Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgisayarim calindi Yardim!
kickbuttowski
03-02-2011, 11:05
Arkadaslar dun yurtta oda arkadasimin kapiyi kilitlemeden cikmasi sonucu bilgisayarim calindi.
polis filan cagirdim 1 saat sonra ifade vermeye gidecegim yalniz sormak istedigim bir sey kac sey var.
bilgisayari sifresi olmadan acabilmeleri mumkun mu? baya uzun bir sifrem vardi sifreyi bilmeden format atabilirler mi?
birde bilgisayari polis seri numarasindan takip edebilir mi?
şifreyi bilmeden format atabilirler ama format atıp internete bağlanırlarsa seri numarasından bulunabilir.
nakayama
03-02-2011, 11:07
Arkadaslar dun yurtta oda arkadasimin kapiyi kilitlemeden cikmasi sonucu bilgisayarim calindi.
polis filan cagirdim 1 saat sonra ifade vermeye gidecegim yalniz sormak istedigim bir sey kac sey var.
bilgisayari sifresi olmadan acabilmeleri mumkun mu? baya uzun bir sifrem vardi sifreyi bilmeden format atabilirler mi?
Eğer açılışa koyduysan şifreyi biostan format atılması zor ama windowsa koyduysan format atılır.
Bilgisayarın disk kapağının 2 vidası sökülür, disk çıkarılır. Farklı bir bilgisayara harici olarak bağlanır.
İstenirse formatlanır, istenirse içindeki bilgiler incelenir.
formatlanacak ise buna da gerek yok. Bootable bir işletim sistemi cd'si konur, cd ile boot edilir, formatlanıp temiz bir işletim sistemi yüklenir. Şifreni açılışa koyduysan da bios pili çıkartılır, şifre sıfırlanır ve işletim sistemi yükleme işlemi devam ettirilir.
Polisin bilgisayarı seri numarasından takip edebileceğini, internete girdiği an bunu sorgulatıp yakalayabilecek bir sistemi olduğunu sanmıyorum.
Anca x bir operasyonda tesadüfi olarak ele geçirilirse seninle ilişkilendirilebilir.
Eğer açılışa koyduysan şifreyi biostan format atılması zor ama windowsa koyduysan format atılır.
Bios pilini çıkarırsan atabilirsin ;)
her türlü atılır içindeki bilgilere eğer isteniyorsa ulaşılır ister biosa koy ister windowsa
kickbuttowski
03-02-2011, 11:22
sadece windows sifresi vardi sanirim gitti gider benim pc. daha 2 ay olmustu alali artik son umit polisin gelip yurdu aramasi ama o da sanirim pek mumkun degil..
Hertürlü acılır format atılır.Bence orasını artık düşünme sen..Mac adresinden bulunuyor diye biliyorum tabi bilgisayarın mac adresi elinde varsa polise vermende fayda var.
Bursa emniyet müdürlüğünün sitesinde bu şekilde bi olay var..Geçmiş olsun
BURSA EMNYET MDRL* ALINTI (http://www.bursa.pol.tr/calinti/neyapmaliyim.asp)
İnternet üzerinden mac adresini sorgulatıp akabinde adres tespiti yapıp bilgisayarı bulma imkanı bildiğim kadarıyla mevcut değil.
sitede de yazıldığı gibi ya alan kişi servise götürecek, ya da bir operasyonda ele geçirilecek anca o zaman ilişkilendirme mümkün olabilir.
geçmiş olsun,umarım ßulunur.. çok ayıp yaa nasıl ßir cesaret ßaşkasının malını almak,ßöyle insanlarla aynı ortamda ßulunmak ßile çok üzücü...
klavyenmi bozuk?
kickbuttowski
03-02-2011, 11:49
Hertürlü acılır format atılır.Bence orasını artık düşünme sen..Mac adresinden bulunuyor diye biliyorum tabi bilgisayarın mac adresi elinde varsa polise vermende fayda var.
Bursa emniyet müdürlüğünün sitesinde bu şekilde bi olay var..Geçmiş olsun
BURSA EMNYET MDRL* ALINTI (http://www.bursa.pol.tr/calinti/neyapmaliyim.asp)
mac adresi nedir nasil bulunur? hic bilmiyorum birde turkiyede degil polonyadayim sistemin pek farkli oldugunu zannetmiyorum ama hani belki...
geçmiş olsun,umarım ßulunur.. çok ayıp yaa nasıl ßir cesaret ßaşkasının malını almak,ßöyle insanlarla aynı ortamda ßulunmak ßile çok üzücü...
