Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda İntegra Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sayfa : 1 [2]

Osman Bahadır
07-09-2011, 23:39
90-91 q1
92-93 ys1 olarak trde geçer.. usa ve edm farklı kodla şanzımanlardır ama aynıdır baskı balataları... tek farkları onlarında 92 ile 91 in balatanın oturduğu dişlinin freezesi farkıdır... baskıları 90-93 aynıdır.. balata ise 90-91, 92-93 farklıdır... 92-93 e vtı baskısı takabilirisn... 91 e takamazsın o çok daha farklıdır...

Bizimkisi 91 Q1 şanzıman.

Freze ölçüsü farklı çıkıyor evet. Bu yüzden 90-91 seti lazım bana anlaşılan. Başka bir modelinki uymayacak. Yanlış mıyım?

XTD uygun çıkıyor fiyat olarak. Eğer güzel bir kitse XTD, ondan alalım bari.

JDM VTİ
07-09-2011, 23:40
xtd çok güzel bi kit kullandım onayladım ;)

by_hayali
07-09-2011, 23:57
elimde arzu ederseniz xtd kit var
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/91711-karisik-bir-cok-satilik.html

Osman Bahadır
08-09-2011, 00:15
elimde arzu ederseniz xtd kit var
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/91711-karisik-bir-cok-satilik.html

Hocam maaşallah, sen de hergün yeni ürün ekliyorsun.:)

Ama sendeki balatanın frezesi VTI ve 92-93 teg'e göre sanırım. Öyleyse bendeki Q1 90-91'e uymaz.

gökhan
08-09-2011, 08:47
92 -93 lere 99 viteklerin akisleri oluyor diye duydum, doğrumudur acaba, duyan varmı?

kRo_bOy
08-09-2011, 09:12
aynen xtd kullanıyoruz memnunuz tavsiye ederiz kavramasına hayran kalıyor arabaya binen hehehe:D:D:D:D

cery
08-09-2011, 09:37
bu baskı işi bana da lazım agalar. kaçırıyor zaten.
ibey den alıcak olan varsa birlikte alalım kargoyu filan azaltırız.

mutualist ilişkileri severim :D

MKT
08-09-2011, 11:30
bu baskı işi bana da lazım agalar. kaçırıyor zaten.
ibey den alıcak olan varsa birlikte alalım kargoyu filan azaltırız.

mutualist ilişkileri severim :D

Ya sen ne sapık adamsın yaaa. :D

JDM VTİ
27-11-2011, 16:18
güncel diyelim :)

kRo_bOy
28-11-2011, 10:23
alican khk daki turuncu tampon sinyallerinden soranlar var
var mı yoksa ebaydan mı getirtmek lazım

JDM VTİ
28-11-2011, 11:11
ebay kanka....

kRo_bOy
28-11-2011, 12:05
ebay kanka....
hımmm uygun zamanda bi bakar mısın fiyatına

JDM VTİ
02-12-2011, 17:43
olur bro ;) k.bakma geç gördüm

JDM VTİ
03-03-2012, 20:52
güncelleyelim :)

kRo_bOy
04-03-2012, 18:53
neyi güncel olum ya yay yok yok yayyy:D:D:D

Ufuk
04-03-2012, 19:24
Konuda yazıyormu bilmiyorum ama bir soru sormak istiyorum;
Ek civiclerin coilleri ıntegraya olur mu? yada teg'le uyumlu modeller hangileridir?

JDM VTİ
04-03-2012, 19:26
arka tasıyıcı farkı var.

ayrıca teg daha ağır filan.

teg için olan coilover direk teg için aratabilirsin ebayden.

91*93 teg..

cellosi
08-06-2012, 20:36
Çok zevkli bir araba bende artı olarak farları aydınlatmıyor diyenlere

far ampulunu ''general electric hb1 9004'' olarak kullansınlar kesinlikle 9007-9006 yuvalarına bunlar uyuyor diye takmasınlar akşamları arabadan soğurlar

MertAybaba
09-06-2012, 15:27
Yararlı bir konu olmuş teşekkürler.

BurakYozgat.
02-07-2012, 08:33
Konuya bi güncel çekelim bu hafta içi hayırlısıyla bordo 91 model integramın satışını alıyorum aracı denedim götürdüm gösterdim ön tampon harici değişen hiç bi parçası kazası yok 280 bin kmde fakat bu sene içinde komple sıfır motor yapılmış ki sahibi gerçekten pimpirikli bi insan muayenesi yeni bitti bugün yarın muayeneye sokucak sonrasında satışı alıcam inşallah. gözüme çarpan bişey olmadı headers-filtre-egsoz hiç bişey yok arabada sadece jant lastik var ve araç tüpsüz. bişey sormak istiyorum integralarda vtec açıyomu ya ? bu araba 4bin devirden sonra çıldırıyo sesi inanlmaz güzel bi hale geliyo :D

kRo_bOy
02-07-2012, 08:58
vtec kapak falan deilse:D:D:D integralar vtec açmaz:D:D

BurakYozgat.
02-07-2012, 08:59
vtec kapak falan deilse:D:D:D integralar vtec açmaz:D:D

yok ya orj kapak var bende açmıyo diye biliyodum noluyoda deliriyo bu araba 4binde ? :D

cery
02-07-2012, 09:00
Vtec acmiyor ama ses cidden vteci aratmiyor. Dedigin gibi 4000 den sonra cigerden geliyor ses :)

BurakYozgat.
02-07-2012, 09:01
arabaya zaten aşıktım o sesten sonra kesinlikle benim olması gerektiğine karar verdim almak için sabırsızlanıyorum :) yakıttan korkuyodum ama postları okudum öyle aman aman bi harcaması yokmuş sanırım :) araç düz vites sunroofsuz

cery
02-07-2012, 09:04
Lpg ile 30 liraya 110 120 km yol gidiyorum sehir ici sakin kullanim. Sahin dogandan az yakiyor :) benzin ile de 20 liraya 50 60 arasi atiyor

BurakYozgat.
02-07-2012, 09:10
Lpg ile 30 liraya 110 120 km yol gidiyorum sehir ici sakin kullanim. Sahin dogandan az yakiyor :) benzin ile de 20 liraya 50 60 arasi atiyor

ilk zamanlarda sakin kullanabiliceğimi pek sanmıyorum :) sahibi 30lu yaşlarda 4senedir onda çok istiyodum sonunda ikna edebildim kendisi vti'larla yürüyebildiğini söyledi ama stock halde vti'ya ne kadar tutunabilirki arada hp farkı var ?

cery
02-07-2012, 10:17
ilk zamanlarda sakin kullanabiliceğimi pek sanmıyorum :) sahibi 30lu yaşlarda 4senedir onda çok istiyodum sonunda ikna edebildim kendisi vti'larla yürüyebildiğini söyledi ama stock halde vti'ya ne kadar tutunabilirki arada hp farkı var ?

abartmış sanırım. :) stock halde neredeyse imkansız. hele 91 modelse q1 şanzımanla hayal görmüş diyebilrim :D

BurakYozgat.
02-07-2012, 10:59
abartmış sanırım. :) stock halde neredeyse imkansız. hele 91 modelse q1 şanzımanla hayal görmüş diyebilrim :D

Banada öyle geliyo ama aldıktan sonra yürürünü gerçekten merak ediyorum o yüzden sohbet muhabbet ve aracın durumunu görmek amaçlı denemek istediklerim olabilir :)

aliburma
02-07-2012, 11:35
ben de vtec den inip integra ya bindim. gerçekten integranın ruhu bir başka. bir de vtec üst kapak olunca tadından yenmiyor. biraz reklam oldu ama idare ediverin... :cool:

cery
02-07-2012, 11:41
ben de vtec den inip integra ya bindim. gerçekten integranın ruhu bir başka. bir de vtec üst kapak olunca tadından yenmiyor. biraz reklam oldu ama idare ediverin... :cool:

bi biz o tada bakamadık ali abi :D

BurakYozgat.
02-07-2012, 12:21

:) kapağı açmayı düşünmüyorum çok çok filtre egsoz yaparım headers taraftarıda değilim :D egsoz olarak airmass önceliğim var ama filtre seçiminde aklımda hiç bişey yok :)

aliburma
02-07-2012, 12:43
@cery vtec'in kralına sen bindin bro :) teg için de malzemelerin hazır di mi? yere bakan yürek yakan spec...

Airmass dedin mi aklıma yine sen geliyon :) teg de ayrı bi fenaydı. VTEG de nasıl olur acaba :)

cery
02-07-2012, 13:33
@cery vtec'in kralına sen bindin bro :) teg için de malzemelerin hazır di mi? yere bakan yürek yakan spec...

