PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bunu unutmasak...!

Frid
31-01-2011, 20:28
http://umutdiyari.files.wordpress.com/2010/08/acgzolumaymun.gif

AVCUNUZU AÇMAYI DENEDİNİZ Mİ

Asya'da maymun yakalamak için kullanılan bir çeşit tuzak vardır. Bir Hindistan cevizi oyulur ve iple bir ağaca veya yerdeki bir kazığa bağlanır . Hindistan cevizinin altına ince bir yarık açilir ve oradan içine tatlı bir yiyecek konur. Bu yarik sadece maymunun elini açıkken sokacağı büyüklüktedir. Yumruk yaptığında elini dışarı çıkaramaz. Maymun tatlının kokusunu alır, yiyeceği yakalamak için elini içeri sokar, ama yiyecek elindeyken elini dışarı çıkarması olanaksızdır. Sıkıca yumruk yapılmış el, bu yarıktan dışarı çıkmaz. Avcılar geldiğinde maymun çılgına döner, ama kaçamaz. Aslında bu maymunu tutsak eden hiçbir şey yoktur . Onu sadece, kendi bağımlılığının gücü tutsak etmistir. Yapmasi gereken tek şey, elini açıp yiyeceği bırakmaktır. Ama zihnindeki açgözlülüğü o kadar güçlüdür ki bu tuzaktan kurtulan maymun çok nadir görülür.

Bizleri de tuzağa düşüren ve orada kalmamıza neden olan şey, arzularımız zihnimizde onlara bağımlı oluşumuzdur. Tüm yapmamiz gereken; elimizi açıp benliğimizi, bağımlı olduğumuz şeyleri serbest bırakmak ve dolayısıyla özgür olmaktır!

Bu örnekle benzeştirirsek; sahip olduğumuzu düşündüğümüz her şeyin bizim için birer tuzak olduğunu fark etmediğimizi düşünüyorum:

-Çoğunlukla konuşmaktan fazla bir özelliğini kullanmadığımız son model cep telefonlarına sahip olmak
-Ortalama 15 m2 sini kullandığımız ama kullandığımız alandan 20-30 kat büyük evlere sahip olmak,
-Belki bir kez giydikten sonra çok uzun sure dolabımızın bir köşesinde unuttuğumuz günün modasına uygun giysilere sahip olmak,
-Okumadığımız kitaplara sahip olmak,
-Asla kadranin gösterdigi sürate ulaşamayacağımız en süratli arabaya sahip olmak
-Bize günde 3-5 kez zamanı, başkalarına sürekli zenginliğimizi gösteren kol saatlerine sahip olmak,
-Vakit bulup gidilemeyen gidilse bile dinlendirmekten çok uzak; tabiri caizse yorgunluktan haşatımızı çıkaracak deniz kenarına yakın bir yazlık, bir dinlence evine sahip olmak,
-Faizi, getirisi zarara uğramasın diye kıyıp harcanamasa bile bol sıfırlı bir banka defterine sahip olmak,
-Dünyalarına ve güzelliklerine katılamadığımız, asla yeterli vakit ayıramadığımız başarılı ve diğerlerininkinden daha güzel çocuklara sahip olmak
-Vaktimize, nakdimize, aklımıza, çenemize zarar verse bile bi futbol takımı taraftarlığına sahip olmak,
-Sağlığımıza, düzenimize beynimize korkunç zararlar verse bile envai çesit içkilerin bulunduğu gösterişli dekoratif bir mini bara sahip olmak,
-Oturmadığımız koltuk takımları, izlemediğimiz dev ekran televizyonlar; kullanmadığımız, faydalanmadığımız daha nelere sahip olmak... Ya da sahip olduğumuzu sanmak...

O maymun gibi; avucumuzda tuttuğumuz sürece (faydalanamasak bile) sahip olduğumuzu sanmıyor muyuz? Ve ancak parmaklarımızı gevşetip bunlardan vazgeçtiğimiz zaman gerçekten özgür olup tüm yeteneklerimizi kullanabilir e gelmeyecek miyiz?

Aslında biz bu dünyaya sahip olmaya degil, şahit olmaya gelmiştik... Bunu unutmasak...!

Selman
31-01-2011, 20:30
Miniks'de paylaşmıştı bunu. Güzel bi paylaşım.

Günkut
31-01-2011, 20:34
Teşekkür butonunu göremedim güzel paylasım...!

TolgaEsentepe
31-01-2011, 20:35
bana mantıklı gelmiyor bu yazılanlar.. doğru olan kısmı kücük bi bölüm..

durumum çok iyi olsa gidip kendime villa almak isterim neden kullanabileceğim metrekareyi hesaplayıp tek odalı ev alayım ki ?

param varsa en iyi arabayıda alırım en kaliteli kol saatinide takarım..

