Orijinalini görmek için tıklayınız : subaru gc8 sorun
signomis
05-02-2011, 15:32
Öncelikle herkese merhaba.Forumu yeni keşfettim ve aranıza yeni katıldım.Umarım tecrübeli arkadaşlar bana yardımcı olabilecek.
Aracım 98 İmpreza GC8
*Araç normal çalışıyor 5 dakika yolda gidiyorum sonra frene basıp yavaşladığımda aracın devri düşüyor ve stop ediyor.Tekrar marş yapmaya kalkarsam araç çalışmıyor.5 dakika civarı bekledikten sonra tekrar denediğimde ise araç çalışıyor.Dün benzin aldım aracı çalıştırmak istedim dengesiz çalıştı ve stop etti.Sonra usta çağırdım geldi manifoldun üstünde bir soket vardı onu takıp çıkardı çalıştı.
Diğer sorum ise;
*Araç 3. vitesten 4'e veya 4'den 5'e geçerken silkeliyor.Vites küçülttüğümde ise motor arıza ışığı yanıp egsozdan çok büyük olmamakla birlikte patlama sesi geliyor ve bir süre sonra motor arıza ışığı sönüyor.
Şimdiden teşekkürler...
olcay_bora
06-02-2011, 14:49
hmmm bu bnm termik sorunundan farklı kontaksal değil bende devir düşmesi olmuyordu çünkü ama bu konuda daha bilgili arkadaşlar sorunun ne oldgu konusunda yardımcı olacaklardır size umarım masraf açmayacak bişeydir geçmiş olsun
signomis
06-02-2011, 14:51
Çok teşekkürler ilginiz için.Yardım bekliyorum arkadaşlar..
Maf sensörü arızası var aracınızda.
Wideband varsa mutlaka takip edin aracınız fakire düşüp kırılabilir.
En kısa sürede Maf sensörünü değiştirin
signomis
06-02-2011, 15:03
Araç maslak doğan ustaya gidecek pazartesi.Çok teşekkürler ilginiz için.Gerçekten çok yardımcı oldunuz.Şuan bulunduğu yerde ateşleme bobini ve kabloları,benzin pompası,bujiler değişecek dediler.
Peki bu parça nasıl bozulmuştur?
@XoR
pm attım size...
Araç maslak doğan ustaya gidecek pazartesi.Çok teşekkürler ilginiz için.Gerçekten çok yardımcı oldunuz.Şuan bulunduğu yerde ateşleme bobini ve kabloları,benzin pompası,bujiler değişecek dediler.
Peki bu parça nasıl bozulmuştur?
@XoR
pm attım size...
Aracın yaşı itibariyle ömrü bitiyor parçanın.
Açık hava filtreside varsa arabada bu Maf sensörünün bozulmasını tetikleyen yegane etkidir.
Aynılarını yaşadığım için yazıyorum :) hatta bu sabah 2. Maf sensörünüde bozdum :D
Aracın yaşı itibariyle ömrü bitiyor parçanın.
Açık hava filtreside varsa arabada bu Maf sensörünün bozulmasını tetikleyen yegane etkidir.
Aynılarını yaşadığım için yazıyorum :) hatta bu sabah 2. Maf sensörünüde bozdum :D
beyınsız...sana beyın şart :D
bana maf sensörü gibi göründü sıkıntı.... yaşı itibariylede ateşleme sistemindeki yenilik doğru olmuş ama benzin pompasında eğer bi sıkıntı yoksa değişimi gereksiz olacaktır.....
bunun dışında aracınızın setupı nedir?
eğer aracı siz hazır yüklü bi şekilde aldıysanız üstünde daha performanslı bir benzin pompası bulunuyor olabilir, pompa değiştiği zamanda eğer orjinal pompa takılırsa yeni pompa yetersiz kalabilir, gazladığınızda araç tekrar fakire düşebilir silkeliyebilir.....
banada egzantirik sensoru yada krank gibi geldi sıkıntı göründü biraz sıkıntı
subarularda kroniktir km is yüksekse 6000 üstünde bazen kerkinme yapıyormu ?
signomis
08-02-2011, 09:10
Km'si 90000'de tabi doğruysa.
