Orijinalini görmek için tıklayınız : TAMIYA TT-01 modifiye
herkese selamlar,
tt-01 evde uzun zamandır yatıyor.
biraz kurcalayıp tekrar kullanmak istiyorum.
araçtırdığıma göre motoru brushless denenlerle değiştirip esc de yenileyince ve diğer işlemlerle baya bi güzel olacak.
ilk etapta;
alum. saft
rulman seti
sonrasında 9t 4300kv ezrun motor +esc
ayarlı amort.
ayarlı alu. salıncaklar
ve motor mount.
+kilitli diff.
şimdi merak edilen soru ?
diff kilidi nasıl yapılır foto. var mı? yoksa diff içini açıp basacam sıcak siliconu.
2.si motoru değiştirince yanında ekstra ne gerkecek (elek. sistemi vs gibi)
3. bu parçaları en ekonomik nereden alırım?
Yeah Racing (#TT-069BU) Aluminum Solid Axle (BU) for Tamiya TT01/TT01E - TT01/TT01R - rcMart.com - (http://www.rcmart.com/catalog/rc-tt01-yeah-racing-tt069bu-aluminum-solid-axle-tamiya-tt01tt01e-p-29630.html) bu parça bildiğim kadarıyla diff kitlemeye yarıyor ( % 100 kitliyor ) slikon ile ne kadar kilitleyebileceğini el yordamı ile ayarlıyabilirsin ayrıca...
Hobby Shop - Radio Control scaled car, truck, crawler, monster, helicopter, planes :: (http://www.rcmart.com/catalog/advanced_search_result.php?keywords=ezrun) yine bu listeden de brushless set seçip kullanabilirsin...
sezai bas silikonı kitlensin :) ben oyle yapmıstım :) brushless en iyi cözüm listende güzel :) hemen hemen hepsi var benim saşenin üzerinde , direksiyon setinide almanı tavsiye ederim yoksa
sezai bas silikonı kitlensin :) ben oyle yapmıstım :) brushless en iyi cözüm listende güzel :) hemen hemen hepsi var benim saşenin üzerinde , direksiyon setinide almanı tavsiye ederim yoksa
ozi, diff kutusunun içine komple silicon mu basacam? hani içinde 3-4 dişli olan kutu içine?
http://img98.imageshack.us/img98/8895/diff2.jpg
olcay_bora
16-02-2011, 16:16
Sezai abi sende mi :s yani babamdan tt 01 çıksa şaşırmam artık :D
aliergun
16-02-2011, 17:04
Ne kadar çok modelci varmış :D
O diff kutusunu normal kullanıcak gibi toplayın. Fakat yağlamayın. Sonrasında sıcak slikon tabancası iyice ısınınca en altlarıda düzgün dolucak şekilde slikonı sıkın ve kurumadan hemen üst kapağıda kapanın. Uzun süre bu şekilde idare edebilirsiniz.
Yanlız yukardaki fotolarda ufak dişlilerin geçtiği pim gözükmüyor. Onunla birlikte toplamanız lazım.
şaftı ve on takım alu olsun ve aslında güçlü bi servo almanızda herzaman yarar olucaktır servo çok önemli
Tholl-ga
16-02-2011, 17:24
en özel ayarlarınızı yapında bi hardcore yapim size :D :D
sana bulaşmamak lazım :D:D
Tholl-ga
16-02-2011, 19:52
arabanın bagajında güzel bi setuplı TT01 var :D brushless lı falan :D
yavuz364
16-02-2011, 19:59
Bence TT01 i satın :) yerine hazıre o kadar uğraşacağınız TT01 den daha iyi bi model alın..
Heleki fırçasız motor için hiç sağlıklı bi şase değil.. Lakin 80+km de kontrol çok az bile değil :)
Zamanında Novak GTB 6.5 takmıştım :) saçma sapan bişi olmuştu...
İsterseniz motor halen duruyor...
Birde fırçasız motora li-po pil ve şarj aleti almanız gerekli..
Tholl-ga
16-02-2011, 20:27
Bence TT01 i satın :) yerine hazıre o kadar uğraşacağınız TT01 den daha iyi bi model alın..
Heleki fırçasız motor için hiç sağlıklı bi şase değil.. Lakin 80+km de kontrol çok az bile değil :)
Zamanında Novak GTB 6.5 takmıştım :) saçma sapan bişi olmuştu...
İsterseniz motor halen duruyor...
Birde fırçasız motora li-po pil ve şarj aleti almanız gerekli..
brushless için en iyi şaselerden biri ta-03 birde Cyclone bana göre
yavuzun dediği gibide lipo pil şart
berkay_aydin
16-02-2011, 20:44
diff kilidi nasıl yapılır foto. var mı? yoksa diff içini açıp basacam sıcak siliconu.
