Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Radar cezası ile ilgili (radar uzaktan mı algılıyor hızı?)

başalp
05-02-2011, 12:55
Arkadaşlar geçen hafta yola gitmiştim. Dönüşümde radar uyarı levhası gördüm ve radar arabasını takip etmeye başladım. ilerde gördükten sonra hızımı 80 civarına düşürerek yanından geçtim... 1 km ilerdede çevirme vardı... polislere yakşaştım ve hatta yanlarından geçerken sellektör yaptım trafik polisi eliyle devam et dedi... daha sonra 50 km geçtikten sonra yolda lastiğim patladı... lastiği değiştirirken bir araba yanaştı...geçmiş olsun filen falan dedikten sonra radar sana ceza yazdı dedi bende niye yazdı trafik durdurmadıkı beni, radarın yanındanda 80 km hızla geçtim dedim... adam radar uzaktan algılıyormuş daha hızlıymışsın dedi... hatta yanlışlıkla trafik beni durdurdu plaka tutmaynca cezayı senin plakaya yazdılar dedi... uzun lafın kısası dün ceza geldi... 290 tl... radarın böyle uzaktan algılama durumu var mıdır? yani 300 mt uzaktan filen...

Bone-crusheR
05-02-2011, 13:07
yannıs bilgi vermek istemem gittiniz yol uzun duz bi yolmuydu radar arabası istedigi metrede algılamasını ayar yapabiliyor uzaktan almıs olabilir ama yinede 290tl cok farzla tabeladan once hız kactı

elma
05-02-2011, 13:08
Daha uzaktan algılar.Ceza yazabilmeleri için fotoğrafını çekmeleri lazım.

başalp
05-02-2011, 13:13
yannıs bilgi vermek istemem gittiniz yol uzun duz bi yolmuydu radar arabası istedigi metrede algılamasını ayar yapabiliyor uzaktan almıs olabilir ama yinede 290tl cok farzla tabeladan once hız kactı
ceza makbuzunda hız sınırının %30 ihlali var yazıyormuş... radarar tabelasından önce hızım 200 vardı... ama radar arabasını bi virajı döndükten sonra gördüm...

onur_S
05-02-2011, 13:13
hatta yanlışlıkla trafik beni durdurdu plaka tutmaynca cezayı senin plakaya yazdılar dedi
??

başalp
05-02-2011, 13:17
hatta yanlışlıkla trafik beni durdurdu plaka tutmaynca cezayı senin plakaya yazdılar dedi
??

sonuç ne oldu? ödedin mi cezayı?

Bone-crusheR
05-02-2011, 13:18
valla arkadasım benimde basıma geldi ama yol duzdu radarı görmeden ceza yedik adam baya bi uzaktan takibe baslamıs 3 korna verdik gazı ilerde tak cevirme adam tam hatırlamıyorum bilmem kac km sizi izliyorum yarısmasaydınız ceza yazmıcaktım dedi sok olduk sen virajdan sonra diosun vardır bi bk luk

başalp
05-02-2011, 13:19
Daha uzaktan algılar.Ceza yazabilmeleri için fotoğrafını çekmeleri lazım.

fotoğraf yoksa? evde yoklarmış uhtara bırakmışlar cezayı... foto yok galiba...

başalp
05-02-2011, 13:21
valla arkadasım benimde basıma geldi ama yol duzdu radarı görmeden ceza yedik adam baya bi uzaktan takibe baslamıs 3 korna verdik gazı ilerde tak cevirme adam tam hatırlamıyorum bilmem kac km sizi izliyorum yarısmasaydınız ceza yazmıcaktım dedi sok olduk sen virajdan sonra diosun vardır bi bk luk

herşey güzelde trafiğin beni durdurmaması kıllandırıyor beni... yolda öyle kalabalık bir yok değil... gazı kapattım geliyordum ama radar yazısına özellikle dikkat ettim...

cem
05-02-2011, 13:23
herşey güzelde trafiğin beni durdurmaması kıllandırıyor beni... yolda öyle kalabalık bir yok değil... gazı kapattım geliyordum ama radar yazısına özellikle dikkat ettim...

ceza nerde yazıldı ? itiraz et fotograflı belge iste. onun detaylarında zaten yazıyor hız falan.Eger bildigin yer ise git, ben itiraz ettigimde gozume sokmustu polis dede belgeleri.

elma
05-02-2011, 13:24
fotoğraf yoksa? evde yoklarmış uhtara bırakmışlar cezayı... foto yok galiba...

