PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jazz-Çin Malı ?

uluckaban
15-02-2011, 18:33
Arkadaşlar bir arkadaşımda jazz var kapı direğinde made in china yazıyor biraz araştırdım ve sonuç olarak şöyle birşey buldum

Ümit Karaarslan-Honda Türkiye Genel Md Yard: Çin'in avantajı sadece düşük işçilik ücreti değil. Çin başarıyı, otomotiv sektörü master planı yaparak yakaladı. İthalatı açmak yerine, Çin'e otomobil satmak isteyen dünya devlerini yatırıma mecbur kıldı. Henüz bu ürünlerin kaliteleri dünya standartları açısından onaylanmadı. Çin malı otomobillerin Türkiye'de satışa çıkarılmasını bir tehdit yerine rekabetin gereği olarak değerlendiriyorum. Ürün ve hizmet kaletisi yakalanabilirse bizler bu rekabete uymak zorunda kalacağız. Honda Türkiye olarak Çin malı Jazz modelini Türkiye'ye ithal etmek yerine Japonya'dan getirmeyi tercih ediyorduk. Artan rekabetle biz de Çin malı Honda Jazz'ı Türkiye'ye getirmek zorunda kalabiliriz. Çin, kendi otolarını dünyaya satacak. demiştiki.. ve geldi sanırım? :confused:

Dou
15-02-2011, 18:35
Sonuçta üretim prosedürlerine uyduğu müddetçe arada çok fark olacağını düşünmüyorum.

Türkiye'de de Civic'ler üretiliyor, sonuçta Honda'nın koşullarına uyulduğu müddetçe üretimde bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. 1.8 HB ler ingilterede üretiliyor diye onlar daha kaliteli değil, örnek vermek gerekirse.

Uzun bir süredir bazı Jazz'lar Çin de üretiliyor ve Türkiye'ye geliyordu zaten.

bilalMW
15-02-2011, 18:42
şuanda ülkemizde üretilenler civic sedan ve city dimi?
başka bir model kaydırma yokmu ülkemize acaba?

timucintt
15-02-2011, 18:43
yedek parçalarının %40 ı hondanın şu anda çinde üretiliyor ayn zamanda.... made in japan yazan oem parçalar azalıyor :)

bilalMW
15-02-2011, 18:48
yedek parçalarının %40 ı hondanın şu anda çinde üretiliyor ayn zamanda.... made in japan yazan oem parçalar azalıyor :)

made in japan yazan honda parçası maddi ve manevi değeri vardır şahsen.Ama globak ekonomi maliyet v.s yüzünden çinde üretim yaptırıp bizi manevi olarak üzüyorlar. :(

Octane
15-02-2011, 19:01
arada illa ki fark olur, 2002-2003 megane II HB'lere bakın(ispanya üretimi) bir de geri kalanlara(Türk üretimi).

Bir önceki C serisine bakın(ingiltere üretimi) Şu ankine bakın(Çin üretimi.)

94 öncesi AE101 corollalara bakın(Japonya-yokohama üretimi)bir de sonrakilere(Toyotasa-bursa üretimi)

Fark her zaman olacaktır...

Octane
15-02-2011, 19:05
Jazz'ı da severdim be... Piii...

Cem.B
15-02-2011, 19:06
arkadşım almıştı 2011 model en full jazz çok kötü arabaydı 4000 km dayanamık sattık dsg polo aldık huzuru bulduk