One way denilen diff modelini alıp takabilirsiniz bu size fren yapıldığında Elfreni etkisi yapmasını sağlar.Yok kitli diff yapmak istiyorum derseniz benim önerim gres yağıyla kilitlemektir olmadı silikonlada kitleyebilirsiniz.. Ezrun sistemi alırsanız yanında motor esc birde programlama kartı veriliyor ama ezrun hiçbirzaman önermiyorum.. Daha iyi bir bl sistemi kullanılabilir.. Bu parçaları en ekeonomik kıbrıstan alabilirsiniz (team-ncrc) Türkiyede ise modelmani sanırım mod parçası elinde mevcut arayıp öğrenebilirsiniz..
emresener
16-02-2011, 22:52
aliminyum parçalara gerek yok. Tt01de brushless ile çok kolay kırılırlar. ben lastiklere giden saftları 19t motorla kırmıştım :D
Bi brushlees motor bide guzel lastik oldumu tt01 için yeterlidir bence. ezrunda çok para harcamayıp fazla zevk almak için en güzel tercihdir. Şase değiştiriceksenızde Ta05 her setup'a cevap verebilen şaselerden biri olarak gayet başarılı.. Brushlesste lipo pil olmazsa olmaz bencede en öncelikle hafiflik olarak + sağlar..
Tech olarak celaliyedeki pistte bi organizasyon yapmak lazım herkes kozlarını paylassın bu konuda HERKESE GİDER :D
Yedek parça lazımsa karşılık beklemeksizin yardımcı olabilirim.
bi tt cide bnm.brushless mevcut o listeden ziyade bi tek kilitli yok onuda sılıkonlamak yerıne solıd alıcagım ıcın ertelemıstım uzun suredırde yatıyr.
mechanıcer
16-02-2011, 23:08
herkese selamlar,
tt-01 evde uzun zamandır yatıyor.
biraz kurcalayıp tekrar kullanmak istiyorum.
araçtırdığıma göre motoru brushless denenlerle değiştirip esc de yenileyince ve diğer işlemlerle baya bi güzel olacak.
ilk etapta;
alum. saft
rulman seti
sonrasında 9t 4300kv ezrun motor +esc
ayarlı amort.
ayarlı alu. salıncaklar
ve motor mount.
+kilitli diff.
1 ıncısı bırak bu ıslerı kardesım ewıne perde al sen :D
2 ıncısı hemen satmıssın nebıcım adamsın sen ya keyıf bmw mıs .. tüh sana hıh :D
ahmetbaha-drs
16-02-2011, 23:28
aliminyum parçalara gerek yok. Tt01de brushless ile çok kolay kırılırlar. ben lastiklere giden saftları 19t motorla kırmıştım :D
Bi brushlees motor bide guzel lastik oldumu tt01 için yeterlidir bence. ezrunda çok para harcamayıp fazla zevk almak için en güzel tercihdir. Şase değiştiriceksenızde Ta05 her setup'a cevap verebilen şaselerden biri olarak gayet başarılı.. Brushlesste lipo pil olmazsa olmaz bencede en öncelikle hafiflik olarak + sağlar..
Tech olarak celaliyedeki pistte bi organizasyon yapmak lazım herkes kozlarını paylassın bu konuda HERKESE GİDER :D
2 tane toplayalımda Virajda yanlarız geceleri:D TA02 isterim ben gene,nasılsa tt01'i geciyordu:p
ben bu modelle sadece parlak ve temiz zeminde oynayacağım. pist yada bnzeri yerlerde kullanmayacağım.
amacım seri ve kıvrak bir araç olması.
fakat söylenenlerden ezrun yada kısacası brushless motor almamın sakncalı olacağını anlıyorum. peki bu amaçla kullanılacak bir araç için neleri ekleyeyim yada çıkartayım?
1 ıncısı bırak bu ıslerı kardesım ewıne perde al sen :D
2 ıncısı hemen satmıssın nebıcım adamsın sen ya keyıf bmw mıs .. tüh sana hıh :D
benm işim ne? :)
asıl lazım olan nereden alacağım.
ebayde birsürü çinli türk dostu var :)
ama ben ürünün hemen gelmesini istiyorum. 20 gün bekleyemem.
emresener
17-02-2011, 08:57
ben bu modelle sadece parlak ve temiz zeminde oynayacağım. pist yada bnzeri yerlerde kullanmayacağım.
amacım seri ve kıvrak bir araç olması.
fakat söylenenlerden ezrun yada kısacası brushless motor almamın sakncalı olacağını anlıyorum. peki bu amaçla kullanılacak bir araç için neleri ekleyeyim yada çıkartayım?
pm ile anlatmaya calıştım umarım yardımı dokunur :D brushless iidir. mamba max kullanıyorum ben ezrunda kullandım zamanında brushless iyidir:D
pil ne almalıyım?
lipo kaç amper olmalı ve bunlar için coonector vs bişey lazımmı
yoksa cuk diye olur mu?