Fotoğraf derken polis aracındaki kamerada aracın gözükmeden ceza yazamazlar, o zamana kadar istersen 300 le git.Bence itiraz et.

senna
05-02-2011, 13:25
radarların bazıları 2kmden algılayabiliyor, sabit olanlar bildiğim akdarıyla 2sden daha kısa sürede de sorgu yapabiliyor

symbol06
05-02-2011, 13:25
radarların 1 km menzili vardır. 1 kmlik çapta hızı algılayabilirler ve fotoğraf çekebilirler.

Bone-crusheR
05-02-2011, 13:26
bence tam bilen birine sor yokmu trafikte tanıdık eger radara girdiysen trafikte radar kaydın vardır ordan bakabilirsin

başalp
05-02-2011, 13:29
ceza nerde yazıldı ? itiraz et fotograflı belge iste. onun detaylarında zaten yazıyor hız falan.Eger bildigin yer ise git, ben itiraz ettigimde gozume sokmustu polis dede belgeleri.

sydişehir civarındaydı radar... bulunduğum yere 100 km uzaklıkta... pazartesi itiraz durumunu bi araştırayım...

senna
05-02-2011, 13:30
sydişehir civarındaydı radar... bulunduğum yere 100 km uzaklıkta... pazartesi itiraz durumunu bi araştırayım...

itirazda etsen ilk başta ödemek durumundasın sanırım cezayı sonradan mahsup ederler ödediğin miktarı

başalp
05-02-2011, 13:33
itirazda etsen ilk başta ödemek durumundasın sanırım cezayı sonradan mahsup ederler ödediğin miktarı

bende tam onu soracaktım... itaraz ödemeden mi yapılıyor yoksa ödendikten sonra mı?

cem
05-02-2011, 13:40
bende tam onu soracaktım... itaraz ödemeden mi yapılıyor yoksa ödendikten sonra mı?

ben ödemiştim. Ödemeden itiraz edilmiyor diye biliyorum. Fakat itiraz edip kazanırsan faiziyle parayı alıyorsun.

cem
05-02-2011, 13:44
bak şöyle bişey varmış ; 7 gün içinde itiraz et,

TRAFİK PARA CEZALARININ TAHSİLİNDE VE TAKİBİNDE UYGULANACAK ESAS VE USULLER İLE KULLANILACAK BELGELER HAKKINDA YÖNETMELİK

MADDE-10

Aracın kayıtlı olduğu kuruluştan arşiv kayıtlarına göre araç sahibi veya işleteni tespit edilerek (birden fazla ise ilk sıradaki) Tutanağı'n boş kalan yerleri doldurularak ilgiliye 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca tebliğ edilir ve Tutanağı'n bir nüshası takip ve tahsil için ilgili mal sandığına gönderilir. Tebligat işlemine yedi iş günü içinde başlanır. Yapılan tebligatta bu şekilde uygulanan cezalar için, tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde yetkili mahkemeye itiraz edebilecekleri belirtilir. İtiraz, ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur. Ancak itiraz üzerine verilen kararlar kesindir.

