Orijinalini görmek için tıklayınız : sarı koni amortisör bir nebze aracı düşürür mü ?
demokena
28-01-2011, 08:06
ep3 typer ve ep2 için daha önce orjinal amortisör üzerine 3,5 eicbach kulanmıştım ama istediğim gb. düşüş sağlamadı. sarı koni+3,5 eicbach kombinasyonu ile bi fark yaratır mı? yumuşak ayarında. orjinal amortisör gb. konfor olur mu?:confused:
Bazı konilerin tablaları ayarlı ( sanırım eski civic sportlar böyleydi ). Bu ayarlı tabla sayesinde düşme mümkün olabiliyor.
Ama ayarlı tablo yoksa ( mesela kendi aracımdaki gibi ) amortisör değişiminde herhangi bir alçalma olmuyor.
ep2 we ep3 lerın on tablalarıyla oynanmıyo dıye bılıyorum on tarafın konı lerınıde orjınal amortısorun ıc kımsmını sokup yerıne konılerı takıyolar dıye bılıyorum
Sarı konilerde ayar tablası mevcut.
Ayar tablasını aşağı-yukarı ayarlayarak alçaklık-yükseklik ayarı yapabilirsiniz.
Konfor bakımından gayet iyi olacaktır. Yol tutuşu inanılmaz artıcaktır.
Bi arkadaşımızın sedan vti'nda Sarı koni + 3,5 Eibach yay seti kullandık.
Netice inanılmaz keyifliydi.
Tablalar en altta ve sertlik en sert'e yakın olmasına rağmen konfor güzeldi.
Tavsiye ederim.
NOT : Ep3'de değişiyor mu onu bilmiyorum.
Yanlış bilgi vermiş olmayayım..
Benim aracımda şu anda koni amortisör ve oem yaylar var. Sanki 5cm yay var gibi düşük şu anda:D
utkuselamoglu
28-01-2011, 08:33
Benim aracımda şu anda koni amortisör ve oem yaylar var. Sanki 5cm yay var gibi düşük şu anda:D
senin kasanın a shock ları ile bunlar farklı bu sölenendekinde ayar segmanları olmaya bilir. yoksa düşmeyecektir.
senin kasanın a shock ları ile bunlar farklı bu sölenendekinde ayar segmanları olmaya bilir. yoksa düşmeyecektir.
ha onu bilmiyorum abi. benim ayarlar en üstteyken bile düşük:)
ep3 lerdekı konılerde yukseklık ayarı yok.neredeyse hıc fark etmıor dıyebılırım.bende var satlık :D
demokena
28-01-2011, 10:08
bu işin en iyi çözümü o zman colliver almak ve biraz sabretmek .. :o
coıllı halı konı lı halınden rahat olmuor ama soleyım.ıkısınıde kullandım ben
Coil demek huzur demek, bende onu söylerim :D :D
coıllı halı konı lı halınden rahat olmuor ama soleyım.ıkısınıde kullandım ben
peki konilerin orjinal amortisorlere göre konforu nasıl daha kötümü iyimi bunu deneme imkanınız oldumu