Orijinalini görmek için tıklayınız : Dış Ticaret Uzmanlığı ve Türk Dış Ticaret Vakfı Hakkında bilgisi olan...
Ay sonunda Türk Dış Ticaret Vakfı'nın Dış ticaret uzmanlığı eğitimine katılmayı düşünüyorum hem sertifika almak için hem de kendimi biraz daha geliştirmek için işletme okuduğumdan dolayı...
Fakat ne kurum hakkında ne de eğitim hakkında bir bilgim yok kesin kayıt yaptırmadan önce de aramızda bilen vardır diye konu açmak istedim. Var mıdır bir fikri , görüşü olan ?
flexamin
02-02-2011, 16:44
dış ticaret eğitimi verilen 1 aylık 2 haftalık kurslar ile aldığın sertifika kusurabakma ama hiçbir geçerliliği yok özel şirketlerde geçerli olur ama alacağın eğitim çok yetersizdir. ;) dış ticaret müsteşarlığı ile görüş. (çalıştığım yer) burdan alabilirsin bilgi daha detaylı bir şekilde.. eğer dt uzmanı olmak istiyorsan ticaret odalarının verdiği eğitimi al ;)
ayrıca şunuda belirtelim ha diyince dt uzmanı olamazsın ki dtm de ilk önce dt uzman yardımcısı daha sonra ( 3 yıl sonra ) dt uzmanı olursun. prosedür böyle.
Merak ettiğimde buydu zaten , teşekkürler :)
flexamin
02-02-2011, 16:54
Merak ettiğimde buydu zaten , teşekkürler :)
rica ederim . sana benim no yu wereyim pm yoluyla elimden geldiğince yardımcı olurum
bende izmirde farklı bir kurumda dış ticaret uzmanlığı eğitimine katılmıştım ve sertifikaya sahibim tabiki şuan kendime dış ticaret uzmanı diyemem ama bazı şeyler hakkında bilgiye sahibimdir diye düşünüyorum.bu konu üzerinde durmak istemiştim araştırdığımda hep Türk Dış Ticaret Vakfı çıktı karşıma ama fiyatları bana pek uymadı ***** öğrencilik :)
by_hayali
02-02-2011, 17:08
dış tic. uzmanlığı çok ama çok kapsamlı bi iş. 3.5 senedir Dış işlemler müd. çalışmama rağmen bilmediğim bir ton konu var ki devamlı güncellemeler oluyor hep aynı devam etmiyo malesef :)
bu arada dil en önemli unsurların başında geliyo bunuda unutmamak lazım ;)
ızmırde dıs tıcaret uzmanlık kursu var katılsak bı yararı olabılırmı acaba
flexamin
02-02-2011, 18:11
ticaret odalarının vermiş olduğu uzun dönemli kurslara katılın ki hem verilen eğitim iyi olsun hemde heryer de geçerliliği olsun ;)