Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Top Gear Amacı Nedir ?

individual
04-02-2011, 18:54
Yine densizlik yaptılar bu kez özür dilediler

http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2011/02/04/yine-densizlik-yaptilar-bu-kez-ozur-dilediler-1130081.Jpeg

Bir önceki programda Türkiye'ye çelik yelekler giyerek gelen 'burada savaş var' diye yanlış bilgileri sıralayan popüler otomobil programı Top Gear bu kez sert kayaya çarptı.

Top Gear'in üç sunucusu Kuzey Irak'a övgüler yağdırıp Türkiye'le geldiklerinde 'burası savaş bölgesi sayılmalı' demişlerdi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, popüler otomobil programı "Top Gear"da Meksika halkının "tembel hödükler" diye tarif edilmesinin çığ gibi protestoya yol açması üzerine, Meksika’nın Londra Büyükelçisi’ne üzüntülerini bildirdi.

İngiltere’de çok popüler olan programda, Meksika halkının karakteristiğini yansıttığı savunulan Meksika yapımı otomobillerin performansıyla ilgili yorum yapılırken, sunuculardan Richard Hammond, Meksikalıları "bıyıklı, tembel, beceriksiz ve şişko" diye tanımladı ve "tek yaptıkları şeyin sırtlarındaki delik bir örtüyle kaktüslere bakmak" olduğu söyledi.

Bunun üzerine Meksika Büyükelçisi BBC’ye bir protesto mektubu yazarak, "ülkesine yönelik önyargıları besleyen skandal ve kaba hakaretleri kınadığını" bildirdi.

Meksika büyükelçisine bir özür mektubu gönderdiğini açıklayan BBC, üzüntü duyduğunu belirtirken, sunucuların "ulusların tiplemeleriyle ilgili mizah anlayışını" savundu.

Açıklamada, "BBC mizahçılarının, İngilizleri beceriksiz aşçı ve müzmin romantik, İtalyanları melodramcı, Fransızları küstah ve Almanları çok organize şeklinde tanımlayarak daha önce şakalar yaptıkları" anımsatıldı.

Programın ardından yüzlerce Meksikalı BBC’yi protesto ederken, 6 İngiliz milletvekili "ırkçı sözler" nedeniyle özür dilenmesini istedi.

Alıntı MİLLİYET

coyete
04-02-2011, 19:03
Bir önceki programda Türkiye'ye çelik yelekler giyerek gelen 'burada savaş var' diye yanlış bilgileri sıralayan popüler otomobil programı Top Gear bu kez sert kayaya çarptı.

bir daha gelirlerse indirip döverım

SpeedFreak
04-02-2011, 19:06
istediklerini desinler kendi uluslarının ekonomilerinin nereye gittiği belli Türkiyenin ki belli, hala kendilerini üzerinde güneş batmayan ülkenin vatandaşları sanıyorlar, harolds mısırlı el fayed ailesinindi sudi arabistana satıldı Rolls Royce şuan BMW nin Bentley VW grubunda, çok övündükleri premier lig takımlarından kaçtanesi hala ingiliz sermayeli siz araştırın şanlı mancester united amerikalıların, chelsea rusların mancester city arapların... miras yiyorlar nedemiş atalarımız hazıra dağ dayanmaz, finans sektöründeki liderlerliği kaptırırlarsa Türk televizyonları londraya gittiğinde ne anlatır bilmiyorum...

!KO
04-02-2011, 19:08
(bknz.antropoz)

arabalar kesmiyo artık ne yapcakalrını şaşırdılar

turbo&quattro
04-02-2011, 19:09
Hic takip etmedim...TR'den ozur dilemislermiydi ?

Ghostr
04-02-2011, 19:09
Apaçiler :d

SarıCivic
04-02-2011, 19:16
Aha üç ingiliz yan yana gelmiş,bi ingiliz daha yanlarına eklerlerse AUDI'nin amblemini tamamlarlar.***** AUDI'nın amblem dört ingilizden meydana geliyor.

cembozbey
04-02-2011, 19:17
20 senedir kendi topraklarında kendi milletiyle çatışan ve bu sorunu çözemeyen çözdürtmeyen milletiz aslında hakediyoruz

Emir_b16a
04-02-2011, 19:44
20 senedir kendi topraklarında kendi milletiyle çatışan ve bu sorunu çözemeyen çözdürtmeyen milletiz aslında hakediyoruz

kesinlikle katılıyorum

geçen bi belgeselde türk belgeseli hemde ağrı bölgesinde bi krater gölü etrafında spikerin buraları hep böyle tenhamıdır sorusuna çok acıklı bi cwp werdi adam yerlisi

güvenlik nedeniyle insanlar artık buraya gelmio ddi

durumumuz bu kdr açık bnce bi ingilizin bizim sınır bölgemizde bu şekilde gezmesi yanlış anlaşılmamalı çünkü kendi insanımız kendi topraklarında rahat gezemiolar ...