Airmass dedin mi aklıma yine sen geliyon :) teg de ayrı bi fenaydı. VTEG de nasıl olur acaba :)

malesef onu hiç öğrenemicez abi :d airmass'ı 5 dakka önce malii panpamla anlaşıp kendisine satmış bulunuyorum :) ama sesi fenaydı bee :D

hatırlatayım :D
DB1 Integra Airmass Exhaust - ceRy - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=GatMbb0RWHM)

BurakYozgat.
02-07-2012, 14:26
ses harika ya :) bişeyi sormak istiyorum ya integralar sıkıştırınca yani sürekli 4-6bin dd arası gidince yağmı eksiltiyolar ? öyle bişey duydumda sormak istedim

cery
02-07-2012, 14:52
ses harika ya :) bişeyi sormak istiyorum ya integralar sıkıştırınca yani sürekli 4-6bin dd arası gidince yağmı eksiltiyolar ? öyle bişey duydumda sormak istedim

sıkıştırınca her araba eksiltiyor. integraya has bi özellik değil :)
ha şu var. yüksek km ve yılların getirdiği aşınmayla supap lastiklerinin durumu göz onüne alındığında normal bile sayılır :D

ahmetesay
03-07-2012, 10:25
ya baskı balata almam gerekiyor xtd stage 1 alacagım adam şanzumanı sordu q1 olarak yazdım trde zaten ys1 92 ler q1 de 91 model başka yok oda bana B18A2 J1,S1,A1 and J1 cable tra diye meşaj attı bize hangisi oluyor arac 91 integra q1 yada adama hangi sini söyleyeyim bizimkisine hangi si uyuyor kullanan ve bilen arkadaşlar acil yardım 0534 685 28 29

kRo_bOy
03-07-2012, 10:33
alican görürse yazar hemen
veya istersen pm at yardımcı olur jdm_vti nicki

aliburma
03-07-2012, 11:01
malesef onu hiç öğrenemicez abi :d airmass'ı 5 dakka önce malii panpamla anlaşıp kendisine satmış bulunuyorum :) ama sesi fenaydı bee :D

hatırlatayım :D
DB1 Integra Airmass Exhaust - ceRy - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=GatMbb0RWHM)

hayırlısı olsun, yerine ne alacaksın? 63 girişli buddy club'ı vereyim :D

JDM VTİ
03-07-2012, 11:47
teg b18a2 4door 90-93model seçeneğini kullan.

a1 mi diye soruyorsa a1 cevabını ver.

efulim
16-08-2012, 02:19
slmn.alykm öncelikle herkese hayırlı sahurlar diliyorum arkadaşlar buraya kaydolmak için 3 gündür uğraşıyorum çok şükür sonunda üye olabildim. burda integrayla ilgili baya bilgili ustalar var ve sizlerden ricam bana tlfnla ulaşabilir misiniz en geç cuma günü için sözleştiğim bi teg var onu alıp almamakta çok kararsız kaldım :s tecrübeli abilerin kardeşlerin bilgilerine başvurmak istedim. kısaca özetleyim ben ilk defa bu araçlara merak sardım ve kararlıyım alıp kendi zevkime göre yapmak istiyorum fakat bütcem sınırlı alacağım araçtada sıkıntılar var, conta yakmış yaptırmış ama duman sibopları ve silindir kapağıyla ilgili işlem yapılmamış.., distribitör kapağını dahi yanlış takmışlar anlamayan bir usta yapmış, araç sahinin dediğine göre 1binliralık bir masrafla motordaki sıkıntı giderlirmiş, araç ilk çalışmada duman atıyor motorda üfleme yok öyle horul horul çalışmasıda yok, giderken duman atmıyor sadece ilk çalışmada bi kaç gaz verişte duman atıyor daha sonra kesiyor, birde keçelerinden yağ kaçırıyor alt taraftan baya yağ atmış, araca kamber verilmiş, baklalar kesilerek düşürülmüş, sürttüğü içinde takoz koydurmuş. araç bursada izmir plaka bana bu konuda bilgili arkadaşların tlfnla ulaşamasını istiyorum lütfen bana bi iylik yapın tlfnda daha iyi fade ederim aracın sorunlarını anlatıcam alıp almayacağıma karar vericem yardımcı olan ve olmayan arkadaşlara şimdiden çok tşkkr ediyorum. 0539 256 81 30 (Fatih) çağrı atmanız yeterli ben sizi ararım Allah rızası için bana yardımcı olun aracı istanbula getirip tamamen orjinaline çevirmek kaydıyla orda toplatmak istiyorum . hayırlı geceler.

Günkut
16-08-2012, 02:22
slmn.alykm öncelikle herkese hayırlı sahurlar diliyorum arkadaşlar buraya kaydolmak için 3 gündür uğraşıyorum çok şükür sonunda üye olabildim. burda integrayla ilgili baya bilgili ustalar var ve sizlerde ricam bana tlfnla ulaşabilir misiniz en geç cuma günü için sözleştiğim bi teg var onu alıp almamakta çok kararsız kaldım :s tecrübeli abilerin kardeşlerin bilgilerine başvurmak istedim. kısaca özetleyim ben ilk defa bu araçlara merak sardım ve kararlıyım alıp kendi zevkime göre yapmak istiyorum fakat bütcem sınırlı alacağım araçtada sıkıntılar var, conta yakmış yaptırmış ama duman sibopları ve silindir kapağıyla ilgili işlem yapılmamış.., distribitör kapağını dahi yanlış takmışlar anlamayan bir usta yapmış, araç sahinin dediğine göre 1binliralık bir masrafla motordaki sıkıntı giderlirmiş, araç ilk çalışmada duman atıyor motorda üfleme yok öyle horul horul çalışmasıda yok, giderken duman atmıyor sadece ilk çalışmada bi kaç gaz verişte duman atıyor daha sonra kesiyor, birde keçelerinden yağ kaçırıyor alt taraftan baya yağ atmış, araca kamber verilmiş, baklalar kesilerek düşürülmüş, sürttüğü içinde takoz koydurmuş. araç bursada izmir plaka bana bu konuda bilgili arkadaşların tlfnla ulaşamasını istiyorum lütfen bana bi iylik yapın tlfnda daha iyi fade ederim aracın sorunlarını anlatıcam alıp almayacağıma karar vericem yardımcı olan ve olmayan arkadaşlara şimdiden çok tşkkr ediyorum. 0539 256 81 30 (Fatih) çağrı atmanız yeterli ben sizi ararım Allah rızası için bana yardımcı olun aracı istanbula getirip tamamen orjinaline çevirmek kaydıyla orda toplatmak istiyorum . hayırlı geceler.

A.s fatih aracın linki varmı fotografı filan ?

efulim
16-08-2012, 02:28
hocam araçın linki bu Honda Integra 1.8 1992 Model 8.350 TL Sahibinden satılık ikinci el Yeşil renk - 94799237 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sahibinden-satilik-honda-integra-1-8-94799237/detay)

JDM VTİ
17-08-2012, 00:57
Neden masraflı integra istiyorsun? bu işlerde çevren yoksa integra'ya bulaşma derim ki gördüğümde yok..

10-12 arası güzel araç alabilirsin. bence girme bu araca sen mantıklı gelen o bana yazdıklarından sonra abicim.

melih
17-08-2012, 01:02
hocam araçın linki bu Honda Integra 1.8 1992 Model 8.350 TL Sahibinden satılık ikinci el Yeşil renk - 94799237 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sahibinden-satilik-honda-integra-1-8-94799237/detay)

arkadaşım girme derim biz niyetendik bi arkadaş baktı kulelerin ölçüsü birbirini tutmuyo dedi benzin filtresinden bile kaçak var gerisi sen düsün demişti macun catlakları var yani baya bi masraf var tecrüben ve bilgin yoksa girme derim bide son dedi fiyat nedir ??

efulim
17-08-2012, 01:50
arkadaşım girme derim biz niyetendik bi arkadaş baktı kulelerin ölçüsü birbirini tutmuyo dedi benzin filtresinden bile kaçak var gerisi sen düsün demişti macun catlakları var yani baya bi masraf var tecrüben ve bilgin yoksa girme derim bide son dedi fiyat nedir ??

son 6.500 diyor ama sekman kurtarırsa alınmaz mı? artı bu dediğinz arızalar bu araçtamıydı yani buna mı bakmıştınz?

melih
17-08-2012, 02:06
son 6.500 diyor ama sekman kurtarırsa alınmaz mı? artı bu dediğinz arızalar bu araçtamıydı yani buna mı bakmıştınz?

