PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2. El yeni kasa RX8 secenekleri yardım.

G_TT_I
01-02-2011, 21:25
Durduk yere kaşıntıdan dolayı 2010 ilk sahibinden düşük km araba bakıyordum,

bose sistem, 19'' jant, dış aydınlatma, büyük sayılacak tek kapı bir araç, fazlasıyla aksesuar olan RX8 iyi bir seçenek gibi duruyor, audi'nin rs6 gibi modellerinde kullandığı koltuklar bu araçda standart :) 3 yaşında en düşük versiyon sadece otomatik şanjıman olan tt yerine bu birde bu fiyat olması çok iyi.

Çok az araba olduğu için mutlaka ilgilenmiş araştırmış yada duyum almış birisi vardır birde mazda servisinde çalışan yada çalışan yakını olan varsa daha net bilgi alırım diye başlık açıyorum.

Seçenekler:
2011 Mazda RX RX-8 69.000 TL Galeriden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-mazda-rx-2011-mazda-rx8-inci-beyazzzz-4-000km-37682275/detay)

2010 Mazda RX RX-8 68.000 TL Sahibinden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-mazda-rx-2010-rx-8-r3-renesis-28624065/detay/)

2010 Mazda RX RX-8 66.000 TL Sahibinden satılık ikinci el (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-mazda-rx-2010-mazda-rx-8-sifirdan-farki-fiyati-32853923/detay/)

aldıktan sonra kolayca satılmayacağını göze alıyorum, tertemiz kalırsa ve 58 gibi rakam istersem heralde seven biri çıkar, ama satana kadar yağ eksiltmeden dolayı motor arıza çıkartırmı, garanti harici çok masraf olurmu gibi durumlardan bilgisi olanlar direk ne varsa yazsın lütfen.

initial-D
01-02-2011, 21:37
3-5000 civarında yağını dexelia ile değiştirirsen yağ yakmasından dolayı sorun çıkarmaz

zaten yağ yakmasıda sorun değil,çalışma prensibi gereği

teggy
01-02-2011, 21:42
Motor konusunu şöyle söyliyim. Bu kasada büyük revizyon yapıldı. Amerikada yeni kasa rx8 motor garantisi -> 8 yıl / 100.000 mil
Yağına doğru düzgün bakarsan, orjinal yağını ve bu kasanın yağ filtresini taktırırsan (servistekiler hiç bir halt bilmediği için sattıkları arabaların parçalarından haberleri yok ) tutup eski kasanın yağ filtresini falan getirmesinler. Biraz araştırıp aracını tanıyacaksın. İş yaparken başlarına ekşiyeceksin. Yağını da düzenli kontrol ettin mi canın sıkılmaz rahat ol.

G_TT_I
01-02-2011, 23:22
Motordaki yeniliklere baktım yağ haznesi büyümüş övünerek yazmışlar ama sadece .1 litre artmış :) diğer yeniliklerde böyleyse pek hoş bir durum değil.

Araba gerçeten full, bnm gördüğüm eksikler yol bilg. yok, koltuklar tek seferde öne yatmıyor birde, direksyon derisi ve koltuk derileri aşınmaya çok yatkın, sürekli bakım ile yumuşak tutmak gerek.

Bana göre en büyük artısı yeni kasa tt'den daha uzun fakat arkası çok yuvarlak ve stopları çok japon :)

Aracın 3 yıl garantisi var, yağı sürekli kontrol ederim sorun değil ama bir gün sorun çıkarsa yağ eklemeyi unuttunuz yada çok yanlamışınız diyip kaçar mı mazda servisi yok garanti ve tamir konualarında yardımcı olan bir servismidir mazda.

Bu araçlar hakkında bilginiz varsa pm. yada buradan paylaşırsanız sevinirim.

S.Özeren
01-02-2011, 23:30
benimde çok hoşuma gidiyo bunlar ilerde düşünüyorum

G_TT_I
01-02-2011, 23:44
Fren kaliperleri biraz küçük gibi geldi gözüme ama 19'lerdan kaynaklanıyor olabilir, debriyaj sıkıntısı filan yoktur diye düşünüyorum, sanjıman da hoşuma gitti.
son ve en can alıcı sorum bu araçlar ötv indirimine denk geldimi???
Liste fiyatı 83 ama fuardı oydu buydu indirimdi 75 gibi rakamlar durdum, çok özel değilde en uygun sıfır bayi çıkışı rakamını öğrenebilirmiyim pm'de olur.

G_TT_I
02-02-2011, 00:00
Rodaj normal makinelerden cok farkli degil ama konuştuklarından biri yağ eksiltme olayını lamba yaninca öğrenmiş ( nekadar eksildiginde uyarı veriyor buyuk ihtimal düşük seviedir inşallah sorun yaratmaz sahibine)
bu durumda Rodaj yaptıklarını hic sanmıyorum fabrikanın yaptıgı ile yetinilmek durumunda ama arac sahipleri hic gazci tipler degil gibi

Spawn
02-02-2011, 00:09
antalyadaki görülen SEHA galerinin sahibi halamın eşi. gerekirse detaylı bilgi alabiliriz