Frid
04-02-2011, 19:54
hödüker hiç aynayadamı bakmıyorlar

Eriador
04-02-2011, 20:01
Tekrardan sövmeye gerek yok , ama kısaca ingilizleri genelde sevmem kendilerini hep en iyi zanneten kasıntı bir ırklar ...
Emin olun bu bi son olmıyacak zamanla Top Gear da buna benzer şeyler gene olucak ... Hiç dert etmeye gerek yok . İngilizleri bilen biliyor zaten .Bizlere öle yaptıkları bi programda Facebook da bi sayfasına BraveHeart resmi göndermiştim kaç tane küfür geldi inanamazsınız silmekten elim yoruldu , ama öyle bi ırklar işte :)

Octane
04-02-2011, 23:36
Top gear'ın o bölümünü izlediniz mi hiç peki? season 16 christmas special, James May Richard Hammond ve Jeremy Clarkson Irak'a bir rus kargo uçağıyla bırakılıyorlar. Hepsine birer tane ucuz üstü açık speedster almaları söylenmiş. Birisi Mazda MX-5 almış birisi Fiat barchetta birisi de Z3. Producer'ları (programı yöneten kişiler) bu kişilere bir zarf içinde direktif veriyorlar. Irak'a indiniz diyerek çelik yelek ve miğfer veriyorlar. Irak'da geçirdikleri 3 günün sonunda insanların candan, insancıl olduklarını farkediyorlar, ve hiç mermi sesi de duymadık olay da yaşamadık diyerek miğferi yeleği çıkarıp atıyorlar. Politik nedenlerle Irak'dan Suriye'ye geçemedikleri için Irak'dan Türkiye'ye, oradan Suriye'ye geçmeleri gerekiyor.
Türkiye sınır kapısına geldikleri anda eli köpekli narkotik polislerinin tavırlı hareketleriyle karşılaşıyorlar. Durum sonra yumuşasa da ilk davranışlar çok sert ve ani, dünyanın bildiği bu üç kişiye kaçakçı ve militan muamelesi yapıyorlar. Sonradan durum yumuşuyor, gümrüğü geçince sağa çekip diğer bir altın zarf alıyorlar, içinde ' sizi gerizekalılar, dünyanın savaş olmayan bir yerinden çıkıp savaş olan bir bölgesine girdiniz. Kürtler, Türkler ile bağımsızlık için savaşıyorlar, Türkiye'nin bu en güney doğu kesimi muhteşem terör saldırılarına mağruz kalmış durumda, sürekli çatışma var. O yüzden Şanlıurfa'ya kadar (güvenli bölge) gece olmadan varmanız lazım'. Peki arkadaşlar, yalan mı bu söylenenler?

Sonra bu üçü yola çıkıp giderlerken güzel ülkemin yol kalitesi araçları darmadağın ediyor. Adamlar tabii ki alışkın değil böyle yollara. Bu arada geçtikleri jandarma kontrol noktalarında kum torbaları, tanklar, ZPT ler ve obüsler var ki, Irak'daki checkpointler bile bunların yarısı kadar bile ciddi değil. Neyse ki yollar düzeliyor sonra diyorlar, gidiş geliş bölünmüş yol var, bunlar hız limitine uymaya çalışırken Türk tır kamyon ve minibüs sürücüleri bölünmüş yolda karşı şeride geçemedikleri için bu üçünün gittiği yönü geliş şeridi olarak kullanıyorlar. Ben olsaydım ben de korkardım açıkçası, bölünmüş yol lan adam tırla tersten geliyor. Arkadan bunları tırlar sıkıştırıyor, (top gear.com'da deleted scenes'de var videosu) çünkü tırlar hız limitine uymuyor. E napsınlar bunlar da basıyor tabi. Akşamüstü Şanlıurfaya girdiklerinde hiç birinde ne miğfer var ne çelik yelek, otelin BMW mercedes dolu garajında richard hammond'un otomobiline şaka amaçlı ses sistemi döşüyorlar hattta, hammond ertesi gün ishal oluyor ve üstüne sesini kısamadığı bir ses sistemiyle dolaşmak zorunda kalıyor. Oradan da Suriye'ye geçiyorlar.

