Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektrik faturası hakkında yardım acil ?

hüsor
27-01-2011, 19:28
Bugun eve elektrik faturası geldi fakat görünce bi ohh çektim her zaman 100 150 tl gelen fatura 2.286 TL geldi sanki evin içine fabrika kurduk böyle bi durumla karsılastık şimdi yarın sikayet edicez fakat bize bu faturayı ödeyin ondan sonra mahkemeye falan verin demezler demi ?

apartmana gecen ay yeni elektrik saatleri bağlandı faturayada 12 TL olarak yansıyacağını söylediler. anneannemle aynı apartmanda oturuyoruz onun 30 lira geldi sadece bizde var ibnelik şimdi bunu bağlayan kişi yanlış bağlamış olabilirmi ?
kaçak hat yok baktım zaten saatler falanda yeni bağlandı... ki kacak hat bile olsa apartman var sadece etrafda herhangi dükkan falan yok...
dükkana bile bu kadar fatura gelmiyor...
daha önce basına böyle bi durum gelen oldumu ?

Thracian
27-01-2011, 19:31
Tahminim saat sayaçları yanlış okundu yada sayaç arızal.

Sizinle aynı dönemde takılan sayaçları kontrol edin ne kadar yakmışlar siz ne kadar yakmışsınız,

Germanian
27-01-2011, 19:33
hüso sayaçta bi problem olmuştur yada okumacılar yanlış okumuşlardır çankaya onur 2 işhanına yönlendircekler büyük ihtimalle bize de olmuştu zamanında bi problem warsa çözerler sıkma canını

edit:faturayı ödeyin öle sikayet edin diyolardı galiba onu tam hatırlamadım bak :S

hüsor
27-01-2011, 19:34
herkesin aynı gün de takıldı tüketim değerleride anneannemin faturası ile aynı değil yani tüketim değeride çok gösteriyo..

hüsor
27-01-2011, 19:36
hüso sayaçta bi problem olmuştur yada okumacılar yanlış okumuşlardır çankaya onur 2 işhanına yönlendircekler büyük ihtimalle bize de olmuştu zamanında bi problem warsa çözerler sıkma canını

edit:faturayı ödeyin öle sikayet edin diyolardı galiba onu tam hatırlamadım bak :S

ee bizi yönlerdirceklerde bu fatura miktarı ne olucak peki ? onu nasıl halletcekler veya halletcez ?

Ben o paraya kangoo ya motor yaptırırım :D

Germanian
27-01-2011, 19:36
herkesin aynı gün de takıldı tüketim değerleride anneannemin faturası ile aynı değil yani tüketim değeride çok gösteriyo..

elektronik sayaç bi problem olmuş olabilr sen bi şikayetçi ol ondan sonra hallederler zaten bi problem warsa artık okumaları sayaç değişimi vs taşeron firmalar yapıyo illaki wardır bi yerde bi hata

hüsor
27-01-2011, 19:38
Kesinlikle var biyerde hata :S

hddsheriff
27-01-2011, 19:39
dilekçe ver gelip bakıcaklar %99 yeni saat al bunu laboratuara vericez diyecekler sonra ortalama fatura çıkacak ödeyeceksiniz :)

Germanian
27-01-2011, 19:39
ee bizi yönlerdirceklerde bu fatura miktarı ne olucak peki ? onu nasıl halletcekler veya halletcez ?

Ben o paraya kangoo ya motor yaptırırım :D

wallahi neolacağını yarın gidince görüceksin :D
Ama yanlış hatırlamıyosam önce ödeyin diyolardı ama sen hep itiraz et tedaş firmaya yönlendirirse itiraz işe yarar yaz aylarında 2 ay kadar çalıştım bende sayaç okumada izmirdeki firmalar enseye tokat modunda hep benim gördüğüm yani en azından sen bastır sonuna kadar :D

hüsor
27-01-2011, 19:45
dilekçe ver gelip bakıcaklar %99 yeni saat al bunu laboratuara vericez diyecekler sonra ortalama fatura çıkacak ödeyeceksiniz :)
sağolun teşekkür ederim...

wallahi neolacağını yarın gidince görüceksin :D
Ama yanlış hatırlamıyosam önce ödeyin diyolardı ama sen hep itiraz et tedaş firmaya yönlendirirse itiraz işe yarar yaz aylarında 2 ay kadar çalıştım bende sayaç okumada izmirdeki firmalar enseye tokat modunda hep benim gördüğüm yani en azından sen bastır sonuna kadar :D

inş sorunsuz hallederiz..

daha demin arızayı aradık ilgili bi telefon almak için adama faturayı söyleyince ohh dedi şerefsiz :D

BurakCengizhanoğlu
27-01-2011, 19:49
Bence bi tüketici haklarına başvurun?

