Orijinalini görmek için tıklayınız : Size bir sorum var (:
DetailEF
05-02-2011, 21:40
Arkadaşlar aracım bildiğiniz üzere Fiat Tempra S. Aracın arkasını olabildiğince boşalttım, tavana kadar yok şu an, daha fazla iyileştirmek istiyorum, üzerinde coilover var boşaltma ile ilgili sıkıntılarımı coilover ile viraj içinde kaymaması için setup kurabiliyorum. Bunu aracı fazla boşalttığımda olabilecek dengesizliğin önüne geçebileceğimi göstermek amacıyla söyledim.
Söz gelimi aracımın ön kaputunu, ön 2 çamurluğunu hafif ama ucuz maliyetli polyester ile değiştirmek istiyorum fikirleriniz nedir ?
Polyester olursa ne renk olmalı ?
Teşekkürler :)
Aracın motorunu yüklediğimizde olanları gördük, bari az maliyetli olan hafifletmeleri uygulamamız gerektiğini geçte olsa anladık :)
Fikir için aracın fotoğrafı:
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs001.snc6/165145_10150089325927192_560827191_6015723_6963472 _n.jpg
yusufcan_k
05-02-2011, 21:43
güzel olur :D
derdin ne olum senin rahat bırak arabayı :D
DetailEF
05-02-2011, 21:46
güzel olur :D
Olucak kafaya koyduk :D
derdin ne olum senin rahat bırak arabayı :D
Ne yapabiliyorsam bu araç üstünde yapıcam bir nevi masturbasyon işte :D
araçda hafıfletmeye gıdcen snrm
jantları hafıflet sora gereksız seylerı bosalt :D
bugratemel
05-02-2011, 21:59
:D bnce sıyah olurrr
DetailEF
05-02-2011, 21:59
araçda hafıfletmeye gıdcen snrm
jantları hafıflet sora gereksız seylerı bosalt :D
Aracın içinde olanları söyleyeyim, direksiyon, göğüslüğün bir kısmı, kadran, vites kolu, el freni, ön koltuklar, ön kapı içleri bu kadar :) Diğer hiçbirşey yok :)
Jantlar mk2 vis marea hlx jantı zaten, üstünde 175 50 15 lastikler var olabildiğince hafif :) Dediklerinizi zaten yaptım daha ne yapmamı önerirsiniz :)
DetailEF
05-02-2011, 22:00
:D bnce sıyah olurrr
Bakıcaz carbonda yapabiliriz :D
camurluğu kaputu bence polyester yaparsan orj renginde boyattır hem fazla sırıtmaz hemde bence daha iyi durur :)
DetailEF
05-02-2011, 22:02
camurluğu kaputu bence polyester yaparsan orj renginde boyattır hem fazla sırıtmaz hemde bence daha iyi durur :)
Hem de polisler çakmaz :D
motora niye ugrasmıyorsun. 20 30 kilo hafifleyecekse yap ama zannetmiyorum
DetailEF
05-02-2011, 22:14
motora niye ugrasmıyorsun. 20 30 kilo hafifleyecekse yap ama zannetmiyorum
Yaptım saçma sapan gaza geldim tuştan çekmeden nosladım 2 vites üst üste 3. piston cortladı :D
Yaptım saçma sapan gaza geldim tuştan çekmeden nosladım 2 vites üst üste 3. piston cortladı :D
lanica blok saglam olur ama :heyoo:
DetailEF
05-02-2011, 22:16
lanica blok saglam olur ama :heyoo:
Blokla pistonun ne alakası var, jet makinası koy oem piston koy yine patlayan patlar çatlayan çatlar :D
neyse blogu gecte kaclık nos bastında piston cortladı eridimi segmanmı kırdı?
131in bloga vf serisi turbo takılı 1.5 bar gun gelio 1.7bar sıkıntısız yuruyor oem pistonla
DetailEF
05-02-2011, 22:19
neyse blogu gecte kaclık nos bastında piston cortladı eridimi segmanmı kırdı?
