Orijinalini görmek için tıklayınız : Fotoğraf Makinası hakkında bilgi ricası
Fotoğraf çekme tutkum yoktur, pek anladığım da söylenemez. Sadece gerek duyduğum anlarda cep telefonu kamerasından daha kaliteli bir makina kullanmak istiyorum o kadar.
3.2 mp eski bir samsung makinam vardı bozuldu. Şimdi yeniden bir makina almaya karar verdim, piyasadaki ürünlere ( hani şu dikdörtgen, arkasında ekranı olan basit makinalar ) bakarken bu ürünlere yakın fiyata aşağıdaki ürünü gördüm.
FujiFilm Finepix S1800 12 Mp 18x Optik Zoom D.Foto Makinesi (http://www.hizlial.com/foto-kamera/dijital-fotograf-makineleri/fujifilm-finepix-s1800-12-mp-18x-optik-zoom-d-foto-makinesi_03.003.4255.0052.htm#tabs)
Bu fiyata tavsiye edebileceğiniz başka makina var mı? Linkteki ürün nasıldır? İleride geliştirme ( lens vs değişiyor sanırım bazı modellerde ) imkanı var mıdır?
Ayrıca bu fiyatlara 2.el garantili makina satan varsa da sahibinden üzerinden GET ile almak şartıyla ( taksit için ) düşünebilirim.
bu model sizin güncel ihtiyaçlarınızı karşılar, fiyatı da gayet iyi ... bu özelliklerde daha uygun fiyata makina zor bulunur diye düşünüyorum, ayrıca fujifilm compact sınıfta çok çok başarılı, tavsiye ederim. bu makine compact makine, lens tümleşiktir değişik lensler takamazsınız. ancak varsa aparat lensler eklenebilir ama kesinlikle tavsiye etmem,
ayrıca, 2.el garantisiz ama problemi olmayan canon powershot sx 1 is satıyorum ...
http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/59536-canon-powershot-sx-1-is.html
bu model sizin güncel ihtiyaçlarınızı karşılar, fiyatı da gayet iyi ... bu özelliklerde daha uygun fiyata makina zor bulunur diye düşünüyorum, ayrıca fujifilm compact sınıfta çok çok başarılı, tavsiye ederim. bu makine compact makine, lens tümleşiktir değişik lensler takamazsınız. ancak varsa aparat lensler eklenebilir ama kesinlikle tavsiye etmem,
ayrıca, 2.el garantisiz ama problemi olmayan canon powershot sx 1 is satıyorum ...
http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/59536-canon-powershot-sx-1-is.html
Açıkçası 2 ürünü karşılaştıracak yetkinlikte değilim. Benim verdiğim linkteki nedir, bu nedir, farkları nelerdir bilmiyorum.
Fiyat da neredeyse verdiğim ürünün 2 katı düzeyinde. :(
Sizin ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacak bir makine :icon_tup: Hatta birazcık kullanmak kavranırsa gayette başarılı fotolar çekilebilir:)
s1800 ıhtıyaclarınızı rahatlıkla karsılar.Fujıler braz fazla ısık ıstıyor cekımlerde ısıgın azaldıgı yerde grenler (kumlanma) baslıyor ıso arttıkca.Vıdeo kalıtesi flan guzel benım hosuma gıtmıstı b kac gun elımde s5800 varken.
Teşekkürler arkadaşlar, az biraz daha bakınıp alayım o zaman ben bu ürünü.
Açıkçası 2 ürünü karşılaştıracak yetkinlikte değilim. Benim verdiğim linkteki nedir, bu nedir, farkları nelerdir bilmiyorum.
