Orijinalini görmek için tıklayınız : shell dizeli hakkında
bu yeni cıkan depoda 1 litre ye yakın ekonomi saglayan dizeli test eden var mı:soru:
bide bu pahalı bir performans dizel ürünü var gene shell in bu konuda bilgisi olan arkadasların görüşü lütfen:soru:
Ful saveyi bilmiormda gtl digeri bn hep ondan kullaniorm araci aldigimz
Adamda gtl aliormus bnde devam ettim
Gtl yda euro dizelinde nekdr fark var bilemicem
Ama daha onceki aracmda denedm bna gore shelin dizeli motor sesini azaltior (shellden once opetten aliordum bn bu sekilde frk yasadm direk gtl almamstm,gtl icinse iste duydugmz kadariyla daha ii yanior enjektrleri daha temiz tutuor cekisi arttiior bnlari goremedm cekis zten nekdr artablir? Temizlk
Konusundada onuda anlamal zor)
MuratGürakan
06-02-2011, 22:10
gtl benim arabamı en az 2 boy geriye düşürüyor 2 kere denedim ikisindede aynı şeyi yaptı.. po yada shell normal eurodizel daha çok yarıyor benimkine..
İlginçtir ki Gtl benim de arabamda performansı olumsuz yönde etkiliyor..Hatta bi kaç ayrı istasyondanda denedim gene aynı sonuç.en iyi verim aldığım opet.
fsunnetci
07-02-2011, 08:38
Bence olayın temeline ineceksin.ingilizler Türklere ne zmn hayırlı birşey yapmışki:D
sadece ya kipa bp den ya da hastane shellden alıyorum mazotu.shellden aldığım euro ile daha gürültülü daha kısa mesafe yapıyorum ama motor daha canlı.bp den aldığım euro ile ise tam tersi.psikolojikte olabilir.bir kerede didimde termo diye bir istasyondan almak zorunda kaldım fena duman attırmıştı.bunların dışında başka hiç biyerden almadım mazot diğerleri için yorum yapamıyorum
gtl büyük dolandırıcılık bence :)
fuel save için ise 1 depo=1litre tasarrufu içimizden kimsenin test edebileceğini sanmıyorum, 45l'lik depoda 1 litre tasarruf %2 tasarruf anlamına gelir, mevcut şehiriçi kullanım şartlarındaki değişkenler %5 üzerindedir. benim yakıt tüketimim her depo için farklı oluyor.
Bence olayın temeline ineceksin.ingilizler Türklere ne zmn hayırlı birşey yapmışki:D
:icon_tup::icon_tup:
gtl büyük dolandırıcılık bence :)
fuel save için ise 1 depo=1litre tasarrufu içimizden kimsenin test edebileceğini sanmıyorum, 45l'lik depoda 1 litre tasarruf %2 tasarruf anlamına gelir, mevcut şehiriçi kullanım şartlarındaki değişkenler %5 üzerindedir. benim yakıt tüketimim her depo için farklı oluyor.
denemek lazım genede:)
Bide shellden nrmal euro dzl alip kadran denicem ayni yolda:D
fsunnetci
07-02-2011, 20:12
Bizde Ford Mondeo TDCI var nzmn Shell'den mazot alsam yakıt tüketimi artıyor yani çabuk uçuyor bu shell mazotu yada bizim Ford'a yaramıyor:rolleyes:
zaten 2 tane arabamız motor kırdı Florya Shell Tunç Petrol Yüzünden:( sebebide malumunuz Adamın boya sektörüne girmesi ve ucuza aldığı solventi birazda benzine katmış bizimki:D STP ile Honda Radar Mehmet bu durumu acı tecrübeleri ile bizzat yaşadılar:p
Ben GTL ile daha cok km yapıyordum, aynı fiyat olsa yine GTL alırım.
Ama yaptıgım km fiyat farkını kurtarmayınca almayı bıraktım.
Shell de normalde tercih etmiyorum, 4-5 sene oldu bp eurodiesel alıyorum hep aynı istasyondan.