Aniden gaza yükleniyorum araba kesik kesik gidiyor.Gazdan çekince normal ama tekrar gaza yüklenince yine aynı sorun.Şu stop etme sorununu çözebilsem güzel olacak.Maf sensörü değiştikten sonra da aynısını yaparsa acaba başka ne değişmesi gerekecek...
Orjinal benzin pompası var ama araç o yüzden stop etmez gibime geliyor..
Aynı sıkıntı benım subarumda krank sensöründen çıkmıştı.Saolsun ismini vermek istemediğim ve bir daha gitmediğim bir servis o krank sensörünü keşfedene kadar butun sensörlerini yeniletmişti bana..Onunda kontrollerini atlamayın bir çok nedeni olabilir..
Bir de mutlaka bir wideband edinin..
signomis
08-02-2011, 11:28
Peki benim sorunumda dediğiniz sensördense.
Belirttiğiniz sensör bumu acaba Subaru Yedek Parça Krank 135 TL (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-subaru-impreza-krank-sensoru-31329783/detay?keyword=krank%20subaru)
erayakar
08-02-2011, 11:49
bobin çatlak olabilir ..
Peki benim sorunumda dediğiniz sensördense.
Belirttiğiniz sensör bumu acaba Subaru Yedek Parça Krank 135 TL (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-subaru-impreza-krank-sensoru-31329783/detay?keyword=krank%20subaru)
Bu vuruntu (knock) sensörü
Krank sensörü elimde mevcut
Ama öncelikle aracı arıza tespit cihazına bağlayın arızanın bundan olduğundan emin olun bence
Aynı sıkıntı benım subarumda krank sensöründen çıkmıştı.Saolsun ismini vermek istemediğim ve bir daha gitmediğim bir servis o krank sensörünü keşfedene kadar butun sensörlerini yeniletmişti bana..Onunda kontrollerini atlamayın bir çok nedeni olabilir..
Bir de mutlaka bir wideband edinin..
Bunu bulana kadar arıza tespit cihazına bağlamadılarmı arabayı hiç ???
signomis
12-02-2011, 11:38
Maf sensörünü temizledim dedi usta ve şuan sorun yok diyor.Araba akşam gelecek acaba böyle bir şey mümkünmü,maf sensörü temizlenirmi? Teşekkürler.
Maf sensörünü temizledim dedi usta ve şuan sorun yok diyor.Araba akşam gelecek acaba böyle bir şey mümkünmü,maf sensörü temizlenirmi? Teşekkürler.
Mümkündür bu biraz sans meselesi. Temizlenerek bazen kurtarilabiliyor. Bende temizleyip kullanmistim bir sure sonra tekrar ayni duruma gelmisti ama 2. Temizlemede Maf'i gömduk omrunu tamamlamisti :)
signomis
12-02-2011, 11:55
Enazından sorunun ne olduğunu tam olarak öğrendim.Ustaya!!! bıraksaydım 4-5 parça değişecekti.Sizede ilginiz için teşekkür ederim...
Enazından sorunun ne olduğunu tam olarak öğrendim.Ustaya!!! bıraksaydım 4-5 parça değişecekti.Sizede ilginiz için teşekkür ederim...
Rica ederim her zaman elimden geleni yapar, paylasirim. Yasadigim benzer sorunlari sizde yasayacaginiz icin minimum maddiyatla kurtarmaniza yardimci olurum :)
sağol kanka, keşke birde bobinleri değiştirseydim tam süper olurdu :)
signomis
25-02-2011, 15:45
Bugün aracımı şehiriçinde deneme fırsatım oldu.Mafı temizlettikten sonra yaşadığım sorunların hiçbirini yaşamadım bugün yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim...