Orijinalini görmek için tıklayınız : Fotoğraf Makinesi Sorgusu(Canon,Fuji, Panasonic)
plekumat
12-02-2011, 23:37
Selamlar, İyi Akşamlar
Yakn bir vakitte fotoğraf makinesi almak istiyorum.
Birikmiş yaklaşık 600 TL'm var.
Mevcut makinem Samsung L210
LSLR almak için yola çıktım, Fujifilm s1700 baktığım ilk makineydi.
Sonradan S2800hd 'de karar kıldım.
Biraz araştırdığımda şöyle birşey çıktı :
Digital Camera compare cameras (http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/2661-1918-2590-2596.html)
Lumix LX5'e gücüm yetmez ama vizör kapağı kayıp bir LX3 buldum. Çok daha uygun bir fiyata veriyorlar. (garanti geçerli olarak devam ediyor)
Canon'un da markası ve manuel netleme ayarı olması ilgimi çekti.
Amatör olarak fotoğrafla ilgileniyorum, elimdeki makinenin Manuel ayarlarıyla çekim yapmaya çalışıyorum..
Belki ilerde SLR'a geçebilirim. Ama şimdilik biraz öğrenme adına birazda beni fazla üzmeyecek, görüntü işlemcisi iyi, video çekebilen uygun fiyatlı bir makine..
Çıkabileceğim fiyat yaklaşık 800TL (kart+taksit)
Benim çıkardığım liste bu ama önerilere açığım. Bu konuda pek bilgim yok.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar
(Konu yanlış yere açıldıysa taşınabilir)
overblack
12-02-2011, 23:41
nikondan şaşma.
poseidon
12-02-2011, 23:44
Nikon ve Canon bu işin ilk iki markasıdır.
Eğer seçimlerin bunlarsa sana Canon'u öneriyorum.
Çok rahat bir şekilde gerisinin yalan olduğunu söyleyebilrim.
Başlangıç için Canon 450D veya Nikon D3000 makine
ve 18-55 lens uygun olabilir.
Fiyatı en makul lens ve makine ikilisidir
boyle bir kameradan video beklentisi nedir?
poseidon
12-02-2011, 23:58
boyle bir kameradan video beklentisi nedir?
Ben fotoğraf çekerim ama yanında video kayıt özelliği de olsun dersen
benim kullandığım Nikon D5000 modelinde HD video kaydı yapabiliyorsun
sadece kamera özelliği için çok işine yaramaz. + özellik olarak düşünülebilir.
Fiyatı da 1500 - 1800 arası lensine göre değişiyor.
plekumat
13-02-2011, 00:04
İlk olarak 5 6 ay öncesinde 450d almaya karar verdim ama C2'nin diferansiyelini kırınca alamadım.
Şimdilerdeyse ilgim biraz azaldı, hobi amaçlı, boş vaktimi öğrenerek ve uygulayarak geçirebileceğim bir makine arıyorum.
Bu yüzden ucuz yollu bir makine bakıyorum.
Hatta LSLR bakmamın sebebide ucuz yollu ve SLR'a biraz olsun yakın performans verebildikleri söylendiği için..
Video beklentim sınırlı ama olması gerekli. Gerek ailesel, gerekse araba odaklı olarak uğraşıyorum.
Video benim çekimim L210:
YouTube - Astra H Kar Temizleme/ Cleanin' the Snow off (http://www.youtube.com/watch?v=DFMGc32UkqQ)
Tripodla göğüs çekimi ve benzeri çalışmalarım var. Şimdilerde kafalığa takılabilen ayak ve cam vantuzu hazırlıyorum.. L210 fps, çözünürlükkonusunda benim için eksik kalıyor.
Tekrar söyleyeyim 600TL'm var 800'e ancak çıkabilirim.
HondatugraL
13-02-2011, 00:32
kafaya takdım bu aralar canon 550D alıcam bı bak derım çok guzel bır makıne. Ben canon bılırım perde sesı falan çok hosuma gıdıyor. O yuzden canon onerırım. ama Canon ve Nıkondan şaşılmaz ;)
eğer slr like bir makine arıyorsan ve 600 lira civarı bütçe ayırdıysan fuji finepix hs10 a bakmanı tavsiye ederim..
ErmanArseven
13-02-2011, 00:57
halil biara görüşelim kardesim öncelikle fujifilm finepix s100fs daha sonra fuji s200exr bunlarında yanında full hd video ceksin dersen fuji hs10 derim :) fiyat olarak dahada uygun olsun dersen fuji s6500fd ye bak derim.. SLR düşünmüyorsanda yarı pro olarak kesinlikle fuji derim :)
Nıkon un d3000-d5000 lerını onerenler ıcın soyluyorum,AF motorunun lenslerınde oldugunu ve lenslerınınde en basıtınden 50mm 1.8 acıklıklısı ıcın 800 lıradan basladıgını da belırtelım.Nıkon tavsıye edılyosa bence model oncelıgı AF motoru bodyde olanlar soylensın heves kursakta kalmasın alıcı olan ıcın :)
plekumat
13-02-2011, 13:31
Teşekkürler
SLR almak istemiyorum zaten fixed mercekli olmayan SLR'lar 1,000TL'den başlıyor..
Sabah baktım daha, 500D ve hs10 yaklaşık 1,400 civarında satılıyor.
Belki daha uyguna satılan yer vardır ama Refurbished veya import olmaması tercihim.
Erman Abi Konya'ya gelince uğrarım yanına.
Abi s2800HD'yi biraz uygun fiyata buldum da, almış olmak için almayayım diye bir sorayım dedim..
bugün sabah çıktım gezindim biraz, öğleden sonrada bakarım birkaç yere daha ama büyük ihtimal s2800hd alacağım.
Finepix s2800hd veya S serisinden herhangi bir makine kullanan var mı?
Eksikleri nelerdir sizce?
http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/59536-canon-powershot-sx-1-is.html