinci ellerine bakıldıgında esasında cokta altında verılmemıs bır rakam.

Şayet ilk sene içinde gerçekleşmiş olsaydı kaza durum değişirdi o zaman verdiğiniz sıfır araç parasını alırdınız ama şu durumda biraz zor. Ama tabii ki kasko şirketleri kendi karlarını düşünüyorlar,siz yinede bastırın. Muhtemelen 1000 ila 3000 tl arasında artıcaktır rakam. Kolay gelsin ve geçmiş olsun.

Emir_b16a
27-01-2011, 21:45
kanka 2. el değerleri max 40 41 000 snde en fazla o kdr alabilirsin malesef çok aşada deil

XSi
27-01-2011, 21:46
pazarlık yap.. fiyat çıkar ama çok değil..

turbo&quattro
27-01-2011, 21:48
edit ......

focus musty35
27-01-2011, 21:55
su durumda en fazla 40 41 e cıkarlar gecmıs olsun

aron76
28-01-2011, 06:43
yılbaşı öncesi bende kaza yapmıştım
arabaya 18500 hasar çıkardı servis sonra 14500 e indi sigorta aracı satılığa çıkarmış ve araç 22000 den satılınca araç için bize 35000 tl ödediler
kaskoda yeni değer klozu var sözde ben faydasını göremedim
aracı alalı 8 ay olmasına rağmen 2 el değeri üzerinden ödeme yaptılar
kaza yaptığım aracın muadili bu sene üretilmiyormuş

Day Walker
28-01-2011, 07:26
Hangi sigorta şirketi?

Mutu
28-01-2011, 07:30
Aracınızın kmsini ve modeline göre ilanlar bulun, bunları sigorta şirketine"benzer model ve kmdeki araçların fiyatları" şeklinde faxlayın, mail gönderin ya da telefonda bildirin. Onlar verebildiklerinin en düşüğünü vermeye çalışırlar hep. Ben değerine yakın ilk seferde veren bir kasko şirketi görmedim. Bir de şuanki fiyatını vs. bildirirseniz aradaki uçurumdan ötürü birşeyler illa ki yaparlar. Fakat çok fazla bir artış beklemeyin. Bu arada bizim arabanın da kasko bedeli 1 yılda 17binden 15bine düşmüş, bizim ki pert olursa 13bin-14bin falan verecekler demek ki, 2003 accent parası :@ :D:D:D

Not:İlanlara baktım 2009 10-30bin km arası civicler 39-40bin. Bu fiyatların sahibindenden olduğunu hesaba katarsak sizin sigorta şirketi yine iyimsermiş :)

fsunnetci
28-01-2011, 08:05
kaako bedeliyle pek alakası yok. kaskodan aldığınız hasarsızlık indirimi dışındaki indirimler yüzde olarak düşülmüş 2.el değeri veriliyor.

Alakası yok diyorsun ama neye göre diyorsun bilmiyorum:confused:
2003 Ford Mondeo ghia Tdci otm aracımıza 1180TL garanti Eurok'a teklif verdi ama aracın kasko değerini 19bin500 TL olarak gösteriyor:rolleyes:
aynı araca Anadolu sigorta teklif verdi 1450tl ama aracın kasko değeri 24000Tl olarak gösteriyor ve fiyat farkından dolayı kasko pirimide değişiyor;)
Kasko firmaları uyanmışlar artık işi üçkağıtçıları vurmuşlar ve rekabet yapacağız diye değişik değişik fiyat politikası uyguluyorlar...
Anlatabiliyormuyum farkı..eğer aracım pert olsa her iki kasko firmasıda farklı fiyat belirlicekler aracımıza....

Rstmania
28-01-2011, 09:16
Alakası yok diyorsun ama neye göre diyorsun bilmiyorum:confused:
2003 Ford Mondeo ghia Tdci otm aracımıza 1180TL garanti Eurok'a teklif verdi ama aracın kasko değerini 19bin500 TL olarak gösteriyor:rolleyes:
aynı araca Anadolu sigorta teklif verdi 1450tl ama aracın kasko değeri 24000Tl olarak gösteriyor ve fiyat farkından dolayı kasko pirimide değişiyor;)
Kasko firmaları uyanmışlar artık işi üçkağıtçıları vurmuşlar ve rekabet yapacağız diye değişik değişik fiyat politikası uyguluyorlar...
Anlatabiliyormuyum farkı..eğer aracım pert olsa her iki kasko firmasıda farklı fiyat belirlicekler aracımıza....