aynen bu araç bursada kuzenimin arkadaşı var onunda teği var ve bizim için sağolsun gidiğ baktı ve kulelerin ölçüsü tutmuyo yağ kaçakları aşırısı fazla ve benzin filtresinden bile kaçırıyo mesela ön tampon makyajlı ve kasa makyajsız
alırınır yapılır ama yorar zaman ve nakit sıkıntın yoksa senin bileceğin iş kimsenin malını kötülemek gibi niyetim yok bu arada yalnış anlaşılmasın

efulim
17-08-2012, 02:15
aynen bu araç bursada kuzenimin arkadaşı var onunda teği var ve bizim için sağolsun gidiğ baktı ve kulelerin ölçüsü tutmuyo yağ kaçakları aşırısı fazla ve benzin filtresinden bile kaçırıyo mesela ön tampon makyajlı ve kasa makyajsız
alırınır yapılır ama yorar zaman ve nakit sıkıntın yoksa senin bileceğin iş kimsenin malını kötülemek gibi niyetim yok bu arada yalnış anlaşılmasın

çok tşkkr edrm kardeşim, şimdi siz daha iyi bilirsinz yani bu araca tahmini ne kadar masraf gider ? artı aracı istanbulda orjinal bi şekilde toplatmak istiyorum yani değer mi değmez mi onu öğrenmek istiyorum 10 bin tlye istediğim gibi herşeyiyle yaptırabilir miyim?

melih
17-08-2012, 02:19
çok tşkkr edrm kardeşim, şimdi siz daha iyi bilirsinz yani bu araca tahmini ne kadar masraf gider ? artı aracı istanbulda orjinal bi şekilde toplatmak istiyorum yani değer mi değmez mi onu öğrenmek istiyorum 10 bin tlye istediğim gibi herşeyiyle yaptırabilir miyim?

bitmez sadace kaporta boyaya 2 3 bin gider ve bence o araç selet koyulup şasesi ve kulesi düzeltilmesi gerekir diye düşünüyorum

motor tabi kapalı kutu sadace conta seti değiştirerkte kurtabilirsin ama sen herzmn kötüsünü düşün kapalı kutu sonuçta bilemiyosun ne çıkacağını

10 harçarmıyım diyosun bence üstüne 2-3 bişe daha koy adam akllı bişeler alman daha iyi olur

efulim
17-08-2012, 02:24
bitmez sadace kaporta boyaya 2 3 bin gider ve bence o araç selet koyulup şasesi ve kulesi düzeltilmesi gerekir diye düşünüyorum

motor tabi kapalı kutu sadace conta seti değiştirerkte kurtabilirsin ama sen herzmn kötüsünü düşün kapalı kutu sonuçta bilemiyosun ne çıkacağını

10 harçarmıyım diyosun bence üstüne 2-3 bişe daha koy adam akllı bişeler alman daha iyi olur

bu araç için kaporta ve boyaya girmeyi dşünmüyorum, motor ve mekaniğini eksiksiz bi şekilde aracın fiyatıda dahil 10 bine yaptırsam bana yeterli diye düşünüyorum ama şimdiden vazgeçtim desem yeridir. sizin dediğiniz gibi yapıcam galiba :s bana abileceğim bi teg önerir misinz sahibinden yada o tür sitelerde bildiğinz varsa link atar mısın yada eşinizde dostunuzda bildğinz satılık teg olursa yönlendrin olur mu (otomatik veya düz vites farketmiyor) ? çok tşkkr ederim sağolun..

melih
17-08-2012, 02:28
bu araç için kaporta ve boyaya girmeyi dşünmüyorum, motor ve mekaniğini eksiksiz bi şekilde aracın fiyatıda dahil 10 bine yaptırsam bana yeterli diye düşünüyorum ama şimdiden vazgeçtim desem yeridir. sizin dediğiniz gibi yapıcam galiba :s bana abileceğim bi teg önerir misinz sahibinden yada o tür sitelerde bildiğinz varsa link atar mısın yada eşinizde dostunuzda bildğinz satılık teg olursa yönlendrin olur mu (otomatik veya düz vites farketmiyor) ? çok tşkkr ederim sağolun..

siz araça baktınızmı bu arada eğer baktıysanız gördükleriniz nelerdir..

facebookta böyle bi sayfa var burdan takip edebilirsin mesela
Anmelden | Facebook (http://www.facebook.com/groups/Teamhondaintegra/)

önerebilecklerimde bunlar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-temiz-orjinal-durumda-biniciye-86343539/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-vtec-integra-ls-vteg-94748831/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-acil-integra-96074456/detay#

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-1991-honda-integra-78281072/detay

efulim
17-08-2012, 02:37
siz araça baktınızmı bu arada eğer baktıysanız gördükleriniz nelerdir..

facebookta böyle bi sayfa var burdan takip edebilirsin mesela
Anmelden | Facebook (http://www.facebook.com/groups/Teamhondaintegra/)

evet baktım ve baya incelettim tamircim dahi alma dedi ama ne biliyim birazda benim aceleciliğimden olsa gerek böyle üstüne düşüyorum, kaputu açtığımda göze ilk çarpan şey hem alttan hemde üstten fazlasıyla yağ kaçaklarının olması, distribitör kapağını dahi ters takmışlar tek bir conta tutuyor, kamber verilmiş, baklalar kestirilmiş arkalar sürttüğü için sonradan takoz koyulmuş, ilk çalıştırmada eksozdan duman ve çiğ benzin atıyor gördüklerim bunlar.. birde geri vitesde sorun var bazen cırrr diye ses geliyor dişlilerden yada debriyajdan diye tahmninde bulunmuştum.. gördüklerim bunlar. birde bu linkteki araca bakar mısın arkadaşım kıyaslıcak olursa sizce hangisi mantıklı? Honda Integra 1.8 1992 Model 12.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Mavi renk - 95681342 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-mavi-yer-ucagi-95681342/detay)

melih
17-08-2012, 02:44
Honda Integra 1.8 1991 Model 9.900 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 94762778 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sahibinden-integra-94762778/detay)

buna bakmayı neden düşünmüyosun sende bursadasın sanırım

efulim
17-08-2012, 02:47
Honda Integra 1.8 1991 Model 9.900 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 94762778 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sahibinden-integra-94762778/detay)

buna bakmayı neden düşünmüyosun sende bursadasın sanırım

evet bursadayım bu aracada baktım ama hem beyaz hemde sanrufsuz olduğu için eledim, ayrıca motor yapılmış ben kendi ustama yaptırma taraftarıyım tabi yapılması gerekiyosa yani motor istemeyen bi araç bulsam çok daha iyi olucak oda ayrı bi konu.

melih
17-08-2012, 02:50
eski model araçlarda sanrufsuz alman daha iyi olur çünkü çürüme olayı çok fazla oluyor
klima olsunda sanruf olmasın :)

efulim
17-08-2012, 02:54
eski model araçlarda sanrufsuz alman daha iyi olur çünkü çürüme olayı çok fazla oluyor
klima olsunda sanruf olmasın :)

:) sanruf olmazsa olmazlarımdan biridr :) bu araç sence nasıl? şimdi diğerleri bana çok uzak ve onları gidip baktırma gibi bir şansımda yok :/
Honda Integra 1.8 1992 Model 12.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Mavi renk - 95681342 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-mavi-yer-ucagi-95681342/detay)

melih
17-08-2012, 02:57
hani dışardan iyi duruyo olabilir ama baktırmanda fayda var her zaman bilen ve anlayan kişilere

efulim
17-08-2012, 03:01
hani dışardan iyi duruyo olabilir ama baktırmanda fayda var her zaman bilen ve anlayan kişilere

hocam çok sağol yarın inşallah bu aracıda baktırıcam artık hayırlısı neyse o olsun çok tşkkr edrm hayırlı gclr

melih
17-08-2012, 03:07
hocam çok sağol yarın inşallah bu aracıda baktırıcam artık hayırlısı neyse o olsun çok tşkkr edrm hayırlı gclr

Allah hakkında hayırlısını eğlesin umarın temiz düzgün araç nasip olur sana

iyi geceler

baha38
17-08-2012, 06:40
İntegra arayan varsa bu arabaya şiddetle bakmalarını tavsiye ederim.temizliği gidişi 10 numaradır. hiçbir yerinden ses gelmez. Kimsede 91 model olduğuna inanmaz. Km de kesinlikle orjinaldir. 5664 den muayene veriside geliyo orda son 2 muayenesi görünüyo hangi km lerde girdiği belli.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-degisensiz-orjinal-teg-89674249/detay/

uerbas
17-08-2012, 08:32
İntegra arayan varsa bu arabaya şiddetle bakmalarını tavsiye ederim.temizliği gidişi 10 numaradır. hiçbir yerinden ses gelmez. Kimsede 91 model olduğuna inanmaz. Km de kesinlikle orjinaldir. 5664 den muayene veriside geliyo orda son 2 muayenesi görünüyo hangi km lerde girdiği belli.