131in bloga vf serisi turbo takılı 1.5 bar gun gelio 1.7bar sıkıntısız yuruyor oem pistonla
weber40 üzerine directport 100 wet biraz hayvanlık :D Segman kanalı kırıldı arada sıkıştı subapla arkadaş kanki oldular :D
ee gecen konuda lancia blok vs. yok diyordun ben oyle hatırlıyorum olmayan seye nasıl nos bastın:soru:
neyse sadede gelirsek :)
bence polyester vs. ugrasma colombo barianinni tempra blogu icin egzantrigi olması lazım git onu al daha matnıklı olur.
DetailEF
05-02-2011, 22:22
Şimdi bir yaparsam yine fiat motorlarının içinde türkiyede bulunan bir modeldede var o eksantriği takıcam, bir 8-10 hp lik artış elde edicem en fazla üstündekinden biraz lift değeri yüksek. Zevkli olur o şekilde önler polyester bayağı etki eder bence duck type ile desteklerim kenarları problem olmaz :D
en mantıklısı arabana ultra hafif spor koltuklar var tanesi 7 kg dır onlardan al bayagı fark edecek agırlık olarak
DetailEF
05-02-2011, 22:28
en mantıklısı arabana ultra hafif spor koltuklar var tanesi 7 kg dır onlardan al bayagı fark edecek agırlık olarak
Para oranına göre herşey şekillenecek aklımda var koltuk almak zaten, sparco kaput bagaj mandalları ayak dayamalar direksiyon vs. güzel olucak yani yavaş yavaş :)
Para oranına göre herşey şekillenecek aklımda var koltuk almak zaten, sparco kaput bagaj mandalları ayak dayamalar direksiyon vs. güzel olucak yani yavaş yavaş :)
hayırlısı olsun kardeşim inş istedigine kavuşursun ;);)
by_BuRoCk
05-02-2011, 22:47
kilo ver :D
DetailEF
05-02-2011, 22:48
kilo ver :D
Nerelerdesin lan sen :D :hehe:
Low-Rider
05-02-2011, 22:50
koylover ne marka
DetailEF
05-02-2011, 22:51
koylover ne marka
Çahma lan bu inip galkıyo ya onlardan :D
by_BuRoCk
05-02-2011, 22:52
Nerelerdesin lan sen :D :hehe:
iş güç koşturup duruoz ya :D
elimizi ayagımızı çektik artık bu işlerden nişanlandım bide :D
DetailEF
05-02-2011, 22:53
iş güç koşturup duruoz ya :D
elimizi ayagımızı çektik artık bu işlerden nişanlandım bide :D
Hayırlısı olsun ne diyek selam et yengeye :D Çıkıyorum ben sonra grş telefon var zaten :)
by_BuRoCk
05-02-2011, 22:55
Hayırlısı olsun ne diyek selam et yengeye :D Çıkıyorum ben sonra grş telefon var zaten :)
a.s yegenim :D
tamam haberleşiriz ;)
ya sorması ayıp can kaç hp 16o felan varmı cıdden merk edıyrum???:) arabanın şasesı agr buarad sen fıber ısıne gır:)camurluk kaput bagaj
TolgaEsentepe
05-02-2011, 23:06
standart 106 la nasıl gidiyor aracınız merak ettim hiçbir fikrim yok cünkü?
aküyü deiştiririsin. ön koltuklar. madem arkada koltuk yok arka camları da değiştirebilirisin. arka silgeç varmı bilmiyorum onun motoru olabilir.
yalnız boşaltmayı dengeli bir şekilde yapmak cok onemli. arka taraf kelebek gibi kalırsa can sıkıcı durumlar yaratabılır!
valla bunları yaptıktan sonra geriye 1 elham 3 kulfallah kalıyor...
kupayı fiberden yap rüzgarıda arkana aldınmı tamamdır
çift weber 40 + dereceli derecesi yüksek olursa kit car a dönüşüyo rölanti problem çift 40 + 100shot nos biraz aşırıya kaçmızsın :)
Sölemişler zaten arka camları sökebilirsin sonra spor koltuklar ve ön kaput bagaj.Bence bunlar yeterli abartmaya lüzum yok.Jant olarakta hafif oz vs bi jant takabilirsn.