çocuklara ayrılmayan vakit konusunda doğru söylemiş gerisine katılamıyorum isterdim envai çeşit alkol olan bir barım olsun evimin salonunda :)

ygtrn
31-01-2011, 20:41
bunu okuyunca aklıma, cebinde 1500 2000tl lik cep telefonu olupta, kontörü olmadığı için elaleme ödemeli arama yapan arkadaşlarım geldi......

Low-Rider
31-01-2011, 20:43
bunu okuyunca aklıma, cebinde 1500 2000tl lik cep telefonu olupta, kontörü olmadığı için elaleme ödemeli arama yapan arkadaşlarım geldi......

Bahsettiğin modeller için bu yazı mantıklı.Onun dışında insan kazandığı parayı kendi zevki keyfi için harcamıcaksa istediği evde oturmayıp istediği arabayı almıcaksa niye kazansın ki

Frid
31-01-2011, 21:06
her iki tarafıda çok abartmamak lazım sanırım :D

BurakCengizhanoğlu
31-01-2011, 21:10
Bahsettiğin modeller için bu yazı mantıklı.Onun dışında insan kazandığı parayı kendi zevki keyfi için harcamıcaksa istediği evde oturmayıp istediği arabayı almıcaksa niye kazansın ki

katılıyorum..

SercanTurkoz
31-01-2011, 21:27
Miniks'de paylaşmıştı bunu. Güzel bi paylaşım.

Aynen.

Aynen.

ALPER-VNS
31-01-2011, 21:54
zaten yazıdaki mantık paran var neden villa alıyosun değil bence.. Mantık villa alıcam diye o tuzağa düşme:icon_tup:

ygtrn
31-01-2011, 22:09

tabikide sana katılıyorum ama insan ortasını bulmalı diye düşünüyorum...

yani 2000tl lik tel alıp milleti ödemeli arıyacağıma 1000tl lik telefon alıp adam gibi ararım :) 3 kuruşluk telefonada kalmam.........

TolgaEsentepe
31-01-2011, 22:11
zaten yazıdaki mantık paran var neden villa alıyosun değil bence.. Mantık villa alıcam diye o tuzağa düşme:icon_tup:

bunlar birbiriyle bağlantılı.. bazı şeylerden feragat etmeden olmuyor diğer şeyler...:icon_tup:

Low-Rider
31-01-2011, 22:15
tabikide sana katılıyorum ama insan ortasını bulmalı diye düşünüyorum...

yani 2000tl lik tel alıp milleti ödemeli arıyacağıma 1000tl lik telefon alıp adam gibi ararım :) 3 kuruşluk telefonada kalmam.........

Aynı şeyi söylüyoruz aslında:)

Benimde arkadaşlarım var.Adam yemez içmez cep telefonu alır ama kontur alıcak parası yoktur.
2hafta evden dışarı çıkmaz para biriktirir gece mekana gider boy boy fotoğraf çektirir vs uzar gider:)

M_PROJECT
31-01-2011, 22:18
Aynı şeyi söylüyoruz aslında:)

Benimde arkadaşlarım var.Adam yemez içmez cep telefonu alır ama kontur alıcak parası yoktur.
2hafta evden dışarı çıkmaz para biriktirir gece mekana gider boy boy fotoğraf çektirir vs uzar gider:)

kim lan o tolga mi ? hahah

Low-Rider
31-01-2011, 22:19
kim lan o tolga mi ? hahah

ahahahahahah

ZaZy
31-01-2011, 22:19
arkadaşlar sakın yanlş anlamayın. kimseye inancına lafım yok ama biraz inançla alakalı bu yazı. Malınızın,gündelik isteklerinizin, dünyalığınızın kölesi olmayın diyor bnce. Son cümleden anladığım o, SAHİP değil ŞAHİT olmaya gelmişiz. Dünyalıkların kölesi oluyoruz ister istemez...

+ bende birşey katmak istiyorum. Dünyalıklar gözümüzü boyuyor, zman geçip hesap günü geldiğinide bizi kurtaracak bunlar değil...

saygılar ilhan...

Anu
31-01-2011, 23:44
İyi şükür, hiçbiri benim için geçerli değil :D

Schumi
01-02-2011, 23:10
Ufak bir kısmı doğru ve haklı.

haldun31
02-02-2011, 08:58
çok güzel bir yazı tşk.ederim

SOMEONESPECIAL
02-02-2011, 09:03
Güzeldi :icon_tup:

_FrKn_
02-02-2011, 18:00

+1 orda anlatılmak istenen paran olsun ama villa alma değil zaten.güzel bir mesaj veriyor sadece.paylaşım için saolun maymun hikayesini duymuştum alttaki yazıları görmemiştim iyi oldu tekrar hatırlamak.

ReFiK
02-02-2011, 19:15
çok güzel yazı...