Orijinalini görmek için tıklayınız : cupra intercooler..
08 leon cupra için forge ths vs vs intercooler kit lerin kaç lt oldugunu öğrenmek istiyorum..konuya vakıf kişilerin yardımlarını bekliyorum..iyi forumlar..
THS cooler
610mm x 415mm x 57mm =14.5 filan ediyor yaklasık
THS cooler
610mm x 415mm x 57mm =14.5 filan ediyor yaklasık
anladım.o zaman forge ve ths kesin olarak 10 lt den büyük değilmi?
anladım.o zaman forge ve ths kesin olarak 10 lt den büyük değilmi?
forge bilmiyorum fakat ths büyük kesin.
forge sitesinden bakabilirsiniz.litre hesabı enxboyxderinlik çarpılınca bulunur.3 tane ölçüyü carpacaksınız yani
Jam da Joker
08-02-2011, 00:47
THS 14.43 Litre
APR 13.79 Litre
S3 Intercoolerı 10.13 Litre
Golf Gti Intercoolerı 8.63 Litre (Cupra ile aynı olması lazım)
Forge Twincooler ölçüleri 70x18x7 soğutma alanı ise 50x15x6 yani 4.5 Litre
Buarada BSH ın Garrett tarafından üretilen front mount intercooler kiti bizim araçlara uymuyor, sığmıyor koruma demiri yüzünden.. O kit Jetta ve Golfler için üretilmiş 2 gün önce denedik olmadı bende Forge almak zorunda kaldım bu yüzden yoksa denemek istiyordum BSH ın kitini..
THS 14.43 Litre
APR 13.79 Litre
S3 Intercoolerı 10.13 Litre
Golf Gti Intercoolerı 8.63 Litre (Cupra ile aynı olması lazım)
Forge Twincooler ölçüleri 70x18x7 soğutma alanı ise 50x15x6 yani 4.5 Litre
Buarada BSH ın Garrett tarafından üretilen front mount intercooler kiti bizim araçlara uymuyor, sığmıyor koruma demiri yüzünden.. O kit Jetta ve Golfler için üretilmiş 2 gün önce denedik olmadı bende Forge almak zorunda kaldım bu yüzden yoksa denemek istiyordum BSH ın kitini..
aracımda revo stage 2 yazılım,cut out,aem cai var. ben şimdi intercooler, apr pompa ve stage 2 plus yapıcam kısmetse. bu setup için kaç lt intercooler gerekiyor? hazırda bitane GREDDY var 10 litrelik bu yeterlimidir?veya uyarmı,boruları hariç borularını ben yaptırmayı düşünüyorum teşekkürler..
Jam da Joker
08-02-2011, 01:17
aracımda revo stage 2 yazılım,cut out,aem cai var. ben şimdi intercooler, apr pompa ve stage 2 plus yapıcam kısmetse. bu setup için kaç lt intercooler gerekiyor? hazırda bitane GREDDY var 10 litrelik bu yeterlimidir?veya uyarmı teşekkürler..
Bana göre intercoolerın kaç litre olduğundan çok konumu önemli.. Ben front mount tercih ediyorum, yurtdışındada front mountun sonuçlarının orjinal intercoolerın konumuna göre daha başarılı olduğu bir gerçek.. Listedeki coolerlar arasında THS en yüksek hacime sahip cooler.. Türkiyede bildiğim kadarıyla 3 tane araçta kullanıldı ve lag problemi yaşamadılar yani burdan yola çıkarak kullanıcağınız coolerın 14-15 litre arasında lag problemi yaşatmicağını varsayabiliriz.. Eğer elinizdeki coolerı custom bir şekilde uydurabiliyorsanız sizin için artısı front mount olması ve yaptırabiliyorsanız alüminyum borular kullanmanız olur, ben pek silikon hortum taraftarı değilim..
Orjinal coolerın 8.63 veya 10 litrelik S3 coolerı ile güzel sonuçlar alındığını varsayarsak, 10 litrelik front mount Greddy de K04 turbo ile her türlü işinizi görür.
Edit: Greddynin uyup uymayacağını coolerı görmeden bilemem fakat forgeun coolerını baz alırsanız dış ölçüleri 70x18x7 ve o coolerı oturtmak için bile tampon içindeki sert plastik tabandan ve boruların geçmesi için sol sis farının ordaki şanzuman soğutucusundan feragat etmeniz gerekiyor. Elinizdeki coolerın ölçüleride 70x18x7 e yakınsa uydurabilirsiniz custom borular ile..
Bana göre intercoolerın kaç litre olduğundan çok konumu önemli.. Ben front mount tercih ediyorum, yurtdışındada front mountun sonuçlarının orjinal intercoolerın konumuna göre daha başarılı olduğu bir gerçek.. Listedeki coolerlar arasında THS en yüksek hacime sahip cooler.. Türkiyede bildiğim kadarıyla 3 tane araçta kullanıldı ve lag problemi yaşamadılar yani burdan yola çıkarak kullanıcağınız coolerın 14-15 litre arasında lag problemi yaşatmicağını varsayabiliriz.. Eğer elinizdeki coolerı custom bir şekilde uydurabiliyorsanız sizin için artısı front mount olması ve yaptırabiliyorsanız alüminyum borular kullanmanız olur, ben pek silikon hortum taraftarı değilim..
Orjinal coolerın 8.63 veya 10 litrelik S3 coolerı ile güzel sonuçlar alındığını varsayarsak, 10 litrelik front mount Greddy de K04 turbo ile her türlü işinizi görür.
Edit: Greddynin uyup uymayacağını coolerı görmeden bilemem fakat forgeun coolerını baz alırsanız dış ölçüleri 70x18x7 ve o coolerı oturtmak için bile tampon içindeki sert plastik tabandan ve boruların geçmesi için sol sis farının ordaki şanzuman soğutucusundan feragat etmeniz gerekiyor. Elinizdeki coolerın ölçüleride 70x18x7 e yakınsa uydurabilirsiniz custom borular ile..
tşk ederim saolasın