Fiyat da neredeyse verdiğim ürünün 2 katı düzeyinde. :(
ilk mesajımda yazdığım gibi seçim sizin için çok ideal, 2 yıl garanti çok büyük avantaj,
kendi sattığım makinayı alternatif olarak yazdım yorum olarak da bu iki makinadan fuji'yi öneririm .... benim makinanın fuji'den bikaç artısı var ama çok çok fiyat fazlası var.
s1800 ıhtıyaclarınızı rahatlıkla karsılar.Fujıler braz fazla ısık ıstıyor cekımlerde ısıgın azaldıgı yerde grenler (kumlanma) baslıyor ıso arttıkca.Vıdeo kalıtesi flan guzel benım hosuma gıtmıstı b kac gun elımde s5800 varken.
bahsettiğin sorun tüm compact makinelerin ortak sorunu ben şimdi kullandığım canon sx1 daha önce kullandığım s2 is , arkadaşlarımın kullandığı lumix, nikon'larda aynı sorunu bizzat gördüm, 1600 iso'ya çıkabilen makinem var ama ben 100 iso'nun üzerinde kullanmıyorum. sana katılmadığım nokta noise sorununu compact'da en az hissetiren makine de fujifilm'dir :) super ccd diye adlandırdıkları sensörün olduğu makineler noise konusunda en başarılı compact cihazdır. sx1 is'te cmos sensör var dediğim gibi 100 iso'dan itibaren bozuyor.
ilk mesajımda yazdığım gibi seçim sizin için çok ideal, 2 yıl garanti çok büyük avantaj,
kendi sattığım makinayı alternatif olarak yazdım yorum olarak da bu iki makinadan fuji'yi öneririm .... benim makinanın fuji'den bikaç artısı var ama çok çok fiyat fazlası var.
bahsettiğin sorun tüm compact makinelerin ortak sorunu ben şimdi kullandığım canon sx1 daha önce kullandığım s2 is , arkadaşlarımın kullandığı lumix, nikon'larda aynı sorunu bizzat gördüm, 1600 iso'ya çıkabilen makinem var ama ben 100 iso'nun üzerinde kullanmıyorum. sana katılmadığım nokta noise sorununu compact'da en az hissetiren makine de fujifilm'dir :) super ccd diye adlandırdıkları sensörün olduğu makineler noise konusunda en başarılı compact cihazdır. sx1 is'te cmos sensör var dediğim gibi 100 iso'dan itibaren bozuyor.
Objektif yorum için çok teşekkür ederim. Benim düzeyimde bir kullanıcı için sanırım senin makinen fazla gelecek.
Mesela bahsettiğiniz iso, noise, kumlamlanma nelerdir en ufak bilgim yok. O derece cahilim :) Kurcayala kurcalaya öğrenicem artık. :)
ben Fujıyı uzun uzadıya kullanmadım b kac gun kız arkadasımınkı bendeydı ve cektıgım fotoları cok grenlı buldum dusuk ıso degerlerınde cekmeme ragmen,onun dısında kompakt olarak cybershoot serısını de onceden kullanmıstım ama fujı kadar degıldı acıkcası gren konusu.4 senedır 400d kullanyorum bu makınaları da ek olarak ara sıra kullandım bu zaman ıcerısınde belkıde gozum 400d ye alıstıgı ıcınde bana fazla gelmıs olabılır
Cihan Çizmeci
09-02-2011, 14:00
Şu ara Kodak ın güzel bir makinesinde 170 lira civarı fiyatı olan normalde 370 satılan bir model var Gold Computer'da isterseniz pm atın görüşelim ben hem kendim aldım 3 kişiyede aldırdım gayet memnunum
bu sınıfta noise olacak mecbur... muhtemelen 400d'den sonra ciddi fark hissetmişsinizdir. tüm baba markaların compactları birbirine yakındır.
bu arada vaktiniz varsa ayrıntı bir marka model kıyaslama bilgisi var. özellik kıyaslaması, profesyonel yorum ve örnekleri, fuji'nin da benzer modeli var kıyaslama içinde.
http://www.dpreview.com/reviews/Q110superzoomgroup/
Şu ara Kodak ın güzel bir makinesinde 170 lira civarı fiyatı olan normalde 370 satılan bir model var Gold Computer'da isterseniz pm atın görüşelim ben hem kendim aldım 3 kişiyede aldırdım gayet memnunum
Link var mı?