koltuklar, kapı içlerini kes bagaj kısmında kesilicek bölgeler var o kısımları kaput bagaj kapağı gibi bölgeleri fiber yada farklı malzeme yap hafif olacak şekilde hidrolik direksiyon klima vs kalmasın arkaları diske çevir,bana kalırsa bagaj havuzunuda kes depoyu çıkarıp daha küçük hafif depoya geç , aluminyum egzoz yap
onurdestan
06-02-2011, 12:30
kusura bakma ama bu motorla uğraşıcağına aracını komple orjinale çevir sat 2.0 16v yada 8v de olur tempra al yapıcağını ona yap zaten onlarında fiyatı senin arabanla aynı haksızmıyım
Güzel araç bikaç defa dükkanımın önünden geçerken gaz veriyor yapılması düşünülebilir bi araç :) alaybey/ksk
DetailEF
06-02-2011, 18:31
ya sorması ayıp can kaç hp 16o felan varmı cıdden merk edıyrum???:) arabanın şasesı agr buarad sen fıber ısıne gır:)camurluk kaput bagaj
Ne bilem la kaç hp :D Şasi tabi ki ağır ama bagajı fiber yapamam çünkü hafif orjinalide :) Çıkmacıda bi kaç parça bakıyodum toplarken iç ile ilgili bundan 7-8 ay önce bagajını gördüm tuttum kaldırdım çok hafifti :) Ön çamurluklar ve kaputu yapıcam yeter :)
gereksiz evladım :D :D
Sensin gereksiz sus bakim :D
standart 106 la nasıl gidiyor aracınız merak ettim hiçbir fikrim yok cünkü?
Benimde bir fikrim yok :)
aküyü deiştiririsin. ön koltuklar. madem arkada koltuk yok arka camları da değiştirebilirisin. arka silgeç varmı bilmiyorum onun motoru olabilir.
yalnız boşaltmayı dengeli bir şekilde yapmak cok onemli. arka taraf kelebek gibi kalırsa can sıkıcı durumlar yaratabılır!
35Ah bir akü taksam yeterli sanırım :) Arka camı pleksi yapma fikrimde var tabi hayvan gibi bir arka cam var bagajdan ağır :)
valla bunları yaptıktan sonra geriye 1 elham 3 kulfallah kalıyor...
Onuda sen okursun işte bana bi iş kalmaz çok uğraşıcam gibi :D
kupayı fiberden yap rüzgarıda arkana aldınmı tamamdır
Berkan yine konuşmak için konuşmuşsun, işlevsellik denen birşey var anadol mu bu :D
çift weber 40 + dereceli derecesi yüksek olursa kit car a dönüşüyo rölanti problem çift 40 + 100shot nos biraz aşırıya kaçmızsın :)
Saçma salak stop etmeler, soğukken çalıştırmadaki zorluklar, salak saçma iş yapmışım yeminle arabayı boşalttıkça bunu anladım :)
Sölemişler zaten arka camları sökebilirsin sonra spor koltuklar ve ön kaput bagaj.Bence bunlar yeterli abartmaya lüzum yok.Jant olarakta hafif oz vs bi jant takabilirsn.