Dün ankaraya giderken FULL istasyonundan mazot denedim, berbat 5 para etmez. Araba sacmasapan sesler cıkarmaya basladı ve cok yaktı.
total excellium'u tavsiye ederim bende
senelerdir kullanıyoruz
hem yakıt tüketiminde iyi
hemde performansta
genelde hep opetten alıyorum bi sorun yaşamadım bence shell in yaptığı reklamlar yurt dısında bilmemde bizde para tuzağı kesinlikle :)
ben GTL kullanıyorum, tüketim olarak değişiklik yapmadı bende ama kurumlanmayı azalttığı kesin, 1800-2000 devre kadar turbo öncesi hantallığını attık arabanın resmen, 3. vites rölanti devrinden hızlanırken daha rahat kaldırıyor totosunu araba. ama 3.7x li rakamlar olmuş valla yazık kısmen, babama dedim boşver 15TL için o alttaki toparlanmamayı çekemem dedi :)
bu arada Opetten 2 kez aldım mecbur kalmazsam kesinlikle almam , Petrol Ofisinden de bi kez almıştım acayip hantallaşmıştı araç.
7 tane benzin istasyonu müşterim var hepsi de shell :) Club Smart NKGS sebebi ile ... böyle olunca yakıtı dönüşümlü olarak hep bu istasyonlardan alıyorum, fuel save'e geçtiklerinden beri de yeni yakıtı kullanıyorum... sanırım 1,3 gibi ufak motor olması nedeni ile bir fark hissetmedim yol bilgisayarında ....
yakın zamanda 2-3 depo full ardından da opet deneyeceğim fark olursa yazarım buradan ...
bu kadar benzinci müşteri olunca başka istasyonlarhakkında anlatılan hikayaler de çok oluyor, solvent karıştıran mı dersiniz, yakıt tanklarının etrafına tesisat döşetip yakıtı genleştirip depoyu şişiren mi? pompada ayar yapıp hava basan mı?
bence en iyi yakıt tasarrufu için; bildiğiniz, dürüst, tankları temiz istasyon bulmak, depoda 3litre bile kar edersiniz :)
Ben genellikle oturduğum yer itibariyle etrafımda hep shell istasyonu olduğu için mecburen alıyorum mazotta bi sıkıntı yok
Çok nadir arada, bp opet tercih ederim
istanbulda falan durum nedir bilmiyorum ama adanada shell istasyonlarında litresinde 40 kuruş fark var ki bence 40 kuruş farka degecek kadar mükemmel bi yakıt degil.. biraz dumanlamayı azaltıyor ama öyle ahım şahım çekişi etkiledigi pek söylenemez.. bence adı değiştirilen yakıtları tercih etmek yerine sürekli tek istasyondan ve kaliteli olduguna emin oldugunuz bi istasyondan alın yakıtınızı.. ben de shell veya opetten alıyordum ama bp kesinlikle en iyisi..
herkesin ayrı bir markayı tavsiye etmesi, farklı bir markadan memnun olması önemli olanın marka değil, istasyon olduğunun göstergesidir.. ;)
herkesin ayrı bir markayı tavsiye etmesi, farklı bir markadan memnun olması önemli olanın marka değil, istasyon olduğunun göstergesidir.. ;)
Aynen abi Alanya'da en çok satış yapan 2 istasyon Shell istasyonları farklı sahiplere sahipler aralarında 3km mesafe var yaklaşık, ben birincisinden alıyordum yıllardır eski aracımıza da ordan alıyorduk mesela.Geçen yaza kadar herşey güzeldi, menzil 50km civarı azalıp performans düşünce (hep aynı pompa aynı zamanda) dedim değiştirip deneyelim bir de, diğer istasyondan aldım ilk depoda performans ve tüketim değerleri düzeldi aracın.
gtl benim arabamı en az 2 boy geriye düşürüyor 2 kere denedim ikisindede aynı şeyi yaptı.. po yada shell normal eurodizel daha çok yarıyor benimkine..
2 den cok daha fazlaydı o gün.ciddi fark vardı ilk denediğimizde.sonra düzeldi araba
S.Özeren
08-02-2011, 22:29
en yüksek km'mi GTL ile yaptım ve benim aracıma GTL yarıyodu ama fiyatlar artık kurtarmıyo malesef
Kazasker shell normal euro dizel 6.pompa mutluyum duman yok 800 km yapiosa depoda tebessum ediyorum.bzn yapiyor bzn yapmiyor ama en kotu yaptigi 760 en iyi yaptigida 840 uzun yol degil sehir ici kopru trafigi...
