Orijinalini görmek için tıklayınız : Linux Sorunsalı
otuzdört
01-02-2011, 19:08
Öncelikle, vericeğim sıkıntıdan dolayı özür dilerim :)
Abiler, kardesler...
Laptop bilgisayarımda, uzun süredir Windows7 kullanıyorum ancak, şu sıralar internette karsıma cok sık linux'un UBUNTU diye bir işletim sistemi cıkıyor ve aklımı karıstırıo. Neyse uzatmıyım aramızda Linux kullanan varmı, zordur felan demeyin zor olsun sıkıntı değil, hangi sürümü nerden indirebilirim önerebilicek olanlar..
Artılarında Eksilerinden Bahsedermisiniz Bu arada..
ben pardus kullanıyorum. harici progam yukleyememekten baska bı sıkıntısı yok bence sadece pardus ıcın yapılmıs programları yukleyebılıyosun ınt te gayet hızlı ama bahsettıgın UBUNTU isletim sistemi ile ilgili herhangi ibr bilgim yok malesef...
otuzdört
01-02-2011, 19:17
Bi görüntü alabilirmiyim pardus nasıl acaba.
::ZaFeR::
01-02-2011, 19:18
Ubuntu'yu kurulum bakımından tavsiye ederim.Kolayca kurup kolayca kaldırılabilen bir linux sürümüdür.
Pardus TÜBİTAK/BİLGEM (http://www.pardus.org.tr/) bu adresten ınceleebılırsın
öncelikle microsoft esaretinden kurtulma çabanız için takdir ediyorum sizi :D fakat eklemeliyim, linux dağıtımları (ubuntu pardus vs.) kullanımları zor işletim sistemleridir ve genelde belirli ihtiyaçlara göre tasarlanırlar. linux dağıtımları daha çok internet sunucularında kullanılır mesela. fakat sizin gibi son kullanıcılar için, özellikle (yanlış anlamayın) teknik bilgisi az kullanıcılar için çok çok zordur. diğer yönden bazı sıkıntılar doğurabilir. örneğin laptopunuzun wireless modemini okumayabilir bu durumda internete giremezsiniz ( bende öyle olmuştu şahsen :D) veya ekran kartınızı okumayabilir. oyun oynamak isterseniz belli başlı küçük oyunları oynayabilirsiniz ancak. ofis programları için microsoft office'in karşılığı olan openoffice programını kullanabilirsiniz mesela. anlat anlat bitmez bunlar, yıllardır 2. işletim sistemi olarak linux dağıtımları kullanıyorum, sadece belli ihtiyaçlarıma göre ama. diğer zamanlarda vista ve win7. sadece merak ediyorsanız, linux dağıtımlarının live cd'leri olur. bilgisayar dergileri 1-2 ayda bir verirler zaten sürekli. ya da internetten indirip, cd'ye yazdırıp cd'den çalıştırabilirsiniz. böyle yapınca bilgisayara yükleme yapmaz, sadece cd'den çalışır, merakınızı gidermek için kullanabilirsiniz. ya da usb disk'e yazdırıp, usbden çalıştırabilirsiniz. özet bilgi bu kadardı. google'a ubuntu yazarsanız, ubuntunun kendi sitesinen hem yükleme versiyonunu hem de cd versiyonunu ücretsiz indirebilirsiniz. linux dağıtımlarının hepsi ücretsizdir.
bunlar ne hocam anlayamadım? mac os yazıyor, linux dağıtımı değil bu. mac os, apple'ların bilgisayarlarında çıkan işletim sistemidir. normal bilgisayarda çalıştıramazsınız kolay kolay.
bunlar ne hocam anlayamadım? mac os yazıyor, linux dağıtımı değil bu. mac os, apple'ların bilgisayarlarında çıkan işletim sistemidir. normal bilgisayarda çalıştıramazsınız kolay kolay.
biliyorum apple dagıtımı oldugunu hocam ikisinin arasından hangisini seçiyim dicektimde başka şekilde yüklicem
iatkos diye bi olayla normal pclere yuklenebılıyormus deniyelim bakalım driver sorunu yaşıcakmıyız :)
otuzdört
01-02-2011, 20:24
Ubuntu' netbook indiriyorum umarım dogru olanı indiriyorumdur, hiç öyle usb'den CD'den denemelik kurulm yapmıycam direk formayı basıp kurucam ve kendimi bunada alıstırıcam bakalım nasıl olucak. 2GB lık USB bellekten Kurulum yapabilirmiyim acaba
hocam apple'da farklı bi işlemci çokta farklı bı anakart yada hdd kullanılmıyor. eylulden beri kullanıyor(dum)um. bildiğiniz intel işlemcisi var :D hdd falan hakeza aynı. -hatam varsa duzeltın-
linux'ta yaşayacagınız tek sorun 3.parti yazılım kullanma sıkıntısı pek çok program üreticisi linuxa göre program gelıştırmıyor..
Ubuntu tavsiye ederim Pardus yerine. Bu arada bilgisayarına kurmadan USB yada CD ile açarak deneyebilirsin. Böylece diskinde değişiklik yapman gerekmez.
kur sanal makina bilgisayarına zaman buldukca ögren..
hocam apple'da farklı bi işlemci çokta farklı bı anakart yada hdd kullanılmıyor. eylulden beri kullanıyor(dum)um. bildiğiniz intel işlemcisi var :D hdd falan hakeza aynı. -hatam varsa duzeltın-
linux'ta yaşayacagınız tek sorun 3.parti yazılım kullanma sıkıntısı pek çok program üreticisi linuxa göre program gelıştırmıyor..
doğrudur, eskiden farklıydı. özel işlemciler kullanılıyordu. sonradan değişti gibi bir şeyler duymuştum ama emin değildim. öyleymiş demekki :D
onursumer
01-02-2011, 22:52
mac os kullanılabilir normal masaustu pc de belli donanımlar seçildiği surece sıkıntı çıkmıyor
apple intel işlemci kullandığı surece aşılıyor bu sorun :D