PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : spor koltuk ve spor direksiyon sonrası arıza lambasına çözüm?

mehmetRS
14-02-2011, 14:19
arkadaşlar merhaba,

konuyu açacak en uygun yer burası oldugunu düşündüm, kafamda bir kategoriye dahil edemedim yanlışlık varsa şimdiden özür dilerim..

aracımızın koltuklarında hava yastıkları var, ve direksiyonda da, iki koltuk bir direksiyon olarak bu 3 parçayı spor olanlarla değiştirdiğimizde hava yastıklarının fişleri boşta kaldığı için arıza lambası yanıyor, bu lambayı kalıcı bir şekilde söndürmek mümkünmü? fakat bu lamba sönmüşken başka bir arıza oldugunda hava yastıkları dışında, kalıcı şekilde dediğimiz söndürme işlemi yapıldıktan sonra, başka bir arızada tekrar yanmasını sağlayabilirmiyiz?

özetle, hava yastıkları için uyarı vermeyecek fakat başka bir arıza oldugunda tıkır tıkır calısacak,

araç clio rs

cokmu şey istiyorum ?

Şimdiden teşekkürler

Spawn
14-02-2011, 14:22
soketin hangi binleri bilemiyorum ama , pinlerden 2 doğru olan iki tanesini kısa devre yaparsan ışık söner

mehmetRS
14-02-2011, 15:05
soketin hangi binleri bilemiyorum ama , pinlerden 2 doğru olan iki tanesini kısa devre yaparsan ışık söner

fikir için çok teşekkür ederim, hangi pin oldugunuda hazıra konmayıp kendim araştırayım biraz, bulamazsam rahatsız ederim yine sizi :D :D :icon_tup:

Schumi
14-02-2011, 16:31
Airbagleri söküp airbag üstündeki soketlerini ölçü aleti ile ölçün. Kaç ohm çıkıyorsa aynı değerde dirençleri soketlerin ucuna takın.

boosted_pug
14-02-2011, 19:39
schumi cvp ı vermiş zaten ama şöle bi durum war o lamba sadece hava yastığıyla ilgili arızalarda yanıyo kaldıki sizin arabada bi yolcu hava yastığı kalmış yani yansada yanmasada çokda farkeden bişi yok :D

Sportline
14-02-2011, 19:50
direnç koymuştuk rs de sorun yoktu..

mehmetRS
14-02-2011, 20:49
schumi cvp ı vermiş zaten ama şöle bi durum war o lamba sadece hava yastığıyla ilgili arızalarda yanıyo kaldıki sizin arabada bi yolcu hava yastığı kalmış yani yansada yanmasada çokda farkeden bişi yok :D

evet cevabı okudum bende sağolsun arkadaş.. arıza lambası (SERV) yandıgında yanda hava yastıgı işaretli lambada yanıyor, haklısınız başka arızalar için başka lambalar yanıyor fakat işte kullanırken adamın gözüne gözüne batıyor o lamba:) rahat edemiyorum:) spor koltugum yok henüz, spor direksiyonumda yok fakat takmakta tek endişe nedenim bu ve kilolarım acıkcası:D

hasan çağri
14-02-2011, 20:56
Valla kismetse sparcolar gelince, birde koltuk alicam o zaman bende sensor yaniltmak zorunda kalicam direncle...

Peki bu direncleri takinca direksyon ve koltuk disinda kalan 6 hava yastigi normal calisiyor olacak mi onu bilemiyorum.

mehmetRS
14-02-2011, 20:59
allahtan 4 tane hava yastıgım var zaten, yolcu tarafındaki calıssın yeter bana, gerçi gönül isterdi şöyle 12 tane olsun içeride ama yok işte olmayınca napalım:)