Bütün bunlar olurken ne Türkiye'ye bir hakaret geliyor programdan, ne de bir söz. Üstüne bir de özür diliyorlar.

Tamam elin ingilizi benim umurumda değil gebersin anasını satayım ama ne demişler, yiğidi öldür, hakkını yeme...

HondatugraL
05-02-2011, 01:10
zaten illet olurum ingilizlere don yağı gıbı herıf hepsı buz gıbı madem savaç var yakından çalışmak lazım bunlara :)

Burak SARIKAYA
05-02-2011, 01:11
Dahada izlemem.

TolgaEsentepe
05-02-2011, 01:19
Top gear'ın o bölümünü izlediniz mi hiç peki? season 16 christmas special, James May Richard Hammond ve Jeremy Clarkson Irak'a bir rus kargo uçağıyla bırakılıyorlar. Hepsine birer tane ucuz üstü açık speedster almaları söylenmiş. Birisi Mazda MX-5 almış birisi Fiat barchetta birisi de Z3. Producer'ları (programı yöneten kişiler) bu kişilere bir zarf içinde direktif veriyorlar. Irak'a indiniz diyerek çelik yelek ve miğfer veriyorlar. Irak'da geçirdikleri 3 günün sonunda insanların candan, insancıl olduklarını farkediyorlar, ve hiç mermi sesi de duymadık olay da yaşamadık diyerek miğferi yeleği çıkarıp atıyorlar. Politik nedenlerle Irak'dan Suriye'ye geçemedikleri için Irak'dan Türkiye'ye, oradan Suriye'ye geçmeleri gerekiyor.
Türkiye sınır kapısına geldikleri anda eli köpekli narkotik polislerinin tavırlı hareketleriyle karşılaşıyorlar. Durum sonra yumuşasa da ilk davranışlar çok sert ve ani, dünyanın bildiği bu üç kişiye kaçakçı ve militan muamelesi yapıyorlar. Sonradan durum yumuşuyor, gümrüğü geçince sağa çekip diğer bir altın zarf alıyorlar, içinde ' sizi gerizekalılar, dünyanın savaş olmayan bir yerinden çıkıp savaş olan bir bölgesine girdiniz. Kürtler, Türkler ile bağımsızlık için savaşıyorlar, Türkiye'nin bu en güney doğu kesimi muhteşem terör saldırılarına mağruz kalmış durumda, sürekli çatışma var. O yüzden Şanlıurfa'ya kadar (güvenli bölge) gece olmadan varmanız lazım'. Peki arkadaşlar, yalan mı bu söylenenler?

Sonra bu üçü yola çıkıp giderlerken güzel ülkemin yol kalitesi araçları darmadağın ediyor. Adamlar tabii ki alışkın değil böyle yollara. Bu arada geçtikleri jandarma kontrol noktalarında kum torbaları, tanklar, ZPT ler ve obüsler var ki, Irak'daki checkpointler bile bunların yarısı kadar bile ciddi değil. Neyse ki yollar düzeliyor sonra diyorlar, gidiş geliş bölünmüş yol var, bunlar hız limitine uymaya çalışırken Türk tır kamyon ve minibüs sürücüleri bölünmüş yolda karşı şeride geçemedikleri için bu üçünün gittiği yönü geliş şeridi olarak kullanıyorlar. Ben olsaydım ben de korkardım açıkçası, bölünmüş yol lan adam tırla tersten geliyor. Arkadan bunları tırlar sıkıştırıyor, (top gear.com'da deleted scenes'de var videosu) çünkü tırlar hız limitine uymuyor. E napsınlar bunlar da basıyor tabi. Akşamüstü Şanlıurfaya girdiklerinde hiç birinde ne miğfer var ne çelik yelek, otelin BMW mercedes dolu garajında richard hammond'un otomobiline şaka amaçlı ses sistemi döşüyorlar hattta, hammond ertesi gün ishal oluyor ve üstüne sesini kısamadığı bir ses sistemiyle dolaşmak zorunda kalıyor. Oradan da Suriye'ye geçiyorlar.

Bütün bunlar olurken ne Türkiye'ye bir hakaret geliyor programdan, ne de bir söz. Üstüne bir de özür diliyorlar.

Tamam elin ingilizi benim umurumda değil gebersin anasını satayım ama ne demişler, yiğidi öldür, hakkını yeme...

söylenen onca şeye karşı ilginç bir yorum yaptın.. ben izlemedim ama bu yorumun bakış açımı değiştirdi biraz..

EvO 86
05-02-2011, 01:33
söylenen onca şeye karşı ilginç bir yorum yaptın.. ben izlemedim ama bu yorumun bakış açımı değiştirdi biraz..