Honda Integra 1.8 1991 Model 13.700 TL Sahibinden satılık ikinci el Bej renk - 89674249 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-degisensiz-orjinal-teg-89674249/detay/)

ben arıyorum ama bide sunroof olaydı iyiydi bu renkleri çok güzel :)

baha38
17-08-2012, 09:06
ben arıyorum ama bide sunroof olaydı iyiydi bu renkleri çok güzel :)

Sunroof olması tabiki iyi ama bu araba hakkaten güzel. Hani varsa sunrooflu bu ayarda tabiki onu al ama bu arabaya baktırabilirsen bi baktır.pişman olmazsın.

umutcan
17-08-2012, 13:38
Integra olayı bambaşka.
Özerk gruplar, forum siteleri kurduk yeni başlayacaklara ve sorusu olanlara yardımcı olmak için.

Bir arkadaşa yazdığım iletiyi aynen buraya yazıyorum.

arabanın başına gidince mutlaka,
- kapı fitillerine bak düzgün mü? yensini bulamazsın.
- orjinal farlarını mutlaka iste (sanırım angel vardı onda)
- arka stoplara bak kırık çıkık var mı? stopları da bulamazsın. ikinci elde teki 200tl civarında satılır.
- inceden bi kalkış yap ve vurma sesi var mı dinle, genelde iç aks lalelerinden yapar eğer iç akslar ve motor ön arka kulakları sağlamsa o vuruntunun nedenli şanzuman istavrozlarıdır, hemen hemen hepsinde vardır bunu dert etme ama bil
- sunroof varmı hatırlamıyorum ama mutlaka camına çerçevesine bak eğer çerçevesinde tamir edilemeyecek bir çürük varsa ya da camı çatlaksa ARABAYI ALMA! benim sunroof çürüdü ve tam 1000tl'e mal oldu bana. TR'de bulmak ya da yaptırmak mümkün değil, yurt dışında da yılda 1 tane ikinci el satılık çıkıyor. Ben geçen ay aldım iki sene sonra...
- frenlere çok takılma genelde tutmaz eğer anadolu yakasındaysan benim yaptığım fren modifikasyonunu yaparız rahat edersin.
- yağ kaçaklarına mutlaka bak hatta yağ çubuğunu çek iki nokta vardır üstte olanın üzerinde olması gerekir yarısında ya da altında ise niçin öyle olduğunu sor. yağ kaçakları büyük sorun ben en sonunda komple conta seti değiştimekte buldum çözümü
- mümkünse bujileri sök, üzerinde yap var mı bak, eğer yağ varsa bu külbütör kapağı içindeki buji keçelerinin değişmesi gerektiğine işarettir. Dert etme külbütör kapağı conta takımı yaklaşık 30 lira.
- ön tampon ayarına bak genelde tampon hizasız ve düşük olur eğer öyle ise düzeltmek pek mümkün olmuyor.

Integraya binmek gönüllülük esaslıdır. Alır dertsiz tasasız, yağını suyunu koyup binerim derseniz genelde yanılırsınız. Ancak bir defa bindikten sonra da başka bir arabayı sevmeniz mümkün değil :)

Saygılar UmutCan...

JDM VTİ
17-08-2012, 13:44
integra alıcak arkadaşlara tavsiye, kaporta sorunsuz olsun motor bitik olsun önemli değil :)

motor yaptırırsınız ama kasayı biraz zor toplarsınız.

temiz integra alırsanız derdiniz tasanız olmaz yağ su devam..

sunrrof konusundada problemli olanlar baş ağrıtır problemli olmayanlar daha cook uzun seneler gider.

melih
17-08-2012, 13:47
integra alıcak arkadaşlara tavsiye, kaporta sorunsuz olsun motor bitik olsun önemli değil :)

motor yaptırırsınız ama kasayı biraz zor toplarsınız.

temiz integra alırsanız derdiniz tasanız olmaz yağ su devam..

sunrrof konusundada problemli olanlar baş ağrıtır problemli olmayanlar daha cook uzun seneler gider.

para ve zaman olduktan sonra yapılmıcak bişe yoktur :) buda ayrı bişe

JDM VTİ
17-08-2012, 13:54
abi öylede kaporta parçasını bulmak cok zor ölüm hatta misal sunroof fitiller iç trim parçaları :)

melih
17-08-2012, 14:08
abi öylede kaporta parçasını bulmak cok zor ölüm hatta misal sunroof fitiller iç trim parçaları :)

Sen bulursun ya sıkıntı yok :) Eski teg cilerden kim kaldı ...

umutcan
17-08-2012, 14:11
Bulunmayacak parça yok sadece paraya bakar : )

Herkes taktir edecektir ki Vakit ve Nakit bu olayın tek çözümüdür.

devilboy
17-08-2012, 20:17
alacak arkadaşlara tavsiyem ucuz diye integra almayın yanılır üzülürsünüz aracımı trde integrayla ilgilenen herkes bilir ( timuçinin eski teg ) a dan z ye orjinal ve bakımlı bi araç aldığım fiyat kadar üstüne harcadım hiç abartısız benim arabam sağlamdı okadar yedi kerata bide bakımsız olanları düşünün ??? arkadaşın dediği gibi motor çokta önemli değil kasaya bakın alırken

umutcan
18-08-2012, 22:55
alacak arkadaşlara tavsiyem ucuz diye integra almayın yanılır üzülürsünüz aracımı trde integrayla ilgilenen herkes bilir ( timuçinin eski teg ) a dan z ye orjinal ve bakımlı bi araç aldığım fiyat kadar üstüne harcadım hiç abartısız benim arabam sağlamdı okadar yedi kerata bide bakımsız olanları düşünün ??? arkadaşın dediği gibi motor çokta önemli değil kasaya bakın alırken

Biraz şans faktörü de var Bahri ya iyi diye aldığın araba her ne kadar orjinal olsa da bazı parçaları ömrünü tamamlamış olabiliyor. Benim başıma geldiği gibi. Ancak benden sonra kullanacak kişi hakkatten sıkıntısız binecek :D

bugratemel
18-11-2012, 14:37
Konuda araştırdım ama göremedim q1 - y1 - y2 şanzıman oranları ile ilgili bilgisi olan varmı ?
Araç b18 swap ef9 ve şanzımanım q1

JDM VTİ
18-11-2012, 21:32
bende vardı servis bilgisi şeklinde ama pc'ye format atınca gitti :(

timuçintt'de olabilir.

Osman Bahadır
18-11-2012, 22:09
Konuda araştırdım ama göremedim q1 - y1 - y2 şanzıman oranları ile ilgili bilgisi olan varmı ?
Araç b18 swap ef9 ve şanzımanım q1

91'lerde çıkan Q1'in bilgileri pek yoktur piyasada. Çünkü ne US spec, ne JDM...

Final 4,400
3.166
1.875
1.259
0.935
0.742
R 3.000

92'lerde çıkan YS1'lere göre uzundur biraz. Atmosferikte kötü, turboda güzeldir.

coder
02-12-2012, 09:05
Merhabalar, bir sorum olacak.
Bahsettiğiniz uzun şanzuman araç turbo projeye çevrildiğinde kaldırabileceği güç nedir?

