Orijinalini görmek için tıklayınız : atmosferikte chip+filtre+boru
arkadslar dun aldıgım 1.6 16v 2004 model 206 aracım orjınal
ama ben düz boru simota air intake ve yazılım yaptırcam ama yazılım 350tl ve 350tl verdiğime degermi yani 1-2hp ancamı verirse hiç girmicem yazılım işine
yoksa 8-10hp verirmi sadece yazılım
yada yazılım filtre düz boru toplamda ne getirir
aracla bugun dynoya cıktım 112.5hp gelıyor
atmosferik aracına sadece yazılım yaptırım ölcen varmı
350 tl yazılımdan hayır gelirmi acaba? hayır çok ucuz geldi nedense?
350 tl yazılımdan hayır gelirmi acaba? hayır çok ucuz geldi nedense?
ben yazılımın fiyatını sormuyorum 350 olmaz 500 olur 700 olur ben değermi değezmi onu merak edıyorum uygulayan arkadaslar varsa
Eyup Duygun
05-02-2011, 22:45
fıyat mevzusuna yorum yapmıcam ancak yazılım,filtre,egzost uclusu aracı bıraz daha surusu zevklı hale getiriri dıye dusunuyorum.Arac nfu motor gti ile aynı aileden gelmekde bence yaptırılırı derım.
Ancak senın aracda sadece yazılımdan 10 hp beklemek hayal olur.
fıyat mevzusuna yorum yapmıcam ancak yazılım,filtre,egzost uclusu aracı bıraz daha surusu zevklı hale getiriri dıye dusunuyorum.Arac nfu motor gti ile aynı aileden gelmekde bence yaptırılırı derım.
Ancak senın aracda sadece yazılımdan 10 hp beklemek hayal olur.
bircok siteye baktım atmosferik araca %10 turbo araclara %25-30 arası performans yazıyor oradan yola cıkarak yazdım
Eyup Duygun
05-02-2011, 23:43
%10 verdıgı araclarda olabilir reklam yorumu bu max. degerler soylenır.Bizim kendı afısımızde vsvs o sekılde yazmakda.Sizlerin aracı ıcın yorum yaptım.
max 3-5hp mi dıyorsunuz yani
LIGHT RS
06-02-2011, 00:46
güzel bi filtre sistemi, düz boru , ve sisteme uygun güzel bi yazılımla (tabi öyle 350 liralıkdeğil) alacağın max 6-7 hp olur diye düşünüyorum.
5 iyidir atmo yüklemek cok zor :)
Bazıları hadi bakkaldan alıyo 20 diyo falan da sizde dilenciye sadaka verir gibi 3-5 diyosunuz..O kadar da değildir ayıp yani dökülen paraya .. 350 liraya burun kıvıranlar hiç regal reklamı izlememiş galiba :D
Bone-crusheR
06-02-2011, 08:31
cip taktır sonra dynol olcumu yap begenmessen almasıın
volume81
06-02-2011, 08:37
filtre-headers-51mm düz boru-sağlam bi son susturucu-yeni yağ yağ filtresi vs. en son güzel bir yazılımla 125 hp felan olur bayada zevkli olur :)
3-5 olacagını zannetmıyorum düz boru sonra ss magnum ve air intake kit ile ölçüm yaptırdı army arkadasımız söylesın kac hp verdiğini
hazır konu varken soyle dıyelım d16 ıcın dusunursek
kelebek
port polısh
hıdır
ınce conta
emme
yaptıktan sonra beyıne gırmessek ne olur yada gırsek +'sı ne olur ?
kardeş sana bi örnek verim ona göre yap bişiler iice oku yazdıklarımı
yanına yani sağ koltuguna 70 kg lık bir adam al bildigin bi yolda gazla sür kullan sonra araçdan indir sadece sen tek gene aynı yolda aynı şekilde kullan eger bu fark belli olacak şekilde seni memnun ederse ozaman yazılım ve son susturucunu değiştir hava filtreni degiştir
anlatmak istedigim bu yapmak istedigin işlemlerle aşa yukarı 10 hp alırsın tam olmasada
bindirdiğin 70 kg lık adam 10 hp güç kaybettiricek aracına ( 7 kg 1hp ye eşittir )
yani aracında 70 kg lık kişi varken ve yokken ki farktan yapıp yada yapmamak sana kalmış umarım anlatabilmişimdir
cip taktır sonra dynol olcumu yap begenmessen almasıın
böyle yapan biyer varmı
samet_61
06-02-2011, 16:57
dostum 350 chıp ıcın ucuz dıolar hıkaye adam tanıdıgında 300e dahı yapar paranın 200 unu 250 sını almanyada remap fırmalarına verıolar 50 de ıscılık alıolar 300 yenı bos eproma yazdırcaksan 50 de ona say 350 ye bıter bu ıs chıpı yaptır ayarlarını guzel combıne ederse aracına fark 3 5 10 hp gıbı dusunme emın ol aracının cekısı sesı dahı deısıo araba tosundan bogaya gecıo ust devırde ona gorede cok yakıo alt devırde stocktan daha az yakıor yerınde olasm gozum kapalı yaptırırım...
