Orijinalini görmek için tıklayınız : Beyaz Jant?
Aracım beyaz renk. Yeni alacağım jantları da beyaza boyatıp kullanmayı düşünüyorum.
Sonradan beyaza boyanmış jant kullanım esnasında bir sorun çıkartır mı? Kullanımı kolaymıdır? Yoksa balata tozundan vs. hiç beyaz boya işine girmeyim mi?
Kullananlardan yorum ve fikir bekliyorum.
Bu arada jantları kendi iş yerimde toz boya ile boyayacağımdan boya kalitesi ve işçilikten yana bir sıkıntım olmayacaktır.
Araç: 2010 Mazda3
Jant: Advan RG2
beyaz tabı balata tozunu bellı edıcektır ama kullanan kısıler memnun gıbıler gorunce yazarlar zaten ayrıca tercıh sızın ama beyaz araca fumenın tonları da gıder yınede karısmak gıbı olmasın tercıh sızın :)
Jantlarının her zaman beyaz kalsın istiyorsan yine her zaman yıkayacaksın :D
Balata tozunu bariz gösteriyor beyaz jant..
Memnun musun ?
Memnunum....yine olsun yine beyaza boyarım :)
edit: aracım gri ve bence senin arabana en uygunu gun metal olacaktır
http://ic2.pbase.com/o6/70/394770/1/100658698.qg1095aa.DSC01156_small.jpg
ben beyaz jant kullanıyorum aracım ege mavisi çok uyumlu olduğunu düşünüyorum kirlenme olayı ise bence sorun değil kişiden kişiye değişebilir tabi bu, benim jantlar 16kol biraz zor oluyor temiz tutmak ama kesinlikle buna değer :)
Aracınınz beyaz ise ben beyaz jantı pek önermem, gunmetal,fosforlu turuncu,takata green veya gold yapabilirsiniz :)
normal beyazdada sedeflı beyazdada kullandım içime sindi valla.tavsıye ederım
Tayfun-E30
10-02-2011, 18:33
Toz boyayla boyayinca yusey puturlunu oluyor? Ustune vernik atarsan kullanimda bi zorlugunu gormedik biz hic...
Görsel olarak cok güzel de balata tozundan cok cabuk kirleniyor.
ilk yıkamada çok güzel oluyor bir yol yapıp geldinmi önler simsiyah heleki çok kollu ise yandın işin var 2 saatini jantlara ayırırsın arkalarda sıkıntı yok arkadaşın dediği gibi pürüzsüz bir boyama yapman lazım kaymak gibi olması gerekli beyaz çok çabuk kir tutar bakarım diyorsan sorun yok ama çok kollu ise bulaşma
çok çabuk kirleniyor fakat çözümü var ,
sitedeki killer erkanın beyaz enkeilerini temizlemeye uğraşmıştım turuncu olmuşlardı resmen pislikten balata tozundan , APC ve fırça ile fırçalayıp basınçı suyu sıkınca sıfır gibi olmuştu ..
ne sıklıkla gerekir bilemiyorum ama tabi
boosted_pug
10-02-2011, 19:24
arabayı her yıkattırdığımda jantları iki kez felan yıkattırıyorum yıkamacılar içinden iyi sövüyolardır muhtemelen :D
beyaz artı beyaz süper oluyor ben saçları boyamıstım bi ara gayet güzel duruyor
siyah aracıma beyaz jant taktım 1 yılı geçti şahsen bıktım temizlemekten
o kadar çabuk kirleniyor ki bu saatten sora beyaz jant düşünmem! hele aracın beyazsa bronz,gold ya da gunmetal rengi tercih etmelisin...
Janta kaliteli bir sealant atsaniz ne balata tozu yapisir ne bortu bocek
crazydog
10-02-2011, 22:10
uzunca süre beyaz jant la dolaştım balata tozu dışında sıkıntısı olmuyor çabuk kirleniyordu temizlemek zulüm gibiydi biyerden sonra sıkıldım siyaha boyadım :D
Janta kaliteli bir sealant atsaniz ne balata tozu yapisir ne bortu bocek
Sen yetkili bi abiye benziyorsun...
Nedir bu sealant...nerde bulunur...nasıl uygulanır ? :soru: :)
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/43507-wax-sealant-amp-paint-protection-paylasim-sorular.html
ilk mesaj
sealant onun sentetik olanidir daha uzun omurludur. waxtan farki carnabuanin verdi sicak parlakligi vermez. ama olsun parlamiyiversin.
benim favorim chemical guys jetseal109 ama duzenli atarsan nxt bile is gorur
Yorumlar için teşekkür ederim.
Herhafta kendi arabamı yıkadığım için temizlik konusunda şüphem yok.
Tozun beyaz boyaya işlememesi için boyanın üzerine de şeffaf parlak bir koruyucu film attırabilirim. O zaman hem boya daha uzun ömürlü olur hem de toz işlemez.