MuraTeg
04-02-2013, 15:29
Baya boş kalmış burası yahu, sanırım integraları unuttunuz haaa :)

!KO
04-02-2013, 17:17
sunroof fitillerını bulabılırmıyız :D yada sunroofdan kaçal varmıs içerden silikonlamıslar tamırı mumkunmu

MuraTeg
04-02-2013, 18:14
Sıkıntı cok buyuk sıkıntı :)

salmanozan
31-08-2013, 16:45
bu aralar integralara baya sardım bana önerebiliceğiniz eşten dostan veya gördüğünüz piyasadaki sağlam temiz teg varmı arkadaşlar ;)

41AF101
31-08-2013, 16:51
Bu konuyu Gördüğüm çok iyi oldu, Açıkcası bu bilgiler az çok fikir verdi. Nasip olursa forumdan bir abimin arabasını almaya niyetlendim. Kendi Arabamın satışını verip paramı almayı bekliyorum, bu hafta bi aksilik olmazsa bakıcam arabaya.
Babamla beraber gideceğim için Mecburen (onun aklı kalmasın diye) genel olarak arabaya baktıracağım.Ankarada İntegradan anlayan usta nerede var ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Risendark
31-08-2013, 19:08
bizde eski integra kullanıcısıyız babam 3 yıl kullandı onun ağzından yazıyorum integra çok farklı özel bir arabaydı performası güzel şanzuman motor uyumu süper virajları güzel frenlerin biraz yetersiz kaldığını söylüyor babam.iç aksam olarak koltukları çok rahat bel destekli bi koltuğu var diyor sonra göğüsü kullanışlı ve kaliteli yeni arabalarda öyle bi göğüs olmmadığnı söylüyor... Yanlız tek şikayetimiz süspansiyon sistemi arabada 17 " Dezent jant vardı ve 45 yanaktı yaylar orjindi kesme biçme ısıtma yoktu ama çok sertti çukurda sesleri abzorbe etmiyordu tek sıkıntı buydu yani tabiri caizse takır tukur sert bi süspansiyona mevcut araç.bunun dışnda kapı fitilleri pahalı stopları pahalı ayrıca farları göstermiyor ufak tefek sıkıntılarıda bunlarmış yardımcı olabildiysem ne mutlu... %90 tavsiye edilir :D

Barış
31-08-2013, 20:53
http://img211.imageshack.us/img211/6050/dsc07335t.jpg (http://img211.imageshack.us/i/dsc07335t.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

http://i1106.hizliresim.com/2011/6/11/14476.jpg (http://goo.gl/mc9cY)

JDM VTİ'den

Son zamanlarda bayağı ilgi odağı oldu integralar. Bunun içinde böyle bi konu açıp,TEG hakkında merak edilenleri +ları ve -lerini yazarsak almayı düşünen,ön yargıları olan,merak eden arkadaşlara faydalı olur diye düşündüm.kendimce gözlemlediğim kullananlardan duyduğum yorumları harmanlayarak bikaç şey yazıyım, benden çok çok daha bilgili olan abilermiz de devamını getirirler:)
Buji Kodu
*Buji kodu BCPR6E-11'dir. Bu koddan başka bi buji kullanılması tavsiye edilmiyor.

Benzin çok yakar mı?
*Uzun yolda yaktığım benzin(ara ara devirli kullanarak) 25krş
Ş.içi(Gazlamalı) 40-41krş
Not: Aracımın specleri filtre,hedırs,egzos,eprom ayarı,17jant ile oluşan değerler bunlar :)

Konforu nasıldır?
*Bana göre civicten çok daha konforlu,ayrıca donanımlı

Sürüş izlenimleri?
*Frenler bana göre yeterli değil,oturaklı bir araba ama arkayı savurma olayı yaşayabiliyorum baya sert virajlarda gerçi benim arka koltuklar ve bagaj komple sökükken tattım bu hissi :))
*Direksiyon tepkisi normal,sürerken keyif alıyorsunuz

Donanımları?
*Abs yok hava yastığı yok gerisi full :) 4cam otomatik,4disk fren,klima,hidrolik dreksiyon,alçaklık yükseklik ayarlı aynı zamanda,içerden açılır bagaj ve benzin kapağı,sunroof(elektrikli),dikiz aynaları elektrikli,elektrikli anten,far açık uyarıcısı,kemer takma uyarıcısı.

Sorunları?
*Sunrooflu modellerde ayakları sıkıntılı olabilir,çürümeye başlayabilir,parçası zor bulunur,arka cam zor bulunur rezistans arıza yapabilir,bagaj içinde çürümeler olabilir,farklarını stoplarını hasara uğrattığınız zaman sıkıntı olabilir,distribitör şarj dinamosu sıkıntı çıkarabilir.direksiz kapı olduğu için camlargevşer ve kapıyı kapattığınızda sallantı yapar ki bu benim en gıcık olduğum şeydir :D ama vidaları sıkarak geçirebiliyorsunuz büyük bişey değil yani.benzin ışıkları genelinde yanmaz şamandıradan olur genelde.

İntegralara Bakış?
*Model düşüklüğünden dolayı dezavantajları vardır malesef,ama emin olun normal bi civic ies'in model dışında bana göre hiçbir üstünlüğü yok İntegra'ya.hangi 91-92model arabada elektrikli yan ayna,elektrikli sunroof var misal olarak :) Alırken dikkat etmeniz gereken yerlere baktığınız zaman size kolay masraf çıkarmaz. ama çıkartırsada sıkıntı yaşatır:)

Beyin ve Chipleme Durumu*
pr4beyin kodludur, chiplenebilir özelliğe sahiptir. iyi bir eprom ayarı ayrıca hem yakıtta hemde güç olarak sizi tatmin eder

timucintt'den;

Genel Mühendislik
Teg hakkında bilinmesi gerekenler şöyledir.... Öncelikle çok sağlam araçlardır... hondanın bir sürü modeline binmiş denemiş ve incelemiş biri olarak diyebilirimki zamanın ve şimdiki araçlardan bile halen üstün yanları olan bir araçatır.... birincisi şase tasarımı zamanın en iyi cray tasarımlarından biridir... darbe emici şase ve enerji kırılma noktaları fazlaca bulunmakatadır. Ön ve arka tampon demirleri ve darbe emici köpükleri bile şu andaki hiç bir hondada bu kadar dolusu yoktur... sırf arka traversin boş ağırlığı 20 kilo. Şasenin kemikli oluşu kaporta sacınında sağlamlığı aynı yıllardaki EF ve Accordtan üstündür ki integra civic ve accord arası bir modeldir...

Şase ve Aerodinami
şasesinin tek kusuru aracın fazla yere yakın oluşudur genelde paramparça olurlar önden kaza yaptıklarında çünkü burnu yere yakın ve uzun olduğundan bütün darbeyi şase yerine kaput ve çamurlukları yiyor ve buda aracın anında parçalanmasına nedendir aynı şekilde aynı yıllardaki EFlerdede aynı kusur vardır.... Aerodinamisi iyidir... önden sert kırar rüzgarı arkaya normal bir şekilde dağıtır... spoilersiz tegle spoilerlı arasındada deli gibi yol tutuş farkı vardır anında hissedilir fark yani ben hissediyorum

Yol tutuş
Yol tutuşu mükemmeldir... şimdiki yeni hondalarla kıyaslanır yol tutuşu... alt takım diğer civiclerle benzerlikler içersede şasenin tasarımından dolayı daha iyi bir performans sağlar...
yol tutuşu kötü diyenler kesinlikle kötü bilmiyorlar yada arabalarının alt takım burçları vs si ölüdür... heleki ön arka üst alt kule gergileri poliüretan burç takımı ve 3.5 lik bir yayla bu aracın nasıl yol tutuğunu gördüklerinde baya bir moralleri bozulacaktır... yürüyen aksamının tek kusuru ( kusur değil aslında sahiplerinin umursamamazlığı aslında ) yapı olarak sağlam olmasına rağmen alt takımın üst rotillerde boşluğu hızlı yapan bir araçtır aynı zamanda arka bağımsız salıncakların komple burç ve trapez takozlarının yenilenmesi şartdır çünkü bu burçlarda en küçük bir boşluk aracınızın TOE KAMBER ve KASTERinde kaçaklıklara neden olur ve bu aracınızı yolda gezmesine ve sert virajlarda saçma sapan sekme ve kaçmasına sebebiyet verir....

Frenler
Frenlerine gelince... konvansiyonel olmalarından dolayı ALB gibi fren destek sistemleri olmadığından frenlerde kızaklama viraj içlerinde frene asılmalarında kıçın atması çok doğaldır ama tegi iyi bilen birisi olarak oversteering durumlarında tegi kurtarmak çok kolaydır... ama EK de EF de daha zordur.... Frenleri ise yeni alacak olanlar benim gibi komple fren merkezini disklerini ve hortumlarını elden geçirsinler ve kesinlikle OEM kullansınlar aradaki fark dağlar kadar....

