Orijinalini görmek için tıklayınız : İkinci el piyasası
34ER2890
08-02-2011, 22:40
Slm arakdaşlar ikinci el dizel bi araç almayı planlıyorum şuan ilanlara baktığımda yeni araç hemen hemen gelmiyor gibi sizce şimdi mevcutlardan en iyisini mi alamk daha mantıkllı yoksa yaz başını bekleyip düşüen yeni araçlarlardan birini almak daha mantıklı ? Acelem yok sizce yaz başı fiyatlar artar mı yoksa çok araç olduğundan az alıcı olursa fiyatlar aşşağımı düşer ?
ondertopcu
08-02-2011, 22:50
Yaz başı fiyatlar düşmez :(
recepserkan43
08-02-2011, 22:51
güzel konu takipteyim ...
Ağustos'a kalmamanı öneririm..Önceden ülkemizde firmalar gelecek yılın modelini haziran-ağustos aylarında getirebiliyorlardı(örn: 2010 haziranda alınan araç ruhsatta 2011model görünmesi) fakat kanunda yapılan değişiklik ile birlikte 1ağustos sonrası uygunluk belgesi alıp Tr giriş yapılan modeller sonraki yıla ait model olabilecek.. Yurtdışında fabrikaların ağustos ayında 2-3hafta tatile girmesini göze alırsan talep çoğalacaktır ve 0km araç olmayacağından 2.ele yüklencek birçok kişi,buda istediğin aracın fiyatının artmasına yol açabilir.
Şu aralar değilde, yarıyıl tatilinden sonra alınır 2.el. Yaza doğru fiyatlar artış göstermeye başlayacak tekrardan her seneki gibi.
34ER2890
09-02-2011, 15:42
Güzel bilgiler geliyor ağustosa kalmayı düşünmüyorum ama yarı yıl tatili bitişi al tavsiyesi mantıklı geldi :) Peki NİSAN ayı almak istesem sizce yaz sezonu başlamış olur mu yani fiyatlar nisan gibi çıkarmı yoksa yaz başı haziran gibimi artıyor genelde 2. elde... ?
BosphorusBoys
09-02-2011, 16:49
İlk Üç ay Araç Satışları ile ilgili sıkıntı olacağını söylüyorlar..
ve fiyatlarda düşüş yaşanacağını sanmıyorum..
aksine gecen araba pazarında 92 model şahine bile 8 lira isteyenleri gördüm :)
ikinci el piyasaları bence bu sıralar pahalı.
ykavcioglu
09-02-2011, 16:59
bence martdan sonra düşer. senelerdir takip ediyorum mart-haziran dönemi en uygun dönemler.
cabrio araçlarda bile öyle.
geçen sene 7 tane araba aldım sattım şuanki piyasaya baktığımda bedavaya gelmişler diyorum..
34ER2890
09-02-2011, 20:01
bence martdan sonra düşer. senelerdir takip ediyorum mart-haziran dönemi en uygun dönemler.
cabrio araçlarda bile öyle.
geçen sene 7 tane araba aldım sattım şuanki piyasaya baktığımda bedavaya gelmişler diyorum..
Kanka ağzından bal damlıyor :) Ben,mden içimden bi his ilk baharda senin dediğin dönem fiyatlar düşer gibime geliyor
Selamlar konunuzu okudum size yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.Biz maltepede galericiyiz genel olarak 2.el araba piyasası yaz aylarının yaklaşmasıyla yükselir araç satın alma talebi arttığı için yani nisan başı ile haziran sonlarına doğru araç almak isteyenlerin sayısı artar araba satmak isteyenlerde yazdan sonra satarım yazın binerim düşüncesiyle arabalarını satmak istemez bu nedenle piyasada biraz yükselir.Yaz aylarının sonları gibi normal seviyeye gelir.Geneldede yılbaşına 1-2 ay kala 0 lar kampanyaya yapmaya başlarlar 2.el araba piyasası düşer.Size birde örnek veriyim tabi her araç için bukadar fark mümkün değil ama ben size birebir yaşadığım olayı anlatıyım geçen sene mayıs ayında 2008 model bir mondeo 2.0 tdci titanium araç aldık haziran ayına kadar bekledi araç haziran başında aracı 56.000 tl ye sattık sonra eylül sonu gibi yine bir 2008 model 2.0 tdci titanium x paket full olanını 48.000 tl ye sattık.Genel olarak piyasaların durumu böyle, tabi yinede bazı istisnalar olabiliyor ama başka galerici arkadaşlarda varsa durumun genel olarak böyle olduğuna katılırlar diye düşünüyorum.İnş. yardımcı olabilmişimdir.:)
Yazın fiyatlar artar haliyle..
