Orijinalini görmek için tıklayınız : Robert Kubica Rally kazası
YouTube - Robert Kubica - Horrible crash in San Lorenzo 2011 (http://www.youtube.com/watch?v=xqUxigPmVl0)
Ameliyettan çıkmış ancak elini kullanamama riski devam ediyormuş.
initial-D
07-02-2011, 13:35
ol elin ısısı ve kan akışı normale dönmüş ama kol ve bacaklarda kırıklar ve tendomlarda kesilmeler varmış.
araçta kokpit diye birşey kalmamış
edit:bu arada bu konu altında espri yapmış gibi olacak ama konu ve nick uyumu çok fena:)
İtalya'da katıldığı bir rallide yüksek süratle kaza yapan Robert Kubica hastahaneye kaldırıldı. Renault Formula 1 pilotu, Skoda Fabia'sı ile Ronde di Andora rallisinde mücadele ediyordu ve açılış etabında korkunç bir kaza geçirdi.
Kubica helikopter ile Pietra Ligure hastahanesine kaldırıldı. Şu anda Polonyalı pilota tıbbi müdahale yapılıyor. Yetkililer Kubica'nın bilincini kaybetmediğini açıkladı.
Alınan bilgilere göre sol elinde ve sol ayağında ciddi yaralanmalar olduğu belirtiliyor. Bazı kaynaklar sol elinin işlevini kaybedebileceğini bile söyledi.
Renault takımı Kubica ile ilgili daha net bir bilgi ortaya çıktığında medya ile paylaşacaklarını duyurdu. Kubica'nın ko-pilotu Jakub Gerber ise yaralanmadı.
Daha önceden yedek pilotlarından hangisinin en önde olduğu sorulduğunda Renault takım patronu Eric Boullier 'En hazır olan gerektiğinde yarış koltuğuna geçer. Şu anda Bruno en hazır pilot' cevabını vermişti.
Eğer Kubica Bahreyn'e kadar iyileşemezse, yerine büyük ihtimalle Bruno Senna geçecek gibi gözüküyor.
fatihtemizer
07-02-2011, 13:38
kariyeri tehliede..bir daha zor gibi gözüküyor...f1
En az 6 ay diyorlar. Yeni sezonun başlamasına az bir süre kala ne işi varmış rally de anlamadım gitti. Çok yetenekli bir pilot .
http://www.techturkey.com/forum/motorsporlari/74889-formula-1-yeni-sezon-2.html
Elini ve parmaklarını oynatıp , ailesini tanıyabilmiş diyorlar. En az 5 gün komada yoğunbakımda kalır dedikleri birinin bunları yapmış olması ne kadar doğru bilemiyorum ama, eğer ameliyattan 10 saat sonra bunları yapabildiyse Kubica en fazla 6 ay sonra pistlerde yerini alır ;)
Elini ve parmaklarını oynatıp , ailesini tanıyabilmiş diyorlar. En az 5 gün komada yoğunbakımda kalır dedikleri birinin bunları yapmış olması ne kadar doğru bilemiyorum ama, eğer ameliyattan 10 saat sonra bunları yapabildiyse Kubica en fazla 6 ay sonra pistlerde yerini alır ;)
Bro belli olmaz o , Ayaklardaki kırıklarda önemli bi kaç yerden filan diyorlardı o kadar ciddi ise zor mesela benm 10 ay oldu hala düzelmedi :)
ama Kubica nın eksikliği hissedilcek , inş. bir an önce iyileşir geri döner
geçmiş olsun, 2011'de kötü haberler devam ediyor.
inş. sözleşmesinde kubica'yı olumsuz etkileyecek bir madde yoktur.
initial-D
07-02-2011, 14:34
kırık falan düzel hadi neyse ama tendom kesilmesi çok zahmetli ve zaman isteyen birşey.
onursumer
07-02-2011, 14:43
off araç çok kotu olmuş
eğer denildiği gibi hasar almışsa 6 ay çok kısa sure bence pistlere donmek için iyileşir ama pist kondisyonuna geri donebilmesi zor bence kırıklar vs zorlar bayağı
leader_T
07-02-2011, 14:50
Yazık olmuş gerçekten inşallah en kısa süre içerisinde düzelir.
Bro belli olmaz o , Ayaklardaki kırıklarda önemli bi kaç yerden filan diyorlardı o kadar ciddi ise zor mesela benm 10 ay oldu hala düzelmedi :)
ama Kubica nın eksikliği hissedilcek , inş. bir an önce iyileşir geri döner
Bro, sakın yanlış anlama yazacağımı lütfen...
Ama bu iş, biraz imkan işi. Adam için isterlerse dünyanın en iyi fizyoterapistini milyon dolar maaşla 5 ay Kubica'nın evine kapatıp 5 ay sonunda terminatör yaratırlar Kubica'dan...
