Orijinalini görmek için tıklayınız : fren anında titreme
arkadaşlar,abiler aracım 90-100 km hızla giderken fren yaptığım zaman hafif titreme yapıyor direksiyon titriyor geçen ay bütün bakımlarını yaptrdım rot balans falan hatta çekme vardı jantları doğrultturdum şimdi herhangi bi çekme yok fakat fren esnasında titreme var ben disklerden olabilir diye düşünüyorum herhangi bi bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim teşekkürler.
ykavcioglu
06-02-2011, 15:19
direksiyon titriyorsa ön diskler yanmıştır...
disk balata istiyor
disk balata istiyor
ne kadara mal olur bana bilginiz varmı?
white quattro
06-02-2011, 15:22
disk balata istiyor
arkadaşımın aracındada aynı durum vardı
çözümü bu ;)
ykavcioglu
06-02-2011, 15:24
işçilikle beraber 130-160 arası tutar
arkadaşımın aracındada aynı durum vardı
çözümü bu ;)
o zamn yeni disk balata yapıcaz:) saolun bilgileriniz için
işçilikle beraber 130-160 arası tutar
iyi bari fazla tutmuomuş teşekkürlr bilginz için
ykavcioglu
06-02-2011, 15:27
rica ederim geçmiş olsun..
white quattro
06-02-2011, 15:28
yolunuz açık olsun ;)
Fren disklerın eskımış veya eğrilmiş..
yağmurlu havalarda ısınan fren dısclerınız yagmur suyula temas ettiği zaman balası bozuluyor bu yüzden frene basınca direksiyon titreme yapar
Lastık tam olarak yuvarlak olmayabilir aynı problem getz de benimde başıma geldi serviste herşeyi denedik herşey normal lastik denendi sıkıntı çözüldü
bendede aynı durum var rot ayarım düzgün tekerler balansı yapılmıs ama fren yaptıgım zaman araba cekme yapıyo ve direksiyonda titreme var.
disklerim yeni aynı sekilde balatarımda yeni rot veya direksiyon boslugu olmasında süpeleniyorum ay sonu bakımda incelicez bakalım ne cıkıcak sorun
mechanıcer
06-02-2011, 21:45
dısk balata degıstır. hala devam edıyorsa porya yuzeylerın salgılarını ölçtür.
ykavcioglu
06-02-2011, 21:48
bendede aynı durum var rot ayarım düzgün tekerler balansı yapılmıs ama fren yaptıgım zaman araba cekme yapıyo ve direksiyonda titreme var.
disklerim yeni aynı sekilde balatarımda yeni rot veya direksiyon boslugu olmasında süpeleniyorum ay sonu bakımda incelicez bakalım ne cıkıcak sorun
diskler yeni olsa bile ısındıktan sonra soğuk su geldiği zmn yamuluyor ve titreme o yüzden oluyor direksiyonda(sıfır arabada başıma gelmişti), komple kupada titreme oluyorsa arka frenlerde sıkıntı var demektir.
Çekme varsa ön takımda da bir sorunda olabilir:(
Bnde ayni durm vardi diskler yamulmustu ama temiz oldugndan torna mi ne diolar frenciler yapio diskler duzeltildi 40 tl mis gbi olmustu bi sikntida yasamamistk frenciye sor fikir verir sana
ykavcioglu
06-02-2011, 21:52
taşlanınca eski performansı kalmıyor, sıfır disk olsa bile..
disk tornayla da kurtarabilir. 30-40 liraya çıkar.
taşlanınca eski performansı kalmıyor, sıfır disk olsa bile..
Bn dikkt ettm taslama yok fazlaliklari alior bi nebze inceltior:) bikere kurtarican bidakine degstiricen
diskler yeni olsa bile ısındıktan sonra soğuk su geldiği zmn yamuluyor ve titreme o yüzden oluyor direksiyonda(sıfır arabada başıma gelmişti), komple kupada titreme oluyorsa arka frenlerde sıkıntı var demektir.
Çekme varsa ön takımda da bir sorunda olabilir:(
alt takımda sorun yok kontrol ettrmiştm disklerim yeni ama yüzeyi parmak gezdirince hafif dalgalı gbi cd yüzeyi gbi dümdüz değil sanırım disklerde yamulma olmus olabilr stoptech disk alıcaktım zaten bahaneside hazır oldu :D
ykavcioglu
06-02-2011, 21:57
Bn dikkt ettm taslama yok fazlaliklari alior bi nebze inceltior:) bikere kurtarican bidakine degstiricen
vw gibi güvenli bir araçta belki hissetmezsin fakat hondanın frenlerinde çok belli oluyor..
ben değiştim o yüzden hepsini:D
ykavcioglu
06-02-2011, 21:58
alt takımda sorun yok kontrol ettrmiştm disklerim yeni ama yüzeyi parmak gezdirince hafif dalgalı gbi cd yüzeyi gbi dümdüz değil sanırım disklerde yamulma olmus olabilr stoptech disk alıcaktım zaten bahaneside hazır oldu :D
senin gördüğün dalgalardan değil o yamukluk..
biz hissedemiyoruz, öyle bir duyu organımız yok:D
stoptech in delikli versiyonlarına rende gibi diyorlar, güzel duruyor ama:)
Vw de degl onceki aracm megane1 de yaptirmistik bizim
Lastklerde yeniydi oyuzden skinti cekmedk:)
|| CaNeR ||
06-02-2011, 22:25
yağmurlu havalarda ısınan fren dısclerınız yagmur suyula temas ettiği zaman balası bozuluyor bu yüzden frene basınca direksiyon titreme yapar
+ Arabanızı yıkatırken de disklerin soğumasını beklemekte fayda var.