Abi aslında bayilerin ellerinde kalan 2010 modeli 0 araçları da takep et derim ben sana :):)
ikinci el araba almak için en iyi aylar kasım-aralık aylarıdır. satmak için ise mayıs-haziran-temmuz ayları...
dolar ve euro'daki artıştan mütevellit sıfır km araba fiyatlarında artış olacakmış. bu da ikinci el piyasasının da pahalılanması demektir.
34ER2890
10-02-2011, 16:19
ikinci el araba almak için en iyi aylar kasım-aralık aylarıdır. satmak için ise mayıs-haziran-temmuz ayları...
dolar ve euro'daki artıştan mütevellit sıfır km araba fiyatlarında artış olacakmış. bu da ikinci el piyasasının da pahalılanması demektir.
pekiiiiiii
34ER2890
11-02-2011, 20:38
güncelllllll
free-hifi
16-08-2014, 09:29
konuyu hortlatayım ikinci el uçtu gitti 2000 üstü doğanlar 15-17 liralık ilanlara çıkmış 13-14 e satılanlar var yuh diyorum artık
sinanbaysal
16-08-2014, 09:44
konuyu hortlatayım ikinci el uçtu gitti 2000 üstü doğanlar 15-17 liralık ilanlara çıkmış 13-14 e satılanlar var yuh diyorum artık
Arkadasim 2000 model doganina 15 lira istemisti yuh satilirmi olum dedim geven hafta satilmis 14 e. Harbiden yuh
2 hafta honda baktim ek kasa kafayi yedim 1.6 iesler 23 25 arasi millet sasirmis ya 3 lirada verir adam 27 gt alir ya misal golf gti alir bu nedir !! 16 liraya ilk sahibini bildigim 306 xr aldim 1.8 cift egztrk abs airbag kluma sanruf cant lastik yay vs vs kiz gibi araba iki uc parca boyali okadar. Yani cocu piyasasi var dedigimiz arabalar ucmus
Her sattıgı arabadan kar etmeye calısan arabnın gercek hakkını istemeyip oltayı atım belki sazan takılır diye düşünen insanlar olmada bukadar artmazdı
Her sattıgı arabadan kar etmeye calısan arabnın gercek hakkını istemeyip oltayı atım belki sazan takılır diye düşünen insanlar olmada bukadar artmazdı
harfıyen katılıyorum soledıklerıne
erhanarici18
16-08-2014, 22:08
bu sahibinden'in ve bilimum benzeri sitelerin kapanması lazım
Mutlu Değerli
16-08-2014, 22:30
Toplum olarak arabacılık konusunda tekiz bunu çok rahat söyleyebilirim. Niye diceksiniz, herkes bişeyler yapıp bu işten ekmek yemek için uğraşıyor. 0km araba alan bile hemen bi kaç pasta cila işi, bi kaç dış görüntüyle oynayarak 2-3gün sonra aracı ilana veriyor.
2. el araç piyasası öyle olduki herkes bu işten ekmek yiye yiye şimdikilere ekmek kalmadı. Bakıyosunuz her araç alan çok binmeden satıyor. Bu eskiden belirli bi kaç kişide vardı ama şimdi herkes araba alınca satmayı düşünüyor. Bu halde de piyasa alıp başını gidiyor. Geçen gün efsane kasa Corolla'lara baktım (98kasalar) maşaallah biz iES'lere çok para isteniyor diye söyleniyorduk, Corollaların hiç farkı yokmuş 25lira olmuş onlarda.