Kazasker shell normal euro dizel 6.pompa mutluyum duman yok 800 km yapiosa depoda tebessum ediyorum.bzn yapiyor bzn yapmiyor ama en kotu yaptigi 760 en iyi yaptigida 840 uzun yol degil sehir ici kopru trafigi...
18" jantlardan mı bu durum bilmiyorum ama bence çok çok yüksek
Ben istanbul şehir içinde gazlamalı 50 litre ile 930 km yaptım (trafikte var, gazlamakta - otobanda 140+ da gittim - ama hiç bir zaman sabit sürat 90-110 falan gitmem), ki 60 litrede 1000-1100 arası bir değere yakın km yapıcam demektir.
volkan_gs
09-02-2011, 06:10
Bendede durum aynı 800-850 civarı ki çoğunluğu otoban kullanımı..
18" jantlardan mı bu durum bilmiyorum ama bence çok çok yüksek
Ben istanbul şehir içinde gazlamalı 50 litre ile 930 km yaptım (trafikte var, gazlamakta - otobanda 140+ da gittim - ama hiç bir zaman sabit sürat 90-110 falan gitmem), ki 60 litrede 1000-1100 arası bir değere yakın km yapıcam demektir.
Dou zaten sen yazilimdan sonra 5.5 litrelerde geziorum diosun sonuc normal yani ben hic 5 litrelere dusemedim 7 litreyede hic cikmadim ama benim arka lastiklerim 245 abi orjinallerini hatirlamiorum jant kiyaslamasini yazilimdan sonra karsilastiricaz.ama gokide bilio hic öle aman az yaksin modunda deilim anlik lt acik bile degil genelde kullandigim arabalardan sonra su anda 210 fln yakiorum ki bu deger benim icin cok iyi.su anda bu arabayi aldim alali zaten en az 2.000 lira sadece mazotundan karim war almasaydim 400.000 yakmaya devam edicektim.senin yakis degerlerin cok iyi ama..
gambit49
09-02-2011, 18:37
po daha ekonomik oluyo shellde daha performansli
kac kere tecrube ettiysem hep sonuc buydu
Dou zaten sen yazilimdan sonra 5.5 litrelerde geziorum diosun sonuc normal yani ben hic 5 litrelere dusemedim 7 litreyede hic cikmadim ama benim arka lastiklerim 245 abi orjinallerini hatirlamiorum jant kiyaslamasini yazilimdan sonra karsilastiricaz.ama gokide bilio hic öle aman az yaksin modunda deilim anlik lt acik bile degil genelde kullandigim arabalardan sonra su anda 210 fln yakiorum ki bu deger benim icin cok iyi.su anda bu arabayi aldim alali zaten en az 2.000 lira sadece mazotundan karim war almasaydim 400.000 yakmaya devam edicektim.senin yakis degerlerin cok iyi ama..
Bu arada 7 tl ye satılan kırmızı renkli dizel enjektör katkısından koydum, çok önerdiler (tam depoya öneriliyor ama ben çeyrek depoya koydum) :D
Sanki gidişi azıcık canlandı ha
Sabah ilk çalıştırmada sağlam bi siyah duman attı ahaha pislikler dışarı çıktı resmen
opetten aldığım euro dizelle 140 tl ye 870 km yol yaptım 1.3 corsa ile ekonomi yapmak gibi gailemde yoktu üstelik ben opetten memnunum ne denediysem hep geri opete döndüm
Bnce bide sheldn alip motor sesini dinle belki daha sessiz gelir shel alirsn:))
Totalide cok
Methedn var denesekmk acep ya sureklide degstrmek istemiorm
Bu arada 7 tl ye satılan kırmızı renkli dizel enjektör katkısından koydum, çok önerdiler (tam depoya öneriliyor ama ben çeyrek depoya koydum) :D
Sabah ilk çalıştırmada sağlam bi siyah duman attı ahaha pislikler dışarı çıktı resmen