Kaporta
TEGler 20 yaşında olmalarına rağmen çürükleri çok olan bir araç dğeildir... genelde arka çamurluk içlerinde pas birikir aynı şekilde ön panel saçının bir kısmında pas görülebilir... aynı zamanda kapı fitilerinin C stununda bittiği kısımda büyük çürük delikler bulmak mümkündür çünkü oralarda su birikiyor teglerde bu bir mühendislik hatasıdır ben oraya delik açtık matkapla küçük ondan sonra çürük durdu aynı zamanda genel olarak bütün tegler sol taraftan çürümeye başlar

Konfor ve Malzeme
Bana göre mükemmel bir kalitesi var göğüsün komple vinil deri iç aksamı ve insana kalite hissi veriyor... yeni hiç bir arabada o kaliteli göğüs yok artık.... göğüsü çok kullanışlı ve herşeyi elinin altında görüş açısı ise bir devrimdir... akvaryum içindesin gibi bir hisse kapılıyorsun ve çok ferah bir araçtır kullanırken çok zevk veren ve çok pis bağımlılık yapan bir araçtır.... tek kusuru yine yaşından dolayı havalındırma ventleri kırık olabiliyor koltukları vtı koltuğu gibidir zaten bel desteği ve kavraması çok iyidir....

Motor ve şanzıman...
Tİpik honda sağlamlığı.... yüksek kmlilerde genelde metal yorgunluğundan dolayı çelik üst contası eskiyor değişmesi gerekiyor olabilir. Ama motoru açılmamış temiz bakılmış hor kullanılmamış bir tek motor üst kapağı açılmadan segmanlar değişmeden rahat 400 500 K Km yapacak kapasitede bir motora sahiptir... elektronik ve elektrik donanımı çok sağlamdır olabildiğince mekanik müşürler, sensorler ve okuyucular mevcutdur ve kolay kolay kurcalanmadan bozulmazlar.... Motorunun en büyük düşmanı ısıdır suyuna yağına iyi bakın en küçük bir eksilmede sizi çok pis üzebilir...

integranın subap ayarı şöyle olmalı

emme 15-19
egzoz 17-21

Şanzımanlar....
Q1 YS1 gibi şanzımanlar çok sğalamdır... litaratüre girebilecek sğalamlıkta şanzımanlardır düzgün binildiği hor kullanılmadığı srece onlard amotordan daha uzun bir ömre sahiptir....

Otomatik şanzımanlarıda çok sağlam ve ataktır.... Bende 2 tane mevcut otomatik şanzıman kompel mekanik selenoidle yönetiliyor şanzıman ve 4 adet elektronik dıştan kontrollü selenoid mevcutdur.... ataklığı çok iyidir.... S4 de kullanmakta çok zevkklidir aynı zamanda yakıtdada adamı üzmez... sıkıcı bir otomaitk şanzımanda dğeildir... hondaların içindeki kullandıklarımın en zevkli şanzıman kendisi aynı zamanda G3 preludedeki şanzımanda süperdir... tek kusurları yüksek kmlilerin zamanla main valve selonoid beyinlerinin içindeki ayaların ve kurşun valvelerin görevini yerine getiremiyor olmasıdır.... Benim şanzımanım mesela ilk kes 245.000 kmde söküldü ve balatalarında boşluk dahi yoktu ( vardı ama tölerans servis limitleri içerisinde)

Dipnot: Aynı zamanda Q1 şanzuman çok uzun bi şanzumandır, turbo için candır atmosferik içinse aşırı uzundur.

bossporus06'dan:
Eski bir integra kullanıcısı olarak bende bir şeyler yazıyım:
*Bana göre diğer hondalara göre çok farklı bir modeldir!
*Sunduğu performansa göre yakıt tüketimi makuldur.
*Alt takım ve yürüyenleri türkiye yollarına göre değildir,o sebeble sık sık alt takım bakımına girersin.
*Parçası bulunmaz derler,aslında bulunur fakat biraz pahalıdır.
*İnanılmaz keyifli bir oyuncaktır...
*Ciddi ciddi bağımlılık yapar,arabaya birşeyler yapmadan duramassın.
*Gaz ve direksiyon tepkisi oldukça iyidir,kullanımı ve görüş açısı mükemmeldir.
*Kliması orta ayarda soğutur,çalıştığı zaman güçten çok çalar,kalorifer sistemi tipik japan otomobili gibi fena değildir.
*Vtec yapmak öle hemen kapak takalımla olacak bir iş değil,uğraştırıcı bir moddur,para,zaman ve iş gücüne ihtiyaç vardır.
*Motor sesi çok iyidir.(Araç genel olarak içeri çok ses alır
*Şanzımanı oldukça sağlam ve keyiflidir.(yolları uzun olsa bile)
*Çok farklı araçlara bolca sürpriz yapabilirsiniz.
Son olarak 91 model integra 0km olarak yeniden üretilse hiç düşünmeden hemen alırım

alperx'den

bende TEG ile ilgili yazayım biraz..

TEG ilginç bir araç gerçekten.. Birçok konuda sıradışı ..

1. Yere çok yakın zaten, bir 3-4 cm düşürdüğünüz zaman binince sanki go-kart gibi hissettiriyor. Buda kimine göre acaip - kimine göre de müthiş bişey. Bana göre süper.

2. Donanım olarak yeterli denebilse de, frenlerin elden geçmesi şart. Çoğu TEG'de ABS yok. Sanırım çok azında var. Araç bu frenlere göre hızlı sayılır. Benim frenler Megane frenleri. Diskleri daha buyuk. Cuk oturuyor.

3. Şasesi ve süspansiyonları baya sağlam. Bence sorunu şu : aracı düşürdüğünüzde kamber sorunu oluşuyor. Bu araca düşürmek çok yakışıyor. Yüksekken komik bi araç oluyor.

4. Araçta müthiş ayrıntılar mevcut. Ön kaputun üzerindeki kıvrımlar harika. Abartmıyorum, göstergeler birçok 2011 model araçlardan bariz daha güzel. Aracın genişliği normal bi araçtan daha fazla. Bir arkadaşımızın da dediği gibi, araç yere yakınken hele bir de lastikler geniş ise, tampon dizaltı spor bir coupe havası veriyor.

5. Ön konsol güzel aslında da çok toz tutuyor. Buna yapacak birşey var mı bilmiyorum.

6. Kapıların direksiz olması anormal havalı. Cam inikken ön kapıyı açıp araçtan çıkmanın tadı çok güzel. Tek gıcık nokta arka camların tam açılamaması.

7. Camlar açıkken son sürat de gitseniz uğultu yapmıyor.

8. Aerodinamik olarak cdw katsayısı 0.34. İyi değil çok kötü de degil. Ama aracı düşürdüğümüzde bu sayı kesinlikle düşüyordur. Çünkü aracın orjinali Jeep gibi.

9. Araç hafif oldugu için çok performanslı gösteriyor. Fabrikasyon 0-100 değerlerine bakınca bunu anlarsınız. Bu yüzden araca yapacagınız her türlü modifiye size fazlasıyla geri dönüyor.

10. Servis kitabı çok güzel, birçok sök-tak'ı evinizde yapabilirsiniz adım adım.

11. Aracı düşürünce amortisörlerin muhakkak değişmesi lazım. Yeni model araçlar gibi sert amortisörleri yok çünkü. Aşırı yumuşak.

Motor konusunda birşey yazmama gerek yok. Vtec olsun olmasın çok güzel.

Forumda yeniyim ama böyle bilgiler aldıkca bu forum mu daha cok seviyorum ellerinize saglık :)

civelek
31-08-2013, 21:29
integra adam arabasıdır adaaamm

ArasFırat
31-08-2013, 21:35
İntegra alacaksanız tavsiye ederim. ikiside çok güzel..

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-integra-r-takas-li-131896115/detay/)

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-tr-de-teg-diyenlere-136095250/detay)

burakgulsan
01-09-2013, 10:59

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-integra-r-takas-li-131896115/detay/)

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-tr-de-teg-diyenlere-136095250/detay)

Nasip olurda bir aksilik çıkmazsa üstteki link bizim olacak :)

41AF101
01-09-2013, 11:04
Aynen kanka inşallah :)

fatihtemizer
01-09-2013, 12:09
Hayırlısı ınsallah

Risendark
01-09-2013, 18:21

2. linkteki araba on numarada uzun süredir satlıklarda duruyo sanırım fiyat biraz sıkıntılı geliyo millete

Edit:: kırmızınında maşallahı var bu arada :)

41AF101
01-09-2013, 18:30
Hayırlısı ınsallah

Teşekkürler abi inşallah nasibimizde varsa alıcam :)

Ali Burak Şık
01-09-2013, 22:00
bir integra için verilecek en fazla fiyat ne kadardır ?