Cihan Çizmeci
09-02-2011, 14:19
Link var mı?
Linki malesef yok mağaza promosyonu İzmit N-City de :icon_tup:
Az sayıda kalmıştı ben alırken.Hem şarjlı pil mil olayıda yok en sevindirici özelliği o benim için bıkmıştım pil şarj etmekten :)
Rechargeable pillerin fiyatlarıda uçuk+ömürleri kısalıyor
Örneğin pili ilk aldığınız gün makineye 4 saat yetiyorsa 7-8inci dolumunda 2 saat falan oluyordu..
Gokhan43
09-02-2011, 14:29
1.5 yıldır fuji s1500 kullanıyorum ben de aldığımda hiç bişey bilmiyordum isodur diyaframdır vs. vs. fuji ile öğrendim ettim herşeyi arkadaşlar zaten yorumlarda bulunmuşlar günlük kullanım vs güzeldir :)
onursumer
09-02-2011, 15:10
çok uzun suredir canon powershot s2 kullanıyorum
fotoğraf çekmekten hiç anlamam otomatiğe alıyorum ve basıyorum buna rağmen harika kalitede fotoğraf çekiyor ki 5mp bendeki :)
Rechargeable pillerin fiyatlarıda uçuk+ömürleri kısalıyor
Örneğin pili ilk aldığınız gün makineye 4 saat yetiyorsa 7-8inci dolumunda 2 saat falan oluyordu..
fujının en baba derdı de zaten o lanet pıller bahsı gecen makınada,sıkıntı verır ınsana onlarla ugrasmak
slr like bir makine
slr olmadıktan sonra bu boyutlara gerek yok.
compact bir makine alın cebinize koyun gezin.
compactta canon slrde nikon alınır.
yurtdışında yaşayan arkadaşlarınız varsa oradan alın. 1 yıl uluslararası garantisi oluyor artık.
fiyata yorum yapmayayım. amaca göre pahalı amaca göre ucuz denebilir.
mühim olan lenstir. mp e takılmayın. fujiyama lensi kullanıyorsa iyidir diyecegim ama fujiyama lenslerin de kaliteleri çok farklı. 96 model 1.4 ies ile 2010 model s2k arasındaki farklar gibi. 2 si de honda ama :)
bu arada ben de sizin durumuzdaydım ve canon ixus 130 aldım. aşırı memnunum. hem boyutları hem işlemcisi hem de lensinden dolayı.
An itibarı ile cihaz elimde.
Bana fazla bile bu cihaz. Üzerinde anlamadığım bir çok düğme var... Uzaylı gören masum köylü gibi koydum masanın üzerine makina bana bakıyor, ben makinaya.
HondatugraL
11-02-2011, 15:17
optık zumu dehşetmiş 18x woow. sıze bence gayet yeterlı bı makıne bu kullanımıda kolaydır umarım zorlanmazsınız kucuk ve şık duruyor.
Bende su aralar almaya nıyetlendım RC mı satıyorum :)
Aynısı bana olmuştu :D Ben telefondan direk 450Dye geçince öyle bakmıştım.:D
En güzelinden fotoğraflar bekliyoruz.. :) Hayırlı olsun.
Aynısı bana olmuştu :D Ben telefondan direk 450Dye geçince öyle bakmıştım.:D
En güzelinden fotoğraflar bekliyoruz.. :) Hayırlı olsun.
Sadece zoom yapma, fotoğraf çekme, flashı açma, fotoğraflara bakıp silme gibi ufak özellikleri buldum şimdilik. Kurcalamaktan sıkılmazsam başlayacam güzel fotoğraflar çekmeye :)
HondatugraL
11-02-2011, 15:34
perde hızını ıso ayarı falan da bı ogrendınmıydı işi cozersın abı :)
İsoyu öğrendim, karanlık yerde arttırıp aydınlık yerde düşürüyormuşuz. İdeali 100'müş :)
Shellkolik
11-02-2011, 15:44
Fujifilm finepix jx250 digital makina sipariş ettim internetten
14 mp yazıyor bende pek anlamam bu makinalardan bu makinadan kullanan yada bilgisi olan varmı
nasıldır yakın uzak çekimleri bilgisayara atınca netlik olarak odaklama vs gibi özellikleri varmıdır
zıplayan hoplayan nesneleri yakalama gibi özellikleri varmış
birde şu önü bulanık arkası net yada yakını net uzağı bulanık yapan odaklama biçimi bu makinada mevcutmudur acaba ?