Facebook bu işin ekmegine yag sürer nitelikte, nitekim orda araçlar alınıp paylaşılıyor, her anını kareleyip hemen facee atayımda millet benim aracımı görsün ilgileniyorum, tertemiz edası vermeye çalışılıyor.
Özellikle ankaralı BMW'ci tayfanın sistemini ögrenince şok oldum, çok ilginç.
Bir E30, E36 herneyse güya başka birine satılıyormuş gibi söyleniyor. Şu arkadaşa hayırlı olsun deniyor, o arkadaş 1ay kadar o arabayla geziyor, sonra o da başka birine satıyor (ortada satış yok haa). O alanda aynı şeyi yapıyor yaklaşık 3-4ay sonra aracı en eski sahibi geri alıyor. Güya çok el deiştirdi yaa, o zamanlar 30a sattım dedigi araç şimdi 40 oluyor. Sistemi böle gruplaşarak kurmuşlar ve ankara dışı bi kaç enayiye araçları saplama ugrasına giriyolar çogu kez. Dikkat edin bu araçlara bincek kişiler asla ankara arabası almıyor. Gidip başka illerden alıp kendileri topluyolar. Ankaradan gerçekten satılan bi BMW muhakkak şehirdışına satılıyor. Ankara içinden kimse almıyor (genelde araçlar haşat...)
Sistemi güzel kurmuşlar, kendilerince şişiriyolar piyasayı :icon13:
barakuda26
16-08-2014, 23:00
ederinden fazla para verip araç satın alanlar hergeçen gün paralarının değerini düşürmeye devam ediyolar. bu piyasa kolay kolay durulmaz herkes al satçı kısa yoldan para kazanma insan kazıklama derdinde.
Bir atasözü der ki ' sen eşek olursan semer vuran çok olur.' Sorun ilan siteleri değil, bizim milletimiz 2. el araç alıyorlar sıfır satış fiyatının üstünde abi pahalı almışın diyorum, kardeş bu araba hatasız diyor sanki bana antika araba alıyor hiç mi yıpranmıyor bu araba km si 100 bine gelmiş. Neyse işin özü alan memnun satan memnun demek ki 2000 şahinin 17'e satıldığı bir ülkede herşey müstahak bize.
Ben galerici olarak şunları söyliyeyim 2008 den beri bu işle ilgileniyorum piyasada biniciler arzı belirliyor piyasadaki büyük kiralama firmaları veya şirketlerde piyasayı belirliyor örneğin 1 . Aylarda firmanın biri 1000 e yakın Albea yı satışa çıkardı ozmnlar 18 e alıp 20 ye satmaya çalışıyorduk şimdi ise piyasada Albea yok firmalarda satmıyor satsalarda tek tük çıkıyor oda az çıktığı için pahalı çıkıyor şuan piyasada 24-25 lira çok çıksa yine aynı şekilde 20 liraya düşer anlatmak istediğim 2010 model üzerinde orta sınıf araçların piyasasını kiralama şirketleri belirliyor.. Canlı 1 örnek daha şuan büyük bir kiralama firması Polo larını satıyor dikkat edin geçen ay 2010 pololar 34 e 35 e gidiyordu
suan 32.33
2.el piyasasın yüksek olması daha çok piyasanın doymuşluğu ile alakalı.
Biz henüz otomobile doymuş bir millet değiliz.
Dünyada 1000 kişiye düşen motorlu araç sayısını gösteren ülkeler listesini veriyorum.
Listeye bakıldığında Avrupa ülkeleri 500'ün üzerinde Türkiye ise 233 ile 60.sırada.
Ülkelere göre araç sayısı listesi - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9Clkelere_g%C3%B6re_ara%C3%A7_say%C4%B1s%C4%B1 _listesi)
***** siteye Teşekkürler :D
free-hifi
19-08-2014, 14:29
techte bile civic satılık 96-2001 yok ne oldu bu araçlara :D
erhanarici18
19-08-2014, 22:07
techte bile civic satılık 96-2001 yok ne oldu bu araçlara :D
saklıyolar
altından eurodan dolardan hızlı :D
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.