Ultraleggera falan var aklımda bakıcaz artık para ile orantılı bu işler :)
koltuklar, kapı içlerini kes bagaj kısmında kesilicek bölgeler var o kısımları kaput bagaj kapağı gibi bölgeleri fiber yada farklı malzeme yap hafif olacak şekilde hidrolik direksiyon klima vs kalmasın arkaları diske çevir,bana kalırsa bagaj havuzunuda kes depoyu çıkarıp daha küçük hafif depoya geç , aluminyum egzoz yap
Egzoz borusunun et kısmı çok ince olduğundan abartı bir ağırlık yok, baktık ki artık atacak hiç birşey yok en son tercih o olur :) Zaten, kapı içleri ayrı bir plaka halinde somunlarla kapı iskeletine tutturulmuş vaziyetteydi, arka kapıların içlerini söküp camları sabitledim :) Araç zaten S, bildiğiniz gibi ön camların otomatik oluşu ve merkezi kilitten başka bir özelliğinin bulunmadığı bir araç. 2.0 16v nin arka disklerini uydurmayı deneyeceğim, inşallah uydururuz :)
Depo işi içinse el yapımı ufak yassı bişeyler yapmak aklıma geliyor fazla kaba durmamalı 25 lt yeterli diye düşündüm :) Stepne havuzu içinse kesip ince sac kaynatmaktan başka bişey gelmiyor aklıma :)
DetailEF
06-02-2011, 18:33
kusura bakma ama bu motorla uğraşıcağına aracını komple orjinale çevir sat 2.0 16v yada 8v de olur tempra al yapıcağını ona yap zaten onlarında fiyatı senin arabanla aynı haksızmıyım
Kalıcı bir araç olduğu için problem yok, kafamda hiç kaza yapmamış kendimin uğraşabileceği güven veren bir araç vardı aldım yaptım kafama göre :D Sende kendince haklısın fakat herkesin seçim biçimi anlarsın :)
Güzel araç bikaç defa dükkanımın önünden geçerken gaz veriyor yapılması düşünülebilir bi araç :) alaybey/ksk
Hehe, o gaz size özel değil emin olun benim gazlamadığım dk yok :) Düzenli olarak hafta sonları 30-40 km lik bir düşünce çıkarırım kendime orada gazlarım :)
Bence bekle abi durumu epey düzelt motora turbo olaraktan iade-i ziyareti gerçekleştir:D
DetailEF
06-02-2011, 18:52
Bence bekle abi durumu epey düzelt motora turbo olaraktan iade-i ziyareti gerçekleştir:D
Haha onu bende gönülden istiyorum işin aslı, fakat şöyle bişey var hemen hemen 4 ay gibi bir süredir çalışmıyordum :) Gelirim yoktu zar zor uğraşıyorum zaten araçla :) Şu an bir iş buldum o yüzden bu atak geldi benden yoksa beklenen birşey değildi kafamda hep vardı bakıcaz hayırlısı :)
inşallah :) 100-200 snlerini 5 sn civarı görürüz:) çok uçtum dimi :D
DetailEF
06-02-2011, 18:55
inşallah :) 100-200 snlerini 5 sn civarı görürüz:) çok uçtum dimi :D
5 sn lik bir güçte olsa vitesten kaybederim ben çok kısa redline a girdiğim an rakam 185km oluyor :) Şehiriçi keyif aracı olarak kullanacağım için ne o kadar masraf beni kaldırır, ne bu araba beni uzun süre kaldırır :D
birbirimizi kanddırmayalım kanka yapma desek yapmıcan mı ?:D:D
DetailEF
06-02-2011, 18:58
birbirimizi kanddırmayalım kanka yapma desek yapmıcan mı ?:D:D
Ben kafaya koydum, kamuoyuna soralım dedik :D :hehe:
Ben kafaya koydum, kamuoyuna soralım dedik :D :hehe:
konu kilit :D:D:D:D herşey gönlünce olsun yavrum emeğinin karşılığını layığıyla alırsın inşallah:icon_tup:
camlar sokuk kısın bere eldiven kurtarır yazın serin. tampon farlar kaporta doseme konsol vs komple sokuk hatta saseyede matkapla dalarsan cok hafifler. icrede bi direksiyon bide recaro tabure olsa yeter...
http://hasnihon.com/static/hasnihon/images/Dismantal1.jpg
http://laughoutloud.us/wp-content/uploads/2009/01/pink_recaro_seats.jpg
DetailEF
07-02-2011, 14:41
camlar sokuk kısın bere eldiven kurtarır yazın serin. tampon farlar kaporta doseme konsol vs komple sokuk hatta saseyede matkapla dalarsan cok hafifler. icrede bi direksiyon bide recaro tabure olsa yeter...
Komik mi şimdi bu ? :)
Boost Up
07-02-2011, 15:25
:hehe::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hehe:
camları da plastıkten yap bence
ne kadar kazanılabilir merak ettim.arac cok ağır değil sanırsam zaten.
Arkadaş ne alemde ölmedi inş :D