Zaten genel olarak köpürenlerin çoğu programı tam izlememiş olanlar. Adamlar iyi şeyler söylüyor demiyorum ama durum a tarafsız gözle bakabilmek lazım. Emin olmak için tekrar izledim, sınırdan sonra verilen zarfta çoğu kişinin anlamadığı bir nokta var. Zarfın içinde İngiliz hükümetinin bölgeye giden vatandaşlarına gönderdiği yazı, yani resmi devlet yazısı var. Orada denen, bu çatışma bölgelerinde zorunlu haller haricinde seyahat edilmemesi tavsiye ediliyor.

Yılların takipçisi olarak kesinlikle ben de çok sinirlendim ama İngilizce bilenler meksikalılar a söyleneni dinlerse adamların herkese laf soktuğunu göreceklerdir. En azından biz de insanımıza laf sokmadılar (gümrük görevlilerin tavrına rağmen). Irkçı davrandıkları bir gerçek, bize hiç de iyi şeyler söylemedikleri de bir gerçek ama bizim bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğumuz da bir gerçek. Her bölgemizle kalkınmadığımız sürece bu tür durumlara da göğüs germek zorundayız.

doush
05-02-2011, 01:51
Kürtler, Türkler ile bağımsızlık için savaşıyorlar.

Hangi bağımsızlık ? Neyin bağımsızlığı ? Kürt olunca farklı bir evren mi oluyor ? Türk olunca farklı bir gezegen falan mı ? Her ırktan herkes bu ülke içinde özgürlüklere sahip zaten.. Benim de konuşmaya, yaşamaya vs. hakkım var, senin de var.. Eee ? Anlamadığınız nokta şu.. Orada denilen şey sanki Türk ırkından insanlar, Kürt ırkından insanlara okuyamazsınız, sağlık hakkınız yok, geberin falan diyoruz.. Yok öyle bir dünya.. Ulan PKK'yı bağımsız savaşçıları olarak nitelendirdi resmen adamlar.. Sikimin bağımsızlığı hee.. PKK'nın amacı bu zaten.. Oradaki halkımıza Türk'lerin böyle kötülük yaptğını düşündürtmek.. Orada PKK olmasa bu kadar güvenlk önlemi olur muydu ? Onlar olmasa orası gelişmez miydi ? Belki dedelerini nenelerini öldürdü pkk toplu katliamlar yaptı, oğulları kandırılp özgürlk diye savaştırılıyor..

Octane
05-02-2011, 01:52
Zaten genel olarak köpürenlerin çoğu programı tam izlememiş olanlar. Adamlar iyi şeyler söylüyor demiyorum ama durum a tarafsız gözle bakabilmek lazım. Emin olmak için tekrar izledim, sınırdan sonra verilen zarfta çoğu kişinin anlamadığı bir nokta var. Zarfın içinde İngiliz hükümetinin bölgeye giden vatandaşlarına gönderdiği yazı, yani resmi devlet yazısı var. Orada denen, bu çatışma bölgelerinde zorunlu haller haricinde seyahat edilmemesi tavsiye ediliyor.

Yılların takipçisi olarak kesinlikle ben de çok sinirlendim ama İngilizce bilenler meksikalılar a söyleneni dinlerse adamların herkese laf soktuğunu göreceklerdir. En azından biz de insanımıza laf sokmadılar (gümrük görevlilerin tavrına rağmen). Irkçı davrandıkları bir gerçek, bize hiç de iyi şeyler söylemedikleri de bir gerçek ama bizim bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğumuz da bir gerçek. Her bölgemizle kalkınmadığımız sürece bu tür durumlara da göğüs germek zorundayız.

Adamların yaptığı programı her bölümü dünya çapında 500milyondan fazla kişi seyrediyor. bu da dünya nüfusunun 14te biri demek. Bu bir otomobil programı için muhteşem büyük bir rakam.
Top Gear'ın sadık bir izleyicisi olarak adamların yaptığı programın bu kadar çok izlenmesinde birbirleri ile olan atışma ve küfürleşmeleri, kendi ülkeleri dahil bir çok ülkeye ve insanlarıyla dalga geçmeleri ve otomobiller konusunda biraz ingiliz otomobillerine duygusal olarak yaklaşsalar da objektif oldukları gerçeğini neden olarak sıralayabilirim.