Şu enjektör katkı olayını bende düşünüyorum.Acaba İşe yarıyormu gerçekten? Gerçi çalıştırma anında sağlam bir duman attıysa bir temizlenme söz konusu olabilir :) Bunu anlamanın en iyi yolu araba çalışırken obd den bağlanan enjektörlerin güncel durumunu ölcen cihazla mevcut değerlere bakmak,sonra katkıyı koymak ve katkıdan sonra tekrar enjektörlerin durumuna bakmak gerekir.En sağlıkı verilerden alınan sonuç
gambit49
09-02-2011, 21:29
würth un common rail katkilari var bence ondan deneyebilirsiniz
ozgurefe09
09-02-2011, 21:44
bence de shell hepsini denedim sayılır shell in mazotunda hızlanma daha net ve ses daha az biraz fazla yakıyor gibi ama yaksın yaa zaten araba yakıyorrr dip not olarak işim gereği traktör lere de 10 senedir shell den alırım devam lı mazotla alakalı hiç sorun yaşamadım önce den euro yoktu yaşamıyordum şimdi euro var yine yaşamadım çok şükür ama yakıt biraz fazla dediğim gibi kasıntı yok yaa varsın fazla yaksınn
Shell de mi satılanlardan Dou , bende alayım depoyu doldururken eklerim :D
Shell de mi satılanlardan Dou , bende alayım depoyu doldururken eklerim :D
Opette görmüştüm ben
Ucu uzun, içindeki madde kırmızı renk
H.bilgili
10-02-2011, 13:24
kullandıgınız urun ısmı protec marka ıse cok ıyıdır ;)
Opette görmüştüm ben
Ucu uzun, içindeki madde kırmızı renk
redex ?????
katkı olarak würth katkısı kullanıyorum markasına da güveniyorum açıkcası..mazotta da sürekli shellden alıyorum memnunum performansından ve yakıtından
katkı olarak würth katkısı kullanıyorum markasına da güveniyorum açıkcası..mazotta da sürekli shellden alıyorum memnunum performansından ve yakıtından
Gtl mi euromu aliosn
şimdi bugun dıkkat ettım yine gtl aldım 30 krs cıvarı fark var depoda dolum olarak 204 euro dizel.
222 gtl ile doluyor depom.
sehir içi yol bilgisayarı ortalama 8.5 bunda otoban falan karışık. gtl ile 8.5*3.70=314 krş
euro dizel ile 8.5*3.40= 289 krş yakıyorum hesaplara göre.şimdi olay karışık gtl zaten katkılı mazot değilmi? yani bunu alıyorsa katkı maddesine gerek varmı? normal euro dizel alıp katkı atsak bi depoya daha ucuza geliyor.sizce bu gtl'i kullanmaya değermi?
impreza_can
13-05-2011, 23:26
Depomda mazotum azaldı zaten,Yakıt ışığı yanar yanmaz gidip shellden uero dizelle fulleyim,o depoyu bitirip sonrada gtl ile fulleyim performans ve km olarak yazarım buraya,daha sonrada po yu deniycem,en az ses ve duman,sarsıntı ve uzun km hangisinde ise ona devam...
Depomda mazotum azaldı zaten,Yakıt ışığı yanar yanmaz gidip shellden uero dizelle fulleyim,o depoyu bitirip sonrada gtl ile fulleyim performans ve km olarak yazarım buraya,daha sonrada po yu deniycem,en az ses ve duman,sarsıntı ve uzun km hangisinde ise ona devam...
gtl öyle 1 depoda ortaya çıkmıyor fark olarak yanlız.
ben gtl ile de normal v power diesel ile de (hertürlü shell'den alıyorum, başkasından almam kolay kolay) aynı yakıtı yakıyorum ama gtl ile alt devirlerim ciddi düzeldi.
volkan_gs
14-05-2011, 03:21
bendede totalin yakıtı en sessiz çalıştırıyor motoru..gtl çekişi arttırıyor hissediyorum ama fazla pahalı..