Full Kasko bir araç için konuştuğumuzu varsayarak yazıyorum. Genelde onda her türlü kloz bulunuyor. Biz de 2005 senesinde clioyu perte çıkardığımız zaman kaskoda gözüken değerin üstünde para almıştık. Tekrar diyorum yok 5 yaş ehliyetli şöfor vs gibi indirim yüzdeleri düşülür.

Mesela sen 1000 lira kasko parası ödememek için %5 indirim alıyorsun ve 50 lira indirimin oluyor. ancak kazada 20000 TL hasar çıkıyor ve sana 20000 TL yerine %5 düşülerek 19000 TL ödüyor. Kaskocular bunu sana indirim yaptım diyerek anlatmadan yapıyorlar. Başına gelince bakıp kalıyorsun..

BosphorusBoys
28-01-2011, 09:32
Arkadasım Öncelikle Gecmis Olsun..
Kaskonunuz da Arac Bedeli Önemli diildir Pert araçlarda ikinci el rayiş bedeli bulunur ve siz teklif ederler..
Rayiş bedelini exper belirler galericiye gider internetten bakar ve ortalama fiyat söyler.
aracınız isterse 1000 Km olsun farketmez sonuçda ikinci el ve kullanılmı$ bir mal gözüyle bakılır.
Pert araçlarda prosedür illaqi vardır sen bu verilen teklife itiraz hakkın var.
Sende internetten üzerinden araçlar göstereßilir sende galericilerden imzalı kağıtlar alaßilir ve verilen paranın düşük olduğunu dilekçe şeklinde yapaßilirsin ki bu çok işe yarıyor.
bu itiraz sonucu ne olur tam bir muamma yükselebilirde aynıda kalaßilir.
yani 25 bin 08 model diye sana fazla verecek diiller.

efe_
28-01-2011, 09:33
oldukça iyi bir miktar .....

ygtrn
28-01-2011, 10:13
bu arada araç 2010 modelmiş arkadaşlar düzeltiyorum..... makyajlı kasalar 2010 oluyormuş......

sovalye
28-01-2011, 10:34
eğer kaskonuz full kaskoysa yani arac eskime payı dusulmeyecektir ibaresi yoksa işiniz zor. yada tüketici mahkemesine vereceksiniz biraz uğraşacaksınız..

imhotep
28-01-2011, 10:50
sahibinden den eş deger araclardan 3-4 tane link gonder hemen fiyatı yukarı cekıceklerdır.

benı vtece 17 lira veriyorlardı kasko bedeli 18.800 idi. link gonderdim kasko bedelini komple aldım.

BosphorusBoys
28-01-2011, 12:14
eğer kaskonuz full kaskoysa yani arac eskime payı dusulmeyecektir ibaresi yoksa işiniz zor. yada tüketici mahkemesine vereceksiniz biraz uğraşacaksınız..

iş mahkeme safhasına gelirse yıllar sürebilir.

sovalye
28-01-2011, 12:25
iş mahkeme safhasına gelirse yıllar sürebilir.

tüketici mahkemeleri yıllarca sürmez ;)

onursumer
28-01-2011, 13:46
1.8 otomatik vites makyajlı olanlardansa fiyatı düşük vermişler

biraz bastırmak gerekiyor bu tarz durumlarda kasko bedeli 57bin tl mi gozukuyor şuan

Rstmania
28-01-2011, 13:53
Hepimiz bir fikir sunuyoruz ama poliçe nedir ne değildir bilmeden konuşuyoruz. o yüzden önemli olan poliçe kapsamı uygulanan indirim var mı özel koşul var mı vs vs...

