Orijinalini görmek için tıklayınız : Kasko hakkında bir soru
fatihtemizer
31-01-2011, 09:29
Daha önce ki aracımda arka tamponumu kaskodan değiştirdim..Aracı sattım ve kaskosunu zeyilname yaparak yeni aracımın üzerine geçirdim..şimdi o hasar sanki şimdi kullandığım araçtaymış gibi gözüküyor..bunu halletmenin bir yolu varmıdır.yada yeni kasko yapıp 1 yıl hasar olmaksızın tutanakların silinmesi mümkünmüdür..Bilseydim zeyilname yoluyla geçiş yaptırmazdım..öğrenmiş olduk..
Bence bir yanlışlık var, hasar plaka üzerine kaydedildiğinden bu araçta görülmesi biraz saçma.Ama hasar tarafından yapıldığı için o hasardan kaynaklanana indirim kaybın kaskolarını etkileyecek.Yani yeni aracında hasar gözükmemesi lazım, bu olay sadece senin yaptırdığın kaskolardaki primlerini etkiler.
hasarin tarihi, aracin senin uzerine gecis tarihi bellidir abi, onlara bakinca sorun olmamasi gerek
fatihtemizer
31-01-2011, 09:53
şimdi teklif aldım bir acenteden araç üzerinde gözüküyor hasar dedi..şaşırdım..24/06/2010 tarihinde yapılmış..ben aracı Tarıktan eylül gibi aldım sanırım:)
Tarık evet benim sorun yok fakat kime anlatabilirsin ki bunu:)
fatihtemizer
31-01-2011, 10:01
Bence bir yanlışlık var, hasar plaka üzerine kaydedildiğinden bu araçta görülmesi biraz saçma.Ama hasar tarafından yapıldığı için o hasardan kaynaklanana indirim kaybın kaskolarını etkileyecek.Yani yeni aracında hasar gözükmemesi lazım, bu olay sadece senin yaptırdığın kaskolardaki primlerini etkiler.
bende öyle düşünüyorum..ama malesef ekstradan bu çıktı karşıma..:(