VWci
05-02-2011, 14:54
Seyyar radar biraz uzaktan algılayabiliyor bende senin yediğin gibi motosiklette yemiştim. O zaman hız limiti de 70 idi. 99'la yakalamıştı.

korki
05-02-2011, 15:32
seyyar olanlar min 1km den aldığı söleniyor ayrıca bi kaynakta görmüştüm ne kadar doğru bilemiycem ama virajda ve iniş çıkşlı yollarda net ölçüm yapamadığı yönündeydi buna ben de dikkat ettim uzun yolda seyyar radarların yerleri genellikle düzlükler sonunda oluyo ben de virajda ve yokuş çıkarken gazlıyorum şu ana kadar sıkıntı olmadı :)

Y.Emre
05-02-2011, 15:54
seyyar olanlar min 1km den aldığı söleniyor ayrıca bi kaynakta görmüştüm ne kadar doğru bilemiycem ama virajda ve iniş çıkşlı yollarda net ölçüm yapamadığı yönündeydi buna ben de dikkat ettim uzun yolda seyyar radarların yerleri genellikle düzlükler sonunda oluyo ben de virajda ve yokuş çıkarken gazlıyorum şu ana kadar sıkıntı olmadı :)

yokuş çıkarken çoğu kişi hız sınırını pek aşmıyor zaten elimiz boş döneriz diye koymuyolardır :D

bana şimdiye kadar hep inişlerin bitimindeki düzlüklerde denk geldi

golfcu0101
05-02-2011, 16:31
arkadaslar ben emniyet mensubuyum .radar kamerasi sabit hareketli farketmez istedigi mesafeyi görür sonucta dandik bir kamera yok radar araclarinda.itiraz etsende birsey degismez malesef cünki itiraz ettinde bir arkadasin yorumda yazdigi gibi fotoyu sokarlar gözüne onun icin görmedigi bir sekilde sana ezbere kimse ceza yazip basini derde sokmaz basit bir is degil cünki ekmek parasi meselesi anladin umarim.tekrar gecmis olsun

GokhanRS
05-02-2011, 16:34
ben radar cezası yediğimde nasıl olur ben radar uyarısı görmedim dedim. 3 km uzaktan algılıyor ondan görmemişsindir gibi bi bahane sundular.

ben o cezaya imza atmam dedim. nasıl atmazsınız kanıt var dedi. bende anayasayı oku önce hiç bişeye imza atmak zorunluluğum yok dedim. gıcıklığına beni 15 dk bekletti sonra yanıma geldi tamam gidin adresinize gelicek ceza dedi. bende tskler dedim gittim.

2 seneyi geçti haLâ ceza filan gelmedi. süreklide kontrol ediyorum cezalar kayıp...

bu güne kadar tek 1 cezaya imza atmışlığım yok. 5 yıl önce emniyet şeridinde kesilen cezayı bile bulamadım. imza atmadığım cezaların hiç birini haLâ bulamıyorum emniyetten trafikten sorgulattım yine yoklar :D

bence sizde hiç bi kağıda imza atmayın polislerin uzattığı. çünkü imza atmadığınızda kabul etmediğinizi ve itiraz edeceğinizi anlıyorlar sanırm. ancak hiç bi kağıda imza atma zorunluluğunuz olmadığı halde. imza filan atmam diyince neden ters davranmaya başladıklarını haLâ çözebilmiş değilim. o memura bunun ne zararı varki

arkadaslar ben emniyet mensubuyum .radar kamerasi sabit hareketli farketmez istedigi mesafeyi görür sonucta dandik bir kamera yok radar araclarinda.itiraz etsende birsey degismez malesef cünki itiraz ettinde bir arkadasin yorumda yazdigi gibi fotoyu sokarlar gözüne onun icin görmedigi bir sekilde sana ezbere kimse ceza yazip basini derde sokmaz basit bir is degil cünki ekmek parasi meselesi anladin umarim.tekrar gecmis olsun

yukarda yazdığım gibi imza atmadığım cezaları 5 yıl geçenler var haLâ emniyettende sorgulasam gözükmüyorlar sebebi nedir? hatta o araçları çok tan sattım bile. fikrinizi merak ediyorum tşkler.

onur_S
05-02-2011, 23:07
sonuç ne oldu? ödedin mi cezayı?

yok abi sen yazmıssın yani buradakini anlamadım.adamlar başkasının cezasını sanamı yazdılar?