Gilgamesh
28-01-2011, 15:58
Öncelikle geçmiş olsun. Konu ile ilgili bir kaç şeyde ben ekleyeyim dilim döndüğü ve bildiğim kadarı ile. Başta hepimizin es geçtiği konu poliçelerimiz yapılırken x firma ile y firma arasında ki değer yargısını direk fiyatsal olarak baz aldığımızdan poliçe içerikleri ve satış sonrasındaki hizmetleri ancak lazım olduğumuzda okuyoruz. Yazacaklarım biraz uzun olacaktır ama örnek olması açısından ve bilmeniz açısından sizlere yararı olacağına inanıyorum.

Öncelikle artık her sigorta şirketi araçlarınızın muhtelif aksamları için tamir firmaları ile anlaşma yapmış bulunmaktalar. Örneğin kaza sonrasında aracınızın tamponu bir firmaya, radyatörleri bir firmaya, farları bir firmaya, jantları bir firmaya giderek önce tamir ciheti zorunlu kılınmıştır. Sizlerde araç sahibi olarak poliçenizin ödemesini yapmış olduğunuz anda bu tamiratları kabul etmiş oluyorsunuz. Zira poliçede o ufak ufak sayfalarca yazan yazıların satır aralarında bunların açıklamaları yazıyor. Hakeza camlarınız içinde aynı şey geçerlidir ve siz poliçenizin ilk ödemesini yapmış olduğunuz anda bunu kabul ediyorsunuz.

Gelelim kaza sahibi dostumuzun durumuna. Sizin durumunuzda aracınızın sovtaj bedeli aracınıza bakan ve sigorta şirketinizin atadığı eksper tarafından belirlenir. Bu yapılırken bir çok üyeninde belirttiği gibi belirli araç satış sitelerinde ki muayyer bedellerin ortalaması alınır. Elbette buna eskime payı da konularak aracın sağlamken ki şartlarıda göz önüne alınarak yapılır. Şimdi yine bir çok üyeninde söylediği gibi sizde aksi tez olması açısından aracınıza sovtaj çalışmasını kendiniz yapabilir ve internet ortamında ki eş değer araçları örnek gösterebilirsiniz. Lakin burada sigorta şirketi maalesef 1-0 önde zira aracınızın sovtaj çalışmasını yaparken önceki mevcut hasarları da göz önüne alınır ki sizin aracın muhtelif hasar ve boyaları mevcuttur. Bu hasarları da göz önüne alarak sovtaj çalışmasını yapar ve fiyatı ortaya çıkarır. Genellikle bu fiyat aracınızın eş değer durumdaki araçların fiyatına ortalama 2 ila 6 bin tl altına çıkar. Her şeye rağmen sizin itiraz hakkınız sizde saklıdır. Denemekte fayda vardır.

Not: Poliçelerinizi yaptırırken enflasyon koruması, değer koruması gibi klozları muhakkak sorgulatın.

aleasty
29-01-2011, 02:16
kasko bedeli (http://www.kasko.net/) hakikaten de sıkıntılı bir konuymuş. Başlığı açan arkadaştan bir gelişme alsak? Önerilen herhangi bir şeyi yaptı mı?

esmerserseriler
30-01-2011, 00:15
arkadaşlar 39 milyar ve altı fiyatta olan 2.el araçlar km'siyüksek ve modeli düşük olanlar dikkatinizi çekerim....

Bizim araç 2009 model 25bin km.....

km baktıklarını pek düşünmüyorum..sonuçta sigortacılar bankacılar gibidir alırken ak sakallı dede verirken celat oluyorlar..sen o parayı kurtardına dua et...

dirk
30-01-2011, 03:48
Sigorta Tahkim Komisyonu - Ana Sayfa (http://www.sigortatahkim.org/webdev/) [Mahkeme OlaTüketici dostu olan sigorta tahkim :P siortanızın anlaşması varsa tamamını veriyorlar biliyorum emin değilim.. linkten inceleyin ]

Fiyat için Baskı yapın... Yapın muadillerini gösterin İlanları mail olarak atın... Ama karşıdakininde size vereceği en yüksek mevla bellidir.. cook fazla ümit yok malesef kasko böyle :(/