Alican
27-01-2011, 19:52
Saatinizde problem yok aynısı benımde başıma geldı atıyorum sizin önceki endeksiniz 47.856 idi saatiniz değişti :D ve endeksiniz oldu 00012 :D doğal olarak aradikini yazdı saati okumaya gelen kişi elektrik idaresine saat değişikliğinin yapıldığı zaman verilen kağıtla gidin işiniz çözülür.

efe-E
27-01-2011, 21:21
abi muhtemelen sayaçları okuyan dallama 22,86 yazcağına 2,286 yazmıştır ben sana söyliyim. Git ver itirazını hiç vakit kaybetmeden.

acil edit : itiraz sırasında ödeyin sonra itiraz edin derlerse, öğrenci bir arkadaşımın da başına geldiği için örnek veriyorum. benim bunu ödeyecek durumum yok. gelip kontrolunuzu yapın ben itirazımı yapıyorum de, kabul ettirmiştik bu şekilde.

dgoo
27-01-2011, 21:58
Aynı sıkıntıyı burda çok gördüm
Geneli sayacı okuyan memurların hatası mazur görmek lazım günde yüzlerce saat okuyorlar
Tedaşa gidip durumu izah ettiğinizde muhakkak ilgileneceklerdir şikayet falan uzun iş geekmez
Daha 2 ay öncesi aynı duruma şahit oldum 30 küsür liralık faturayı 3 bin küsür kesmişlerdi
Bi dilekçeye bakıyor durumun anormal olduğunu illaki anlayıp gerekli düzeltmeyi yapacaklardır

turbo&quattro
27-01-2011, 22:00
IST;daki evimize birkac ay fatura gelmemis sayac probleminden dolayi....Toptan yollamislar 1000tl ye yakin bir rakam...Babam gitmis itiraz etmis ama kabul etmemisler takside baglamislar.

individual
27-01-2011, 22:29
Bu olaya benzer bizim eve su faturası geldi normal de 20 - 25 lira gelen su faturası 875 tl olarak geldi.Ertesi gün annem sular idaresine gitti önce ödeyin sonra itiraz edersiniz demişler parayı geri almada yok 875 liralık su kullanırsınız demişler.Annemde bağırmış yetkili istemiş dilekce yazmışlar orda gün içerisinde gelip sayaçı okuyup hatalarının olduğunu kabul edip ödememiz gerekn tutardaki faturayı vermişler.Direk itiraz edin ödeme yapmayın hemen.

Burak K.
28-01-2011, 00:26
Bizede aynısı olmuştu.. Benim 27 lira sandığım fatura meğerse 27.000 lira yazıyor

Bankaya gittim yatırmaya,uzattım faturayı bankacıya.. Bankacı bi faturaya baktı,bi bana baktı bide elimde ki 30 liraya baktı.. :D Eee dedi bu fatura 27.000 lira.. Yuh,bi yanlışlık var diyip çıktım bankadan direk... :D Daha sonra aradık Bursa Elektriği telefonla iptal ettirdik ama sizin durum farklı olabilir.. :)

hüsor
28-01-2011, 09:06
bugun aradık onur 2 işhanına gidicez ordan sorunu çözücez... Sağolun bilgiler için tşkler :)

YavuzNaz
28-01-2011, 09:14
evime 400tl fatura geldi elektrik idaresine gittim yanlışlık var 47 lira dediler düzelttiler. aynı işlemi yapın.

MKT
28-01-2011, 12:35
aynı olay bizim evdede başımıza geldi bu ay.tüm apartmanın elektrik saatlerini değiştirdiler yeni model akıllı saaatmi neymiş ondan taktılar 12-15 tl arası değişim ücreti yansıyacak dediler fakat max 150 tl gelen fatura 285 tl gelmiş ve bu sadece bize değil tüm apartmana böyle gelmiş.aparmanın aydınlatma hisrafor ve asansörüne bağlı olarak gelen fatura her ay 60-90 tl arasında oynarken 200 küsür de ona gelmiş.itiraz etmek için faturayı ödemek zorundaymış herkes.faturalar ödedin fakat herkes dilekce doldurdu bunun peşini bırakmamak lazım

ZaZy
28-01-2011, 12:37
yan komşuma seneler önce olmuştu böyle bir durum. Direk şikayet ederseniz gelip sayaçları kontrol ediyorlar 2 gün içerisinde çözmüşlerdi...

hüsor
31-01-2011, 20:24
Bugun onur2 işhanına gittik bugunlerde fazlası ile olan bi durummus okuyan kişi nin hatasıymıs gelip bidaha okuyup doğru olanı yazcak :)

herkese çok teşekkür ederim :)

ZaZy
31-01-2011, 21:58
hayırlsı ile çözümlenmiş... Rahatlamışsınız :) birdaha olmaz inşallah