bir benzinli kullanıcısı olaraktan nacizane benzinle ilgili görüşümü paylaşayım sizinle
aracımı sıfır aldığımdan beri shell 97 oktan kullandım 1 sene sonra istanbul dönüşü sakarya ünv. yolundaki shellden 97 olmadığından 95 save (her depoda 1 lt cebinizdeki yakıt) aldım.allahtan 50 tl lik aldım otobana girdim ve yapıştır
o da ne :beuj: aracımda belirgin çekiş düşüklüğü oluştu. yokuş inerken bile gaza tepki vermemeye başladı arabam 180 - 190 ı rahat gören arabam yokuş aşağı 165 i geçmedi. yakıtı bitirince tekrar shell den 97 aldım. pompacı sorunu dinleyince müşteri hizmetlerini aramamı söyledi. bende arayıp olanları anlattım.:Deli: "save denen yakıtta olabilir ama biz daha önce yakıt aldığınız yerde inceleme yapacağız ama deponuzdan numune almalıyız "dediler fakat ben depoyu fullediğimden mümkün olmadı ve bir hafta sonra müşteri hizmetleri geri döndü ve "daha önce yakıt aldığım sakarya da inceleme yaptıklarını ve problem olmadığını" belirttiler
artık yok 95 yok 95 save kalmadı arkadaşlar varsa yoksa 97 oktan shell :icon_tup::icon_tup:
dahasını bilmem
95 v power alsaydınız 50 tl de taş çatlasa yarım lt fark eder :)
plekumat
14-05-2011, 23:26
5 Full depo GTL kullandım. Aldığımda en az 170TL'lik alıyordum.
Aracım Ray Basınç arızası verdi. Arızayı sildirdim, euro'ya döndüm.
2 depodur bir sıkıntı çıkmadı.
Benzinliğe durumu söyledim, Shell'le irtibata geçip onlara aktarmamın iyi olacağını söylediler. Mail atacağım bir ara..
Uzun süredir Selenoid'in vakum borusu ezikmiş ondan perf. düşüktü
Ama GTL'de 3k sonrası daha esnekti..
5 Full depo GTL kullandım. Aldığımda en az 170TL'lik alıyordum.
Aracım Ray Basınç arızası verdi. Arızayı sildirdim, euro'ya döndüm.
Uzun süredir Selenoid'in vakum borusu ezikmiş ondan perf. düşüktü
Ama GTL'de 3k sonrası daha esnekti..
birader 2011 volvo c30 a gtl kullanmaya başlamıştı. araba geçen hafta arıza lambası yaktı 3000 deviri geçmeyip gaz kesti. servise gösterdik basınç sensörü arızalanmış parça burda yok 2 ay içinde isveç ten gelecek
sizin arızayı görünce demek ki GTL de bir problem var diye düşünmeye başladım:beuj:
birader 2011 volvo c30 a gtl kullanmaya başlamıştı. araba geçen hafta arıza lambası yaktı 3000 deviri geçmeyip gaz kesti. servise gösterdik basınç sensörü arızalanmış parça burda yok 2 ay içinde isveç ten gelecek
sizin arızayı görünce demek ki GTL de bir problem var diye düşünmeye başladım:beuj:
O kadar beklemeye gerek yok. Ford parcacidan alin takin ayni parca:):eek::cool:
araç garantili olunca servis önermiyor illa orijinal parça olması lazımmış öyle diyince inandık ve beklemeye başladık
aviator35
31-05-2011, 23:49
gazyağı favori bu aralar:) kırsala katıp inceltilse nasıl olur?
plekumat
02-06-2011, 12:11
Benim aracımda o problem GTL sonrası başladı.
Şimdilerde GTL kullanmamama rağmen gene ışık yakıyor tam gaz giderken..
Finallerim geçsin, kafa yoracağım o işe..
Çok canımı sıkmaya başladı. Geçenlerde yetişmem gereken biryer oldu. 150 160'la sabit giderken yaklaşık 6 kere ışık yandı, o hızlarda kontak kapatıp açmak durrumunda kaldım..
aliasfur
23-07-2011, 11:00
320d ile gtl hissedilir fark ediyor dewamlı kullanmaya basladım hic 1sekilde 1 zararını gormedim simdiye kadar.. fiyatı 1 az yuksek ama yapacak 1se yok :( :S
Bende surekli gtl kullaniyorum araba tepki olarak cok farkediyo mecbur kalmadikca euro almiyorum alincada arabada dusus oluyo psikolojikmi diye arabayi test ettim hep gectigim yerlerde gecis sekillerime gore fark var biraz pahali ama gul diken hesabi :)
Onur1984
23-07-2011, 11:45
Biz de neredeyse 3-4 aydan fazla bir süredir Gtl kullanıyoruz. Ataşehir girişindeki Shell'den alıyoruz devamlı ve sessizlik konusunda özellikle çok memnunuz. Performansı etkileyip etkilemediğini anlayamadık ama herhangi bir arıza falan vermedi.
