Orijinalini görmek için tıklayınız : vti kesiklik problemi (yardım)
schumi_205
28-01-2011, 16:18
97 civic vti aracım var soğukken çalıştırdığımda rolantisinde felan hiçbir sorunu yok fakat hararet ibresi azcık yükselmeye başladığı zaman hızlanması için gaza bastığımda araçta kesiklik oluyor ve kapaklanıyor sadece kelebek hafif açık pozisyonda 2000 devir civarı ilerleyebiliyorum kısa bir süre sonra hiçbirşey yokmuş gibi normale dönüyor bu sorunu daha önce yaşamış olan arkadaşlarım varsa veya ne olduğu ile ilgili fikri olan paylaşımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
bu benimde aklıma gelmişti fakat araçta arıza lambası yanmıyor ve rolantisinde ne soğuk nede sıcakken bir anormallik yok o2 sensörü arıza lambası yakar diye biliyorum ordan yola çıkarak bu seçeneği egale edebildim.
o2 sensörü dogru çalışmadıgında arıza ışıgı yakıcak diye bir kaide yok , muhtemelen o2 sen sorun bozulmus, bendekide bozuludugunda arıza falan yanmamıştı.
ayrıca burası sohbet bölümü, genel bölümüne acılıyor bole konular taşıdım.
pardon bölüm konusunda bi yanlışlık olmuş düzelttiğiniz için teşekkür ederim anladığım kadarıyla yapmam gereken deneme yanılma yolu gibi yeni bir sensör takıp arızanın tekrar edip etmediğine bakmak sanırım.
evet , forumda artık yuzlerce bu konudan var aslında kesiklik diye aratsanız bile bulabilirdiniz.
Sensörden sonra , pompa , tps diye sırayla kontrol edersiniz.