Risendark
01-09-2013, 22:16
bir integra için verilecek en fazla fiyat ne kadardır ?

yani arabasına göre değişir bence iyi sağlam turşu olmayana max 14 bin verilebilir kanımca...14 bin nin üstü çok extrem bi araba için verilebilir belki

MazdaSpeed
01-09-2013, 22:19
Bu TEG ler çok güzel arabalar ya

41AF101
29-09-2013, 07:17
Konuyu yine hortlatıyorum ama :D Arabamı satıp İntegra alacaktım nasip olmadı.
Biriktirdiğim paramla 2. araba olarak integraya dün kapora verdim.Yarın alıcam fakat aklıma şu sorun takıldı.1.6 integra yokmuş hepsi 1.8 miş.Fakat bazı teg lerde olduğu gibi bu arabayıda 1.6 işlemişler ruhsata.Muayeneye gireceği zaman sıkıntı yaratırmı? Yıllardır muayneden geçmiş ama gelipde kabak bizim başımıza patlarsa çok uğrartırır sanırım.
Bu arada alacağım arabanın kasası düzgün kayseriden gelmiş.Çürük çarık yok.İçi falan orjinal sadece toz toprak dolu pek kullanmıyordu sahibi.Sunroof yağmur kanallarında vs hiç çürük yok sadece camın kenarları çürük.Arka tampon köşesi çatlak.Kaportacıma gösterdim 500 600 e hepsi hallolur dedi.Motorcuya gösterdim motoru güzel dedi.Gidişi falan sağlam lpg de ve benzinde aşağı yukarı aynı gaz yiyişi.
Fakat bu arabanın ön takımında çok ufak 1 2 tıkırtı var.Bunların parçası bulunurmu?

Şuan tek canımı sıkan nokta ruhsata 1.6 yazılışı.Eğer sorun olur diyosanız verdiğim kapora yanacak ve araçtan bugün vazgeçicem.Bilgisi olanlar yazarsa memnun olurum.Saygılar..
http://s1309.hizliresim.com/1f/w/t33k3.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

gökhan
29-09-2013, 07:21
içine sindiyse al hiç bişey olmaz, önemli olan ruhsatta yazan şase no ile motor numarasının tutması. çoğu integra aynı durumda..

41AF101
29-09-2013, 07:40
içine sindiyse al hiç bişey olmaz, önemli olan ruhsatta yazan şase no ile motor numarasının tutması. çoğu integra aynı durumda..

İçime sindi aslında ufak tefek eksiği gediği çok fakat kasası motoru ve iç döşemesi diri olduğundan emek harcamaya değer gibime geldi. Çok teşekkürler abi işi bilen birinin yorumunu bekliyordum açıkcası.Gece bi kafama takıldı uykum kaçtı sabaha kadar :) Tamam alıyorum o zaman yarın nasip olursa sağolun :)

civelek
29-09-2013, 07:47
hepsinde 1.6 yazıyo ztn 1.8 yazan çok azdır muayenede sıkıntı çıkmıyo mrk etme

41AF101
29-09-2013, 07:48
hepsinde 1.6 yazıyo ztn 1.8 yazan çok azdır muayenede sıkıntı çıkmıyo mrk etme

Çok teşekkürler abi sağolun :)

JackJones
29-09-2013, 12:12
ilginç 1.8 motorlu bir arabaya nasıl oluyorda 1.6 yazıyorlar ? eminetteki memurdan çıkan bi sıkıntı mı bu ??

41AF101
29-09-2013, 21:24
Yarın sabah alıyorum arabayı nasipse ufaktan uğraşmaya başlıcam.:)
Biliyorum çok basit bir malzeme bu ama , hiç kullanan oldumu iş görürmü ?

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-honda-civic-92-95-si-ex-integra-crx-ayarli-yay-z-power-tuning-138654658/detay/)

bskone
30-09-2013, 02:57

Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-honda-civic-92-95-si-ex-integra-crx-ayarli-yay-z-power-tuning-138654658/detay/)

bunlardan alana kadar orjinal yaylarından yeterli miktarda bakla kesersen bence daha iyi olur.

Agah
30-09-2013, 03:23

ben kullandım bunlardan, ön 4 diş arka 10 diş kalcak şekilde bastım EG de cok sekme yaşadım, fantezisine ön 3 arka 4 diş kalcak şekilde bastım sekme aşırı derecede azaldı, böyle idare ederim cok iyi oldu dicekken fk 4-6 yaylarımı taktım dünya varmış dedim, kısacası uzak durulmalı :D

Mikrop_Ali
30-09-2013, 06:26
integrada 3-4 çeşit yay kullandım coilspring takmayın orjınal yay kalsın daha iyi

arkalara oem vti yayı takıyosunuz önlerede tegın kendı yaylarını kestiriyosunuz hem konfor hem basık oluyor tecrübeyle sabittir :)

görüntü böyle 15 sac jant
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/09/30/mYLC.jpg

41AF101
30-09-2013, 07:00
bunlardan alana kadar orjinal yaylarından yeterli miktarda bakla kesersen bence daha iyi olur.
Aynen araştırdım biraz memnun olan kimse yok :)

ben kullandım bunlardan, ön 4 diş arka 10 diş kalcak şekilde bastım EG de cok sekme yaşadım, fantezisine ön 3 arka 4 diş kalcak şekilde bastım sekme aşırı derecede azaldı, böyle idare ederim cok iyi oldu dicekken fk 4-6 yaylarımı taktım dünya varmış dedim, kısacası uzak durulmalı :D
Bilgi için teşekkür ederim evet 5 para etmez bir ürünmüş bu :D

integrada 3-4 çeşit yay kullandım coilspring takmayın orjınal yay kalsın daha iyi

arkalara oem vti yayı takıyosunuz önlerede tegın kendı yaylarını kestiriyosunuz hem konfor hem basık oluyor tecrübeyle sabittir :)

görüntü böyle 15 sac jant
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/09/30/mYLC.jpg

Cevap için teşekkürler Ali abi. :)

Bazı arabalarda yay kesmek yerine amortisör çanağını (eğer alt kısmında yer varsa) indiği yere kadar aşağı kaynatıyorlarmış.Bu integralarda öyle bir şansımız varmı ? Çanaktan indiren bir arkadaşım var 99 cıvıcte , ne sekme var ne de konfor kaydı ve neredeyse lastiğe kadarda düşük araba.Bu sorumuda cevaplarsanız çok memnun olurum. :)

41AF101
30-09-2013, 22:55
92 model integramı almış bulunuyorum.Birçok eksiği olmasına rağmen çok hoşuma gitti.:)
Aldığım kişi integranın i sinden anlamayan , nalbur bi amcaydı. bagaj vs. leş gibi. içi hiç temizlenmemiş vs vs. Bugün kabasını temizledik bugünlük tek fotoğrafı olsun.Yarın yeni konu açıcam inşallah.:)

http://n1309.hizliresim.com/1f/y/t5csp.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Mikrop_Ali
02-10-2013, 15:23
Aynen araştırdım biraz memnun olan kimse yok :)

Bilgi için teşekkür ederim evet 5 para etmez bir ürünmüş bu :D

Cevap için teşekkürler Ali abi. :)

Bazı arabalarda yay kesmek yerine amortisör çanağını (eğer alt kısmında yer varsa) indiği yere kadar aşağı kaynatıyorlarmış.Bu integralarda öyle bir şansımız varmı ? Çanaktan indiren bir arkadaşım var 99 cıvıcte , ne sekme var ne de konfor kaydı ve neredeyse lastiğe kadarda düşük araba.Bu sorumuda cevaplarsanız çok memnun olurum. :)

o dediğin şekildede oluyor yapılabilir konforlu oluyor hemde basık oluyor. benım yazdıgım en basit yöntem o sekıldede yapabılırsınız.

Umut melek
02-10-2013, 15:35
Ali biladerim bende frenleri değiştirmem gerek şuan aracın üstündeki 4 diskinde değişmesi gerek integra frenlerini komple uygulayayım diyorum sen nasıl yaptın fren konusunu rexe

Mikrop_Ali
02-10-2013, 15:39
Ali biladerim bende frenleri değiştirmem gerek şuan aracın üstündeki 4 diskinde değişmesi gerek integra frenlerini komple uygulayayım diyorum sen nasıl yaptın fren konusunu rexe

başkan crx'in orjınal frenlerı var sadece integranın westinghouse'u taktım crx'e
trw disk balata var. westınghouse degısınce fren pedalı yumuşadı daha iyi oldu.