Kesinlikle GTL :)
Hem TR de islenmemis ithal benzin, hem ozel yeni depolar getirtildi GTL icin ve guven konusunda asla sikinti yasayamazsiniz, motor ozellikle sogukken ses ile titresim azaliyor, enjektorlerin de omrunu uzatiyor...
Ozellikle araciniza yazilim yaptirsiysaniz GTL disinda bir mazot kullanilmamasi gerekiyor...
Saygilarimla,
Şimdiye kadar çoğu istasyonu denedim en uzun giden opet oldu hep.Bugünde GTL aldım bakalım nasılmış
Kırsal motorin bulamıyorum birde onun tadına baksam iyi olcakta :D
bendede totalin yakıtı en sessiz çalıştırıyor motoru..gtl çekişi arttırıyor hissediyorum ama fazla pahalı..
kesinlikle hepsini denedim en iyi dizel total
uzun zamandır, hatta ilk çıktığından beri gtl kullanıyorum. ben hiçbir fark görmüyorum ödediğim fiyat farkı haricinde. inatla almaya devam ediyorum nedense. kendi kendimi mi kandırıyorum acaba diye düşünür oldum. son aldığım yakıt bittikten sonra euro ya dönmeyi düşünüyorum. bi fark algılarsam tekrar gtl alabilirim.
Shell den alıyordum hep performans arttı ama acayip fazla yaktı. baktım ki bu olmucak boyle opetten almaya başladım en uzun göturen o oldu. po ' dan aldım po kartta var die oda pek ahım şahım mazot degildi. total denicem onu merak ediyorum
fatihtemizer
06-08-2011, 11:13
full save dizel kullanıyorum..çok memnunum..arada gtl alıyorum..sıkıntı yok.
Gtl almiyoruz artik zamlardan sonra ama shell e devam motor sessiz calisiyor shellde
Colin McRae
08-08-2011, 18:57
Fiat albea,opet euro diezel :350 000 km:):)
Motorin fiyatında indirim
Motorinin perakende satış fiyatında, bugünden geçerli olmak üzere 7 kuruş indirim yapıldı.
By_HaNNibaLL
11-08-2011, 17:18
Motorin fiyatında indirim
Motorinin perakende satış fiyatında, bugünden geçerli olmak üzere 7 kuruş indirim yapıldı.
Gün içinde uygulanmaya başladi mi ? ben 3.81den shell euro diesel aldim 50 tllik
gene zam yolda demekki :D
Eskiden shell vpower alıyordum
Artık almıyorum çok pahalı olmaya başladı
Opetten alıyorum mümkün olduğunca dizeli
Eskiden shell vpower alıyordum
Artık almıyorum çok pahalı olmaya başladı
Opetten alıyorum mümkün olduğunca dizeli
Pahalı derken yani opetle 1 tam depoda fiyat farkı nedir acaba?
Arada 10 kurustan fazla fark vardı en son
O diilde gtl'yi napcaz shell inanmış 98 oktan fiyatina mübarek
O diilde gtl'yi napcaz shell inanmış 98 oktan fiyatina mübarek
gtl yi en son 37000 km kadar önce almıştım, yeni almışlığın hevesiyle :D
o zamanlar gtl bile 3.1 küsür liraydı gerçi almayanı dövüyolardı ahaha
gtl yi en son 37000 km kadar önce almıştım, yeni almışlığın hevesiyle :D
o zamanlar gtl bile 3.1 küsür liraydı gerçi almayanı dövüyolardı ahaha
Dou berabe gidek dr. Ecu acak ayarlari hadi :)
opetin motorini eurodizel değil.. adamlar kırsal motorini iteliyorlar millete.. inanmayan açsın opet.com.tr'den ürünler kısmından motorinin teknik özelliklerine baksın ;)
volkan_gs
11-08-2011, 22:29
gtl 4 olsun bırakıcam valla :D
opetin motorini eurodizel değil.. adamlar kırsal motorini iteliyorlar millete.. inanmayan açsın opet.com.tr'den ürünler kısmından motorinin teknik özelliklerine baksın ;)
nasıl müsade ediliyor kırsal motorinin satılmasına?