HondatugraL
11-02-2011, 15:55
İsoyu öğrendim, karanlık yerde arttırıp aydınlık yerde düşürüyormuşuz. İdeali 100'müş :)
sıra perde hızında ozaman :D bol çekımler fotoğraf çekmek acayıp zevklı bı ıstır :)
pentax x70 aldım ben memnunum. kullana kullana fotoğraf çekmeyi öğrendim ama slr'ye geçmek istemedim çünkü sonu yok (o lensi al bu lens yetersiz falan filan) hemde yüksek zum için bi araba parası veremicem slr'de
çekimlerim sırasında yaşadığım iki sıkıntı sanki mavi renge karşı gece çekimlerinde alerjisi var gibi, bide dijital zumu kapatmama rağmen makinayı geri açtığımda açılmış olması.
mavi sorununa çektiğim fotodan bakabilirsiniz. http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/31566-coltun-en-fullu-5.html
Cihazı kurcalamaya devam ediyorum.. Aklıma birşey takıldı.
bildiğiniz gibi cep telefonu ekranlarının çizilmemesi için kullandığımız screen shield'ler mevcut. 3" kamera ekranı için de böyle bir shield var mıdır acaba?
ygtkrmdnz
12-02-2011, 12:40
fuji s5700 kullanıyorum özellikle pil performansı beni acayip mutlu ediyor 4 kalem pille (marka/model önemli değil) ortalama 250 + fotoğraf çekiyorum
s1800 i bende incelemiştim fakat nedense s1500 daha iyi gelmişti bana günlük kullanımda s1500 daha çok işinizi görür boyutları daha ufak ve daha güzel bir makine çekim kalitesi olarak
teknosa yada gold vs.. mağazalarda her 2 modelde var şu anda bence orada 2sinide kıyaslama yapın sonra internetten alırsınız :)
edit : cihz alınmış :)
fuji s5700 kullanıyorum özellikle pil performansı beni acayip mutlu ediyor 4 kalem pille (marka/model önemli değil) ortalama 250 + fotoğraf çekiyorum
s1800 i bende incelemiştim fakat nedense s1500 daha iyi gelmişti bana günlük kullanımda s1500 daha çok işinizi görür boyutları daha ufak ve daha güzel bir makine çekim kalitesi olarak
teknosa yada gold vs.. mağazalarda her 2 modelde var şu anda bence orada 2sinide kıyaslama yapın sonra internetten alırsınız :)
edit : cihz alınmış :)
Aldım, aldım. :) Fiyat uygun iken üst modeli almak daha mantıklı geldi bana. Belki dediğin gibi günlük kullanım için fazla ama bu işe sararsam ( ki geceden beri kurcalayıp duruyorum ) ek özellikleri epey hoşuma gidecek gibi görünüyor.
Sabah çıkıp güzel bir çanta, 4 GB Toshiba SD kart ve 2500mA Sony şarjlı pil aldım. Şimdi ekranı korumak için screen shield bakınıyorum. :)
ygtkrmdnz
12-02-2011, 12:52
hayırlı olsun :) şu konu işinize yarayacaktır ilk başlangıç için ;
http://forum.donanimhaber.com/m_34447999/mpage_1/key_//tm.htm#34447999
Teşekkürler, bakayım biraz :)
evde nat.geo'dan alınmış dijital foto eğitim seti olması lazım, vaktiniz oluyorsa kopya çıkaralım ;)
Açıkçası mükemmel olur :)