PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şanzıman Problemi

Evrenoz
05-02-2011, 13:30
Dün akşam 2006 Civic aracımı debryaj baskı-balatasının değiştirilmesi işleminin yapılması için ustama bıraktım.

Bu sabah da gidip aldım. Test sürüşüne çıktığımda

Pedalın sertliğinin tamamen yok olduğunu,
Vites değişimlerindeki sallanmanın kaybolduğunu,
Kalkışlardaki silkelemenin kaybolduğunu

Olması gerektiği şekilde gördüm.

Lâkin vites kolunda bir anormallik sezdim. Daha önce vites yollarında kuş gibi gezinen vites kolu sanki biraz sertleşmiş, ağırlaşmış.

Sebebi nedir?

Ustama sorduğumda oraya müdahale edilmediğini, bir süre bu şekilde kullanıp izlememi tavsiye etti.

KVB
04-03-2011, 12:58
Vites kolunun sertleşmesi vites kablolarının eğrilmesi veya eskiyip tellerinin dağılması nedeniyle oluyor. Benim aracımda 3 kere oldu, en sonuncuda vites kablosu koptu 4. viteste kaldı araba :D

Belki sök tak yaparken vites kablolarını biraz fazla kastırmışlardır, kablo eğrilmiştir.

Evrenoz
04-03-2011, 12:59
Aradan 1 ay geçti, epey bir kullandım. şuan ya alıştığımdan ya da normale döndüğünden garip gelmiyor. :)

KVB
04-03-2011, 13:05
Vites geçişlerinde elinize böyle bir sürtme mi desem, hırıltı mı desem geliyorsa muhtemelen kablolar eğrilmiştir ve kılıfa sürtüyordur. Kullanıma engel değil ama dediğim gibi uzun vadede iyice aşınıp kopabiliyor.

mira
04-03-2011, 13:15
yakın zamanda EG kasanın debriyajını değiştirdim.benimde 2 vitese ve 3 e atarken kemikli oldu ...aynı sorun bendede var...:confused:

Evrenoz
04-03-2011, 13:16
Yok öyle bir his uyandırmadı hiç. Bi ara ustama baktırayım kablolar ne durumda diye de aklıma kurt düşmesin.

1.3 cdtı
04-03-2011, 13:36
vites kolunu söktülerse tam ayarlanmadığından vitesler sert geçiyor bende baskı balata değiştirdim 2ve 3 sertleşti ama bugün düzgün bir ayardan sonra pamuk gibi