+1 Nasıl yani ?
valla orasını bilemiycem :) opet kendi sayfasında motorinin teknik özelliklerini açıklarken kükürt miktarını 11-1000 mgr / kg olarak belirtmiş. oysa 10 ppm lik eurodizeldeki maksimum kükürt miktarı 10 mgr / kg olmak zorunda.. opetin kükürt değeri 11-1000 mgr arasında yani 10 dan fazla ;)
Opet - MOTORİN "MOTORİN 10" (ULTRAFORCE EURODIESEL) (http://www.opet.com.tr/tr/Icerik.aspx?cat=10&id=67)
opetin motorini kırsal ile eurodizel arasında bir motorin.. eski tip eurodizel (50 ppm) diyebiliriz.. :)
Hımm demekki shell e devam edicez napalım :)
Fuelsave yi traktörlere koyuyoruz diye özellikle koydurmuyolar pompacılar yalnız, zoruma gidiyor :hehe:
Fuelsave yi traktörlere koyuyoruz diye özellikle koydurmuyolar pompacılar yalnız, zoruma gidiyor :hehe:
BP iyidir iyiii :D
BP iyidir iyiii :D
bana en yakın bp kızıltopraktaki hacı
etrafımda hep shell var
en son depomu yalova uspetten doldurdum 3.29 tl den ayık ol dou:D
en son depomu yalova uspetten doldurdum 3.29 tl den ayık ol dou:D
senin yerinde olsam dayamıştım kızartma yağını :D
10 numara yağ diye bi icat var ahahhahahha
gtl 4 olsun bırakıcam valla :D
en son 3.99 dan almıştım, bitiremedim 4 olamadı mı hala :)
volkan_gs
12-08-2011, 11:39
nazar değicek şimdi ya 3.99 hala :)
pompacılar halt etmiş.. onlar ne anlar kükürt değerinden.. shell'in fuelsave motorini de 10 ppm kükürte sahip..
bana en yakın bp kızıltopraktaki hacı
etrafımda hep shell var
gel panpa benim evin yanında bp var unuttun mu?
Shell iyidir...
Yolcu otobüsüne 10 numara yağ karisimi koymuslar , bariyerlere carpmis yan donmus alev almis 9 kisi olmus. sebebi yağ konması depoya :( , bu hale bizi getiren gene devlet :((
Corsa C + ecufast
ile bogaz koprusu trafigi biraz gazla bayagı bi cruise controlle 50tl maslak opet mazotuyla 320 km dolastım. Sonra dolapdere full den 30tl mazot aldım bununla da aynı sartlarda 180km yol yaptım. saygılar :) :)
aslında yakıt almadıgım bi total kaldı guncel firmalardan . . Bariz bi fark gördüm görebildiğim hiç birşey olmadı. Buna GTL de dahil. Bir depo kullandım, bir fark görmedim .
Bu maslak opetin 97 oktanı mazotu hep mi nefis olur arkadaş ya :D Ne zaman avrupa yakasına geçsem ordan yakıt almadan dönmüyorum..
shell den ne znm mazot alsam kara duman atmaya başlıyo araçta genelde opet ten yanayım :)
clio 65hp aracımız var. şimdiye kadar aynı total istasyonundan aldık. hiç şikayetimiz olmadı haliyle kıyaslama yapmadığımız için. değerler hep aynı, istikrarını sürdüyor araba kendini bulduktan sonra.
Shell aşırı çok yaktırdı corsaya 7.5 litre klima açık
Shell aşırı çok yaktırdı corsaya 7.5 litre klima açık
Shell in suçu nedir yaw araba cok yakiyorsa :DDD
Shell in suçu nedir yaw araba cok yakiyorsa :DDD
Öncekiyle corsamla 5.3 görmüştüm ş.içi.
Yada şöyle diyim 50TL lik mazotta 30km farketti ışık yanma durumu
Haziran ortallarinda burhaniye balikesir tarafindaki USPET motorini 3.19 dan satmaya basladi gittigim benzinlikte pompanin ustunde motorin yaziyordu , demistim euro dizel yokmu ,abi buayni ikisi dediler:) 2 gun sonra motorin yazilarini sokup eurodiesel yazmaya basladilar:) araba hem gitmeyip hemde yakmaya basladi depodaki menzili bile olcemedi:) 50tl lik aldigimda 600km yazdi 10km gittikten sonra 180km ye dusmustu ilk defa boyle sacmaladigini gormustum . İstanbul'dada GTL i denedim fark gormedim opetten sasmiyorum diesel de:)