(ezrun 9t 4300kw için)
emresener
14-03-2011, 14:18
lipo pil 2s olabilir. mah ne kdar yuksek olursa kullanım süresi o kadar artar. connectör kullanılmalı çnkü standart beyaz plastikler ısınıp yapışır birbirine :d hatta son zamanlarda iletken başka bi parça kullanılmaya başlamıştı ama hatırlayamadım ismini..
off bide connector çıktı başıma :)
zaten 18 günden önce gelmiyo verdiğim sipariş :D
emresener
14-03-2011, 14:26
off bide connector çıktı başıma :)
zaten 18 günden önce gelmiyo verdiğim sipariş :D
RCPANO.NET - Aksesuar & Yedek Parça / Elektronik - T PLUG CONNECTOR (http://www.rcpano.net/ilanlar/20111500018853/T-PLUG-CONNECTOR.aspx)
işini görur.. yurtdışına gerek yok benım bahsettığım buç.. pil ve esc bağlantı noktası için.
hondafit
14-03-2011, 14:54
satılık speed passion motor seti ve lipo pilim var istersen satılık.
Serencebey
14-03-2011, 16:27
T connector kullanmalısın tamıyanın plastıklerı erırde gıder
35Clik 3S Lipo al ama C degerine dikkat et uzerine cıkma ESC yanar kaldıki sen Ezrun 9T alıcaksın onun uzerındekı sogutucu yetmıcek onuda kesınlıkle kullanmadan degıstır yoksa hemen yanar sezai
TT01 aldıgında sen buna direk Brusless takarsan cok hardcore olur vibrasyonundan tadını alamazsın.
Bır kac aftermarket taksan ıyı olur en azından yurur ıcın saglıklı kullanıcam diosan
brusless aldıgın zaman Pinionlarıylada bıraz oyna torka cok yuklenme 9Tlık brusslessla escyı yakarsın
C dedigim deger anlık akım degeri yani. Simdi sen 35A'lık Ezrun aldın...
diyelimki 3000mAh'lık pil aldın bu pilin C'si de 20C bunun hesabı şöyle oluyor
(3000mAh*20C)/1000 = 60A yani senin esc 60A olmalıki yanmasın :)
öpüldün conem :D
T connector kullanmalısın tamıyanın plastıklerı erırde gıder
35Clik 3S Lipo al ama C degerine dikkat et uzerine cıkma ESC yanar kaldıki sen Ezrun 9T alıcaksın onun uzerındekı sogutucu yetmıcek onuda kesınlıkle kullanmadan degıstır yoksa hemen yanar sezai
TT01 aldıgında sen buna direk Brusless takarsan cok hardcore olur vibrasyonundan tadını alamazsın.
Bır kac aftermarket taksan ıyı olur en azından yurur ıcın saglıklı kullanıcam diosan
brusless aldıgın zaman Pinionlarıylada bıraz oyna torka cok yuklenme 9Tlık brusslessla escyı yakarsın
C dedigim deger anlık akım degeri yani. Simdi sen 35A'lık Ezrun aldın...
diyelimki 3000mAh'lık pil aldın bu pilin C'si de 20C bunun hesabı şöyle oluyor
(3000mAh*20C)/1000 = 60A yani senin esc 60A olmalıki yanmasın :)
öpüldün conem :D
conem resmen beynimi miktin :)
şimdi rulmanlarım ve eksik parçalarım geldi.
motor olarak 9t ezrun fazla gelirde... ne ideal olur?
bana marka ve model söyleyin bende ondan sipariş edeyim.
hondafit
14-03-2011, 18:16
düşünürsen
http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/73280-satilik-ta03fpro.html
emresener
14-03-2011, 18:19
düşünürsen
http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/73280-satilik-ta03fpro.html
adamın zaten bi şasesi var olm devamlı reklam edip durma saseni :d
Serencebey
14-03-2011, 19:31
conem resmen beynimi miktin :)
şimdi rulmanlarım ve eksik parçalarım geldi.
motor olarak 9t ezrun fazla gelirde... ne ideal olur?
bana marka ve model söyleyin bende ondan sipariş edeyim.
bu satan arkadasınkını alabılırsın onun seti guzel sensorlu flan ısı korumasıda vardır onun pille guzel pazarlık yap al :)
hondafit
15-03-2011, 19:26
adamın zaten bi şasesi var olm devamlı reklam edip durma saseni :d
motor setide satılık oğlum :D
hahaha senle iyi kapıştıydık :D
bu arada diff i kitlerseniz dişlilerin arasına gres sürün ilerde silikonu sokerseniz daha rahat sökersiniz :)