Umut melek
02-10-2013, 15:45
bu delikli fren muhabbetleri peki sence nasıl bilgin varmı yada önereceğin bu konuyla ilgili ne olabilir :) komple 4 disk icin değişim yapmak istiyorum artık üstündekileri yenileyim brembo olayları nasıl yada sence napsam kardeşim önerin ne bana

Mikrop_Ali
02-10-2013, 16:05
bu delikli fren muhabbetleri peki sence nasıl bilgin varmı yada önereceğin bu konuyla ilgili ne olabilir :) komple 4 disk icin değişim yapmak istiyorum artık üstündekileri yenileyim brembo olayları nasıl yada sence napsam kardeşim önerin ne bana

http://www.techturkey.com/forum/adlig-otomotiv-otosupermarketcom/

burda satılıyor sanırım onlardan olursa çok daha iyi olur tabi frenlerine çok önem veriyorsan bütcen yetiyorsa brembo disk ebc balata öneririm

civelek
02-10-2013, 16:17
92 model integramı almış bulunuyorum.Birçok eksiği olmasına rağmen çok hoşuma gitti.:)
Aldığım kişi integranın i sinden anlamayan , nalbur bi amcaydı. bagaj vs. leş gibi. içi hiç temizlenmemiş vs vs. Bugün kabasını temizledik bugünlük tek fotoğrafı olsun.Yarın yeni konu açıcam inşallah.:)

hayırlı olsun kardesim güle güle bin inş.

Umut melek
02-10-2013, 16:21
Msj attım biladerim saolasın Bakalım uyumluluk durumu fiyat vs diye :) halletcem bu durumu vizeye falan gircem frene cok önem veriyormuş görevliler bide bende şahsım olarak frene cok dikkat ederim bi kaç kişiden duydum integra frenlerini direk al tak ef e dediler bendeki kasanın 4 ü de uyuyormuş ne kadar dogru yalnış bilemedim ,,,

Burak E.
02-10-2013, 16:57

hayırlı olsun kardeşim eksikleri halledersin yavaş yavaş eksikleri :D

Umut melek
29-05-2014, 10:39
Selamlar arkadaşlar konu açıkken yeni konu açma gereği duymadım teg var aklımda ve gerçekten ck ilgimi çekiyor bi arkadaşmla konuştuk iyice kafama yattı ama şöyle bir durum durumda var soylenenlere göre ne kadar doğru ne kadar yalnış bilmiyorum ama parça sıkıntısı çokmuş... şimdi teg kullanan abilerim kardeşlerim parça sıkıntısı derken hangi parçalarda var bu sıkıntı? Alt takım, mekanik, kaporta, tesisat vs.yani hangileri ? Gerçekten bana doğru bilgi verenlere çok teşekkür ederim çünkü arabayı buldum ve pazar görmeye bakmaya gidicem yardımlarınz bnm icin ck önemli ve değerli şimdiden çok teşekkür ederim

civelek
29-05-2014, 11:15
Araba aldirmicak bi sikinti degil kardesim o soylenenler. integra bi hastaliktir arkacami kirarsan sikinti on farlarin cikmasi var pahali ama yurtdisindan jdm dedigimiz farlar zebil. Yuruyen aksam sikintisi asla yok hatta zebil ek ile hemen hemen hersey ayni. Asil mesele alinacak arabayi secmekte temiz ve bakimli bulursan kacirma hasat alirsan bir araba parasi daha yersin dikkat et

Umut melek
29-05-2014, 11:31
Eyvallah abim kafamı ck karıştırıyorlar ışte arka stoplar yokmuş bilmem ne baktığım araba şimdiye kadar tüp yüzü görmemiş, ama duyduklarım çok yakar lafları hatta yakiyor lafları araba arkadaslarimin attığı resimlerde 10 duruşu diriligi falan değişen kaza falan da yokmuş bakalım pazar günü gidicem bakmaya

07cfa90
05-11-2014, 19:24
http://http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-orjinal...cok-iyi-korunmus-dochh-motor-185783062/detay

Arkadaşlar sizce nasıl görünüyor niyetleniyoruz arabaya ama bilgili arkadaşlardan düşüncelerini alabilir miyiz

Hozkaya
11-12-2017, 22:00
Konuyu hortlatayım :)
Max 18bin kadar bütçem var integra alınır mı ? 1.3 mjet g.punto ile iki ay geçirdim yakıt yönünden çok keyifliydi ama ödemelerine yetişemediğimden sattım. Burada olan herkes gibi otomobil tutku , birazda keyif alabileceğim bir araç olsun istiyorum , heyecan mı aramış olurum :)

78nakres
12-12-2017, 11:55
şahsi fikrim maceraya gerek yok sıkıştım satacağım dediğin zaman akbabalar üşüşürler buda moral bozucu olur.
şahsi fikrim.

Hozkaya
12-12-2017, 13:58
şahsi fikrim maceraya gerek yok sıkıştım satacağım dediğin zaman akbabalar üşüşürler buda moral bozucu olur.
şahsi fikrim.

Dediğinizde haklısınız ama bu hemen hemen tüm modellerde geçerli olacak bir durum gibi.
Bir tarafta mantığım palio 1.6 hl bak diyorda..

AyrtonSenna
12-12-2017, 14:05
Dediğinizde haklısınız ama bu hemen hemen tüm modellerde geçerli olacak bir durum gibi.
Bir tarafta mantığım palio 1.6 hl bak diyorda..

Ben olsam bmw v8 takardım ne diyorsun olur mu?

AyrtonSenna
12-12-2017, 14:08
Ben olsam bmw v8 takardım ne diyorsun olur mu?

Çok özür diliyorum seni hamza denilen arkadaşla karıştırdım her konuya v8 yazan bir tip nickleri karıştırdım kusura bakma :D

KÖROĞLU
12-12-2017, 14:12
Konuyu hortlatayım :)
Max 18bin kadar bütçem var integra alınır mı ? 1.3 mjet g.punto ile iki ay geçirdim yakıt yönünden çok keyifliydi ama ödemelerine yetişemediğimden sattım. Burada olan herkes gibi otomobil tutku , birazda keyif alabileceğim bir araç olsun istiyorum , heyecan mı aramış olurum :)

Macera arama bence. 3 kapı sorun değilse clio sport bak 1.6 16v , her açıdan ihtiyacını görür.

Hozkaya
12-12-2017, 16:56
Çok özür diliyorum seni hamza denilen arkadaşla karıştırdım her konuya v8 yazan bir tip nickleri karıştırdım kusura bakma :D

Bir an ne oluyoruz dedim :)) Estagfurullah rica ederim

Macera arama bence. 3 kapı sorun değilse clio sport bak 1.6 16v , her açıdan ihtiyacını görür.

Hiç düşünmemiştim ilanlardan bakınayım bir , teg kesin olmaz mı yani :/ bakımlısını falan bulamazmıyız

Seven7
12-12-2017, 17:46
Açıkçası o paralara alacağın integra seni üzer, piyasada neredeyse düzgün integra yok.
Bir tane var kendisi siteye de üye MET plaka, eğer ciddi alıcıysanız o arabaya bakabilirsiniz, belki bütçenizin biraz üzerinde kalabilir ama en azından kafanız rahat bir integra sahibi olursunuz. Bu tarz yıllanmış araçlarda bazı şeylerin geri dönüşü olmuyor çünkü, iyi bakılmamışsa paraları da döksen adam olmuyor.

KÖROĞLU
13-12-2017, 07:06
Hiç düşünmemiştim ilanlardan bakınayım bir , teg kesin olmaz mı yani :/ bakımlısını falan bulamaz mıyız

İllaki bulursun, hatta forumda bir arkadaş satıyordu sanırım senin bütçe ona yetmiyor.

Ama parçası zor diyorlar, arka cam, stop, sunroof bildiğim kadarıyla baya zor parçalar.

Ben de çok beğenirim ama başına bir iş gelse fellik fellik parça ararsın, araban yatar vs vs.

Clio önerdim küçük, hafif , güçlü (eh işte yani) parça bol, ucuz, yakıt az (lpg ile) üzmez yani.

he integra olabilir mi olamaz ama almakla bitmiyor ki, yürütmesi de var.

Mutlu Değerli
14-12-2017, 13:39
İntegra, Acoord ve CRX. Ne yazık ki artan bu piyasada bu araçlar bence (İntegra çogu Civic Si'dan güzel, CRX'te VTEC sporttan güzel bence) istedikleri konuma gelemediler. Ha ben bunların pahalanması taraftarı değilim ama VTi'lar bugün 50bin TL olmuş. Integra alıp bi üst kapak değiştirerek ufak tefek oynamalarla aynı VTi yapabiliyorsunuz, hatta 1.8litre blok avantajıyla da daha güzel işler çıkartabiliyorsunuz. Mesele bu aracın temizini bulmakta, onlarda piyasadan üst ve üst rakamlarda ilanda oluyorlar.