Yeni range rover'ın rezalet ledli yuvarlak farlarını ve krom ızgara ve tekerlerini görünce araca RANGE ROONEY (wayne rooney, ingiliz futbolcunun kroma lede yani BLING olaylarına bayıldığı için) ve WAYNE ROVER diye ad taktıkları

İngiliz homoseksüellerle sürekli olarak ağır şekilde dalga geçtikleri

American roadtrip special'da New Orleans'a gidip katrina kasırgasından 1 yıl geçmesine rağmen insanların orada ne rezil şekilde yaşamaya çalıştıklarını gördükten sonra ABD'ye çok acayip şekilde küfür ettikleri

Amerikalıların sürekli V8e binip hamburger yiyen silah seven gereksiz insanlar olduklarını söyledikleri

yine ingilterede kendi ulaştırma bakanlarına hız kameraları yüzünden ağır sözler söyledikleri

yine ingilterede Ken Livingston(belediye başkanı) hakkında neredeyse her programda kullandıkları ağır ve aşağılayıcı sözleri

Vietnam'da motosikletle boydan boya ülkeyi geçerken amerikalılara neredeyse her köşe başında sövmeleri, oradaki çocuklarla oldukça içten ve samimi muhabbetleri

bolivyada yağmur ormanlarını geçerken abdnin bu ülkeyi nasıl sömürdüğünü ve kullandığını anlatmaları

almanlarla sürekli ama sürekli dalga geçmeleri

ispanyolları balıklarını çaldıkları için suçlamaları

ve meksikalıları tembel oldukları için(adamlar SİESTA yapıyor) suçlamaları

bunlar gibi örnekler çok ama çok fazla, milliyet.com'a baktım haberin altındaki yorumları bir okuyun, adamlar bizimle dalga geçmeyip ne yapsın:)

bilalMW
05-02-2011, 01:57
Jeremy Porsche sevmiyor yanlış hatırlamıyorsam bide?

doush
05-02-2011, 01:57
Şöyle bir ekleme yapayım, bu konu çok önceden konuşulduğu için söyleyim, genel olarak sunuculara değil de onu gönderen konsolosluğa idi tepkimiz..

Ferrari hastası

Octane
05-02-2011, 02:02

Porsche'lere tutulup çekilmiş beetle'lar diyor ve onları hitlerin yaptığını söylüyor:)

Motorun çok yanlış bir yerde olduğunu da ekliyor.

GokhanRS
05-02-2011, 02:09
ingilizlerin programlarıda karıları gibi cacık :) ne varsa rusyada var yine hehehehe :D

ATA156
05-02-2011, 02:21
Saçma olacak ama bu İngilizler giyinmeyi de bilmiyor ya. =)

Shadow_Dancer
05-02-2011, 02:29
Saçma olacak ama bu İngilizler giyinmeyi de bilmiyor ya. =)

Aynen.. giyim kuşam konusunda dünyanın en zevksiz milletlerinden birisi bence..

-batu-
05-02-2011, 02:50
+ yemek konusunda :)

rahmi
05-02-2011, 09:17
ingilizlerin programlarıda karıları gibi cacık :) ne varsa rusyada var yine hehehehe :D

Bir tatil sitesi araştırma yapmış en çirkin kadınlar ingilizler seçilmiş geçenlerde haberlerde görmüştüm.

SekoLive
05-02-2011, 09:23
+ primer ligi güzel adamların :D

messi
05-02-2011, 12:45
ingilizlere nefretim tarif edilemez.
auto carda, sırf kendi tatminleri için 0-200-0 testinde arielide koymuşlar.
hani arabamı portatif merdivenmi ne olduğu belirsiz bi nesne var ya? (atom)
özel üreticilerini bulaştırmışlar işin içine... noble falan...
dahada okumam o dergiyi.

konuyla alakasız ama barça bunları hemen her sene futbolda benzetiyo ya,atom içim buz gibi oluyo.
sırada arsenal var.
toprak, su ve hava onlarıda yerle bi edecek inşallah.
(xavi-iniesta-messi)

bu kibirle öbür tarafta ne yaparlar bilemem.

Emir_b16a
05-02-2011, 12:52
ingilizlere nefretim tarif edilemez.
auto carda, sırf kendi tatminleri için 0-200-0 testinde arielide koymuşlar.
hani arabamı portatif merdivenmi ne olduğu belirsiz bi nesne var ya? (atom)
özel üreticilerini bulaştırmışlar işin içine... noble falan...
dahada okumam o dergiyi.

konuyla alakasız ama barça bunları hemen her sene futbolda benzetiyo ya,atom içim buz gibi oluyo.
sırada arsenal var.
toprak, su ve hava onlarıda yerle bi edecek inşallah.
(xavi-iniesta-messi)

bu kibirle öbür tarafta ne yaparlar bilemem.

tahta puyol :D