yarın gidip soracam dun dyno cıktım 112.5 geldi chip yapıp tekrar ölcsek ortalama ne cıkar diye sorucam ustaya
kardeş sana bi örnek verim ona göre yap bişiler iice oku yazdıklarımı
yanına yani sağ koltuguna 70 kg lık bir adam al bildigin bi yolda gazla sür kullan sonra araçdan indir sadece sen tek gene aynı yolda aynı şekilde kullan eger bu fark belli olacak şekilde seni memnun ederse ozaman yazılım ve son susturucunu değiştir hava filtreni degiştir
anlatmak istedigim bu yapmak istedigin işlemlerle aşa yukarı 10 hp alırsın tam olmasada
bindirdiğin 70 kg lık adam 10 hp güç kaybettiricek aracına ( 7 kg 1hp ye eşittir )
yani aracında 70 kg lık kişi varken ve yokken ki farktan yapıp yada yapmamak sana kalmış umarım anlatabilmişimdir
valla kusura bakmada cok saçma olmuş bu yazdıgın alakasıda yok
bugun forumdan 3 arkadas deneme yaptık
biri ben stock
diğeri megane coupe stock
diğeri clio sport düz boru ve filtre kiti var
ben ve megane coupe tek kişiyiz clio sport 3 kişi
bizi tam 3-4 boy geçti 3 kişiyle chip yok filtre boru sadece bende filtre ve düz boru varken clio ile yanyana gıdıyorduk
5 iyidir atmo yüklemek cok zor :)
bu kadar düşük olması imkansız ötesi
ERkut 205
07-02-2011, 17:22
Her arkadaş kendilerince yorumlarını belirtmişler hepside genel olarak doğrular...
Fakat ben ayrı bir noktadan bakıyorum...Dyno ölçümlerinde sağlıklı ölçüm önemli bir durum ve herkez genelde motordaki artışa bakar...Ben tekerdeki artışa bakıyorum...
Farzetki tekere 78kw veren bir araba chipten sonra 80 kw veriyor ise tekere bunu direksiyon başında hissetmek olanıksız gibi birşeydir... Ancak kağıt üstünde görürsün yada yolda diğer aracın belirli süratten sonra çok ağır ağır öne geçtiğini izlersin... :)
Hani insanlar kabul etmekte güçlük çekiyorlar teker gücü çünkü genelde düşük güçtür motora göre ve insan aracına para harcayıp birşeyler yaptıktan sonra gücü fazla görmek istiyor... ;) Piyasada nabza göre şerbet veriyor bende buna psikolojik tedavi diyorum... Yani ister yaptır ister yaptırma ben orasına karışmam ama mağdem 3-5hp yi kazanayım diye uğraşıyorsun bakman gereken yerin neresi olacağını belirtmek istedim... Yoksa chiple motora 5hp de alınır 15 hp de bilmem anlatabildimmi
By_MuGeN
09-02-2011, 10:40
aynı şekilde bende filtre hıdır düz boru egzoslu esayıma chip yaptırmayı düşünüyorum hp alabilecek miyim kafam çok karışık ... yaptıran varmı benim speclerde olupta
aynı şekilde bende filtre hıdır düz boru egzoslu esayıma chip yaptırmayı düşünüyorum hp alabilecek miyim kafam çok karışık ... yaptıran varmı benim speclerde olupta
ben hiç durma yaptr derim biz bulduk birisini ankarada begenmessek almıyoruz benım araca yaptırcaz sonra bi deneme yapıcaz bakalım begenırsek alıcaz
yazılım öncesı ve sonrası 2 deneme yapıcaz en buyuk firmalara telefon ettım sordum arastırdım benım arac için 8-11hp clıo sport için 8-10hp dıyor firmalar begenmessen almıyorsun