Umarım yanlış anlamamışsındır bro, seviyorum seni.
HMt5w1I_e4E&feature=topvideos
Bro, sakın yanlış anlama yazacağımı lütfen...
Ama bu iş, biraz imkan işi. Adam için isterlerse dünyanın en iyi fizyoterapistini milyon dolar maaşla 5 ay Kubica'nın evine kapatıp 5 ay sonunda terminatör yaratırlar Kubica'dan...
Umarım yanlış anlamamışsındır bro, seviyorum seni.
yok bro ne yanlış anlıcam est. dediğin doğru para var imkan var adamlarda :)
initial-D
12-01-2012, 08:50
hastaneye kontrole giderken evin önündeki buzda kayıp düşmüş. sakat olan bacağındaki kaval kemiğinde operasyon gören yerler gene çatlamış
Kubica da gerçekten büyük şansızlık var , bu adam doğru araçla çok rahat şampiyon olabilcek bi hıza sahip şahsi fikrim Vettel'le aynı araçta olsa çok rahat onu malup eder ama çok şanssız umarım en kısa sürede toplar kendini ve pistlere geri döner
İlk mesajdaki video uçmuş. Aradım fakat bulamadım. Tekrar paylaşabilecek olan var mı?
Askerdeydim şimdi haberim oldu. Üzüldüm yaw. İyi adamdır Kubica...
onursumer
12-01-2012, 09:32
hastaneye kontrole giderken evin önündeki buzda kayıp düşmüş. sakat olan bacağındaki kaval kemiğinde operasyon gören yerler gene çatlamış
nasıl bi şanssızlık adamdaki ya
kickbuttowski
12-01-2012, 11:12
hayirli bi haber alacagiz diye acmistim olaya bak..
yaptigi rally kazasi cidden aptalcaydi sen dunyanin en prestijli direksiyonunu git rally gibi pata kute bi olayla riske at:ofk:
hayirli bi haber alacagiz diye acmistim olaya bak..
yaptigi rally kazasi cidden aptalcaydi sen dunyanin en prestijli direksiyonunu git rally gibi pata kute bi olayla riske at:ofk:
bence ralli daha heyecan verici formula 1'i son tur açsam yeter hep aynı pistti aptalca dönüyorlar.
Ö.öztüRk
12-01-2012, 11:33
pist tuhaf adamın elinden ne gelsin kötü olmuş yaa.
kickbuttowski
12-01-2012, 14:29
bence ralli daha heyecan verici formula 1'i son tur açsam yeter hep aynı pistti aptalca dönüyorlar.
bana gorede yanyana gitmeyen birbirine atak yapmayan gecmeye calismayan araclari izlemek skci geliyor..
ayni kazayi wrc de yapsa (ki hic bi wrc pilotunun oyle bir hata! yapacagini sanmiyorum) sanssizlik derdim ama bu dupeduz aptallik
HondatugraL
12-01-2012, 14:42
video bende açılmıyor :S
bana gorede yanyana gitmeyen birbirine atak yapmayan gecmeye calismayan araclari izlemek skci geliyor..
ayni kazayi wrc de yapsa (ki hic bi wrc pilotunun oyle bir hata! yapacagini sanmiyorum) sanssizlik derdim ama bu dupeduz aptallik
daha önce wrc de kaza yapıp ölenler, yada yaralananlar yada sadece kaza yapanlar gerizekalı yani?
bence yorumun boştu, kusura bakmada.
2 farklı klasman wrc ve f1, ama izlemesi daha keyifli olan her zaman wrc olmuştur birçok kişi açısından ;)
kickbuttowski
12-01-2012, 14:54
daha önce wrc de kaza yapıp ölenler, yada yaralananlar yada sadece kaza yapanlar gerizekalı yani?
2 farklı klasman wrc ve f1, ama izlemesi daha keyifli olan her zaman wrc olmuştur birçok kişi açısından ;)
siz o yorumdan o anlami cikardiysaniz kimin gerizekali oldugunu aciklamaya gerek yok sanirim
yanlış anlama olmuş o zaman ralli hiçte aptalca bir spor değil çünkü. tercih meselesi tabiki kimine göre ralli kimine göre f1 :)
tekrar dikkatli oku neresine yorum yazdığımı.
siz o yorumdan o anlami cikardiysaniz kimin gerizekali oldugunu aciklamaya gerek yok sanirim
laflarına dikkat et dikkatli oku yazdıklarımı, terbiyesizlik yapma.. seni adam yerine koyup davranıyoruz , mesajlarına cevap yazıyoruz. ;)
çok üzüldüm ya.. allah acil sifalar versin.. kimsenin absına gelmesin cokk kotu!