2 yildir bilgisayar calinmayan yurtta bu ay icinde calinan 2. laptop benim sahidende insanin canini sikan bir durum her odadan adimini attiginda kapi kilitlemek zorunda olmak..
edit: evet mac adresini hic kontrol etmedim simdiye kadar
cok gecmis olsun
bilgisayarinin marka ve modeli nedir ?
faturan vs. belgeleri duruyormu ?
İnternet üzerinden mac adresini sorgulatıp akabinde adres tespiti yapıp bilgisayarı bulma imkanı bildiğim kadarıyla mevcut değil.
sitede de yazıldığı gibi ya alan kişi servise götürecek, ya da bir operasyonda ele geçirilecek anca o zaman ilişkilendirme mümkün olabilir.
Dediğin gibide olabilir abi.Hani seri numarasını değiştiremiceklerine göre biyerde denk gelirse vs olabilir.
Ama bu durumda merak ettiğim bi olay var.Teknosa,Gold gibi magazalarda bilgisayarı alırken sigorta yapılıyor.Calınmaya,sıvı temasına vs hersekilde garanti veriyolar.En basitinden benimki öleydi.Calınan makina eger mac adresinden yada ipsinden herhangi biyerden bulunamıyosa adamlar neyine güvenerek sigortalı diyolar onuda merak etmedim değil:beuj:
Dediğin gibide olabilir abi.Hani seri numarasını değiştiremiceklerine göre biyerde denk gelirse vs olabilir.
Ama bu durumda merak ettiğim bi olay var.Teknosa,Gold gibi magazalarda bilgisayarı alırken sigorta yapılıyor.Calınmaya,sıvı temasına vs hersekilde garanti veriyolar.En basitinden benimki öleydi.Calınan makina eger mac adresinden yada ipsinden herhangi biyerden bulunamıyosa adamlar neyine güvenerek sigortalı diyolar onuda merak etmedim değil:beuj:
:icon_tup:
Bulunması cok zor bence geçmiş olsun..
Geçmiş olsun.
mac adresi nedir nasil bulunur?
Windows'tan başlat ekranından
RUN veya çalıştıra gelityorsun,
CMD yazıyorsun.
Karşına siyah bir ekran geliyor.
Bu ekranda ipconfig /ALL yazıp Enter'a basıyorsunuz.
Fiziksel adres sizin MAC adresinizdir.
onursumer
03-02-2011, 15:45
Bios pilini çıkarırsan atabilirsin ;)
biosa şifre koyulduysa yeni ürünlerde bios pili işe yaramıyor malesef direk belleğine yazılıyor
çok nadir bazı modellerde işe yarıyor ve ayrıca bios şifresi sıfırlama işlerini anca yetkili servisler yapabilir ;)
sigorta amacı zaten tekrar bulunması değil çok zor bi olay ;)
genelde kırılma düşürme kısmında çok kullanılıyor
ayrıca eğer windows a şifre koyduysan zaten o şifre bir işe yaramaz format atmadan bile kullanılabilir o pc ;)
windowsın şifre sistemi anlık koruyor istendiğinde kırılması vs çok basittir
hatta başka bi pc ye hdd ni takarlarsa direk o bilgilere erişebilirler şifreli olsa bile 2 işlemle ;)
yapabiliceğin tek şey ürünün fatura seri numarası ile teknik servislerine çalıntı kaydı bırakmak ürün eğer birşekilde servise gelirse el koyarlar
@onursumer
Dediğin gibiyse eğer çalıntı durumlarında insanlar hertürlü alicengizi yapar valla çalındı der bi kılıf uydurur.Sacma biseymiş ozaman diğer durumlar hariç
Son ihtimal polis nezaretinde yurtta arama yapmak.Ama çalanda salak değil ki bilgisayarı yurtta tutsun.
olcay_bora
03-02-2011, 16:13
şifre boş şey herşeyi yapabilirler formata da gerek yok işi bilen adam senin bilgilerine ulaşır ;)
Internete bilgisayarınız hangi alet üzerinden bağlanırsa onun MAC adresi gözükür. Yani ADSL modeminiz. 3G aygıtınız vs.vs. PC'nizin ne Wireless nede NIC ünitelerinin MAC adresleri direk olarak gözükmez takip edilemez. Format konusunu zaten söylemişler.