TarikS
05-02-2011, 23:13
Bugun Eskisehir'den Ankara'ya dogru hizimin 140 oldugu sirada radar aracini pusuda gordum, gordugum mesafe 400metre yoktur. Hemen frene asilip 100-110'a indim, ileriki cevirmede de dokunmadilar.. oyle 3-5 km olayina hic denk gelmedim ben, gecmis olsun

SarıCivic
06-02-2011, 01:16
ben radar cezası yediğimde nasıl olur ben radar uyarısı görmedim dedim. 3 km uzaktan algılıyor ondan görmemişsindir gibi bi bahane sundular.

ben o cezaya imza atmam dedim. nasıl atmazsınız kanıt var dedi. bende anayasayı oku önce hiç bişeye imza atmak zorunluluğum yok dedim. gıcıklığına beni 15 dk bekletti sonra yanıma geldi tamam gidin adresinize gelicek ceza dedi. bende tskler dedim gittim.

2 seneyi geçti haLâ ceza filan gelmedi. süreklide kontrol ediyorum cezalar kayıp...

bu güne kadar tek 1 cezaya imza atmışlığım yok. 5 yıl önce emniyet şeridinde kesilen cezayı bile bulamadım. imza atmadığım cezaların hiç birini haLâ bulamıyorum emniyetten trafikten sorgulattım yine yoklar :D

bence sizde hiç bi kağıda imza atmayın polislerin uzattığı. çünkü imza atmadığınızda kabul etmediğinizi ve itiraz edeceğinizi anlıyorlar sanırm. ancak hiç bi kağıda imza atma zorunluluğunuz olmadığı halde. imza filan atmam diyince neden ters davranmaya başladıklarını haLâ çözebilmiş değilim. o memura bunun ne zararı varki

yukarda yazdığım gibi imza atmadığım cezaları 5 yıl geçenler var haLâ emniyettende sorgulasam gözükmüyorlar sebebi nedir? hatta o araçları çok tan sattım bile. fikrinizi merak ediyorum tşkler.

Bende arabamı 2007 de aldım 2009 yılında 2004 yılının cezası geldi altında aynen şöyle yazıyor;''Şayet bu tarihde araç size ait değil ise dilekçe ile itiraz edebilirsiniz'' ve ettiğinizde de tekrar eski sahibine geri gidiyor ceza.O cezayı ödemedim,itirazda etmedim şu anda kayıtlarda görünmüyor ama ne olursa olsun tekrar karşıma çıkacak.Umarım aydınlatıcı bi açıklama olmuştur.

SarıCivic
06-02-2011, 01:23
Arkadaşlar geçen hafta yola gitmiştim. Dönüşümde radar uyarı levhası gördüm ve radar arabasını takip etmeye başladım. ilerde gördükten sonra hızımı 80 civarına düşürerek yanından geçtim... 1 km ilerdede çevirme vardı... polislere yakşaştım ve hatta yanlarından geçerken sellektör yaptım trafik polisi eliyle devam et dedi... daha sonra 50 km geçtikten sonra yolda lastiğim patladı... lastiği değiştirirken bir araba yanaştı...geçmiş olsun filen falan dedikten sonra radar sana ceza yazdı dedi bende niye yazdı trafik durdurmadıkı beni, radarın yanındanda 80 km hızla geçtim dedim... adam radar uzaktan algılıyormuş daha hızlıymışsın dedi... hatta yanlışlıkla trafik beni durdurdu plaka tutmaynca cezayı senin plakaya yazdılar dedi... uzun lafın kısası dün ceza geldi... 290 tl... radarın böyle uzaktan algılama durumu var mıdır? yani 300 mt uzaktan filen...

Radar önü düz olan heryerden algılar ancak genelde max 2 km kullanılır.Radar dediğiniz şey bildiğiniz iyi çekim yapan bi kamera extradan yaklaşırken ki hızınızı belirleyebiliyor.Ayrıca şehir içi için konuşuyorum hız sınırını max %10 geçebilirsiniz örneğin şehir içi 60 km ise %10 ile beraber 66Km ediyor bunun üzerine çıktığınız her fazladan Kilometre faturayı kabartıyor.Ayrıca itiraz etme hakkınız var çekim yapılan video kasetler 1 ay saklanıyor sırf bu itiraz etme durumlarından dolayı :icon_tup: